Jump to content

Oare Pot Pune Sunroof?


dumi
 Share

Postare recomandată

ma obsedeaza ideea sa am si io sunroof sau macar trapa la broasca mea desi modelu ii fara niciuna,acum intrebarea mea este daca se poate pune sau daca se gaseste ce stiu io?ce spuneti se poate?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sun roof-ul e doar unele modelele mai vechi de broscute - cele cu faruri ovale. Stiu ca e cool sa ai un sunroof ... am avut si eu una si am dat-o pentru ca nu ma puteam ocupa de ea desi tanjisem toata adolescenta dupa ea. Insa daca modifici 1302-ul punandu-i sunroof (sau chiar trapa) o sa-l casapesti si isi va pierde identitatea (si valoarea). Cu 1302 sau 1303 poti sa intrii usor in clubul automobilelor de epoca - daca nu ai modificari mari, dat fiind faptul ca au fost fabricate doar intre anumiti ani (> 30 ani). 1302-ul, 1303-ul au valoare prin ele insele ... si particularitatile lor. Trecind peste faptul ca iti va iesi o struto-camila - (daca va iesi pina la urma) adica orice ai face - nu vei ajunge la look-ul anilor hippy, modificarea nu este una usoara - (vei avea de taiat nu gluma), iti va trebui un artist in tabla, bani sa-l platesti, timp si mai ales ... trapa in sine care nu cred ca va fi usor sa o gasesti. Renunta la gand.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da e adevarat,in esenta vreau sa ramana asa cum a fost odata,sa fie ca de la mama ei...dar in acelasi timp consider ca e pacat ca nu s-au facut modele macar cu trapa,pentru ca ar arata chiar bine si pe langa utilitate ar avea si ceva special,imi place foarte mult cum arata acum dar consider ca are cateva lipsuri care nu sunt greu de adaugat(ma rog,sunt, dar ce sa faci),io masina asta o am pentru mine,sa ma faca sa ma simt eu bine,sincer nu o tin pentru expozitii,imi place sa fie admirata,imi place sa vin cu ea la intalniri,dar nicidecum nu vreau sa fac din ea o viitoare comoara,m-a atras simpletea ei si un aer special,un plus de clasa si de stil fata de masinile din ziua de azi si din ea vreau sa reiasa viziunea mea,care de altfel e oarecum conservatoare,imi place clasicul,dar nu consider ca ce e clasic trebuie sa fie si perfect,orice poate avea o imbunatatire atata timp cat pastreaza esenta din ceea ce este...

ai dreptate in ceea ce spui tipatescu,numai ca daca sunt cu simt si pastreaza esenta nu strica,probabil ca no sa fiu in stare sai pun unu dar imi place sa cred ca odata o sa pot scoate capul pe geam fara sa ma aplec si xellex multan' pentru schema, e de ajutor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ai aici si restu schemei ca sa faci treaba buna pana la capat!!! :D :D daca nu vrei sa fie 100% originala poti pune o trapa electrica tot de VW la la Lupo Polo etc gasesti p-afara :D

post-1781-1190699009_thumb.jpg

post-1781-1190699041_thumb.jpg

post-1781-1190699048_thumb.jpg

post-1781-1190699055_thumb.jpg

post-1781-1190699063_thumb.jpg

post-1781-1190699082_thumb.jpg

post-1781-1190699095_thumb.jpg

post-1781-1190699103_thumb.jpg

post-1781-1190699113_thumb.jpg

Modificat de gabi_efi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc mult xellex ptr link, e exact ce cautam eu :)

in alta ordine de idei, dumi are un 1302 din 71. pe modelul asta nu a fost ragtop, ci doar trapa metalica.

am inteles de la propietari ca piese de trapa se gasesc greu, si de multe ori curge apa in interior pe acolo. raduI de exemplu a siliconat trapa...

daca te gandesti sa pui trapa, dumi, te-as sfatui exact cum zice si gabi, sa iei una de pe un polo sau orice alta masina cu trapa, textila sau de plexi, tu te decizi. insa ia in calcul ca odata decupat plafonul o sa iti fie extrem de greu sa revii la ce era, si daca ai probleme cu apa... atunci chiar e de rau. eu am cumparat ptr broscuta ragtop, plafon intreg cu mecanism, insa ca perioada se incadreaza in limite, si nu voi avea probleme nici cu originalitatea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

dumi,

daca totusi te hotarasti sa pui trapa, am eu o caroserie cu trapa metalica originala de broasca. nu curge apa iar mecanismul functioneaza perfect.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in concluzie solutii sunt,acum mai ramane sa adun niste banutii si sa vad la ce mah,apropo multan pentru ajutor

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

in bucuresti in otopeni la arab, se mai vorbea pe forum, e o pinza cauciucata tare faina. era 100lei/metru patrat, dar crede-ma ca merita orice banut. e eklastica, pare rezistenta. e un cauciuc pe fata si pinza pe spate. si eu am un ragtop de facut in viitor, si cred ca e bun materialul.

pozele is facute cu macro, modelul de pe fata are cam 1-2 mm lungime la striatii. :(

post-2659-1191872671_thumb.jpg

post-2659-1191872688_thumb.jpg

Modificat de Fikat
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am materialul complet, original daca vrei ptr model.. dar nu cred ca e greu sa il faci si tu :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

era un filmulet facut pe tema asta. eu il am pe undeva dar nu il gasesc. poate il mai are cineva sau stie un link. pt cei care vor sa faca asta poate fi chiar util.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Partea pretentioasa nu este pinza impermeabila, cat panza de dedesubt care face parte din tapiseria interioara a plafonului.

Din resturile originale care le am in beci am observat ca exista o intaritura pe laterale din banda alba mai groasa, care o tine intinsa. De asemeni, tot la jumatate exista niste vergele de metal, care se ataseaza cu un pliu de arcul central si urmatorul catre spate, ptr a tine panza dreapta. o provocare e fabricarea pinzei la latimea care trebuie, altfel se va vedea mecanismul , sau se va agata de materialul plafonului in caz ca e mai lata.

Probleme mai sunt la materialul de plafon, care in timp de la soare se strange la jumatate, se lasa, si pe margine sta departat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am eu filmuletul. e foarte bun. care il vrea, dati pm cu adresa de mail si il trimit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

si eu l-am gasit. este filmata reconstruirea prelatei la un ovali ragtop. cum se taie tavanul nu arata. ovaliul este asa din fabrica. in rest e prezentata toata povestea super ok.

filmul e destul de maricel (aprox. 50 MB). cine il vrea sa dea un semn pe YM si il trimit.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!