Jump to content

Consum ulei la Octavia II

Macosoft
 Share

Postare recomandată

consumul mai mic se datoreaza si uleiului , care este mai subtire si implicit mai usor de pompat prin motor. Acum trend-ul constructorilor este sa mearga pe uleiuri cat mai subtiri ( unii constructori recomanda chiar 0w-20) ca sa micsoreze consumul. Toate uleiurile subtiri ( de la 5w-30 in jos) au specificatia FE (Fuel Economy)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cei care aveti la rece aceeasi talpa si regim de turatii ca la cald e normal sa va consume mai mult.

Modificat de rosso corse
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare. Cand se verifica uleiul la masina ? Imediat ce ai oprit motorul sau la cateva ore dupa ce ai oprit motorul ? Stie careva cat ule se pune in masina ?

Link către comentariu

Dupa ceva timp de la oprirea motorului. Ulei se pune in functie de motorul care il ai. ce cod motoar ai pe masina?

Link către comentariu

Interesant acest topic referitor la consumul de ulei. Eu am 168 000 km cu masina din semnatura (achizitionata de noua), imi consuma aproximativ 300 ml ulei intre revizii (15 000 km). Ii dau talpa, toata vara am mers destul de tare, mi se pare dubios ce citeam mai sus de consum 400 ml la 800 km.

Link către comentariu

nici a mea nu consuma intre schimburi mai mult de 300 ml. Nu am completat niciodata intre schimburi ca nu a ajuns la minim pe joja si merg destul de turat cu masina.

Link către comentariu

Mie imi mananca bidonul cu 700 ml care ramnane dupa schimbarea uleiului (4.3 l) in 15.000 km.

Link către comentariu

Daca nu conduci sportiv ar fi bine sa incerci alta marca de ulei. Pana acum ce ai folosit?

Modificat de rosso corse
Link către comentariu

Acum folosesc Motul. Castrol Imi consuma peste 1 l in aceleasi conditii.

Nu as spune ca merg sportiv dar masina mea merge de regula intre 2500 si 3000 RPM. :)

Link către comentariu

Castrol folosesc si eu, si am consumul de care spuneam. Schimb intre 2500 si 3000 de regula, dar schimb si peste 3000 :)

Link către comentariu

Tocmai ca mi se pare si mie dubios, de-asta am si postat consumul.

Am avut cateva zile, pret de 300 km un furtun de la intercooler spart, care facea ca turbina sa nu prea mai functioneze.

Lasand la o parte faptul ca masina mergea prost, fum mult si consum urias (14l/100km in oras :D ), nu s-a mai consumat niciun pic de ulei (la consumul meu obisnuit de ulei, se observa clar diferenta pe joja in 300 km). Am inlocuit furtunul respectiv si consumul de ulei a revenit si el.

De aici trag concluzia ca la turbina e totusi o problema. Ideea e ca turbina mea e noua (tot interiorul, a ramas doar carcasa veche).

Intrebari:

1) Poate avea carcasa veche vreo problema care sa cauzeze consumul de ulei?

2) Stiu ca am nevoie de un reglaj la actuator, in prezent avand un overboost. Poate acest overboost cumva sa cauzeze consum de ulei?

Link către comentariu

1. nu

2. nu (consum de ulei doar de etansarea axului turbinei - acest lucru il patesc si eu dela o turbina cu mijloc nou - gazeaza mai mult ulei pe admisie decat cea veche)

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

• 1 month later...

salut tuturor

ieri am completat si eu cu 300 grame Castrol Magnatec 5W 40 VW 502 00.

masina are 12000km, inca nu am facut prima revizie si interval Q1.

din pacate nu am gasit ulei norma VW 503 00 pentru completare.

in manualul de service scrie ca se poate completa maxim o data intre schimburi cu ulei norma VW 502.

Link către comentariu

da-o naiba de norma... la motorul de 1.6 mpi merge orice ulei de calitate 5w-40... nu trebuie nicio norma speciala

Modificat de andrei_221
Link către comentariu

e ceva ce nu inteleg: masina mea are interval variabil de service Q1 (adica 30000km sau 2 ani teoretic) si trebuie sa bag ulei longlife VW 503 00 sau 504 00.

practic insa, schimbul trebuie facut la 15000km sau 1 an, ca la Q0, insa nu trebuie folosit ulei VW 502 00 pentru intervale fixe.

cum vine asta?

Link către comentariu

Daca masina a iesit din fabrcica QG1, interval de service longlife atunci trebuia sa completezi cu Castrol Edge 5W-30

La reprezentatan oricum esti obligat sa mergi la max 1 an sau 15000km ca sa nu pierzi garantia, acolo o sa-ti schimbe uleiul si probabil ca te trece pe QG0.

Diferenta e doar o reprogramare in calculator.

Dupa aceea daca iti pune ulei 5W-40 sau 10W-40, o sa poti completa cu acelasi fel.

Modificat de hiro
Link către comentariu

Am si eu o curiozitate... :)

Am vazut ca de curand au aparut si uleiuri 5w40 cu norma 507.00. Ma gandesc la faptul ca datorita vascozitatii mai mari la cald nu va fi consumat atat de repede ca 5w30.

Ce se poate intampla daca fac asta?

Link către comentariu

Poti sa dai un exemplu de astfel de ulei 5W-40 cu norma 507 00? Ca sunt curios si eu. Merci

Link către comentariu

Aici sunt listele cu uleiuri aprobate de vw:

http://vwforum.ro/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=334483

Avand in vedere ca anii trecuti nu facea nimeni 5w40 cu norma 507.00 si acum au aparut cativa presupun ca se vor adapta si ceilalti producatori in viitorul apropiat.

Link către comentariu

Nu exista ulei 5W-40 cu norma VW 507,00 si nici nu va fi. Si in lista mai sus amintita cu uleiuri aprobate de VW toate sunt cu 5W-30.

Explicatia e simpla, specificatia VW 507.00 prescrie in mod obligatoriu vascozitate 0W-30 sau 5W-30.

Modificat de hiro
Link către comentariu

Si in lista mai sus amintita cu uleiuri aprobate de VW toate sunt cu 5W-30.

Uita-te mai bine in fisierul step_50400_50700.pdf postat de colegul sorin_balan :) . Intradevar apar 3 uleiuri 5W-40 de la Petronas. Dar sincer nu stiu unde se gasesc uleiuri de marca asta in Romania.

Link către comentariu

Cunosc fisierul pentru ca intamplator eu l-am uploadat pe forum, iar sursa este VW.

Doar ca e gresita. Uitati-va pe google la specificatiile de la Petronas-urile respective, si veti vedea ca nu au VW 507.00

O sa caut, ca am pe undeva si specificatiile pentru fiecare norma de ulei VW. Daca gasesc fisierul o sa-l uploadez si pe acela sa vedeti ce scrie legat de vascozitate la 507.00

LE:

Am gasit, la pagina nr. 108 (de pe pagina, 124 din acrobat reader ) gasiti cerintele normelor de ulei motor VW

http://www.aftonchem...ndbook_2012.pdf

Modificat de hiro
Link către comentariu

Intr-adevar n-am mai gasit nicaieri vreo informatie conform careia vreun ulei 5w40 ar fi aprobat de vw cu norma 507.00.

Mai e si aici o lista cu uleiurile aprobate:

http://pics.tdiclub.com/data/529/VW_TSB_17_08_01_2008-Jan-11.pdf

Am terminat cu off topicul :)

Mie imi consuma cam 0.7L la 15.000 km cu Motul 5w30 507.00. La inceput cand bagam castrol s-a intamplat sa si depaseasca 1L in aceiasi km.

Mentionez ca merg mai turat. Mi se pare ca motorul functioneaza cel mai bine intre 2500-2750 RPM in acest interval avand si consumul cel mai bun.

Link către comentariu

unele masini vin din uzina cu uleiul sub nivel si mecanicii le completeaza la pregatirea de vanzare.

oare sta cineva sa verifice fiecare masina ce interval de service are inainte sa mai adauge 0.5 litri in motor?

Link către comentariu

In romania nu vin codate pe interval extins.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!