Jump to content

Ulei

CeReBeL
 Share

Postare recomandată

Astazi mi s-a aprins beculetzul de la ulei.. vreua sa completez uleiul dar nu stiu ce sa pun... ce imi recomandati ? motor AXR 1.9 TDI

Stie cineva cu ce ulei vine din fabrica acest tip de motor ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

da si tu mai multe date despre masina ce an este cati km are si ce ulei s-a pus la ultimul schimb ! sa stii ca este anormal sa completezi ulei si mai anormal sa se aprinda beculetul!

Link către comentariu

uleiul cu care vine din fabrica este Shell...asa mi-au zis astia de la service, dar tu in RO nu mai gasesti nimik Shell ... asa ca eu zic ca cel mai OK este ARAL 5W40 PD

Link către comentariu

Poti completa cu orice ulei 5W40 ce respecta norma VAG 505.01 pt motoare PD !

Eu recomand Mobil 1 sau Valvoline.

P.S. Helix nu se mai aduce, acum ca Shell si-a vandut afacerea din RO.

Link către comentariu

Eu am fost deja la prima revizie cu Skoda mea (Tour motor 101 CP AXR) si am luat acelasi ulei cu cel care era deja in masina, adica Valvoline SynPower XL-III 5W-30. Am gasit uleiul la Ausburg Militari la un pret bun ~30 lei/litru.

Link către comentariu

In masina ta initial era Shell Helix Ultra II 5w-30. Valvoline nu e echipare de fabrica.

Link către comentariu

Aveti masinile configurate pe interval de service prelungit (flexibil, Long-life, QG1) ?

Ca uleiurile de mai sus pentru asa ceva sunt.

Link către comentariu

Mie asa mi-a venit masina cu QG1. Am vazut un O Tour AXR a lui shkoda si e tot QG1. Inclin sa cred ca toate O Tour sunt QG1.

Link către comentariu

si a mea tot qg1 si am pus castrol txt 5w40 in ea la revizie

pe eticheta cu care a venit(lipita pe motor) scria ca ulei are tot castrol 5w40

Link către comentariu

Tinand cont ca in toata Europa masinilor sunt setate si livrate pe service variabil si la noi ajung din fabrica masinile cam la fel adica QG1, cum a venit si masina mea, insa la revizia dinaintea livrarii, in Romania, se programeaza pe service la 15000km sau un an de la ultima rev...............d-ale romanilor.

Modificat de abogdan
Link către comentariu

Mie asa mi-a venit masina cu QG1. Am vazut un O Tour AXR a lui shkoda si e tot QG1. Inclin sa cred ca toate O Tour sunt QG1.

Da, tour-urile cred ca toate vin cu QG1... si eu am vazut la tour-ul unei prietene, QG1.. motor ALH, masina fabricata in noiembrie 2006...

Link către comentariu

Degeaba au interval de service variabil, realitatea concreta din RO e alta. Eu schimb uleiul motor la 10.000km si filtrele aproape la fiecare revizie. Este optiunea mea si recomand acelasi lucru celor care doresc sa aiba o masina vesnic fericita. :lol:

Link către comentariu

• 6 months later...

cine are idee cu ce ulei mai vine din fabrica octavia tour 1,9 tdi, 101 cp?

nu-s sigur de codul de motor, AXR oare??!

Link către comentariu

• 8 months later...

[salutare.am si eu o intrebare, am on octavia 1,9 tdi alh care a mers pe mobil si nu consuma ulei pana sa o iau eu. dupa ce am cumparato am schimbat pe castrol 10w40 si dupa 4000 de km am completat cu 250 grame?o fi de vina uleiul?

sa nu mai folosesc castrol, ce recomandati?

[salutare.am si eu o intrebare, am on octavia 1,9 tdi alh care a mers pe mobil si nu consuma ulei pana sa o iau eu. dupa ce am cumparato am schimbat pe castrol 10w40 si dupa 4000 de km am completat cu 250 grame?o fi de vina uleiul?

sa nu mai folosesc castrol, ce recomandati?

am uitat sa mentionez ca masina e din 2006 si are 60 de mii de km

Link către comentariu

...poti sa folosesti si Castrol si Mobil1, insa tipul de ulei recomandat la 1.9TDI este 5w40

10w40 este recomandat pentru motoare pe benzina.

PS: eu folosesc Mobil1 5w40 de 10000km si a fost nevoie sa completez o singura data, cam 300ml

Link către comentariu

[multumesc.dar e posibil ca sa consume un anumit tip de ulei (castrol), si alt tip sa nu consume?

sau indiferent de ce ulei folosesc tot o sa consume?

Link către comentariu

E posibil sa-i "placa" un anumi tip de ulei si pe ala sa-l pape.

Eu folosesc ARAL tronic high 5W40 de cand e masina si nu papa nimic, nici nu am incercat cu altceva.

Link către comentariu

si eu tot Aral Tronic folosesc si mai papa catre 500ml intre schimburi, mai ales daca se merge mai turat.

Link către comentariu

• 8 months later...

Am gasit astazi niste ulei pe admisie, scurs de la imbinarea unei conducte ce face lagatura cu furtunul mare de la filtrul de aer.

De la ce ar putea fi? Ce afecteaza? Cum rezolv scurgerea?

post-28197-1252781534_thumb.jpg

post-28197-1252781539_thumb.jpg

Modificat de bn64and
Link către comentariu

si eu am aceeasi problema.

Am gasit astazi niste ulei pe admisie, scurs de la imbinarea unei conducte ce face lagatura cu furtunul mare de la filtrul de aer.
Link către comentariu

bn64and ! observ ca tu ai motor diesel dar mie sincer mi se pare ca arata ala a furtun de recirculare gaze ! la mine 1.6 e mai mare acel furtun ! asa mi-a aparut si mie ulei cand mi s-a fisurat furtunul ! sigur s-a crapat sau s-a rupt pe undeva ! parerea mea :D pentru DAN BROSCOI si tu cred ca ai aceeasi problema ! vezi daca e vb de acelasi furtun : http://vwforum.ro/index.php?showtopic=60373

Link către comentariu

Sa inteleg ca trebuie schimbat? :vaidecapulmeu:

Modificat de bn64and
Link către comentariu

Poti sa-l schimi sau poti sa-l lasi asa (daca nu te deranjeaza prea mult). Si la mine e la fel doar ca nu ma deranjeaza :). Se poate schimba doar garnitura de la capatul furtunasului, (parca se gaseste separat) sau cu totul.

Oricum nu cred sa dauneze cu ceva motorului.....sper cel putin...

Link către comentariu

Acel furtun recircula gazele in blocul carter din cate stiu eu ! Cu acel furtun cunsuma mult mai mult ulei !

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!