Jump to content

Pasi de urmat pentru inmatriculare autoturism importat din UE

catalin_u
 Share

Postare recomandată

Intrebare. Am adus masina pe platforma si, evident, ca nu am ce numere temporare germane sa dau la inmatriculari. Pot avea dificultati?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru PaulBogdan: da se poate la orice rar din tara in baza programării sau a pilei dacă ai. Poți verifica pe site-ul lor sa vezi care este cea mai convenabila alegere. Dacă te grabesti poți merge la un birou de înmatriculari poate te ajuta ei. Au "pile" pe la rar.

Pentru akamanah : nu este nicio problema doar ca din câte știu trebuie sa ai ceva document cum ca a fost adusă pe o platforma.

Link către comentariu

Buna seara.

Am o problema si am nevoie de sfatul dumneavoastra. Am cumparat o masina de la X, care nu apare in actele masinii. Masina a venit pe roti cu numere rosii de Germania, actele fiind pe Y, cetatean roman(brief mare si brief mic). Am CV cu cetateanul german.Eu am scos primul rand de numere rosii. Am facut RAR, am platit taxa de mediu, si urmeaza sa o inmatriculez pe numele meu. Intrebarea mea este daca voi avea nevoie de certificat fiscal de la Y de pe brief.

Multumesc

Link către comentariu

In condițiile in care aveți CV cu cetateanul german numele celui de pe brief nu contează. Va trebui doar sa mergeți la primărie sa declarati masina direct pe numele Dvs la primărie in maxim 30 zile de când apare pe CV. In acest fel acel x nu mai intra in calcul. Dacă apar probleme cu Y doar declarati ca el a fost doar șoferul mașinii. Sunteți acoperit ca aveți CV direct cu proprietarul din Germania . Va trebuie documentele ce am spus eu mai sus

Link către comentariu

dacă nu ai scos nr provizorii de germania nu ai probleme 

eu am avut nr pe 30 de zile din DE și pentru că nu le-am mai  avut a trebuit să dau o declarație la notariat că în împrejurări necunoscute  am pierdut nr respective și gata

Link către comentariu

Intrebare. Am adus masina pe platforma si, evident, ca nu am ce numere temporare germane sa dau la inmatriculari. Pot avea dificultati?

Normal ai nevoie de o copie dupa certificatul de inmatriculare a platformei si o declaratie conform careia masina s-a adus cu acea platforma.daca nu mai poti face rost de copia dupa certificat dai o declaratie ca ai pierdut numerele.La noi(Galati) nu se cere la notar.Simplu,de mana.

Link către comentariu

Salut, revin si eu cu o intrebare. mi-a intrat salariul pe 1 luna asa ca pot achita taxa de mediu +rar la golful meu 5.

Vreau sa trec masina pe tatal meu, deci trebuie sa imi scot fiscal si sa fac CVC intre mine si el, la un birou auto. 

Intrebarea mea este legata de programarea la R.A.R, eu am un itp valabil pana in 2015 facut in Germania, pur si simplu ma programez la rar? are vreo importanta daca fac eu rar-ul? si apoi trec masina pe tatal meu? sau e nevoie sa o faca el. Nu vreau sa-l mai port de drumuri, vreau doar sa-i dau un dosar cu actele complete, taxa de mediu achitata, rar-ul si el doar sa-si scoata 1 zi libera sa mearga cu dosarul la centrul de inmatriculari si sa depuna pt numere.

Programarea am sa o fac online prin ianuarie intre 5-15, si tin sa precizez ca am numere rosii valide din 18.12.2013-pana in 16.01.2014, trebuie sa astept sa-mi expire numerele inainte sa fac dosarul pt numere definitive? e prea complicata legislatia, chiar azi am avut ceva probleme majore la numerele rosii.

Link către comentariu

daca faci RAR-ul si implicit Identificarea pe numele tau si apoi o vinzi,trebuie iar sa mergi la RAR sa faca tatal tau identificarea.asa ca nu merita.o vinzi inainte de a merge la RAR.nu trebuie sa se duca tatal tau ci poti merge si tu.Singurul loc unde va fi nevoie de el este la politie cand depui toate actele pt numerele definitive.

nu trebuie ca nr. rosii sa fie expirate cand depui pt. cele negre.

Ce probleme ai avut?

Link către comentariu

Pai eu am scos primul rand de numere rosii valabile pana la data de 17.12.2013.  Eu urmand sa plec intr-o delegatie de sarbatori, din 17.12.2013 am zis ca merg azi 16.12.2013 sa-mi scot un rand nou de numere rosii ca sa pot circula fara probleme in urmatoarele saptamani prin tara.

Ajuns la biroul auto, doamna imi zice ca nu se pot scoate numere provizorii inainte sa-ti expire numerele anterioare, eu raman MASCA (si daca mi le fura? ce fac aia?sau daca se deterioreaza). Fiind aproape sigur ca doamna bate campii, intreb la al2 lea birou auto, acelasi raspuns, ma duc hotarat la sediul de inmatricularu Baia Mare, il intreb direct pe unul din politistii de acolo de la ghiseul inmatriculari, stupoare, acelasi raspuns: nu imi da numere inainte sa-mi expire celelalte si ca am 2 variante: procura de la notar, pe cineva sau CVC dar nu recomand a 2a varianta.

Asa ca am amanat plecarea din 17 in 18, urmand ca in 18 sa merg cu dosarul sa-mi scot al 2 lea rand de numere rosii. Am deja dosarul facut cu asigurare/copii dupa tot- contracte-fiscal-buletin/brief de Germania.  

Deci eug-vw imi recomanzi sa-mi fac programarea la RAR online in ianuarie dar sa -l treaca pe tatal meu in cartea de identitate?  sa fiu atent si la altceva? mi-am dotat masina cu anvelope noi de iarna, roti de 15 cum apare in talon, trusa, extinctor, triunghi, si toate cele obligatorii, becurile imi merg, mai e ceva ce trebuie sa stiu? Banuiesc ca trebuie sa fac rar-ul inainte sa-mi expire numere rosii deci pana in 16.01.2014 altfel nu am cum sa circul cu masina pana la el, pe platforma poate, pt ca nu vreau sa scot al 3 lea rand de numere rosii, vreau sa o inmatriculez definitiv. 

Ca si taxe:

450 ron rar

2400 ron taxa de mediu - golf 5 1.9 tdi 77 khw 105 cp- an 2004

asigurare pe tatal meu 6 luni -250 ron. 

- ceva taxe pe la diferite ghisee- 150 ron (inclusiv taxa de numere preferentiale)

Modificat de deenman
Link către comentariu

Poate sa se duca cine o fi la rar. La rar doar ti se elibereaza cartea vehiculului + cert de identificare, nu se completeaza proprietarul pe carte(propr se completeaza la serviciul de inmatriculari).. Deci poti merge tu la rar linistit sa ii scoti cartea si identificarea.

Unde (cred) ca va trebui sa mearga tatal tau este sa faca cererea pt calcularea taxei si apoi cand iese decizia de calcul sa mearga sa o plateasca. Taxa trebuie platita pe numele lui.

Alt loc unde e nevoie de tatal tau este la impozit acolo unde el trebuie sa ia masina in evidenta.

Modificat de bossake
Link către comentariu

multumesc pt raspuns, insa eu vad asta ca o ineficienta in sistem.

Deci sa inteleg ca prima si prima data, imi fac programare la rar. duc masina rezolv, apoi urmatorul pas e sa fac contract cvc intre mine si tatal meu (si sa-mi scot un fiscal), el sa declare masina la finante pe numele lui. Apoi dupa ce ii dau toate actele inclusiv cele scoase de la rar sa mearga el sa faca o cerere pt calcularea taxei de mediu? WTF? adica atata timp pierdut? nu poti merge sa faci asta pe loc?mai trebuie sa astept sa-mi aprobe cineva o taxa?  Asta dureaza prea mult timp, de exemplu un prieten de familia a inmatricular masina in 1 zi, adusa din franta. 

PS: nu stau in Bucuresti, aici nu este asa aglomerat, s-ar putea sa difere metoda.

Modificat de deenman
Link către comentariu

In Bucuresti dureaza 2-3 zile sa iti calculeze taxa. . Habar nu am cum este la tine probabil daca te imprietenesti cu cineva pe acolo o poti scoate si in 2-3 ore.

Asta e metoda si chiar daca sa zicem prin absurd ai putea sa platesti taxa direct tot nu stiu daca o zi ti ar ajunge sa inscrii masina. E multa alergatura, la rar, dupa aia la impozit, dupa aia la anaf sa platesti taxa, sa platesti taxa aia la cec, sa iti faci rca si abia apoi la politie sa depui dosarul.

daca e o problema sa il iei pe tatal tau ai posibilitatea sa faci un singur drum si gata; la un notar faci procura si te ocupi de toate tu :)

Modificat de bossake
Link către comentariu

Ah, am uitat sa zic ceva, la noi in Baia Mare, avem o chestie numita biroul auto "Unic" - acolo se da pentru inmatriculari/permise/numere/cazier/fiscal si tot ce mai vrei +casierie pt ce platiti voi la primarie. Taxa de mediu tot acolo se achita.

R.a.r-ul il fac eu inainte in alta zi, eu nu vreau sa-l port pe tatal meu 3-4 zile pe la cozi, cand pot sa fac eu asta, eu avand un program mult mai flexibil. 

Link către comentariu

Biroul ala este in fiecare judet doar la politie.pt. timbrul de mediu trebuie sa mergi la directia de finante(ANAF) din oras.In Galati am depus azi si a doua zi pana in 12 aveam decizia.

Deci,faci RAR-ul tu,depui si platesti taxa tot tu,iar in ziua cand trebuie sa mergi la Politie platesti RCA si restul taxelor(60 primarie si 57 CEC) si-l iei pe tata la ghiseu sa depuna.La ridicat nu mai este nevoie,te duci tu sa iei nr si dovada si certificatul va veni prin posta .

Inainte de asta va trebui s-o ia tatal la impozit.

Bafta!

Link către comentariu

• 3 weeks later...

imi dati si mie un sfat pentru o inmatriculare?
remorca cumparata in noiembrie din germania de Vasile x
pe brief mic si mare e trecut Vasile x
pe factura de la magazinul vanzator nu e trecut nimeni la cumparator,   ma pot trece eu...

eu vreau sa o inmarticulez fara sa mai iau fiscal de la Vasile x care e in germania
daca vasile x era german o inmatriculam fara probleme faceam contract eu si germanu
oare daca spun ca am cumparato din germania de la Vasile x ma scapa de certificatul lui fiscal? ca doar e cumparata din germania. va multumesc anticipat pentru eventualele pareri!

Link către comentariu

te treci tu la cumparator sa scapi de fiscal, altfel vasile x trebuie sa-ti dea fiscal fiind cetatean roman

Link către comentariu

Pentru poliție nu contează ca apare Vasile x pe briefuri. Poti justifica faptul ca el a fost doar șoferul, cel care a adus remorca. Pe acel contract te poti trece pe tine. Problema apare daca au trecut mai mult de 30 zile de la data intrării in tara a remorcii. Trebuie s-o declari pe numele tau sa poată fi luată in evidentă la primărie la impozit. Cred ca daca au trecut cele 30 zile o sa Primești o sanctiune. Ideea e sa nu mai fie declarată de altcineva la noi in tara

Link către comentariu

Salut , sunt nou pe aici pe siteul roman, am o intrebare la voi?eu am adus un golf 5 din italia inmatriculat pe numele mamei, am procura speciala de la consulat pentru a putea inmatricula masina in romania, masina are revizie si inmatriculare in it pana in vara, am facut rezervare la rar pe 13 ianuarie, nu sunt lamurit pe o treaba, daca fac rarul sunt obligat sa o inmatriculez , deci sa platesc taxa de mediu imediat, sau pot circula cu numere rosii, de exmplu vreau sa o las in tara si sa o onmatriculez definitiv la vara, pot face asa?

Link către comentariu

daca masina e din italia, poti scoate 3 randuri de numere rosii: 90 zile total, pt ele ai nevoie doar de asigurare facuta pe cate 30 de zile (nu ai nevoie de alteceva, gen rovignieta). 

Ca sa scoti numere rosii nu ai nici nevoie de RAR (care iti face cartea de identitate) e destul o traducere dupa brieful/cartea de italia a masinii (costuri minore- 20-40ron). Dar sa raspundem la intrebarea ta, poti face r.a.r-ul care te va costa cam 450 ron (vezi sa coincida cauciucurile, sa nu-ti fie arse becurile, sa ai frane decente) si ca un sfat inainte sa mergi sa dai masina la verificat, baga motorina/benzina premium, schimba eventual filtrele/uleiul daca nu-s schimbate recent, si lasa-le masina cu motorul cald,tureaza-o sa se curete, astfel ai emisii mai scazute putin.

De la r.a.r daca nu ma insel primesti 2 hartii, si o factura, o hartie cu verificarea este valabila doar 60 de zile, deci cel mai bine iesi cu brief tradus si scos numere rosii, si faci r.a.r-ul in vara. Succes.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Iti multumesc

Te mai intreb un lucru, c-am cat m-ar costa totul inmatricularea fara txa, taxa vine in jur de 940 euro, conteaza daca are masina are dpf, la calcularea taxei nu mai este casutza care bifai dpf au scoso,asa am vazut pe calculator

Link către comentariu

Pai daca masina are r.a.r facut (ala costa 450 ron) deci nu-l mai platesti, platesti eventual la biroul auto ca sa-ti intocmeasca dosar cu ce ai nevoie si ca sa te indrume unde trebuie sa platesti si ce taxe,  costul la biroul auto e intre 50-100ron,depinde de oras si pozitie.

De exemplu o lista de preturi rapide:

plata la c.e.c pt talon 37 Ron

primarie-casierie 60 ron viza pe fisa de inmatriculare

asigurare rca -

taxa la ghiseul de inmatriculari 40 ron pt numere random/la rand sau 85 pt numere personalizate.

Taxa de mediu- care zici tu ca e 940 euro.

Pe langa astea daca tu vinzi masina, trebuie sa ai achitate toate datoriile la fisc/impozite ca sa poti sa scoti fiscal (daca cumparatorul e din alt judet). 

Taxele puse de mine mai sus se aplica la o masina din afara, la masini din Ro nu stiu exact cum se procedeaza.

De ce intrebi cam cat te-ar costa? ca nu le platesti tu, le plateste cumparatorul.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Pana la urma le voi plati eu, asa o inscriu pe numele tatalui meu, asa pot sta cu ea in it de exemplu cu procura,de aia si astept pana la vara poate or elimina taxa asta, chiar daca e vorba de doar 1000 de euro

Link către comentariu

Actele de romania sunt valabile o perioada limitata de timp in alte tari, de exemplu in germania actele de romania sunt valabile 12 luni. dupa care nu mai ai dreptul sa circuli legal cu masina respectiva. O asigurare in germania pt un ford focus 2004 1.8 diesel costa doar 1000 euro/1an, asta pt un sofer de 35 de ani cu reducere 0.

Eu tot nu inteleg ce vrei sa faci cu masina, spune exact ca nu am inteles, o vinzi? ce vrei sa faci cu ea.

Modificat de deenman
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!