Jump to content

In Concediu Prin Slovacia, Polonia Si Cehia

dany
 Share

Postare recomandată

este foarte bine daca mergi cu coroane si cu card.

dau niste tepe la cursul de schimb... cursul oficial era 26coroane/1euro si peste tot unde te duceai nu gaseai mai mult de 24.5/1euro... din cate am schimbat eu am vazut cursuri de schimb intre 18 si 24.5.

cat despre vigneta este sub 10 euro, o poti cumpara de la benzinarie cu card-ul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vigneta luata de la slovaci, deci slovacia+cehia cam 16E.

Eu am vazut cursul oficial 25.25. E o casa de schimb exact langa Turnul Pulberariei intr-un gang si aveau 24.9 si 24.8 conta de zi. Nu trag tepe. Sau....platesti cu cardul peste tot unde se poate.

Cel mai bine te duci si le arati o hartie de 10E si intrebi cat primesti pe ea.

Link către comentariu

COSMIN262000

pe 1 si 2 mai am fost in praga. cursul intr adevar este 24,5-25 pt euro.

teparii sunt acolo unde vezi ursul afisat intr 28-29/euro.

vigneta numai pt cehia pt 7 zile este 13 euro.

drumul intre brno si praga este sub orice critica, asta d p meu de vedere. de ce?

pt ca este facut din placi de beton. banda 1 este varza si parca mergi pe un teren proaspat arat.

banda 2 este mai buna. eu am rulat constant intre 160-180 ca sa nu fiu nevoit sa trec in banda 1.

atentie f mare la soferii din cehia si slovacia. ar trebui sa poarte semne de incepator pana la sfarsitul vietii.

eu stau in bratislava si in fiecare zi vad cel putin 10 tamponari din spate. slovacia este un oras cam cat clujul dar cu trafic f relaxat. ei se vaita ca i f aglomerat.:P)) ar trebui sa vada bucurestiul.

am vazut ca cineva mai sus scria de politisti ca stau prin tufe.

as vrea sa l contrazic, cu tot respectul, nu este asa.

in praga daca parchezi in alta parte decat curtea hotelului ar trebui sa sti ca parcarile marcate cu dunga albastra sunt numai pt cetatenii pragai, iar cele marcate cu dunga alba sunt pt oricine. desigur contracost, parcarea fiind 1,5 e/ ora.

cel mai bine este sa parcati in fata garii vechi, am uitat cum se numeste dar pot afla. este o parcare mare, si este exact in centrul vechi, exact ceea ce veti vrea sa vizitati in praga. la fel cost 1,5 e/h

cat despre masinile care se fura, este f adevarat ca se cauta cele vag, dar se intampla preponderent la periferie, nu in zonele centrale unde echipajele de poliie patruleaza f des. nu pt ca ar vrea sa prinda hoti ci pt a prinde masini parcate aiurea.

un sfat. daca nu sunteti sigur de locul in care parcati, ma refer daca locul este permis parcarii lasati rotile virate la maxim.

asa nu fac decat sa va blocheze roata in loc sa v o ridice.

daca o ridica este in jur la 170 de euro amenda, de fapt mai mult platiti serviciul de tractare. daca o gasiti blocata costa cam 50 de euro amenda. f mare atente, nu accepta mici atentii.

in cel mai rau caz daca suteti amabili cu militianul si aveti noroc ca el sa inteleaga ca sunteti straini sa primiti o amenda mai mica, spun ei pt studenti, care este vreo 20 de euro

Link către comentariu

Hai sa-ti zic de ce stau in tufis cu radarul---> La dus mergeam relaxat la cei 130km/h legali. Si vad pe contrasens pe o strada paralela dupa niste tufisuri imense o Fabia in care stateau baietii cu radarul. Apoi la intoarcere am mers numai 180km/h dupa cineva din Cehia si unul din Regensburg. A franat violent de vreo 2 ori si de fiecare data erau baietii cu schema stiuta, masina pe strada paralela dupa un mic obstacol ceva. Noroc ca stia smecheria.

In Ungaria cel putin stau pe banda de urgenta sau pe pod si ii vezi din timp.

Link către comentariu

COSMIN262000

nu stiu despre ungaria.

in slovacia si in cehia pot spune ca nu am avut surprize. iar in cehai am mers destul de turbat si v am explicat mai sus de ce

mai naspa a fost pe autostrada spre viena.

in spatele meu un passat varinat, aceeasi culoare cu a mea, schimba banda exact odata cu mine. ma gandeam ca i vreunul care si incearca reflexele.

la apropierea de granita cu slovacia tasneste in fata mea. scoate un girofar pe fereastra si ma opreste.

se prezinta, militia de autostrada. stiam ca sunt f ok si el nestiind limba engleza l am luat putin la misto, facandu ma ca nu oricep ce vrea de la mine.

a muncit saracu om de i au sarit capacele. a deschis singur capota portbagajul .

a verificat toate seriile masinii.

la un moment dat au picat amandoi pe ganduri si cu un gest de genul, gata stiu, ma intreaba de vigneta,

le o arat si mi spun ca nu are valoare pt ca nu i lipita in geam stanga sus.

s a indreptat catre masina lor sa si ia chitantierul. pana s au intors vigneta era pe locul care l cerusera.

teapa domnilor militieni din austria.

asadar aveti grije cu toate. trusa, extinctor, vesta, toate in termen de valabilitate, viigneta : in austria lipita in stanga sus, in cehia dreapta jos.

desi stau in bratislava niciodata nu am platit vigneta pt slovacia. nu stiu cat costa dar nici nu m a intrebat nimeni.

Link către comentariu

Plec si eu pe 30 mai in Austria, trecand prin Ungaria si cu un mic detour pana la Bratislava.

1) Pana la urma stie cineva cat costa vigneta de Slovacia?

2) tocmai am citit pe un site unguresc ca nu ar mai fi necesara lipirea vignetei pe geam, de la 1 ian 2008. e adevarat? Si cat costa o vigneta pt ~ 10 zile.

Si recomandari de parcare in Budapesta si Viena si Bratislava, daca stie cineva :icon_thumright:. nu vreau sa ma intorc pe jos, nici sa caut masina tractata (chestie pe care a patit-o un prieten in Croatia, in ultima zi)

Link către comentariu

in Ungaria nu mai e necesara lipirea vignietei pentru ca nu iti mai da sticker-ul. in schimb scrie pe ea ca trebuie sa o pastrezi inca 1 an dupa expirare...

cat despre cehia, eu nefiind adeptul lipirii vignietei in geam am prins-o cu o bucata de scotch in stanga sus a parbrizului si la o benzinarie opresc langa un echipaj de politie, ei ma intreaba de vignieta, le arat ca e in stanga sus, ei zic k trebuia sa fie dreapta jos, eu ii zic ca in romania acolo se lipeste si ma lasa in pace...

cat despre radare nu am vazut vr-unul... am vazut masini de politie, dar nu pareau sa stea la panda cum stau romanii nostrii... daca e totusi sa ma fi luat vre-unul, ei cum fac? te opresc sau iti vine prin posta amenda acasa? chiar sunt curios pt ca la intoarcere mi-a cam atarnat greu piciorul pe acceleratie si sa stiu daca trebuie sa ma astept la ceva.

la parcare in Praga nu au fost probleme, am vazut ca sutn destule parcari supraterane si subterane, si sunt foarte bine si din timp anuntate si semnalizate, adica nimeresti sa parchezi masina. si ce am mai observat este faptul ca iti taxeaza maxim 6ore de parcare, dupa 6ore tariful percepandu-se cu ziua si fiind undeva la pretul a 7ore de parcare.

este intr-adevar o portiune de autostrada foarte proasta din punct de vedere calitativ, dar eu nu am mers cu 180 constant ca sa nu fiu nevoit sa merg pe banda 1, am mers pe banda 2, iar cand venea cineva, ma bagam pe banda 1, trecea de mine si treceam iar pe banda a2a.

revenind la pretul vignietelor...

"The toll vinette is sold in three kinds at the Czech border and petrol stations. A vignette for 10 days costs about 150,-- CZK (Crowns) and a month vignette some 250,-- CZK." copy/paste de aici

puteti sa va aruncati ochii si pe http://www.czech.cz/ pentru alte informatii gen: "For standards cars, you can buy a sticker for 14 days, two months, or one year. The prices valid for 2006 are CZK 200, 300, and 900, respectively." (da, stiu ca suntem in 2008, dar asta scrie la ei pe site...)

Modificat de sorel
Link către comentariu

In 2008 pentru 7 zile 220CZK deci cam 8.5E LINK.

Link către comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri si sfaturi.Interesanta chestia cu lipitul vignetei in partea dreapta jos.De retinut !!!!

Intentionez sa schimb lei in coroane ptr. a cumpara ceva suveniruri si un plin de benzina; hotelul + mancarea este achitata,asa ca vroiam sa-mi fac

un calcul aproximativ cate coroane sa iau.De la Praga,iau directia catre Salzburg,dar acolo sper sa ma descurc ptr. ca am mai fost acum cativa ani.

Inca o data multumesc tuturor.

Link către comentariu

• 10 months later...

pe drumurile nationale din cehia si slovacia e necesara vigneta?

Link către comentariu

Posibil sa nu fie, da cum ajungi tu in Slovacia? Ca daca vii din Austria esti deja pe autostrada si mergi vreo 10 km pana sa intri in Bratislava. Eu mi-am luat, desi probabil in Slovacia n-am facut mai mult de 20 km pe autostrada. Din nefericire nu au si vignette pt o zi (parca e pt o sapt) si era vreo 6,70 Euro.

Link către comentariu

ideea e sa vin din Cehia, nu din Austria; de la Breclav cred ca se poate merge "pe langa"

se putea plati si in coroane cehesti in Slovacia sau numai in SKK sau euro? cati SKK?

si la cehi cat a fost vigneta? cei 220 CZK ?

daca as avea pe unde as fenta si autostrada ceheasca pentru ca ma dispera betoanele alea insa pe Praga-Bratislava cam greu de gasit alternativa

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

Ai grija unde lasi masina in Cehia/Slovacia... se fura Skode in draci :hainoroc:

Link către comentariu

:Driver: pun lantul de la bicicleta

oricum inca nu m-am decis daca merita de la Viena o tura de o zi pana la Praga cu o noapte petrecuta acolo si apoi spre Budapesta-home sau direct acasa

deci zici sa dorm in masina? :hainoroc: am incercat sa dorm 30' dupa vreo 1500 km non-stop si a fost horror cu scaunele alea in coaste :) mai bine sub masina (cam greu) sau in portbagaj cu bancheta rabatata :cool:

Modificat de FABIAn RuSu
Link către comentariu

• 3 months later...

Plec in cehia peste cateva zile... stie careva cat costa autostrada la ei?

Link către comentariu

Daca mai vrei detalii da-mi PM. Sunt multe de zis

Link către comentariu

• 10 months later...

o sa plec si eu pe 12.07 cred pana la Praga... daca are cineva timp sa imi explice si mie ca la "oameni mai putin pregatiti" cat ma costa taxele de autostrada si/sau vignetele?

p.s traseul va fi iesire Nadlac-Budapesta-Gyor-Bratislava-Brno-Praga,iar la intoarcere Praga -Brno - Viena -Gyor-Budapesta-intrare Nadlac.

Modificat de 81UAC
Link către comentariu

Pai in ungaria vreo nu o sa te coste mult. pana in 200 lei per total o sa te coste. In cehia daca tin eu bine minte era vreo 10 euro pe 7 zile. Cam la fel si in Slovacia.

Link către comentariu

Dar o alta intrebare de baraj...recomandati-mi si mie un hotel in Budapesta...unul in Praga si unul in Viena.....

Link către comentariu

In Praga am stat aici: http://www.rezidencevysehrad.com/

Am fost super multumit. Toti vb engleza si germana, statia de metrou e la 2 minute si parcarea e pazita si subterana. Metroul e 4 euro pe 24 de ore pe orice ruta. In plus cu biletul ala se poate merge si cu tramvaiul si cu busul.

Praga e ceva de vis.

Mare atentie pe autostrada in Slovacia si Cehia. Autostrada e facuta din placi si cam zgalataie. Unu ce era pe banda de urgenta cu avariile m-a depasit si-mi facea semn sa ma trag pe dreapta ca am probleme la roata, s-a bagat in fata mea cu semnalizarea sa ma faca sa ma opresc. Am accelerat si am plecat mai departe eu stiind ca nu am probleme si ca zgomotul e de la drum.

Mare atentie ca te trage pe dreapta te face sa cauti problema la roata pe care nu o ai si intre timp unu ce e cu el in masina care sta ascuns iese si ia ce poate din masina. Nu am crezut desi am auzit tot felul de povesti si am 2 colege la lucru care au patit-o.

Ce am mai auzit e ca iti mai inteapa roata cat timp esti la WC in parcare si apoi te urmareste. Eu nu ma opresc decat in benzinarii si las masina cat mai la vedere. Apoi dupa ce ajung la masina mai stau 15 minute sa vad daca nu se desumfla roata. Nu e gluma ce spun aici. Am patit-o desi nici eu nu credeam ca tocmai mie mi se poate intampla, ma refer la faza cu trasul pe dreapta.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!