Jump to content

Distributie


treispe
 Share

Postare recomandată

salut sunt din buzau si am un golf 1.9 td cu motor aaz vreau sa-i schimb cureaua de distributie si nu stiu semnele.in acelasi timp vreau sa dau si pompa de injectie sa o centricubez pentru ca nu i-mi place cum trage nu se accelereazasi nu stiu valorile pentru centricubat. ma poate ajuta cineva? multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ciao,

Eu mi-am schimbat singur cureaua de distributie si sa sti ca nu e mare lucru si anume: pe cutia de viteze gasesti un "capac" de plastic pe care tre sa-l desfiletezi ca sa vezi volant. Apoi invirti motorul cu o cheie tubulara de 19 sau mai mare chiar de la pinionul de jos de la vilbrochen ( unde ai cureaua de distributie) pine iti ajunga la volant o "scobitura" care trebuie sa fie in dreptul unei limbi metalice ascutita prinsa cred ca pe cutie in partea superioara, in interiorul gaurii in care era capacul de plastic. Cind ai ajuns in dreptul acelui semn, te opresti si inseamna ca ai aliniat motorul. Pompa de injectie are si ed reperul ei si anume o proeminenta ascutita undeva pe partea superioara a ei. Pinionul are si el o tesitura in el, iar aceste 2 semne tre sa fie unul in dreptul celuilalt. Daca astea doua repere le ai, atunci axul cu came e si el la locul lui. Daca vrei, poti verifica dind capacul jos si te uiti in capatul axului cu came (cel dinspre cutie) si acolo vei vedea ca este putin sectionat pe jumatate si daca in fanta aia bagi de exemplu o cheie fixa de 13 sau 15, 17 cit o fi, cheia tre sa stea paralel cu chiulasa si atunci sti ca aia e pozitia lui. Mare atentie ca trebuie sa dai jos pinionul de la vilbrochen ca sa poti scoate cureaua veche afara.

Sper ca m-am facut inteles. Daca ai probleme, tel :0730.009.610 sau nikdahnovici@gmail.com. Ca idee, operatia asta costa la noi la timisoara 2 mil.

Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si mare atentie la cum strangi pinionul prins pe vilbrochen. Este sursa principala pentru zile negre (sarit distributia).

Dealtfel motorul AAZ e recunoscut pentru asa ceva. Cel putin motoarele pana in 1994 din cate stiu eu.

Am patit-o de 3 ori. Daca nu strangi fulia cum specifica vw va aparea uzura pe vilbrochen si o sa ai probleme mari.

Bafta!

Personal iti recomand sa mergi la un service bun.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bravo nixen insa pentru 2 mil prefer sa isi asume altcineva raspunderea in locul meu pentru aceasta operatiune .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

bravo nixen insa pentru 2 mil prefer sa isi asume altcineva raspunderea in locul meu pentru aceasta operatiune .

merci, dar lucrul asta nu l-am facut din "zgircenie", pur si simplu sint pasionat si daca am considerat ca pot sa fac singur acest lucru, de ce nu...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu asta a fost iluzia mea , normal ca daca stii despre ce este vorba acolo o poti face si singur insa nu reconand sa se faca operatiunea asta DOAR daca ai citit ceva materiale si crezi ca ai inteles ce presupune . ( txt )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu mi-am schimbat-o singur din zgarcenie si curaj .

... daca ai citit ceva materiale si crezi ca ai inteles ce presupune .

Ideea e nu sa CREZI ca ai inteles. Sa fii SIGUR ca ai inteles. Nu prea sunt permise greseli la schimbat. Dar sunt destule "how to" pe net, chiar si filme/poze incat e nevoie doar de atentie si nimic mai mult. Operatia in sine e - dupa parerea mea - USOARA. Atata ca atentia necesara si raspunderea sunt mari. Plus ca daca o montezi tu, stii SIGUR ce ai facut acolo.

Vorba unuia de pe schela care isi monta schela si se urca pe ea: "doar trebuie sa ai incredere in ceea ce faci tu insuti" :offtopic:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si inca un lucru important .... daca mergi la service si vrei si garantie pe lucrare, trebuie sa mai schimbi si rola intinzatoare si pompa de apa, deci 2 mil manopera + 900.000 cureaua +rola + pompa = citeva milioane bune si daca nu ai banii astia.... cam greu

Acuma fiecare face dupa posibilitatile fiecaruia, dar daca va trebui sa o mai schimb inca o data, tot eu sa o fac. Atentia este tot ceea ce conteaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!