Jump to content

Switch usa - probleme

ovidiubest
 Share

Postare recomandată

Apropo ca ma puserati sa testez, switchul zippy ce grad de etanseitate respecta, are vreo garnitura ca nu am vazut desfacut ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

chiar daca e usa cazuta din balama, asta nu afecteaza switch-ul.in prima faza asa am crezut si eu, insa inelul broastei e

Link către comentariu

interesant este ca desi tija era ok, garnitura era ok, apa sau condens tot s-a infiltrat, pentru ca altfel nu avea cum sa corodeze.

nu cred, citeste datasheetul lui. Daca nu faceam cu mana mea nu credeam. Garnitura capacului etanseaza perfect e un cauciuc foarte moale, ca sa nu mai zic de prezervativul ala mic de pe tamburus care efectiv gatuie acel tamburus. In plus contactele sunt argintate parca, ce sa corodeze, doar cuprul de pe langa, SI CE ?!...contactele tot fac treaba! Dar n uare cum ajunge apa acolo daca n u se crapa acel manson alb de pe tamburus.

Link către comentariu

Reglajul usii nu influenteaza functionarea switchului.

Zippy nu e waterproof, cel putin modelul care il folosesc eu.

Si cata apa intra pe linga broasca unde e switcul si pe unde?

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

tocmai cata apa intra, dar mi-a zis cineva ca a gasit ghiata pe unul spart. Si asa e nu cum sa gasesti apa la ele, la o usa care se inchide bine, dar la una lasata dezechilibrata e ceva sanse, mai ales la baietii insistenti de la spalatoriile auto. Oricum atat timp cat reglajul usii si rotirea acelui levier de actionare nu afecteaza butonul mic al switchului, mi se pare ok unul din comert V4NC. Nu credeti, mai ales ca vine perfect pe cel oem si nu mai e nevoie decat sa il scoti pe cel oem si sa il pui la loc pe aceleasi gauri cu ceva lipiti tare si eventual o clema de prindere cum era la inceputuri si gata. Spun asa ca am vazut ca cel OEM rezista pe la 50 de milioane de clickuri...nu e pacat sa tai fire sa faci lipituri?

Modificat de magdalena
Link către comentariu

pentru portierele fata la un G4 2003 ce switch uri sa folosesc

modelul cu lamela sau fara?

intervin si eu in discutie sper cu folos

am inteles ca switch urile originale ar fi burgess

am gasit un site unde se comercializeaza astfel de produse

http://ro.farnell.com/saia-burgess/v4nt7/microswitch-v4-plunger/dp/1162606

Link către comentariu

Fara lamela.

rotirea acelui levier de actionare nu afecteaza butonul mic al switchului, mi se pare ok unul din comert V4NC. Nu credeti, mai ales ca vine perfect pe cel oem si nu mai e nevoie decat sa il scoti pe cel oem si sa il pui la loc pe aceleasi gauri cu ceva lipiti tare si eventual o clema de prindere cum era la inceputuri si gata. Spun asa ca am vazut ca cel OEM rezista pe la 50 de milioane de clickuri...nu e pacat sa tai fire sa faci lipituri?

Tocmai ca tumblerul, cu imbracamintea de cauciuc afecteaza tamburusul switchului, daca acel tamburus ar fi supus doar la apasare nu s-ar intampla nimic cu el, dar el este supus la forfecare si de aici apare ruperea lui.

Link către comentariu

Din pacte, cele 2 broaste care le am in casa, au alt defect care nu e relevant in acest caz. Cu prima ocazie fac poze sa va exemplific de ce nu or sa tina switchurile burgess la o broasca la care tamburusul switchului e rupt.

Link către comentariu

Apa, condens, tot se infiltreaza oricat de waterproof ar fi acest switch(vorbim de un switch existent pe masina de 4-5 ani cel putin). Sincer nu am studiat la lupa garnitura unui switch obosit cu tija si garnitura intregi, insa nu am avut nevoie de lupa sa vad calamina din interior. Nu cred ca pentru intrarea unei picaturi minuscule de apa este nevoie de o ruptura considerabila a garniturii tijei. Sustin cu tarie ce spune si al bundy, respectiv ca switch-urile Saia Burgess nu sunt eficiente in cazul unei broaste care deja prezinta urme de uzura la nivelul cauciucului ce imbraca inelul de inchidere. Switch-ul din postul 868 al lui soila este ok. Are suprafata de frecare mai mare si nu face sant in cauciucul inelului. Si daca aveti broasca fara sant in inel, un switch Saia Burgess tot va face sant si intr-un final acel sant va smulge tija sau va face joc in tija care tot la ruperea ei duce. Si sa admitem ca switch-urile Saia Burgess sunt indestructibile sau foarte bune. Cum am putea explica ca deja si eu si Al Bundy am schimbat switch-uri la Octavia 2? Eu unul am ajuns la performanta sa schimb switch la octavia 2 din 2007. Dupa parerea mea, aceste switch-uri Saia Burgess sunt bune, nu contest acest lucru, insa strict la intrebuintarea in locuri unde sunt supuse numai apasarilor si nu culisarilor. Eu unul ma feresc de switch-uri cu tija cilindrica si cu muchii drepte sau aproape drepte.

Modificat de kelu
Link către comentariu

Salut.Cand deschid masina din butonul de pe cheie portiera soferului nu se deschide.Cand deschid cu chiea in yala se deschid toate 4 usile.Asta mi se intampla de vreo cateva zile.La inceput loveam usor cu pumnul in manerul portierei si mergea,sarea tija la a doua incercare...Acum nimic...E tot de la switch?

Link către comentariu

Nu, e de la motorasul de inchidere sau de la lipituri reci pe placa broastei.

Link către comentariu

Apropo de switch-ul din portiera care sesizeaza portiera deschisa, se poate inlocui (cu mici modificari, o gaura de 8-9mm) cu intrerupator de Cielo.

O sa se vada pe stilp dar fiabilitatea e mult mai buna. Cel mult curatat din an in...

Link către comentariu

Salutare...

Am ajuns aproape sa dau jos broasca de la usa din spate dreapta...m-am oprit in suruburile alea 2 in forma de stea ce tin broasca, nu aveam cheia potrivita...azi o sa continui operatiunea.

Treaba e ca am bagat mana in portiera si am gasit 2 fire (rosu, albastru), in afara de mufa din broasca si banuiesc ca alea sunt de la switch.

0. Ce marime de cheie imi trebuie?

1. Sunt firele alea de la switch, sau e altceva?

2. Cand misc putin firele alea 2 se aprinde si se stinge plafoniera...indiferent ca e deschisa sau inchisa portiera...aveti vreo idee ce poate fi?

3. Daca asi taia firele ce se intampla? Imi va vedea tot timpul portiera inchisa?

4. Semnalul de la switch in final tot prin mufa broastei pleaca?

Modificat de Razvan_79
Link către comentariu

0. Triple square M8

1. DA

2. Switchul nu mai e bine fixat la locul lui sau are tamburusul rupt si bagat inauntru si face contact aiurea.

3. DA

4. DA.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

un switch Saia Burgess tot va face sant si intr-un final acel sant va smulge tija sau va face joc in tija care tot la ruperea ei duce. Si sa admitem ca switch-urile Saia Burgess sunt indestructibile sau foarte bune. Cum am putea explica ca deja si eu si Al Bundy am schimbat switch-uri la Octavia 2?

bun si atunci de ce nu merge pus un saia waterproof cu lamela metalica sectionata si rotunjita peste tamburus, eventual cu pilirea a 0,5mm din varful tamburusului pentru a nu ridica prea tare acea lamela. In acest caz impuscam toti iepurii :

- avem un switch waterproof

- avem un switch care lucreaza la 50.000.000 clickuri fata de zippy la 10.000.000(prostie ca dupa 1.000.000 de deschideri de usa cade usa :blink:)

- avem o lamela din inox care nu mai oxideaza si nu creeaza sant

- saia ramane doar la stadiul de apasat/neapasat protejat fiind de lamela pe care culiseaza tumblerul

- nu se taie fire, nu se fac lipituri in plus(timp suplimentar...desfacut yala etc...)

- gresarile cu spray au efect fara a mai afecta tamburusul care sa se gripeze

- nu se mai reteaza tamburuse

- e life time daca nu il rupe cineva de la locul lui mai ales ca pastrandu-se fundul/soclul celuia vechi oem se va potrivi la inaltimea necesara actionarii acestuia(cu lamela atasata trebuie pilit tamburusul in acest caz)

PS: Octavia 2 ziceai ? Si ce te miri, nu ai vazut colerici care sa izbeasca usile sau neglijenti. Ori tu credeai ca nu mai exista si marfa care trece de CTC, dar de factorul uman nu :screwy:

Link către comentariu

bun si atunci de ce nu merge pus un saia waterproof cu lamela metalica sectionata si rotunjita peste tamburus, eventual cu pilirea a 0,5mm din varful tamburusului

- avem o lamela din inox care nu mai oxideaza si nu creeaza sant

cam asa ceva ma gandeam, merge ca voi trebuie sa stiti la cate yale ati desfacut ?

PS : ma refeream la ideea de a pune lamela in felul acela pe switchul OEM caruia sa i se fi inlocuit partea superioara cu partea superioara si tamburusul unuia nou V4NC, nu sa punem switchul ala cu fire. Si astfel putem folosi partea inferioara cu suportul deja existent.

post-62431-1279039373_thumb.jpg

Modificat de magdalena
Link către comentariu

marius1982.11

:D sigur esti soferiţă?

ia uite ca si cherry sunt bune. Pacat ca la mine in TM inca nu am gasit un magazain de electronice care sa aduca asa ceva, la vitacom s-au uitat ca la felul 14.

Link către comentariu

cam asa ceva ma gandeam, merge ca voi trebuie sa stiti la cate yale ati desfacut ?

PS : ma refeream la ideea de a pune lamela in felul acela pe switchul OEM caruia sa i se fi inlocuit partea superioara cu partea superioara si tamburusul unuia nou V4NC, nu sa punem switchul ala cu fire. Si astfel putem folosi partea inferioara cu suportul deja existent.

FA tu treaba asta si vezi daca merge. Nu ai loc sa mai bagi acea lamela acolo. Si de ce tineti cu tot dinadinsul sa puneti Burgess?

Link către comentariu

MasinaPoporului

FAAA !!! MAGDALENO !!! cum ai spus in ultimul post ca sunt si eu curios. In ultimile 2 pagini am vazut doar discutii contradictorii fara ca tu sa faci/incepi experimentul. Astept si eu rezultatul. :rolleyes:

P.S: sper sa nu fi fost OFF TOPIC dar nu m-am putut abtine :blah_:

Link către comentariu

Pentru faptul că rezistă la apă mă g

Link către comentariu

Si sa ne spui si cat a durat cu desfacut si montat la loc toata portiera.

Link către comentariu

Am fost la un amic cu service auto ce are o yala de golf 4, dreapta fata, pe care am luat-o de la el şi am facut modificarea. Merge perfect, inclusiv martorul de portiera deschisa. :vaidecapulmeu:

Diseara va pun pozele si filmele. Toate bune de la "cherry"!?

PS: Nu toate doar sofam!

Link către comentariu

Iata poze si filmuletzul, GUYS :

PS : Salutari de la cherry, sau FA cum va mai place voua sa spuneti femeilor !:D

post-62431-1279116088_thumb.jpg

post-62431-1279116092_thumb.jpg

post-62431-1279116097_thumb.jpg

post-62431-1279116101_thumb.jpg

post-62431-1279116105_thumb.jpg

post-62431-1279116110_thumb.jpg

post-62431-1279116114_thumb.jpg

Modificat de magdalena
Link către comentariu

marius1982.11

Fetitzo :icon_cool:

Cherry e marca switchului din poza :D si FA, e defapt fă., de la verbul "a face"

Oricum jos cu palaria! :D

Si scuze de off.

http://www.cherrycorp.com/english/switches/sealed/dk.htm

sunt garantate "decat" jumate de milion de actionari, dar daca rezista si mana ta si usa atat, e ok :icon_thumright:

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Switchul e Burgess ca e cel OEM, de fapt asa scrie si el. Pe yala e acelasi switch din fabrica !!!. Pe cel OEM am operat manopera !!! Deci se poate considera si manopera preventiva ca astfel nu mai moare acel switch :Driver:

..Si asa respecta toate conditiile de aici : http://vwforum.ro/index.php?s=&amp...t&p=1342893 , santul facut de switch fiind irelevant. :icon_cool:

PS: Sorry for cherry , fa etc :P

Modificat de magdalena
Link către comentariu

• Aerofan locked şi pinned this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!