Jump to content

Switch usa - probleme


ovidiubest
 Share

Postare recomandată

1999-2001 au ori portbagaj, ori usi, nu ambele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

salut...am si eu problema aceasta cu microswichul ...la mine nu mai merge la portiera stanga...cea de la sofer...stie cineva din iasi sa rezolve problema asta...contra cost...nu m-as duce in service ca e destul de mult pentru o nimica toata...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca ai putina rabdare si pricepere o poti face singur.eu de 2 sapt am schimbat swich-ul si merge.o sa vezi ca ia toate informatiile pe paginile anterioare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Salutare! Nu stiu exact unde sa postez, incerc aici, daca nu e bine, rog moderatori sa mute topicul...[buzzer sau stiu eu care. 10x]

O problema noua aparuta azi; defapt 3in1:

1) buzz-er mort,

2) bec din usa mort

3) nu se mai aprinde lumina de la plafoniera cand deschid usa sofer.

Interesant...stateam in masina, am deschis usa, nimic, nu tu lumina in plafoniera nu tu led din usa aprins; pun pozitiile, nimik, buzzer mort. Ciudat, inchid usa, inchiderea centralizata imi inchide toate usile si apoi o deschide pe cea de la sofer. Deschid, culmea, se aprinde led-ul din portiera si lumina din plafon, pun pozitiile, buzz-erul intra in actiune, piuuuu. Inchid usa si o deschid, iara totul mort. Stau in masina, si o inchid din telecomanda, se inchid toate usile, si aud ceva ciudat in bord, un sunet ca si cum as avea o siguranta arsa?!...este prea intuneric sa verific tabloul de sigurante, o sa il verific maine.

De ce cand inchid usa de la sofer (stau in masina)mi se inchid usile si se deschid, pana acum nu a fost problema aceasta?!...Problema se pare ca este aleatoare; am stat in masina vreo 10 min. si tot am deschis usa si inchis, ba totul merge perfect, ba deloc...este interesant sunetul acela ciudat care vine din bord...ce sa fie. Are rost sa verific tabloul de sigurante, sa fie vreo siguranta arsa?; dar cam asa suna....

=================================

revin cu ceva detalii, am edita, ca sa nu dau reply=

in final am verificat tabloul de sigurante (nu m-am putut abtine, oricum nu cred ca o sa dorm bine la noapte, tot ma gandesc de unde vine problema si de ce?!), deci, sigurantele bune, am scos siguranta 4xsi ceva, arata o cheie, s-au stins toate luminile de la plafoniera, am bagat-o si s-au aprins, am auzit inchiderea centralizata, si surpriza, s-a aprins ledul din usa, dar dupa ce am inchis si deschis usa nu s-a mai aprins.

Am deschis usa de la sofer, nu s-au aprins luminile de la plafoniera si nici cea de la usa, am pus pozitiile, buzzer mort. Macar era o chestie daca nu se mai aprindea deloc...deci cate-odata se aprinde ledul si totul functioneaza complet bine, si cate-odata nimic....oare un test cu vag-comu' ar lamuri problema?!...

Modificat de JackD
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

nu un test cu vag ar rezolva problema... kelu de aici de pe forum e artist are microcontacte din acestea mie mi`a trimis 2 si a rezolvat pe un prieten din buc, eu patisem ca tine de nu se mai auzea buzzer si restul becurilor dar eu am dat cu spray din acela penetrant in yala pana sa iau legatura cu kelu si deodata s`au aprins toate becurile zic "Hopa" merge cand dau sa plec de langa masina na belea nu se mai inkidea masina, acum swickul se blocase pe usa deschisa... era fff nasol ca trebuia sa bag cheia in usa sa inkid masina, am fost la toate service`urile din braila nimic , numai terminati pana si experitii aia de la VIPER cei mai praf asa k mi`am cumparat sculele necesare pentru a desface tot de pe usa ca la nici un service nu au apucat sa desfaca tot de pe usa din simplul motiv k nu stiau cum sa defaca tot si m`am apucat de treaba, am vazut ca butonul swich`ului era zburat am niste poze pe aici prin comp daca intereseaza pe cineva le arat, am vb cu kelu care se oferise sa imi schimbe el contactul dar am zis k il schimb eu si asta e mi`a trimis 2 contacte l`am schimbat si acum nu mai am probleme, intre timp sa defectat swich`ul de pe partea dreapta dar chiar nu ma deranjeaza cu nimic il mai las sa se incalzeasca afara si il schimb. asa ca cine e din braila ii schimb eu swich`ul daca face rost de 1 swich, se gasesc pe net sau in aparatele electrocasnice, dupa ce am vazut acele swich`uri am gasit cateva pe aici prin casa :) le astept sa se strice sa le iau swich`urile

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

pai da, dar la mine nu am inteles care ar fi problema...deoare, merge si nu merge cum ziceam. Am lasat usa sofer deschisa, clar, k nu sa aprins led portiera, lumini plafoniera, si nici buzz-ul nu suna cand erau pozitiile aprinse; am inchis usile din telecomanda, clar, toate s-au in chis mai puti ce de la sofer care am lasat-o deschisa => pe langa ca au pornit avariile si a inceput sa claxoneze, culmea, in usa s-a aprins becul, dupa ce am deblocat si a incetat sa mai claxoneze, si ledul din usa s-a stins desi usa era inca deschisa...de problema care o am, ce sa inteleg cel mai bine, e dus switch-ul?...atunci de ce mai are momente cand totul functioneaza bine?!...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Switch-ul este pe duca jackD. Are contact imperfect; cand merge... cand nu. Asa face si switch-ul meu, dar la portiera din dreapta. In maxim 2 saptamani il voi schimba, cred ca nici tu nu ai alta varianta. Sorry.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci sigur, switch-ul este cauza...?!..ciudat, asa dintr-o data sa se duca, pana acum nu facea deloc figuri, asa dintr-o data ?!...dar cauza, care am zis-o mai sus, cu usa deschis, am inchis masina din telecomanda, si culmea led-ul a ramas aprins...maine am sa mai icenrc, dar ce..?!numai asa, inchid/deschis...sa verific ceva siguranta din tablou..?!...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ar putea fi posibilitatea sa fie mizerie acolo daca tot moare si invie :)

uite o poza cu yala mea si cu contactul stricat, se poate vedea clar k nu mai are butonul care sa il actioneze...

post-28063-1241301893_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La fiecare inchidere si deschidere switchul este solicitat intens, deoarece vine o parghie care se roteste peste butonul switchului,nu doar il apasa. Butonasul este subtire in diametru si fiind solicitat lateral , nu axial se rupe sau se largeste locasul in care culiseaza.

rotary_thumbler_switch.pdf

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am avut asemenea probleme la usile din fata . La usa soferului mergea cu intermitente , am desfacut usa , am schimbat switch-ul si acum merge . La usa pasagerului nu imi mergea deloc. Am desfacut usa , switch-ul nu era asa uzat ca cel de la sofer dar deja arata semne de oboseala . L-am schimbat insa tot nu mergea . A trebuit sa desfac broasca si sa refac lipiturile . Ideea este ca trebuie sa te pregatesti cu un switch de rezerva , scule si sa te apuci la desfacut si vezi pe moment care este baiul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca zici k l`ai schimbat dar tot nu iti merge vezi ca este o mica smecherie, cand pui swich`ul nou cand il potrivesti in locul celui vechi ai grija sa il pui ca atunci cand usa se deschide el sa fie apasat, iar cand usa se inkide butonul este eliberat adica pe deschis.

o chestie de care sunt eu mai nedumerit ar fi urmatoarea, eu am activata inchiderea usilor automata cand masina depaseste viteza de 15km/h acum de fiecare data cand usile se inkid solicita butonul swic`ului? eu cred ca el este solicitat doar la deschiderea si inchiderea usilor, acum nu stiu, voi ce spuneti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MasinaPoporului

Switchul de care vorbesti tu este solicitat doar atunci cand se deschide mecanic portiera nu atunci cand se descuie/incuie.Deci poti sta linistit.Urmareste si PDF-ul pus de Al Bundy mai sus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

BR19MRN - stiu cum se monteaza switch-ul . Am spus ca dupa ce l-am montat nu functiona iar problema era si de la lipiturile din broasca nu doar switch-ul. De aceea am spus ca doar in momentul in care desfaci usa vezi ce si cum este pe acolo . De exemplu mie mi s-a spus ca la usa din dreapta este 100 % switch-ul dar nu a fost asa , aveam probleme la lipiturile din broasca. Am refacut lipiturile iar la proba totul mergea perfect , insa am schimbat si switch-ul deoarece mi s-a parut ca este cam uzat si nu vroiam ca dupa o luna - doua sa inceapa problemele.

Modificat de aurelian08
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ce fel de switch este? o sa ma duc sa cumpar, dar din ce am citit in tot acest topic, nu prea am inteles eu de care am nevoie la masina din sematura. Am vazut mai multe tipuri de switch-uri, deci pentru un mk4 din 2000, in bord nu am martor de usi deschis doar martor de hayon deschis, ce tip de switch trebuie, ca nu vreau sa ma duc si sa i-au unul care nu este bun si tot asa, oricum am inteles ca nu costa o avere, ceva de genu pana in 5lei?! Totusi inca nu ma grabesc sa desfac portiera, astept sa fac o scanare cu vag-comu' sa vad daca apare ceva ne-nregula si am sa mai intreb, ca inca sincer nu sunt ferm convins de problema, deoarece nu imi explic de ce merge nu merge intermitent, numai cand vrea.

mersi mult

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este prezentat pe acest topic modelul de switch bun. Faza ca iti merge intermitent indica faptul ca se duce switch-ul. Mai lasa-l asa si o sa moara , nu o sa mai mearga nici intermitent. ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci, sunt cam lamurit...switch defect. Acum de 15min am facut ultima incercare /verificare. Am dat cu WD-40 in lateral la usa, unde este inchizatoarea, surpriza, a functionat, s-a aprins led-ul din portiera, lumina de la plafon si buzz a inceput sa sune. Am inchis/deschis usa de vreo 3-4ori si gata, a murit totul pe loc...deci, saptamana acasta ma apuc de treaba. Nu inteleg o treaba, de ce cand inchid usa de la sofer, se inchid toate usile si apoi se deschide doar usa de la sofer, pe cand celelalte raman inchise?! -are treaba cu problema mea, de la switch sa fie ceva...?!

Am sa anunt dupa ce sper sa termin toata operatiunea asta de reparare, eventual am sa postez si niste poze...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Lipiturile din broasca usii trebuie refacute .Eu zic sa-ti faci rost de un switch , desfa usa si vezi daca switch-ul este defect sau doar lipiturile din broasca. Daca zici ca usa soferului se deschide dupa ce inchizi masina inseamna ca ai lipituri reci in broasca .

Modificat de aurelian08
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

MasinaPoporului

Te referi la incuiat/descuiat portierele sau deschis portiera?Daca e vb de incuiat/descuiat ai un switch defect din broasca nu cel ce raspunde de buzzer.Poti vedea cu vag-comul la adresa 46 la fiecare usa daca iti functioneaza switchul bine.La mine de exemplu portiera stanga spate apare LOCKED pe vag -com desi ea se descuie/incuie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Masina Poporului - poate ai lipitura crapata la switch-ul care tine de deschis/inchis usa . La mine de exemplu pe usa din spate stanga imi aparea locked iar pe celelalte safe (am alarma din fabrica) , iar pe modulul 46 aveam eroare . Am refacut lipiturile din broasca si acum merge perfect . Din cate am citit acele switch-uri nu se strica chiar asa de usor , problema la ele sunt lipiturile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

JackD nu cred k e problema cu swich`ul daca nu se deschid celelate usi, cred k ai activata optiunea aia ca atunci cand apesi doar odata sa deschizi usile se deschide doar usa sofer... ca sa le deschizi toate incearca sa apesi de 2 rapid pe butonul ce descuie usile, daca nu e nici asta... nu stiu ce ar putea fi la tine.

ahh imi cer scuze am citit in graba si am inteles altceva la JackD

uitati si o poza cu aceste wich`uri, ele pot fi de diferite modele.

post-28063-1241371895_thumb.jpg

Modificat de BR 19 MRN
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu mai innebuniti omul , la ce simptome a descris e clar problema de switch . La partea cu usa soferului , din ce a scris JackD eu am inteles ca in momentul in care inchide usile de pe usa soferului se inchid toate usile iar pe urma usa soferului se redeschide . Daca este asa e problema de lipituri. Daca este cum a inteles BR19MRN atunci e activata functia selectiva de deschidere a usilor.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da, aurelian a inteles :(

deci, masina este deschisa, inchid usa de la sofer, automat se inchid toate usile inclusiv ce de la sofer, apoi usa sofer se deschide. [dar nu tot timpul face figura aceasta, daca inchid din nou, nu se mai blocheaza nici o usa...]

mentionez ca figura aceasta nu a mai facut-o pana acum. Deci se pare ca trebuie un switch de schimbat, si de refacut lipiturile?!...adik, dezlipesc, curat, si lipest din nou?!...chiar ca deja sunt un pic cam in ceata, si eu care credeam ca doar trebuie un switch inlocuit...

Modificat de JackD
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tu ai doua probleme diferite :

1. Trebuie schimbat switch-ul de pe broasca care da comanda la plafoniere , bec usa si buzzer . Acest switch este pe broasca si il poti schimba fara sa desfaci broasca bucatele .

2. Trebuie sa desfaci broasca bucatele pentru a ajunge la placa electronica , acolo sunt niste switch-uri . Cu ajutorul unui pistol de lipit refaci toate lipiturile de pe placa.

Iti recomand ca inainte de a face toate aceste operatiuni sa te documentezi foarte bine : ce scule ai nevoie , cum se desface usa , cum se desface broasca , etc.......

E bine ca teoretic sa sti toti pasii ce trebuie urmati , eventual sa ai langa tine laptopul cu indrumarile si poze sau sa le listezi.

Daca e ceva ai numarul meu in profil si te ajut cu indrumari .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mda...deci, de la o banala problema, de inlocuire switch, treaba de 1ora, ceva de genu...se pare ca este acum cam comlicata treaba...

pai da, trebuie documentatie, asa ca:

1) http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1015107 -demontare panou usa si inlocuire switch; [am mai demontat panoul din dreapta fata -deci mare lucru nu e, doar ca, acum trebuie sa ajung la switch]

2) http://forums.vwvortex.com/zerothread?id=1542461 -refacerea lipiturilor

sincer, parca imi e cam asa...teama, retinere...singur sa fac toata treaba aceasta, mai ales ca stau la camine in Cj, am la dispozitie doar parcarea unde este masina, de scule nu e prea mare problema am cam tot ce trebuie, trusa cu scule(cred ca e tot ce trebuie), am pistol de lipit si accesorii, documentatia care este, pot sa o listez...; doar ca daca ar mai fi careva langa mine, ar fi alta treaba...eventual am sa caut ceva 'voluntari' din cj daca ar fi careva sa ma ajute, sau daca nu, nu am ce face, si as veni pana la reghin daca ai fi dispus sa ma ajuti...[oricum, trebuie sa ajung la reghin la sfarsitul lunii, am o nunta]

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Aerofan locked şi pinned this topic
  • Aerofan unpinned this topic
  • Aerofan pinned this topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!