Jump to content

Rust Converter

Komissar
 Share

Postare recomandată

misu ploiesteanu
Da. Paint Remover, firma Body.

ok as vrea si eu 1l daca nu este deranjul prea mare, sun in cursul zilei de azi sa punem la punct detaliile?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 52
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• MishuL

11

• Komissar

7

• misu ploiesteanu

7

• Kamikaze

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Da-mi telefonul tau pe PM ca sa vedem cum facem cu luatul si livratul bidonului. NU suna ca plec cu bicicleta cu treaba si nu ma opresc din mers sa scobesc in traista sa vad cine ma suna.

Link către comentariu

Ok... azi am testat Siltan-ul

Modificat de Komissar
Link către comentariu

• 3 weeks later...

pai... dupa cum zici ca se comporta, vactanul ala pare chelade. Chiar si la pretz. :Driver:

Siltanul se spala dupa un timp...asa ca s-ar putea sa pice "varul" ala si sa ramina suprafatza dura... ma duc miine sa vad ce-a facut. ;)

Link către comentariu

De la ultima mea postare am mai f

Link către comentariu

pai.. pe siltan scrie ca se dilueaza cu apa... deci poti sa speli linistit .... si solutia aceea de acid pe care o recomanda charlie se dilua tot cu apa....

in sfirshit... vactanul se pare ca e altceva... :)

Link către comentariu

• 6 months later...

am dat peste o zeama care se cheama Kromofag, - productie ungureasca, eficacitate la indepartarea vopselurilor, foarte buna. Efect FFF bun pe crusta de pe camera de ardere (chiulasa). Crusta crapa si devine friabila. Inmoaie si "ridica" de pe suport aproape orice vopsea sau material organic. Merita cumparata. Decanolul e apa chioara la curatat carburatorul, fata de asta (atentie, nu va uitati garniturile inauntru, ca ramaneti fara ele!!) Se vinde la litru, vo' 12 lei. Cred ca e din doua componente, una se solidifica (cristalizeaza) pe la 10-14grade C (cam pe acolo, n-am stat sa masor temperatura).

Link către comentariu

Pai decanolu' e apa chioara la carburatoare pt ca Nu e pt carburatoare...e pentru vopsea!

Pentru spalarea carburatorului e decarbusolv(decarburol)...

Link către comentariu

ok..si,totusi,ca sa dau rugina jos ce folosesc?

Link către comentariu

si daca am de curatat undeva unde nu pot baga flexul?

Link către comentariu

pentru curatat rugina, in ordinea accesibilitatii:

- perie sirma

- perie smirghel

- piatra polizor.

- soda/acid fosforic/ (nu stiu exact compozitia)

- sablare

- spalare cu jet puternic de apa, uscare apoi tratament de genul vactan/siltan/chelade/por15/alte rust convertere

degresat, grund peste, vopsea.

Link către comentariu

Pai decanolu' e apa chioara la carburatoare pt ca Nu e pt carburatoare...e pentru vopsea!

Pentru spalarea carburatorului e decarbusolv(decarburol)...

scuze, tastat in viteza... decarbusolv voiam sa spun, dar e ...fata de kromofag, slab si ineficace.

Modificat de Kamikaze
Link către comentariu

• 2 weeks later...

fertan e cam la fel cu siltan. Se aplica identic... reactioneaza identic. Zilele astea o sa incerc Protecta. Daca nu te grabesti tare o sa revin cu parerile :Driver:

Link către comentariu

Protecta am dat si eu pe fiat, acum ceva timp/ani. a tinut ok, chiar data pe rugina.

Cu Siltan am dat in broasca si chiar zonele expuse la ploi, pe cocoasa, s-au curatat de rugina. importanta e protectia ulterioara, pe linga indepartarea ruginii.

Minuni a facut pe fiat insa un grund bicomponent de la Akzo Nobel, pentru vapoare. se face ca sticla, si e atat de solid incat abia abia se poate matui :Driver:

Modificat de Fikat
Link către comentariu

Mi se pare important ca prima zeama sa poata fi reluata. Aproape niciodata, daca stratul de rugina e gros, sau rezistent, prima aplicare nu rezolva problema. Ori, sa fac un strat super rezistent sub care sa mai fie rugina, asta la masina mea nu vreau...

Link către comentariu

la Siltan scria ca se indeparteaza stratul grosier de rugina (cruste/impuritati/praf) si apoi se aplica substanta. se lasa o ora si apoi se umezeste cu apa. dupa inca ceva timp (nu retin exact cat) se spala cu apa, se usuca si se grunduieste. Nu cred ca are cineva pretentia ca o substanta ca si compozitie intre berea neagra si tinctura de iod sa atace straturi groase de cativa mm de rugina intarita.

Link către comentariu

deci cum ii zice la asta de la Akzo nobel?

se pare ca epoxi e mai rezistent decat acril.

Link către comentariu

aveam niste coduri, dar il rog pe ultimul venit s apuna aici, pentru ca sunt la el recipientele.

ca idee erau la 16 si 4 litri, primul grund, celalalt intaritorul.

Link către comentariu

deci..am testat. uitati de protecta! aia e pt garduri nu pt mashini :icon_thumright: daca vreti.. detaliez.. da' cred ca nu mai are rost. ramine siltanul si chelade-ul de balta :Driver: ( cred c-al doilea e nitzel mai bengos :angry: )

Link către comentariu

• 1 month later...

io am folosit rust killer de la henkel...

dupa ce se da, se inegreste si se face ca un grund f dur...

trebuie dat de 2 ori, si dupa 12 ore se poate da cu kit

se poate da si cu pistolul si cu pensula nediluat sau diluat cu 10%...apa.... :icon_thumright:

se gaseste la sticlute de 90 ml si costa cam 20 de lei...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!