Jump to content

Alarma K-9


stefan_ieu
 Share

Postare recomandată

Am luat masina cu tot cu alarma si mi-au montat K-9. Spuneau cei de la dealer ca e foarte buna si am zis ca e ok. Ma gandeam ca daca vroia sa isi faca vanzare imi propunea ceva mai scump.

Inca nu am iesit cu masina din oras, asa ca nu am facut prea multe teste sa vad ce/cum face. Am insa niste intrebari/probleme :

1) nu inteleg cum functioneaza senzorul de perimetru. M-am inchis in masina si nu a pornit alarma cand am inceput sa ma misc. E normal?

2) alarma are vreo 25 de functii care pot fi activate sau dezactivate (am citit in manual). As vrea sa stiu daca se poate afla starea unei astfel de functii. Sa nu ma joc eu si sa nu le pun inapoi daca ma da peste cap ce fac.

3) am vazut ca unele nu sunt puse asa cum scrie in manual ca ar fi setate din fabrica (ex : rearmarea dupa 90s daca nu se deschide nici o usa). Stiti voi sa aiba cei din service o schema standard pe care o pun?

4) ma enerveaza faptul ca nu merge telecomanda la o distanta mai mare de 7-10m. Mie mi se pare cam putin. Ce parere aveti?

5) cu siguranta exista si alte functii decat cele din manual. Am vazut asta cad mi-o testa. Pentru a face testele mai repede tipul din service dezactiva inchiderea geamurilor la armare (asta crestea timpul de initializare cu 20s). Am crezut ca e si asta trecuta in manual, dar cand ajung acasa, supriza.. nimic de geamuri. Stiti daca gasesc pe undeva documentatie mai mult decat manualul?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu am tot k9, o sa caut si o sa-ti dau mai multe detalii.

totul depinde de cum a reglat alarma

a mea functioneaza f bine, nu am avut alarme false sau probleme.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Alarme false n-am avut nici eu. Problema e de-alea pe bune sa nu rateze. :salut:

De la ce distanta merge telecomanda la tine?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si a mea reactioneaza numai de pe la max 10m. cu greu de la geamul apartamentului(stau la 1 si masina e la 20 m de mine) tinand apasat cateva secunde bune zice si ea ceva.

in rest nu m-a lasat la greu.

mi-a reglat senzorul de soc ceva mai insensibil si nu bipaie cand se pipi cainele pe roata ei, si de ex am vazut ca nu a urlat nici la furtuna, traznete, fulgere, tunete, etc. (a intrat numai tr 1 - bipaia, nu a intrat tr2 - alarmarea)

are multe functii programabile si eu m-am jucat la ele, mi-am reglat diferite chestii, modificat timpi de reactie, etc.

ai grija la armare la inchiderea ultimei usi. daca ai activata si ai uitat cheila inauntru adio si n-am cuvinte pe cararea dinainte. iti trebuie neaparat al doi-lea rand de chei

oricum poti si tu sa-ti reglezi senzorii de soc si proximitate.

senzorul de soc are doua trepte

- tr 1 - numai bipaie de 2 ori la un soc mic, o minge, etc.

- tr 2 - incepe si urla la un soc mai mare - are cineva ceva cu ea, tocmai ti-a lovit-o (fereasca dumnezeu), etc.

senzorul de proximitate (daca are), ca a mea nu are, cu toate ca se poate pune,este reglat, de obicei, la distanta unei oglinzi retrovizoare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine merge si de la 40 m alarma :salut:

Later edit : Poate am lasat urma de indoiala, dar eu tot alarma K-9 am.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da, nasol asta cu distanta de la care merge telecomanda. Din 2 motive :

1- trebuie sa vad daca pot sa o beepai de la geam ( nu am incercat inca pentru ca mi-e sa nu o descui si sa nu o mai incui si pana sa vin eu jos - masina o tin in spatele blocului, ca acolo am geamuri - sa nu se dea cineva la ea). O s-o pun pe nevasta-mea sa beepaie cand stau eu jos

2- una dintre functiile f destepte la o alarma, dupa parerea mea, e cautarea in parcare. Dar daca o ai doar cand esti langa masina, degeaba

Speram sa fie ceva cu telecomanda mea si sa o schimb, dar daca spui ca si la tine merge tot asa aproape, "asa face toate".

In rest :

In afara de cele 22 de functii din manual, mai stii ceva?

Ai idee cum pot afla starea functiilor fara sa le schimb (ar fi pe incercate, dar vroiam sa stiu daca exista si ceva automat, sa imi spuna alarma cumva cum e setata functia x)?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Distanta la care bate telecomanda tine in primul rand de baterie, dar daca e noua trebuie sa bata de mai departe.

Eu am avut probleme cu telecomenzile, in sensul ca nu mai bateau nici daca stateam langa masina. Am rezolvat problema umbland la un condensator variabil(trimer) din telecomanda. Acum imi bate si mie de la 30-40m.

Eu am telecomanda cu baterie din aia mica de 12V 23A.

Stiu ca astea mai noi au baterie cu litiu de 3V si generator de frecventa in ele, ceea ce elimina condensatorul variabil si nu mai merg reglate, dar oricum daca ai telecomanda din aia ar trebui sa mearga bine.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Vazand ca nu sunt singurul cu raza de actiune sub 10 m, am luat din nou documentatia si net-ul si peste tot am citit ca distanta este de 25-40 m in fct de baterie si multi alti factori.

Asa ca am desfacut cutia de sigurante din stg. bordului pe unde am vazut ca ies niste fire de la alarma si am descoperit ca era unul destul de lung impachetat si strans cu banda.

Mi-am zis sa vad unde se duce. Am desfacut partea de jos a bordului si am descoperit cu mare stupoare :shock: ca era chiar antena. Asadar baietii veseli uitasera sa insire antena.

Am desfacut antena si am intins-o pe sub tapiserie in stg sus. A ajuns pana la locul din spate. Acum merge de la 50 m. M-am jucat cu telecomanda in parcare la Selgros si intr-adevar este super. Se actioneaza de departe 40-50m. Daca ridicam telecomanda deasupra capului mergea chiar mai de departe, dar trebuia sa tin mai mult apasat.

O asa rezolvare nici eu nu am crezut ca se poate.

Mi-am mai dezactivat din functii, pe cea cu semnalizatoarele aprinse 30s la dezarmare, ca era prea mult. Si acum ma gandesc sa o actionez pe cea cu armare automata la dezarmare accidentala (parca functia 11), dar intai analizez si caut si pro si contra argumente. As mai vrea sa ma mai joc la senzorii de soc.

Va mai spun eu ce mai fac.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

hai sa va invat o smecherie ..... departati-va de masina pana vand nu mai merge telecomanda ..... cand ati ajuns in zona in care alarma nu mai primeste comenzi lipiti telecomanda de propria dvs. barba ..... :) veti vedea ca va merge iar .... iar pt. probleme cu alarme apelati cu incredere la dl. trigger .....he's GOOD ! :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 years later...

Am cumparat un VW cu tot cu alarma K9 clasic. A mers ok pana acum cateva saptamani. Acum nici o telecomanda nu mai vrea sa mearga pe inchis si sa se armeze alarma. Inchid masina de la cheie. La ambele telecomenzi le-am schimbat bateriile- nimic , am fost la cativa meseriasi care mi-au zic ca poate sa fie de la telecomenzi, de la centrala alarmei, altul ma sfatuia sa o schimb. Nu vreau sa o schimb pana nu fac tot ce este posibil sa lamuresc situatia. Un coleg a avut aceeasi problema. Nu mai mergea pe inchis. A fost la cineva care i-a cautat alarma pe net, i-a gasit cartea si a stiut cum sa o seteze si a rezolvat problema. Am cautat si eu cartea dar nu o gasesc. Ma poate ajuta cineva cu cartea, dar numai partea in care zice despre setat? Multumesc anticipat celor care pot sa ma ajute

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Faza cu antena alarmei a fost descrisa deci nu repetam, poate doar ca firul il poti intinde in jurul parbrizului prin ornamente.

Senzorul de perimetru nu suna daca mata stai in masina. O armezi, te indepartezi pentru un timp, si apoi te apropii, daca ciripeste functioneaza, daca nu, sunt 2 variante, nu ai senzor de perimetru sau nu este reglat cum trebuie ( eventual este anulat, vezi manual setari din telecomanda, anumiti senzori pot fi anulati/activati din telecomanda).

Mai multe despre alarme http://www.the12volt.com dar tebuie cont pentru manuale. Setarile sunt probabil cele implicite, verifica in manual si cu proba in teren, schimbarea lor se face prin telecomanda, procedura descrisa tot in manual. Din cate stiu eu, functia de baza a alarmei, adica protectia antifurt, nu este alterata daca te joci cu setarile, alea pot activa/dezactiva functii suplimentare (aprindere plafoniera, inchis/deschis usi dupa un anumit timp de la pornirea/oprirea motorului etc.)

Pentru geamuri se monteaza un modul separat, care nu vine cu alarma, se monteaza pe una din iesirile auxiliare care in cazul tau, daca ai vazut corect, se anuleaza din telecomanda. Alte functii decat cele descrise in manual nu are alarma cu siguranta, se pot aduce mici imbunatatiri prin montarea de module suplimentare, dar sigur nu face nimic in plus decat scrie la carte ca face.

Daca nu mai vrea sa mearga, in sensul in care este muta total, este posibil sa fie siguranta arsa, verifica firul de alimentare al alarmei.

Este posibil ca alarma sa fi uitat codul telecomenzilor, este descris in manual procedura de invatare.

In incheiere, totul se reduce la citirea manualului foarte atent, lucru care nu va fi niciodata recomandat de montatori, si alt lucu pe care il omit montatorii este sa spuna ca senzorul de soc si perimetru pot aduce amenzi serioase si mai ales ca ele nu ajuta la nimic, daca vine o minge pe capota, pana te prinzi tu ca suna a ta, pana cobori, pustiul si mingea sunt departe, dar vecinii te asteapta sa-ti rupa dintii, la fel si cu perimetrul cand vine un catel sa faca pipi, din acest motiv astfel de echipamente sun interzise in UE. Mai mult, sunt un motiv in plus sa nu dormi linistit, cum suna ceva hop si tu la geam.

Eu recomand alarma fara shoc si perimetru dar cu volum, sparge golanu geamu ca vede ledul si daca deschide usa sari, surpriza, suna nebuna de rupe.

Modificat de boty
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...
Am cumparat un VW cu tot cu alarma K9 clasic. A mers ok pana acum cateva saptamani. Acum nici o telecomanda nu mai vrea sa mearga pe inchis si sa se armeze alarma. Inchid masina de la cheie. La ambele telecomenzi le-am schimbat bateriile- nimic , am fost la cativa meseriasi care mi-au zic ca poate sa fie de la telecomenzi, de la centrala alarmei, altul ma sfatuia sa o schimb. Nu vreau sa o schimb pana nu fac tot ce este posibil sa lamuresc situatia. Un coleg a avut aceeasi problema. Nu mai mergea pe inchis. A fost la cineva care i-a cautat alarma pe net, i-a gasit cartea si a stiut cum sa o seteze si a rezolvat problema. Am cautat si eu cartea dar nu o gasesc. Ma poate ajuta cineva cu cartea, dar numai partea in care zice despre setat? Multumesc anticipat celor care pot sa ma ajute

Poate ti-a cazut putin tensiunea la bateria masini sub un anumit prag si s-a blocat alarama (eu am patit-o tot cu k9).

Rezolvarea..scoate borna (-) de la baterie pentru 10 secunde...dar asigura-te ca ai codul la radio :icon_thumright:. E un fel de reset.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Intrebare,

Am montata pe masina la Brady o alarma K9-Classic, intrebare:

Se poate renunta la telecomanda de la alarma? (mentionez ca am inchidere centralizata din fabrica+chei briceac), adica adica cumva modulul de telecomanda al masini sa fie invatat de alarma (nu stiu daca m-am facut inteles)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuia sa fi montat o alarma pe CAN.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Salut am si eu o alarma k9-Mundial-2 si as avea nevoie de cartea ei pentru a o monta. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 years later...
ciuhanflorian

Salut. Am de ceva timp o problema cu alarma si anume, in momentul cand
ma dau jos din masina si activez inchiderea din telecomanda la
aproximativ 10 min alarma incepe sa sune singura fara ca cineva sa o
atinga , acest test l-am efectuat stand langa ea. Apas butonul
telecomenzii pentru a oprii alarma, se opreste si nu mai am probleme.
Intrebarea este de ce la fiecare activare a sistemului alarma se
porneste si daca o opresc dupa aceea nu mai am probleme?

Modificat de ciuhanflorian
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!