Jump to content

Incuietoare Blocata Usa Sofer Octavia

HEFE
 Share

Postare recomandată

Skoda Octavia 2002 1.9 TDI

Nu mai pot deschide usa de la sofer. Cheia intra doar pina la jumatate in incuietoare. Am avut ghinionul sa-mi ramina contactul stop pe frina apasat vreo 48 de ore si evident ca mi-a murit bateria. Contactul il schimb azi ca deja e a 4 oara cind imi face figura...am vazut pe forum cum... :huh:

Si cum un necaz nu vine niciodata singur, ca sa deschid capota sa reincarc bateria, singura varianta a fost sa intru prin portbagaj pt.ca n-am putut sa deschid usa de la sofer cu nici un chip. Sa fie opera vreunui hot care a incercat sa o deschida cu surubelnita sau e vreun defect clasic? Incuietoarea pe spate mi-a fost fortata acum vreo 3 ani dar n-au reusit sa o deshida. A ramas tablita incuietorii un pic indoita dar functionala si se poate deschide si cu cheia. N-am indreptat-o ca sa vada si altii ca nu se poate deschide prea usor si sa renunte, insa atunci n-am verificat daca nu cumva au fortat mai intii usa stinga fata.

Daca trebui sa o schimb, e nevoie sa le schimb pe amindoua (usa + portbagaj) si implicit si cele doua chei sau se poate comanda pe baza unui cod exact aceeasi incuietoare si sa pot folosi vechile chei?

Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Al Bundy

21

• kelu

13

• Red

7

• @Bucluc

7

Top Posters In This Topic

Posted Images

daca switch-ul de la pedala e stricat trebuie sa stergi si eroarea, cu incuietoarea trebuie sa o dai jos,daca vrei te pot ajuta cu tot,nr meu e la semnatura

Link către comentariu

ori a fost fortata ori este blocata

un mic dezavantaj al telecomenzii , nu se folosesc yalele masinii si acestea dupa o nefolosire indelungata se pot calamina si atunci cheia nu mai intra

deaceea trebuie din cand in cand deschis / inchis cu cheia in yala

trebuie demontata , desfacuta bucatele si curatata

completeaza locatia de unde esti , poate te ajut

Modificat de gokey
Link către comentariu

l-am schimbat deja si functioneaza...e un alt model fata de ce se facea in 2002...are o tija autoreglabila functie de cursa pedalei...nu sint foarte convins ca switch-ul era de vina pt. ca eu merg in fiecare zi cu masina si mi s-a intimplat in iarna de doua ori dupa care s-a potolit...acum o saptamina mi-am schimbat placutele pe fata si in ziua aia a ramas blocat pt. vreo doua zile, apoi de luni-vineri am mers in fiecare zi cu masina, vineri chiar vreo 4 ore prin oras si stii cam cite frine pui in bucuresti vinerea si o ora daca mergi daramite 4...seara s-a blocat din nou, nu l-am vazut asa ca azi dimineata baterie ioc...m-am uitat la cel vechi si parea in regula...o posibilitate ar fi ca pedala sa nu revina complet dar naiba stie, oricum asta nou nu mai pare a fi asa sensibil...stau cu ochii pe el...

legat de incuietoare am intrebat la aviamotors de unde am luat switch-ul (35 ron) si mi-au spus ca in mod sigur a fost fortata si ca se poate comanda doar acea yala pe baza de copie buletin, talon, cod cheie, cca 135 ron

s-ar putea sa nu fie neaparat fortata de hoti si sa fie cum ati spus voi, respectiv ca s-a blocat de neutilizare si trebuie curatata (recunosc ca n-am deschis niciodata cu cheia)...

0722.508.448, Bucuresti, Dan

Link către comentariu

• 1 year later...
ori a fost fortata ori este blocata

un mic dezavantaj al telecomenzii , nu se folosesc yalele masinii si acestea dupa o nefolosire indelungata se pot calamina si atunci cheia nu mai intra

deaceea trebuie din cand in cand deschis / inchis cu cheia in yala

trebuie demontata , desfacuta bucatele si curatata

completeaza locatia de unde esti , poate te ajut

gokey, cum desfaci/cureti yala? si eu am 2 din 3 blocate, doar cea de la sofer si-a revenit dupa wd40 si multe incercari

mersi

Link către comentariu

dai jos yala de pe usa

scoti miezul din carcasa yalei

si cureti fiecare placuta in parte + locasul unde aceasta culiseaza

Link către comentariu

• 1 month later...

am si eu aceeasi problema cu iala de la sofer ! e blocata ! din pacate cei de la service-ul skoda bc nu mi-au zis..ca pot schimba doar butucul ci trebuie sa refac circuitul electric din nou + schimbate ialele si costa o gramada de bani ! imi poate spune cineva daca se poate comanda doar butuc?si asta la un pret acceptabil? se poate curata usor butucul sau trebuie sa te duci la cineva specializat?

Link către comentariu

incearca la un magazin de piese auto , nu la reprezentanta

am avut un client care asa a facut rost de un butuc de la portiera

Link către comentariu

Curăţare cilindru cheie: http://www.myturbodiesel.com/1000q_how_to/..._lockrepair.htm. E de la compartimentul" de mănuşi", dar paşii şi procedura e aia, şi pozele sunt foarte sugestive.

Kit reparaţie butuc la Octavia - 1U0898001 şi 1U089802, parcă vine din Cehia, costă undeva la 20 RON iar procedura de

Modificat de uglyjamal
Link către comentariu

multumesc..frumos pt ajutor uglyjamal !!! sper..sa nu sa se ajunga la inlocuire circuite si alte treburi mai complicate !!!

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut ,

fratilor am si eu o problema la una din masinile din familie ( O1 ) s-a blocat usa soferului .. aceasi situatie ca si aici doar ca e mai nasoala ..:))

butucul de la sofer a fost fortat => e distrus , nu se mai poate folosi cheia ..mai mult nu mai se deschide usa nici din delecomanda !

ce e de facut ? cum deschid usa soferului ? am dat jos capitonajul stalpului dar din pacate nu am acces la carligul yalei !

Link către comentariu

nu poti deschide usa nici de la clapeta de pa usa ??

Link către comentariu

nu poti deschide usa nici de la clapeta de pa usa ??

din pacate nu !

trag de ea , iese tija de deblocare in afara ca si cum ar vrea sa se deschida si apoi daca las clapeta intra si tija inapoi , clar o tine ceva !

Link către comentariu

La tine cred că piesele alea din plastic din broască, cama din plastic /echivalentul/jumătatea ei, apasă pe switch-ul de

Link către comentariu

Sau cu o bormasina dai gaura prin butuc de afara, dar va trebui sa-l schimbi cu unul identic comandat dinainte, sau bagi o surubelnita mai tapana si fortezi. Curios ca nu se mai deschide din telecomanda, inseamna ca si prin broasca e dus ceva, switch sau came din plastic.

Link către comentariu

este posibil ca atunci cand a fortat-o, switch-ul care comanda inchiderea a ramas blocas pe inchis si de aceea face asa.cilindrul in care intra tija butucului ori e rupt si blocheaza microcontactul ori e blocat pe el.cum a spus si al bundy incearca sa bagi o surubelnita mai serioasa si forteaza spre deschis.butucul oricum e compromis. la octavia tour e nasol de dat fata de usa jos,nu ai cum pt ca sunt suruburi pe rama capitonajului la care nu ajungi.ca asa ar mai fi fost o varianta sa dai totul jos si sa scoti mufa broastei si poate daca nu mai e conectata la confort se deschide nemaivand nici tensiune.surubelnita pomenita de al bundy cred ca e cea mai "soft"solutie.altfel e nasoala treaba

Link către comentariu

Am si eu o intrebare?unde se poate comanda butucul?banuiesc ca numai la reprezentanta ! nu? cat ma costa apex?? cei de la reprezentanta la Bacau nici macar nu mi-au propus varianta schimbarii butucului!? mi-au aruncat direct in fata ca trebuie refacut circuitul bla bla bla si ca in concluzie ma costa o gramada de bani :lol: nu stiu dar eu sunt foarte suparat pe cei de la reprezentanta ; nu se gandesc decat sa te jumuleasca de bani pt treaba cat mai putina ! va rog sa ma ajutati cu butucul ca vreau sa-l schimb ca cine stie daca se mai poate repara :D

Link către comentariu

L-ai dat jos şi te-ai uitat la el? Durează exact 5 minute cu un imbus mic de nu ştiu acuma cat. Şi ce ţi-am pus acolo, acoperă 100% problemele butucului. Dacă foloseşti foarte rar cheia şi deschizi doar din telecomandă, probabil e doar blocat. Şi se curăţă precum

Modificat de uglyjamal
Link către comentariu

Sincer nu stiu ce s-a intamplat cu butucul pentru ca eu sunt primul proprietar in tara din vara anului trecut !!!Cred ca o sa-mi fac curaj :icon_thumright: si cu ajutorul unui prieten care se mai pricepe voi scoate fata la portiera si voi incerca sa vad ce are butucul .

Link către comentariu

nu trebuie sa scoti fata dde la portiera.pe cantul portierei ai 2 capacele de cauciuc.le scoti,si ai 2 suruburi in torx,nu stiu exact de cat.cel de sus trebuie desfacut de tot,iar dupa ce-l desfiletezi pe cel de sus(e bine sa ai un torx cu cap magnet)incepi sa desfaci la cel de jos concomitent cu trasul butucului.desfiletezi pana iese butucul.oricum nu vei putea sa scoti surubul de jos pentru ca nu iese

Link către comentariu

salut ,

am rezolvat problema ..din pacate nu in regim proriu ci la un service skoda ( de incredere )

reapratia..cam mult 1000 de ron

a fost problema cu modulul de comfort ! acum totul e perfect ! mai trebuie sa imi vina butucul nou pt usa , a fost comandat dupa seria de sasiu si am inteles ca o sa vina exact pt cheia care o am !!

multumesc pt ajutor !

Link către comentariu

poti sa detaliezi un pic?sau nu ai intrebat nici tu care era problema in modulul de confort?sunt foarte curios ce a patit modulul de confort in urma fortarii butucului :)

Link către comentariu

Da am sa detaliez un pic ...

deci cum am spus de la bun inceput masina nu e a mea e a unui membru din familie , in weekend s-a intamplat ca s-a blocat usa ( acest lucru nu a fost

iesit din comun caci masina e cumparata nu de mult si am fost instiintati la cumparare despre aceasta problema , la fel si butucul a fost fortat si era nefunctional inaintea achizitiei ) drept urmare am decis sa rezolvam aceasta problema , am incercat sa desfac panoul de la usa , cu usa inchisa ,dar ori nu am stiut eu ori nu se poate !

am dat jos capitonajul de la stalp si nu am avut acces la carligul de la yala, cum si butucul era defect am decis sa mergem la o reprezentanta skoda ( intamplarea face ca e al unui prieten ) luni am dus masina la "doctor" eu nu am fost prezent , decat cumnatul meu ( care nu se prea pricepe la masini ) masina a ramas acolo a fost reparata

si i-a fost spus ca a fost schimbat modulul de comfort , piesa comform spuselor cumnatului este in posesia lui ,dupa descrierea lui care suna " o chestie mare si neagra " ma duce gandul ca e broasca .. in weekend ajung la el si am sa vad ce au schimbat , cert e ca momentan functioneaza totul perfect , asteptam doar bulbul

oricum reparatia a fost cam scumpa dar nah asta e , acum totul e functional !

vad in weekend ce e cu piesa respectiva , cumnatul mi-a spus ca are niste "picioruse rupte " nu stiu din ce cauza , s-ar putea sa le fi rupt cei de la service cand le-au schimbat , desi am incredere in om

hai noroc !

Link către comentariu

am inteles...eu cred ca este vorba de broasca cand spune"o chestie mare si neagra".intr-adevar si modulul e negru si "marisor"si are picioruse.suspans pana in week-end :)) cand aflam ce a fost.broasca sau modulul:))

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!