Jump to content

Informatii utile (inmatriculare, RAR, ITP, etc...)

principessa
 Share

Postare recomandată

Ar fi interesant ca cei care au informatii exacte din punct de vedere legal, despre cumpararea unei masinute ( in special cele vechi ) sau alte proceduri legate de astfel de masinute, sa le posteze pe site. Eventual pe viitor sa rezervati un locushor pe site legat de legi si proceduri legale pentru achizitionarea unei masinute vechi.

In acest sens incep acest subiect cu urmatoarea informatie:

Cum se poate aduce o masina de epoca din afara si ce implica asta?

1) Nu exista o reglementare care sa specifice ce si cum, in mod clar, despre masinile de epoca.

2) Se poate aduce in tara dar. In acest scop, trebuie sa ai de acolo ceva la mana ca este masina de epoca (asta ca sa ai sanse ca ministerul sa-ti dea ok-ul pt inmatriculare).

3) Se poate aduce in tara, si se plateste taxa vamala, tva si accize, la nivelul masinilor mai vechi de 8 ani in functie de capacitatea cilindrica. Daca obtii de acolo, de unde o aduci, certificat de origine din uniunea europeana, poti sa fii scutit de tv(tave vamale) si tva.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vezi ca mai la vale sunt 2 topic-uri cu informatii legale; apropo de masinile de epoca, ia vezi pe www.retromobil.ro

Link către comentariu

unde? pai daca sint sa fie bun careva si sa mute acolo subiectul asta. Da cum se numesc? ca m-am uitat si nu am dat de ele... :lol:

Link către comentariu

Pe pagina a II-a a "Air-cooled"-ului, unul se numeste "LEGISLATIE" si al doilea "UNDE-I LEGE, NU-I TOCMEALA"

Link către comentariu

• 4 years later...

Cine a mai facut in ultima vreme o vanzare/cumparare de masina ? Am inteles ca s-au mai schimbat una alta pe la Politie (masina nu se mai radiaza etc) . Ce trebuie sa mai faca vanzatorul si ce trebuie sa mai faca cumparatorul? Daca stie cineva concret, multumiri anticipate :soothe[1]:

Link către comentariu

Cine a mai facut in ultima vreme o vanzare/cumparare de masina ? Am inteles ca s-au mai schimbat una alta pe la Politie (masina nu se mai radiaza etc) . Ce trebuie sa mai faca vanzatorul si ce trebuie sa mai faca cumparatorul? Daca stie cineva concret, multumiri anticipate :banghead:

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=26052

Link către comentariu

Sint si eu curios - as vrea date de anul asta daca se poate. In primul rind cit costa omologarea individuala pentru schimbare motor si in al doilea rind aflasem ca se pastreaza numerele, etc (daca masina nu se mai radiaza). Ce se intimpla insa daca masina a fost din alt oras (ex Arad) si eu am adus-o in Buc. ... nu o mai radiez ? Cum vine asta ?

Si, de asemenea, tot trebuie sa fac un drum la identificare, nu ?

Link către comentariu

degeaba dezbatem noi aici, cand se pot afla simplu datele de la RAR..viziteaza si http://www.rarom.ro/ dar mai bine faci un efort si te duci la RAR si intrebi, desi stiu ca au tot felul de afise puse pe geamuri cu preturile

Link către comentariu

Pai asta e solutia, insa in Bucuresti cel mai adesea imi rup picioarele intre servici si casa ... iar RAR-ul nostru e al dreak de departe ... tre sa-mi iau o jumate de zi liber sa bat pina acolo, mai ales cu traficul asta. La telefon te reped de nu te vad, sau iti raspund evaziv, eventual cu niste preturi de vrei sa uiti ca exista iar pe mail iti raspund in doi peri (am incercat variantele astea).

Pe sit aveau un limbaj de lemn si evaziv (inclusiv in normele de operare) cel mai adesea depasit de modul de operare din teren.

O sa ma duc, daca nu stie nimeni ...

Link către comentariu

• 1 month later...

Am tot fost plecat, cum e pana la urma, au micshorat ashtia taxa de prima inmatriculare?

Link către comentariu

• 1 year later...

tot caut pe situri de la RAR si Politie, dar nu gasesc: care e procedura pentru vanzare-cumparare autovehicul. atentie, nu inmatriculare, de aia stiu! eu vreau doar sa trec pe numele meu o masina pe care o voi restaura, ca vechiul proprietar sa nu mai plateasca impozitul, iar de inmatriculare sa ma ocup cand termin masina. nu stiu de unde mi-a ramas in cap ca acum masina trebuie sa aiba ITP pentru a putea cumpara o masina.

ideea e daca stie cineva treburile astea, ca eu nu pot ajunge in nici o zi la politie sa vorbesc direct. daca nu, ii platesc eu omului impozitul pana termin masina si ia inspectia, si apoi fac actele.

Link către comentariu

tepes treaba e asa:

vorbesti cu propietarul sasiului sa faca cerere la administratia financiara de certificat de atestare fiscala

cand e gata faceti contract de V-C si fisa de inmatriculare, cu ele mergeti la admin. fin si o scoate de acolo. o sa puna viza pe fisa de inmatriculare in dreptul vanzatorului si cu copii dupa astea el o scoate lejer, daca nu se face chiar automat stergerea din evidenta.

atentie, in 30 zile de la data contractului de V-C esti propietar si tre sa declari masina la tine la admin. financiara. ptr asta iti vor trebui niste timbre fiscale de 1 leu, adica vreo 5-6 cred maxim.. (ia 10 safii sigur ;) ) copii dupa acte, originalele, copie buletin, cartea masinii etc. si iti va viza fisa de inmatriculare ca e luata in evidenta. 9poti sa ceri sa nu o vizeze ptr ca nu inmatric masina.. si in 48 ore expira viza lor)

dupa toate astea masina e inscrisa la circa ta financiara deci e a ta. platesti impozit normal... poate sta pe numele tau 20 ani pina o inscrii.

masina sta in aer pe numele tau pina e gata. cand ai terminat, mergi la admin financiara si vizezi fisa, mergi la RAR cu toate actele si faci autentificare, ITP etc. de acolo la politie si asta e tot. din ce stiu eu fara fisa de inmatriculare vizata cei de la RAR nu iti vor face actele... insa partea buna e ca odata inscrisa la fisc, masina e a ta si nu mai ai nevoie de proprietar la inmatriculare.

daca mai ai intrbari.. imi spui si le lamurim. actele exacte nu le stiu nici eu dar la admin. financiara exista la avizier lista, la politie la inmatriculari exista lista, iar ptr RAR, au site si spune exact ce acte trebuie, inclusiv poti face programare online.

Link către comentariu

ma intereseaza si pe mine

si daca masina are certificat vechi?

Link către comentariu

Nu conteaza CIV, din cate stiu eu. La Primarie la impozite te inregistreaza dupa contractul V-C si atestatul fiscal al fostului proprietar. Apoi incepe lupta cu RAR sa faci CIV nou.

Link către comentariu

• 11 months later...

Un autovehicul, cu CIV nou (adica a avut numere noi) radiat din circulatie si de la administratia financiara cu declaratie pe proprie raspundere ca nu o tii pe domeniul public (adica o tii la tine in curte) se mai poate reinmatricula? exista CIV, proprietarul si autovehiculul. Exista varianta sa faci CVC si sa mergi sa o treci in evidenta fiscala pe numele tau? ce stiti? a facut cineva asa ceva? sa reinmatriculeze un autovehicul radiat fiscal?

Link către comentariu

Un autovehicul, cu CIV nou (adica a avut numere noi) radiat din circulatie si de la administratia financiara cu declaratie pe proprie raspundere ca nu o tii pe domeniul public (adica o tii la tine in curte) se mai poate reinmatricula? exista CIV, proprietarul si autovehiculul. Exista varianta sa faci CVC si sa mergi sa o treci in evidenta fiscala pe numele tau? ce stiti? a facut cineva asa ceva? sa reinmatriculeze un autovehicul radiat fiscal?

Se poate fara probleme...eu am avut una la fel 2 ani in curte-singura prb la financiar ca trebuie platit impozitul de la data radierii fiscale.In rest ,mers la RAR,daca corespunde, si apoi, dupa ce dai taxele aferente, o inmatriculezi.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!