Jump to content

Passat B6... Ghinion Sau Marfa Proasta

SVW
 Share

Postare recomandată

Eu zic ca e marfa cam proasta... uite ce am patit eu pana acum cateva luni:

http://vwforum.ro/index.php?showto...16114&st=40

De atunci, mi s-a ars pompa de motorina pe DN1 (in ianuarie) si a durat 3 saptamani pana mi-au facut-o iar in iulie m-a mai lasat motorul in polonia pe autostrada (injectoare arse simultan) si a trebuit sa vin cu ea pe platforma, pentru a doua oara in jumatate de an.

Drept pt care, am vandut-o si mi-am luat Audi

Modificat de imircea
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 715
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Andrei2000

40

• geovadim

34

• alxrro

34

• Mama Omide

32

Top Posters In This Topic

Posted Images

imircea, tu chiar ai avut multe probleme cu passatul tau dar cred ca Audi nu sta cu mult mai bine, mai ales ca motoarele sunt cam aceleasi si multe alte repere sunt comune intre vw si audi. Eu zic ca nu e marfa foarte proasta comparabil cu alte marci si consider ca e ghinion deoarece eu am 15 mii km cu B6 le meu si nu am probleme majore. Am o singura problema minora, cotiera nu mai sta prea bine in pozitiile intermediare. Bineinteles ca inca e devreme sa ma pronunt dar la multe masini noi problemele apar pana la kilometrajul asta. La mine e clar, eu nu o sa mai iau VW decat daca voi fi constrans financiar. As spune ca nici Audi nu o sa mai iau dar cine stie in timp ce modele vor scoate.

Link către comentariu

La mine e clar, eu nu o sa mai iau VW decat daca voi fi constrans financiar. As spune ca nici Audi nu o sa mai iau dar cine stie in timp ce modele vor scoate.

Pot sa te inteb ce masina crezi ca o sa fie urmatoarea?

Link către comentariu

X5, asta daca nu ma sucesc la un 330 xd sau 330xi. Macar daca imi iau teapa sa nu iau de la un vw. Sunt convins ca si bimmer-ele se strica suficient de mult.

Link către comentariu

Inainte de B6 am avut un B5,5 de care am fost foarte multumit.B6 are 16000 de km facuti in 2 ani si deja au aparut destule nereguli : o bataie pe fata cred ca pe dreapta nu-mi dau seama,dimineata dupa ce o scot din garaj la fiecare hop scartaie ceva pe fata lucru care dispare dupa o distanta de 2-3 km,suportul de la ochelari care a fost deschis de 3 ori de cand este masina nu se mai inchide daca il deschid si lista poate continua.Nu mi se pare normal ca o masina la km astia sa aiba aceste probleme.Cu B5,5-ul am facut circa 55.000 de km de cand a fost adus in RO si nu avea astfel de probleme.Oricum B6 este mult mai prost d.p.d.v calitativ in comparatie cu B5,5-ul

Link către comentariu

Vad ca va tot plingeti. Eu nu am de ce sa ma pling de masina pina acum, decit ca nu are DSG si macar un 30 cp in plus... :icon_thumright: In rest nici o problema (si am destui km cu ea).

Link către comentariu

Si eu zic ca, referitor la titlul topicului, mai curand e vorba de ghinion. Eu am 35.000 km cu masina si totul e OK. E adevarat ca masinile actuale nu mai au calitatea modelelor precedente si ca aceasta calitate scade pe masura ce trece timpul, dar, per total, nu cred ca Passat-ul a ajuns in punctul in care sa se numeasca marfa proasta. Desi, daca o tine asa, are toate sansele, dar, deocamdata, inca ar fi cat de cat in regula. E adevarat ca unii colegi au avut probleme cu aceasta masina (unele dintre ele chiar mari), dar sunt si foarte multi care nu au avut nici o problema (sa extrem de mici). Si cred ca acest lucru se poate intalni, in proportii diferite, si la alte marci. Citeam intr-un ziar ca Vantu isi luase un Bentley decapotabil (care, la prima vedere, pare o masina extraordinara, de o calitate ce nu poate fi pusa la indoiala). Si, totusi, am inteles ca masina s-a stricat foarte repede dupa ce a sosit si ca zacea de 2 saptamani in garaj asteptand sa vina un mecanic de la Viena (o alta varianta ar fi fost sa o transporte acolo, dar Vantu a zis pas). Deci se poate si la case mai mari.

Link către comentariu

... si ca sa continui off-topicul.... Bentley a facut o rechemare la multe din modelele sale (Azure, Arnage...) pentru ca prezoanele nu fusesera stranse bine/erau deficitare afectand "numai" productia pe 2 ani.... Deci....

Link către comentariu

Calitatea tot mai slabuta, nu putem spune doar de vw, ci si la mercedes, si bmw, la toti producatorii este valabila aceasta ipoteza. Eu consider ca este vorba de ghinion. Eu nu am nici o problema cu al meu Passat! Regretabil este faptul ca de cand s-a lansat b6 doar critici asupra lui. Consider ca aceste critici din partea unora, este si datorita invidiei, deoarece putine masini vin din standard cu astfel de echipari, si cu atat mai putin la clasa ei. Nu vreau sa intelegeti gresit, nu bat apropo la nimeni.

Link către comentariu

alxrro tu nu ai schimbat bordul pentru computerul de bord care parea defect? Eu as numi asta o problema destul de majora.

Andrei2000 stai linistit, nu e vorba de invidie...pentru ca aici vorbesc doar posesorii de B6.

Link către comentariu

Nu e vorba de a intelege gresit. Dar invidie... Din ce am citit eu, aici se plang posesorii de B6.

Link către comentariu

andrei are foarte mare dreptate, ca si echipari si tot ce ofera masina si ca spatiu, stabilitate si drive feeling, sunt putine masini noi la acelasi pret care ofera toate astea.

in principiu asta se cam observa la toate marcile totusi, tendinta generala este sa se scada calitatea, probabil ca se merge pe principiul ca masina sa devina doar o ustensila oarecare si nu un idol pe care il tinem in puf.

la viata mea am vorbit cu multi americani, si nu toti aveau bani multi , dar totusi toti au acelasi lucru in comun: vorbesc despre masinile lor ca despre bucati de fier, cu indiferenta, ii doare la basca oricum de tot ce se intampla. privesc masina doar ca pe un obiect si vorbesc cu foarte mare indiferenta despre ea. eu vorbesc din experienta despre americanul de rand, nu despre fani motoare sau straini stabiliti acolo :)

oricum, cert este ca in europa sta altfel treaba, masinile sunt mai mici, combustibilul mai scump iar oamenii mai atenti cu masinile lor, unii (printre care si eu) sunt maniaci si se sesizeaza la orice scartait care il aud si la orice simptom.

acel senzor care intoarce farurile bi-xenon este relativ nou introdus la o asemenea scara de productie, a fost "coborat" de pe modele scumpe si pe modelele mai ieftine, si intr-un fel mi se pare normal ca la tzishpe mii de masini produse sa se mai strice din cand in cand, este electronica pana la urma, electronica se mai strica si se mai si repara asta e... nu poate fi totul perfect. si nu mai dati vina pe romania ca nu numai acolo se strica acel senzor, eu am folosit masina numai in germania si uite ca si mie mi s-a stricat.

si sa stiti ca si in germania se asteapta dupa piese, nu le au baietii pe loc, nu au cum. poate vin mai repede decat in ro cu cateva zile dar ganditi-va, servisurile din germania cer piesele de la VW iar VW face cerere la piese de pe unde se produc ele.

deci daca sa zicem ca daca VW produce rulmenti in brazilia , apai cam de acolo trebuie sa vina piesa si apoi sa fie trimisi in romania...

costul globalizarii ....

Modificat de pantagruel
Link către comentariu

alxrro tu nu ai schimbat bordul pentru computerul de bord care parea defect? Eu as numi asta o problema destul de majora.

Da Alextz, am schimbat ceasurile de bord pentru ca afisajul BC-ului palea uneori in intensitate, aproape se stingea. Dar nu este chiar o problema majora, dupa parerea mea. E mai de mijloc, asa. Majora ar fi sa crape turbina, sa se arda injectoarele, sa te lase ambreiajul, sa se strice sistemul de ghidaj al xenoanelor ... chestii din astea. In afara de aceasta problema cu afisajul respectiv mentionez ca am schimbat si suportul de ochelari, ca nu se mai inchidea cum trebuie. Dar pentru 35.000 km nu e tocmai rau, astea au fost singurele probleme pe care le-am avut. Nu zic ca e exceptional, dar uitandu-ma in jur la calitatea lucrurilor (si nu ma refer doar la automobile) nu as spune ca am o masina cu probleme.

Link către comentariu

imircea, tu chiar ai avut multe probleme cu passatul tau dar cred ca Audi nu sta cu mult mai bine, mai ales ca motoarele sunt cam aceleasi si multe alte repere sunt comune intre vw si audi.

Intre Motorul 3.0 TDI (common rail) si 2.0 TDI (pumpe duse) e o diferenta f f mare.

In orice caz, observ o mai mare atentie la detalii si la caltatea materialelor la Audi (cel putin a A6) fata de Passat, o putere mai mare (ma rog, aici tine de motor, nu de model), un confort mai mare precum si o tinuta de drum pe care eu o simt mai stabila.

Asa cum am mai scris undeva, la alegerea modelului a contribuit ce mi-au spus unii de la Porsche, anume ca nici o masina cu motor 3.0 TDI nu a venit pe platforma cu probleme la motor (pe cand cu Passatul am venit de doua ori pe platforma numai in acest an).

In privinta DSG, o cutie care imi palce f mult (acum am tiptronic), pe masura ce a trecut timpul (cand am dat Passatul avea 75.000 km) am observat ca apar intarzieri ale raspusului cutiei, si, parerea mea personala, cutia se va strica sau va functiona defectuos mai incolo.

Link către comentariu

imircea, da, sunt cateva diferente intre audi si vw dar nu chiar asa de mari din punctul meu de vedere. Motorul 3.0TDI este foarte, foarte rar fata de 2.0 TDI si asta poate fi primul motiv de ce nu l-au vazut adus pe platforma. Oricum, e clar mai bine ca ai ales audi dar eu o sa ocolesc o vreme grupul vw, fie chiar si numai pentru diversitate.

Link către comentariu

In privinta DSG, o cutie care imi palce f mult (acum am tiptronic), pe masura ce a trecut timpul (cand am dat Passatul avea 75.000 km) am observat ca apar intarzieri ale raspusului cutiei, si, parerea mea personala, cutia se va strica sau va functiona defectuos mai incolo.

Ciudat. Si mie mi se pare din cand in cand ca parca nu mai raspunde ca la inceput. Poate doar ni se pare..

Link către comentariu

Parerea mea este ca un A6 nu poti compara cu un Passat, sau invers. A6 este o masina cu o clasa mai mare, la care se da mai multa atentie finisajelor. Luand in considerare si pretul la care este, care banuiesc ca este undeva apropiat de E-class sau seria 5, ar fi culmea sa te lase in drum si sa vi cu ea pe platforma. Iti dai seama ca nimeni nu s-ar mai uita la Audi. Si este normal, zic eu, ca sa fie mai multe persoane nemultumite de Passat, deoarece si posesorii acestora este considerabil mai mare.

Si daca tot a venit vorba de A6, o cunostiinta are A6 de 1 an, iar in primii 10.000 km l-a lasat ambreiajul in concediu in Italia. Are A6 2.7 TDI.

Link către comentariu

Fratilor, eu vad ca majoritatea vorbiti de masini pana in 35.000 Km. A mea face 50.000 maine, deci e putin mai mult, facuti intr-un an...

Ca si o noutate la capitolul probleme (ca tot merge maine in service), am uitat sa mentionez faptul ca "bea" apa... In 400-500 Km a reusit sa aprinda senzorul de apa si sa scada in vasul de expansiune nivelul considerabil. S-au gasit si pete de ulei in interiorul vasului. Deja problema se complica si daca motorul "bea" apa inseamna ca marfa e FFFFF PROASTA.

Link către comentariu

inseamna chiulasa fisurata

A mai patit cineva..parca somebody...si s-a inlocuit in garantie fara probleme..

Link către comentariu

Da, eu am avut problema asta. Am observat-o cind aveam vreo 5,000 km. S-a inlocuit pe garantie (doar de asta se da garantie, nu?) si de atunci nu mai am nici o problema.

Link către comentariu

Eu am 15000 km cu Passatul meu si pot sa zic ca am facut cea mai buna alegere din viata mea. Daca ar trebui sa mai aleg o data marca de masina pe care ar trebui sa mi-o cumpar as alege tot VW. E o masina care imi da placere in momentul cand o conduc. Super stabila, 140 CP suficienti si 170 cred ca sunt bestiali. Cutia DSG bestiala si nu mai are rost sa continui. Nu am nici cea mai mica problema cu masina si am facut si un drum madrid -> romania si romania -> madrid, asa ca va zic pt mine masina e bestiala. Daca vreti probleme intrati pe un forum de Peugeot si intrebati pe cei care au 407 ce probleme sunt. Sau la cei cu Audi sau la aia cu BMW si atunci poate problemele voastre va vor parea prea mici.

Modificat de bogdancu24
Link către comentariu

Treaba cu "bea apa" e binecunoscuta de cei din service. La mine, prima oara cand am facut toate rechemarile, s-au uitat si la asta si nu a fost nici o problema. Dar mi-a spus ca majoritatea au semnalat asa ceva si d-asta trebuie sa o verifice ca sa fie siguri ca nu voi veni mai tarziu cu ceva mai grav.

Link către comentariu

Cand masina te lasa in drum prea putin te incalzeste ca si altii au probleme cu masinile lor. Mai ales ca unul dintre criteriile de alegere a masinii a fost tocmai asa zisa fiabilitate.

Link către comentariu

Mai ales ca unul dintre criteriile de alegere a masinii a fost tocmai asa zisa fiabilitate.

De unde sti tu ca asta e unul din criterii si de ce "asa zisa" fiabilitate? De ce crezi ca cineva nu ar lua passat numai pentru ca ii place, fara sa il intereseze fiabilitatea? Eu de exemplu nu am luat Passat din cauza "asa zisei fiabilitati". Si daca e sa o luam asa, oricum nu se compara cu fiabilitatea unei Laguna, e mult peste ea.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!