Jump to content

Pasi de urmat pentru inmatriculare autoturism importat din UE

catalin_u
 Share

Postare recomandată

Intreaba l direct daca are probleme la fiscul lui.

Repet , de la X trebuie fiscal , pt ca de la el ai cumparat masina.

Daca, el nu si a inregistrat masina la fisc, trebuie neaparat sa o faca, altfel tu nu ai sa poti sa o inmatriculezi pe numele tau

sent from Tapatalk-powered by B 1 60LF A

PS: iti pot da pe privat nr cuiva care se ocupa cu acte auto. Are birou la pipera, vis a vis de politie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ok. Deci faptul ca apare alta persoana pe brief-uri nu conteaza la inmatriculare... In eventualitatea in care primesc certificatul fiscal de la X. Sper sa imi elibereze acel certificat. Daca nu...il oblig, sau il "ocolesc"

Link către comentariu

Nu conteaza atat cat ai contract de VC intre Ysi X.

Link către comentariu

Multumesc mult. O sa revin cu detalii dupa ce rezolv problema.

Link către comentariu

Salut, am cumparat de curand o masina, de la persoana fizica, a fost adusa din Germania. Eu am declarat deja masina la finante, ba chiar am si scos un rand de numere rosii. Problema este ca la inmatricularea definiva eu doresc sa trec masina in talon/ci pe mama, din cauza costului de asigurare. Cum trebuie procedat in acest caz? ce acte aditionale imi trebuie?

Am fisa de inmatriculare pe numele meu, cu stampila de la ei pe ea, ca sunt in regula. Impozitul este platit deja, momentan sunt la primul rand de nr provizorii.

Link către comentariu

faci c-v intre tine si mama apoi o ia ea la finante.de aici yrmezi pasii normali.

Modificat de eug-vw
Link către comentariu

Surpriza: cred ca am dat de belea mare. Persoana de la care am cumparat masina nu mai raspunde la telefon si nici la mesajele mele. Este vreo sansa sa inmatriculez masina daca am un certificat fiscal de la persoana care apare in brief(chiar daca numerele rosii sunt scoase de cel care am cumparat masina)? Si eventual sa fac un contract intre mine si persoana din brief si sa-l scot din calcul pe omul asta

Link către comentariu

Da, poti. Dar tare mi-e ca tre' sa mergi in Germania. O sa fie ca si cum ai cumparat tu masina din Germania.

Dar mai incearca sa il contactezi pe X si de la alt nr de tel . Pune un prieten sa intrebe daca mai are masina de vanzare si daca zice ca nu , sa intrebe daca mai are alta masina de vanzare si sa se intalneasca cu el sa o vada. Nu conteaza ce masina are de vanzare. Si atunci te duci si tu cu el (putin "bazat") :) sibpoate rezolvi problema. Sau cauta-l la adresa lui. Tre' sa-i apara adresa pe unul din acte.

Link către comentariu

Sau ceri un fiscal pe numele lui de la primarie (daca nu are restanta esti ca si rezolvat), la noi in MS costa 4 lei.

.

Modificat de Marius
Link către comentariu

Janos, merge sa ma duc eu la finanțe sa cer acel certificat? Am datele personale ale vânzătorului.

Link către comentariu

NU

Daca ai datele lui personale , du-te la el la usa.

Link către comentariu

Maine NU! Mai bine bea o bere :D dar Luni vezi la primarie daca iti dau fiscalul celuilalt, iar la finante bagi cererea pe numele tau.

Link către comentariu

Janos , vb discutii ?? Pt fiscal trebuie sa aplice titularul rolului fiscal.

Link către comentariu

Ok. O sa încerc sa mai dau de el, dacă nu o sa încerc sa rezolv eu, dacă nu va rezolva instanța

Link către comentariu

Bro, cu instanta ce rezolvi ??

O sa castigi, dar daca fraierul X are datorii la fisc si nu are bani sa plateasca, ce faci atunci ?!?!

Vezi ce rezolvi cu depistarea lui .

Link către comentariu

Janos , vb discutii ?? Pt fiscal trebuie sa aplice titularul rolului fiscal.

La voi in Bucuresti mai mult ca sigur..dar aici la noi ... si stiu ce scriu.....nu poluez degeaba (omul este de la noi din judet poate are o sansa...) 

Iar datoria la primarie este alta poveste  :soothe[1]: 

Modificat de janos
Link către comentariu

Atunci....mea culpa daca la voi e....altfel :)

Link către comentariu

Salut

Mi-am adus un B6  recent si vreau sa il inmatriculez. Este o mica problema. Am parbrizul fisurat in partea dreapta cam 20 de cm. Oare trec de RAR cu el asa sau trebuie sa il schimb? Nu m-as arunca sa il schimb acum mai ales ca vine iarna si o sa fie pietricele pe soselele patriei si risc o noua schimbare de parbriz in primavara.

Link către comentariu

Salut

Mi-am adus un B6  recent si vreau sa il inmatriculez. Este o mica problema. Am parbrizul fisurat in partea dreapta cam 20 de cm. Oare trec de RAR cu el asa sau trebuie sa il schimb? Nu m-as arunca sa il schimb acum mai ales ca vine iarna si o sa fie pietricele pe soselele patriei si risc o noua schimbare de parbriz in primavara.

Doar daca dai spaga. Eu am avut emotii si cu o ciobitura mica... Oricum nu pierzi nimic (doar timp ) daca incerci.

Modificat de mihaibzgica
Link către comentariu

Revin cu modul de rezolvare a problemei mele: 

- Bineinteles ca luni m-am deplasat la Targu Mures hotarat sa-l "angajez" pe vanzatorul masinii mele. Intr-un final mi-a raspuns la telefon pe la 9 si mi-a spus ca depune cererea pentru certificatul fiscal si o sa ma sune, undeva pe la 12:00. Am asteptat prin Targu Mures dupa telefonul omului. Dar bineinteles ca la 12:00 il sun si nu raspunde. Atunci hotarat m-am dus la primarie sa vad care-i situatia cu certificatul si bineinteles cu vanzatorul. Din fericire pentru mine nu avea datorii la stat dar nu depusese acea cerere pentru mine, ci pentru altcineva(am inteles ca era client fidel pe la primarie). Am reusit cu un zambet frumos sa depun cererea pentru certificat fiscal(am avut o copie dupa CI-ul vanzatorului), dar nu puteam sa ridic acel certificat, decat el personal. Cu chiu cu vai am reusit sa dau de el si cu "pilele" lui de la primarie am reusit sa ridic eu certificatul de la primarie. Deci ca invatatura de minte nu cumparati masina fara sa aveti acel certificat in mana(care e valabil 30 zile). Pentru urgente(adica sa il ridicati in aceeasi zi) se plateste o taxa de 20 lei, dar la cumpararea unei masini nu cred ca este vreo problema. A doua zi am platit timbrul de mediu,m dar acum trebuie sa astepti o zi pana sa depuneti documentele la inmatriculari(pana intra taxa de timbru in sistemul celor de la inmatriculari), datorita smecheriilor ce s-au facut cu chitantel false.

Deci dosarul de la inamtriculari a constat in:

1. fisa fiscala(am completat-o la un birou de intocmit dosare pentru inmatriculare) ce o stampileaza cei de la primarie, dupa ce platesti taxa locala

2. cerere de inmatriculare auto(tot de la acel birou de inmatriculari)

3. cartea de identitate a masinii

4. certificatul de autenticitate(valabil 60 zile)

5. tichetul pentru efectuarea ITP

6. contract V-C dintre cel de la care am cumparat masina si persoana din germania

7. contract V-C dintre mine si persoana de la care am cumparat masina

8. asigurare RCA pe numele celui care inmatriculeaza masina(pe minim 6 luni de zile)

9. chitanta taxa de timbru si decizia privind taxa de timbru(de la administratia financiara)

10. chitanta taxa de talon(platita la CEC) - 67 lei

11. chitanta de la primarie pentru plata taxei locale - 60 lei

12. Brieful mare si brieful mic

13. Numerele provizorii de tzoll(daca are)

14. traduceri legalizate dupa brieful mare si contractul de V-C din Germania

15. taxa pentru eliberare numere - 85 lei pentru preferentiale sau 88 lei daca achizitionati preferentiale cu un numar tip A(dreptunghi) si o placuta tip B(patrat)

Foarte mare atentie ca va trebuie la mai toate documentele de mai sus copii cam in 3 exemplare. Va trebuie si la finante cate o copie aproape din fiecare si la primarie si la biroul de inmatriculari. In rest, treaba a mers foarte repede. Am depus actele la 08:30 si am ridicat numerele la 14:00(avand preferentiale). 

PS: nu conteaza ce nume apare pe brieful mare si cel mic, ideea e ca acele contracte de V-C sa aiba continuitate(cel putin la mine nu s-a uitat nimeni pe acele briefuri)...

Link către comentariu

Care sunt diferentele intre a cumpara o masina de la o persoana fizica si a cumpara o masina de la o persoana fizica autorizata, prin firma, cu factura?  La ce trebuie sa fii atent in cazul acesta si care sunt tepele ce se pot lua?  Este vorba de o masina adusa din Germania, cu primul set de numere rosii scos.

Link către comentariu

Dacă pfa a cumpărat mașina din Germania cred ca problema principala e legată de plata TVA dacă l-a platit in Germania sau in România. Trebuie deci sa ai dovada acestei plăti. In rest contractul de vânzare trebuie cu Ștampila pfa plus factura dun Germania de achiziție si celelalte documente enumerate de mine mai sus. La certificatul fiscal nu știu exact... Poate ne ajuta colegii care au mai făcut asta

Link către comentariu

Salut.As avea nevoie de sfaturile voastre.Treaba sta in felul urmator:

Un var de al meu din Republica Moldova a cumparat un Audi A3 din 97`.Numerele temporare nemtesti sunt expirate si vrea sa ii scoata numere rosii dar nu poate veni in Romania deoarece i-a expirat viza.A gasit pe cineva care are pasaport bulgaresc si as vrea sa stiu daca numerele rosii se pot elibera pe numele respectivei persoane?Daca da cum?Prin intermediul procurii?Contract de vanzare-cumparare?Ca ala vrea numere rosii si apoi se duce in Bulgaria sa ii faca numere bulgaresti.

Link către comentariu

Imi cer scuze daca s-a mai scris dar nu am vazut. Pentru inmatriculare identificarea RAR se poate face si in alt judet decat cel in care doresti sa o inmatriculezi? La Cluj se fac deja programari pentru 6 ianuarie 2014, iar eu as vrea sa reusesc sa o inmatriculez inainte de sarbatori. Va multumesc anticipat de raspuns. O zi buna

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!