Jump to content

Statie Emisie/receptie CB

Ex member
 Share

Postare recomandată

salut.

azi am facut primii 150 km ( Baia Mare - Cluj) alaturi de o statie CB .... si sincer sa fiu sunt un pic dezamagit

de ce spun asta: 99% din drum, pe canalul 22 s-a auzit un barait de fond destul de puternic si deranjant chiar. doar in momentele in care vorbea cineva s-a oprit. in plus se auzeau foarte slab si distorsionat convorbirile "colegilor". asta pe squelch manual. cu squelch automat era liniste totala, doar din cand in cand fractiuni de convorbiri.

am facut teste pe parcursul drumului (stationat) si de auzit ma auzeau de la 9-10 km fara probleme, intre dealuri.

folosesc o antena Sirio ML145, iar la calibrare era SWR 1.2 pe canalul 1 si la final 1.1 in canalul 22. statia este de 4w: storm premier

lamuriti-ma: e bai de la echipament sau asa functioneaza sistemul?

multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu ar trebui sa scoata sunete de fond, ea ar trebui sa redea doar convorbirile, sunet de fond continuu se aude doar daca Sql e setat la o valoare mica spre minim, asa e in mod normal, e posibil sa ai ceva probleme nu stiu ca nu ma pricep la partea tehnica, dar repet in mod normal 95 % din perioadele fara convorbiri intre utilizatori daca Sql-ul e pozitionat corect (adica ,,deasupra,, zonei cu sunete de fond) trebuie sa fie liniste, mai ales ca in zona aia nu e utilizata excesiv banda si nici bruiaje nu sunt in mod deosebit.

Link către comentariu

Colegii stiti cumva daca se poate conecta statia la un casetofon beta de pe un passat 2000 ?

Multumesc.

Link către comentariu

Exista statii care au iesire pentru difuzor suplimentar. Daca si casetofonul/cd-ul masinii are intrare auxiliara, ar trebui sa mearga.

Link către comentariu

Colegii stiti cumva daca se poate conecta statia la un casetofon beta de pe un passat 2000 ?

Multumesc.

Daca incerci asta, trebuie sa ai volumul la statie la minim.

Link către comentariu

Am revenit cu imagini si impresii dupa montajul statiei si dupa primii 400 de km facuti. In ansamblu sunt incantat, receptia este buna chiar daca este limitata asa cum spunea si victor blackedition la vreo 5-6 km. Pana la urma este deocamdata suficient iar pe viitor schimbarea antenei nu presupune eforturi majore. Desi aici in Ardeal si mai ales prin judetul Salaj unde am fost zilele trecute relieful nu este plan, sunt o multime de dealuri (Meses, etc pentru cine a fost prin zona) am putut sa aud bine pe tot parcursul dialogurile colegilor si sa ii informez de radarele care erau pe drum. Nu au fost prezente zgomote de fond sau fasaieli pe care SQL manual ridicat putin sa nu le rezolve. Mentionez ca statia e un Albrecht AE 6890, antena un Sirio 90 MAG iar masina Golf V Plus.

post-71839-1278234428_thumb.jpg

post-71839-1278234506_thumb.jpg

Modificat de Kumentai
Link către comentariu

Intentionez sa imi achzitionez o statie si nu stiu ce sa aleg intre urmatoarele 2:

- Intek M-760 Plus

- Maxon CM 70

Antena m-am hotarat ca o sa fie un ML145 Sirio cu talpa de 140 pe A4-le meu.

Care din cele 2 o recomandati, vreau zgomot pe fundal cat mai putin si "bataie" cat mai mare (intre cele 2), asadar, cei care le cunoasteti poate ma lamuriti si pe mine!

Mersi anticipat.

Link către comentariu

Am incercat aici sa pun si eu niste poze cu instalarea mea dar nu imi accepta upload desi fisierele au intre 300 si 600k imi tot zica ca :

Upload failed. The file was larger than the available space

Link către comentariu

Dintre cele doua eu as lua Intek-ul pentru ca are difuzor frontal. Deosebiri semnificative din punct de vedere tehnic nu sunt. O gasesti aici la un pret foarte bun.

Link către comentariu

Am incercat aici sa pun si eu niste poze cu instalarea mea dar nu imi accepta upload desi fisierele au intre 300 si 600k imi tot zica ca :

Upload failed. The file was larger than the available space

TOATE fisierele pe care pe uploadezi trebuie sa aiba 550 kb,parca. Asta inseamna ca trebuie sa le modifici rezolutia ca fiecare sa aiba o dimensiune mai mica astfel incat toate la un loc sa faca 550.

Mai poti incerca sa pui imaginile nemodificate pe un sit de file hosting (imageshack,etc) si sa scrii in postul tau linkul.

Link către comentariu

Salutare baieti. Postez aici in speranta ca ma veti ajuta. Nu ma pricep absolut deloc la electronica, statii, etc. dar, cu toate astea, doresc sa achizitionez o statie pentru masina si as avea urmatoarele intrebari referitoare la tipul statiei si antenei :

- O sa o montez pe un BMW seria 3 si nu prea am loc prin habitaclu, nu stiu unde sa o asez, deci, ce statie imi recomandati, cat mai mica, dar care sa nu aiba afectate sub nicio forma performantele din cauza asta ?

- Ce antena sa cumpar ? Mentionez ca statia o voi folosi doar in afara orasului si nu ma deranjeaza catusi de putin daca antena are si 3 metri !

Daca la intrebarile de mai sus imi puteti oferi si link-uri cu magazine care sa vanda ce-mi recomandati ar fi perfect !

Vreau sa precizez ca nu vreau chilipiruri, ma intereseaza raportul pret/calitate cel mai bun !

Multumesc anticipat si sper sa ne auzim cat mai curand in eter !

Modificat de M1ha1
Link către comentariu

Mai incerc odata .

Instalarea mea este un exemplu pentru cei care nu au loc in bord sa monteze statia . E un FT-857 pe WV passat B6 Variant. Configuratia antenelor este de oras . O antena VHF/UHF pe montura magnetica si o antena mica de 30 cm de CB cu magnetul ei . Configuratia aceasta incape pe usa garajului. Cind merg mai departe pe montura magnetica se pune un ML145. Pe capota este aplicat in zona unde vin antenele un autocolant semitransparent care se pune pe geamuri clare sa se obtina geamuri mate. Statie este montata in portbagaj .

Continuare cu poze

post-7791-1278486584_thumb.jpg

post-7791-1278486602_thumb.jpg

post-7791-1278486621_thumb.jpg

post-7791-1278486717_thumb.jpg

post-7791-1278486729_thumb.jpg

post-7791-1278486743_thumb.jpg

Link către comentariu

... ce statie imi recomandati, cat mai mica, dar care sa nu aiba afectate sub nicio forma performantele din cauza asta ?

Ce antena sa cumpar ?

Iti recomand o portabila: INTEK-H-520. Tot de acolo iti cumperi o antena Sirio ML145 si o montura magnetica cu diametru de cel putin 14 cm.

La statia respectiva se potriveste si un microfon/casca.

Link către comentariu

Ms frumos Victor. Spune-mi, daca iau statia respectiva si o conectez la o antena cat mai buna, cam la ce distante pot sa emit si sa receptionez ?

Link către comentariu

Referitor la emisie..cu 4-5w cat are statia respectiva vei emite undeva la 15-20km poate si mai mult in functie de relief interferente etc. La partea de receptie conteaza mult statia si antena celui care emite....

Link către comentariu

Inteleg. Una peste alta, mai dati-mi si alte variante, ca daca tot dau un ban vreau sa dau o data si sa am parte de un produs cat mai performant, dar si ergonomic !

Link către comentariu

Inteleg. Una peste alta, mai dati-mi si alte variante, ca daca tot dau un ban vreau sa dau o data si sa am parte de un produs cat mai performant, dar si ergonomic !

Daca vrei variante este si YAESU FT-857 pe care ai vazut-o in pozele mele.

Avantaje : statie de radioamatori receptie continua in 1..50 MHz 80-500MHz emisie in benzile de radioamatori si dupa o modificare si in CB , Putere de emisie ....W in CB ( nu mai ai nevoie de amplificator) , fata detasabila, sensibilitate si stabilitate incomparabil mai bune decit statiile CB curente, masurator de reflectata integrat si reduce automat puterea in cazul in care antena reflecta prea multa putere .

Dezavantaje : mult mai complicata decit o statie CB , trebuie programate canalele de CB dorite, mult mai scumpa ( in jur de 2600 lei noua)

Modificat de forceturbo
Respecta Art. 5 al regulamentului.
Link către comentariu

Eu iti recomand din experienta proprie sa mergi pe ce a spus colegul Victor. Ai in plus peste 6W la emisie ( suficient de mult sa comunici pe distantele spuse mai sus cu o antena de min 1 m ), nu iti bati capul cu "pozarea" si merge brici. Daca mai iei si kit-ul de casca-microfon e si mai bine. Eu mi-am facut doar casca si trebuie sa caut statia in timpul mersului linga frina de mina...:lol:

Asta nu e bai dar se mai incurca firele pe acolo cind mai am si lada frigorifica bagata la priza de bricheta...

Link către comentariu

Paul, 2600 lei nu dau, mi se pare prea mult. Si asa am dat vreo 2000 lei pe detector de bara, daca mai dau si banii aia pe statie ma impusca nevasta-mea !

Pana acum, ramane varianta propusa de Victor.

Link către comentariu

Ms frumos Victor. Spune-mi, daca iau statia respectiva si o conectez la o antena cat mai buna, cam la ce distante pot sa emit si sa receptionez ?

Cca. 15 km, in functie de relief, conditiile meteo si aglomeratie (in orase distanta se diminueaza semnificativ). Ca antena recomand doar ML145 de la Sirio sau President. Nu lua una mai scurta pentru ca nu doar distanta de "bataie" va fi mai redusa ci si calitatea receptiei. Toata investitia te va duce pe la 600 ron, fara casca sau cca. 670 cu casca/microfon suplimentare.

Daca ai rabdare sa parcurgi tot topicul, te vei convinge si nu vei mai sta pe ganduri.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Stiu pe cineva care are pe un Passat B5 si o antena Alan S9 prinsa cu prindere fixa pe plafonul masinii, la 10 cm in fata antenei originale (pt radio-ul auto). Problema omului e ca in pozitie orizontala, incepand de la 70 km/h incepe sa ii "fluiere" antena.. iar cu ea fixata la 45 de grade (la aceasta antena putandu-se regla inclinatia) ii fluiera incepand de pe la 110 km/h.

El a vrut sa cumpere de la mine un Midland MINI de 68 cm care are fix acelasi sistem de prindere cu Alan S9 in ideea in care, antena fiind mai scurta, nu va mai fluiera, ceea ce e f posibil tinand cont de lungimea ei si de faptul ca e mult mai compacta... asta chiar in detrimentul scaderii distantei de comunicatie.

Ma gandesc ca, la aparitia fenomenului contribuie mai multi factori, printre care si aerodinamica masinii... de ex eu am megane 2 si ML-ul 145 de 160 cm nu imi fluiera nici macar la 200km/h.. sau poate sunt eu mai tare de urechi :D

So, ii rog in special pe cei cu Passat B5 si cu antene de CB pe masina sa imi spuna daca au intalnit fenomenul asta si sa imi comunice tipul antenei si locul de amplasare pe masina, pt ca inainte de a-i da ceva omului as vrea sa stiu ce sa ii dau sau unde sa il indrum sa isi cumpere o antena ok pt a fi multumit pe deplin.

(antena pe care o are acum pe masina nu e luata de la mine.. dar asta nu are importanta)

Multumesc.

Modificat de meghitz
Link către comentariu

Si eu am ML-145 (160cm) cu talpa magnetica si la nici o viteza nu am auzit suierat. E pozitionata pe centrul pavilionului.

Link către comentariu

Eu am avut parte de suierat atunci cand am lasat cablu cam lung pe plafon. Suiera si cateodata izbea in plafon.

Am oprit, l-am bagat mai mult in masina, adica sa stea fix pe plafon si nu s-a mai auzit nimic.

Link către comentariu

Da, suiera si la mine, cam de la 100 km/h, pe passat b5, antena pusa exact in centrul pavilionului.Antena de 160 cm si tapla magnetica de 14 cm. Brusc nu mai stiu ce marca e antena, dar scrie pe talpa destul de vizibil "made in italy". Statia o mai imprumut din cand in cand de la un coleg de-al meu care conduce o camioneta. Eu inca nu m-am hotarat sa cumpar una.

Concluziile mele:

-in prima faza e interesant sa ai statie, dar in scurt timp devine obositor;

-intr-adevar am aflat de toate radarele, dar oricum la apropiere de ele imi faceau deja masinile semne;

-la un rahat de radar auzi cam de 100 de ori "un mcv in Cucuietii de Padure", apoi cam 10 care intreaba "unde? unde?", inca 5 confirma radarul, al saselea baga manele, altii 2 discuta in maghiara (nu ca n-as intelege), altii 2-3 isi testeaza statiile intre ei, apoi te mai intreaba pe tine cativa "cum e drumul, e liber?" (bine, asta printre pocnituri), si dupa ce toata faza e afumata, intreaba cineva din nou "colegii care vin dinspre Cucuietii de Jos, cum e drumul?" si totul o ia de la capat, exact ca in bancul cu forumistii care schimba un bec :blah_:

-am frecat la butonul sql de mi-au sarit ochii din cap;

-pocnituri nonstop;

-soferi care injura pe oricine, pentru orice;

-din cauza antenei si a suieratului, imi limitez Vmax cam la 130 km/h. Nu am curaj sa merg mai tare, suieratul e pronuntat si nici nu as vrea ca antena sa plece de pe pavilion;

-sarme prin masina, mufa de bricheta ocupata. Un splitter inseamna SI MAI MULTE sarme care atarna :P

Din aceste motive, m-am hotarat sa mai rumeg asupra deciziei de a achizitiona o statie CB.

Link către comentariu

Revin cu o completare necesara, antena este ML 145, iar statia Intek M100.

Link către comentariu

• Ex member pinned this topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!