Jump to content

In Concediu Prin Slovacia, Polonia Si Cehia

dany
 Share

Postare recomandată

Vreau sa fac un (mini)tur al europei ca sa zic asa. Plecam din Bucuresti cu obiectivele principale: Kracovia, Auschwitz, Praga si Ingolstadt(fabrica audi). Cum voi trece si prin Slovacia, Polonia si Cehia, vreau sa va intreb cum sunt drumurile prin aceste tari. Autostrazi, rovignete, la ce sa fii atent cand treci pe acolo etc. conform autoroute 2007 ruta ar fi: bucuresti-nadlac-budapesta-slovacia-kracovia-auschwitz-praga-ingolstadt. a fost cineva cu igo2007 sau tomtom prin aceste tari?

multam

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cum voi trece si prin Slovacia, Polonia si Cehia, vreau sa va intreb [...] la ce sa fii atent cand treci pe acolo

In primul rind sa fii atent la masina. Sa nu ti-o fure. Lasa masina NUMAI in parcari pazite, platite (cele platite sint si pazite) (in Praga ai una subterana mare, chiar in centru, daca vrei sa mergi acolo). Hotelurile la care stai sa aiba obligatoriu parcare pazita.

In Cehia ai nevoie de vigneta pe autostrada, nu stiu cit costa, dar o poti lua la intrarea in tara. In celelalte tari doua nu stiu, nu am fost cu masina.

Link către comentariu

eu tocmai ce am facut un drum la varsovia, dar sa stii ca drumurile sunt cu o singura banda pe sens, cam aglomerate, rar mai dai si de ceva autostrazi dar scurte, neaparat navigatie ca sa nu te pierzi in polonia, pt ca se lucreaza mult la drumuri si trebuie sa ocolesti f mult

Link către comentariu

la navigatie ce soft ai folosit? sau este navi de pe masina?

Link către comentariu

multumesc pt informatii. pana plec sa speram ca mai aflu una alta...

Link către comentariu

Salut Dany,

Am facut ruta asta undeva in primavara.

1.Nu stiu de unde ideea cu furatul masinii.

2.Vignete sin in Slovacia si in cehia.Problema este ca nu poti plati decat cu Coroane (slovace si cehesti), asa ca.... bani pe card.le vei cumpara din prima benzinarie.

3.mare grija la cursul valutar in Praga.Este ok sa schimbi undeva la 27Coroane/Euro.pENTRU pRAGA SA ITI REZERVI CEL PUTIN 2 ZILE FULL.Ai ce vedea.

4.La Auschwitz mergi doar daca esti tare de inger .Este inca destul de infiorator.Daca imi dai o adresa de mail iti trimit ceva poze.

5.Drumurile sunt relativ OK. Foarte mare aglomeratie in Praga.iGO este ok.

Link către comentariu

Hallo Dany,

Eu m-am plimbat mai des vara asta pe ruta Romania-Gemania de Est, fix la granita cu Polonia. Am avut un PDA cu IGO 2006 instalat si harti luate de pe net. Navigatia s-a comportat destul de bine, cu exceptia a doua mici rateuri: unul in Praga si al doilea la granita dintre Cehia si Germania... dar am rezolvat situatia destul de repede.

Prima data am urmat traseul urmator: Bucuresti-Pitesti-Rm. Valcea-Sibiu-Deva-Arad-Curtici-pe langa Budapesta (n-am intrat prin centru)-Bratislava-Brno-Praga-Dresda-Frankfurt (Oder)-Slubice(Polonia, la granita cu Germania).

A doua oara am urmat traseul: Bucuresti-Brasov-Sighisoara-Tg. Mures-Cluj-Oradea-Bors-Budapesta (de data asta navigatia m-a condus prin centrul Budapestei :rolleyes: )-Bratislava-Brno-Praga-Dresda-Frankfurt (Oder).

Recomand aceasta a doua varianta pentru a ajunge in Praga. E60 mi se pare mult mai OK si mai putin periculos decat traseul pe Valea Oltului si apoi Deva-Arad. Plus ca daca treci granita in Ungaria pe la vama Bors, E60 se continua pt. aproximativ 30 km si in Ungaria si acolo arata bestial. Si pe urma ajungi pe autostrada si nu mai ai nici o treaba.

Rovigneta iti trebuie in Ungaria, Slovacia si Cehia. Gasesti la orice benzinarie. Peste tot mentionez ca am platit in EURO. In Slovacia poti sa iti cumperi rovigneta si pentru Cehia (in general au in benzarii si te intreaba ei). Rovineta minima pentru Ungaria este valabila 4 zile si costa 1,530 FT (aprox. 6 EUR, dar daca nu ai forinti, sigur te inteapa si iti cer 10 EUR :rolleyes: ), pentru Slovacia minim valabila o saptamana costa 135 de coroane cehesti (aprox. 5 EUR), iar pentru Cehia nu mai tin minte cat timp e valabila cea minima, dar costa 200 de coroane cehesti (aprox. 7 EUR). Ideea e ca atat in Slovacia, cat si in Cehia, iti iau cam cu 2 EUR in plus daca nu ai coroane.

Drumuri: in Ungaria super, in Slovacia si Cehia este numai autostrada (cel putin pe ruta pe care am mers eu), dar nu e grozava... dar totusi e autostrada. Pot sa-ti povestesc si despre Polonia, pentru ca m-am plimbat vreo 300-400 km in partea de vest-centru (cu autocarul, nu cu masina personala): drumurile mi se par la fel ca la noi, chiar mai proaste, in sensul ca benzile sunt mai inguste. Autostrada pe unde am mers eu, pauza... Taxa de drum habar nu am daca trebuie sa platesti. Am mai multi prieteni in Polonia care mi-au spus ca nu au decat o autostrada, parca intre Varsovia si Cracovia (s-ar putea sa ma insel, nu mai tin bine minte). Dar m-a vizitat un prieten din Polonia cu ocazia meciului de fotbal Steau-Zaglebie si era profund impresionat de drumurile din Romania, de Bucuresti, etc. (a venit intr-o excursie organizata, cu autocarul). Zicea ca i se pare ca sunt mai bune ca la ei, deci are aceeasi parere ca si mine. In rest, in Polonia oameni destul de nepoliticosi, servire destul de nashpa si poate ai ghinionul sa mai dai si peste vreun hotel din ala in stil cripto-comunist. Mie unul nu mi-a placut Polonia. Nu prea ai ce vedea. Padure, padure si iar padure. Si in unele locuri benzinarii, parcari si popasuri care arata sinistru.

Pericol de a mi se fura masina sau orice altceva nu am simtit in nici una din tarile enumerate de tine.

Drum bun!

Link către comentariu

super informatiile. multam mult.

valhalla> stii cumva orarul in care se poate vizita auschwitz-ul?pretul unui bilet?

Link către comentariu

Domne eu am umblat prin Cehia si Slovacia pe drumuri non-autostrada si nu trebuia vinieta, cel putin in Slovacia scria mare pe niste panouri ca trebuie vinieta peste 3,5T.

Link către comentariu

Sa folosesti pasaportul in Slovacia - vamesii sunt nenorociti rau daca te vad cu cartea de identitate - se pare ca ei considera CI-ul nostru ca fiind usor falsificabil si daca nu ai pasaport te tin acolo ore in sir sa verifice in Romania daca e valid.

Link către comentariu

am trecut prin slovacia in ianuarie doar cu ci si n-am avut nici o pb.

vignete pt autostrada in ungaria, slovacia si cehia; autostrazi bune.

in praga am avut masina parcata multe zile destul de departe, langa o statie de metrou (in afara zonei de centru unde se plateste) si nu s-a intamplat nimic.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am fost eu in polonia. In Kracovia e un oras ff frumos merita vizitat si is foarte civilizati, masina mi-am lasato in parcare pe strada si nu s-a intamplat nimic. La Auschwitz nu iti trebuie bilet, daca vrei sa platesti 10 Zloti = 10 ron pt ghid in limba engleza, daca nu e ok si fara, vezi ca Auschwitz nu se scrie asa pe gps sau pe harta are un alt nume, cauta pe google si gasesti numele adevrat. La Auschwitz vezi ca is doua parti partea unde is lagarele de concentrare pentru prizonieri de razboi si lagarele pentru evrei. Sa mergi la amandoua. Merita viziatate is foarte interesante. Inca ceva, la polonezi sunt taxe de autostrada dar nu trebuie ticket ca in austria sau ungaria, sunt puncte de control la intrare si iesire si platesti acolo. Asa fac toti de acolo. Cand am mers in polonia am trecut prin slovacia, parerea mea ca nu is mai dezvolatati decat romanii, mai ales partea de est unde am fost eu e jale. In slovacia nu prea ai ce vedea, eventual Bratislava. Polonia mio placut si am ramas impresionata. Drum bun.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Vignete iti trebuie in Ungaria,Cehia si Slovacia. Pt Cehi si Slovacia se pot cumpara in euro imediat dupa ce treci granita Ungaria/Slovacia. Drumurile sunt bune peste tot si acceptabile in Polonia.Si daca tot veni vorba de Polonia atentie la masina .... Sunt cei mai meseriasi hoti de masini din Europa.

Link către comentariu

am revenit de 1 luna si a fost super ok. in cracovia am lasat masina pe o strada langa palat si a fost ok. la auschwitz ghidul costa 25 zloti.(25 ron). la slovaci si polonezi stau politistii cu radarul mult mai rau ca la noi si anume in padure, te prind printre frunzaris si iti ies in cale din boscheti oprindu-te. era sa ma prinda de 2 ori dar am avut un iepure in fata la vreo 50m si nu l-a oprit decat pe ala...cred ca vroia si pe mine, s-a uitat la numarul de inmatriculare si mi-au facut semn sa trec..si slovacii si polonezii.

multam pt informatii

Modificat de dany
Link către comentariu

• 5 months later...

Salutari, am si eu cateva intrebari in legatura cu drumul in afara tarii(mai exact primul meu drum, daca puteti sa ma ajutat).

O sa plec pe data de 24.06 din Bucuresti, acompaniat de inca o masina.

Traseul stabilit este: Bucuresti - Szeget - Budapesta - Bratislava - Praga. o sa am si GPS cu iGo instalat pentru a nu ma ratacii. (link catre via michelin)

Am si eu cateva intrebari:

1) ce taxe de drumuri trebuie sa platesc? - in fiecare tara trebuie cumparata vignieta,nu?

2) in ungaria, pentru a circula pe autostrada, trebuie in afara de vignieta sa platesc si alta taxa? si daca da exista locuri speciale unde o platesc sau sunt locuri de taxare cum sunt de exemplu la noi la intrarea in Mamaia? -> intrebare valabila si pentru Cehia si Slovacia,

3) in afara de cartea verde a masinii imi mai trebuie alte acte(pe langa talon, permis, buletin/pasaport)?

4) am de gand sa ma programes la porsche la o inspectie de primavara pentru a verifica starea masinii (are <2ani si schimbul de ulei in afara de cel de la 30.000Km care a avut loc acum mai putin de 2luni, impreuna cu toate filtrele a mai fost facut si la 35000km din cauza unor defectiuni tehnice), mai imi recomandati ceva? nu stiu sigur daca sa schimb cauciucurile, sa-mi cumpar unele noi... din cate am observat eu si am mai tot intrebat pe la vulcanizari, benzinarii si restu au spus mai toti ca sunt bune(eu fiind la prima masina nu prea imi dau seama ce si cum, sa postez niste poze cu ele sa va dati si voi cu parerea?)

5) sunt permise detectoarele de radar in Cehia, Slovacia si Ungaria?

6) imi poate spune si mie cineva un site de unde pot lua o lista completa cu radarele fixe din Cehia, Slovacia si Ungaria pentru iGo ?

cam acestea au fost intrebarile mele, daca aveti alte recomandari pentru un sofer lipsit de experienta in afara granitelor tarii, le astept cu cea mai mare placere.

Va Multumesc anticipat.

Modificat de sorel
Link către comentariu

Casca ochii unde lasi masina prin Slovacia/Cehia. Se fura masini la greu. Ai noroc ca nu e Skoda, dar si G5 e pe lista de masini "tentante".

Link către comentariu

@dudu: am citit post-ul respectiv si imi raspunde la intrebarea 1 si 2 prima parte, mai raman intrebarile 3,4,5 si 6.

multumesc de sfat-ul cu parcarea, o sa am grija pe unde o las.

inca o intrbare, daca totusi mi-o fura(Doamne fereste) trebuie sa fac inainte alte formalitati la casco pentru a fi valabil? am casco la Allianz-Tiriac.

Link către comentariu

• Administrator

3) daca masina este pe numele tau... nu, nu cred ca iti mai tb altceva (buletin si pasaport sa ai la tine...nu te baza pe tratate europene ;))

4) pentru conforul tau psihic dar si just-in-case, poti face o verificare la un service autorizat

5) sigur NU... de asemenea atentie la farurile de ceata... keep them off

Link către comentariu

ma facut programare la inspectia de primavara la PBN...

casco-ul i-am facut extindere, m-a costat 10%din prima de asigurare anuala pt 1 luna de extindere.

@dudu: care-i faza cu farurile de ceata? ca si la noi auzisem ceva de o viitoare lege si amenzi pt cei care merg cu farurile de ceata aprinse, sa inteleg ca in afara sunt deja astfel de legi?

Link către comentariu

Sorel, (re)citeste mai atent actualul regulament de circulatie si vei fi surprins. Si la noi exista in acest moment astfel de prevederi si mersul cu luminile de ceata nejustificat sunt considerate contraventii si se sanctioneaza. Singura chestie este ca...nu se aplica. Nu stiu de nici un caz in care cineva sa fi luat amenda pentru asta in RO. In exteriorul tarii insa, se schimba treaba si primesti amenda pentru asta. Germania, Austria,...in astea sigur nu stiu exact in ce alte tari se mai aplica

Link către comentariu

• 2 weeks later...

M-am intors eu aseara din Dresda prin Praga->Brno->Bratislava si pot sa zic ca drumul la cehi intre Brno ->Praga este facut numai din placi de beton cu diferente mari si este extrem de enervant. In rest politisti stateau mai rau ca la noi, ascunsi dupa tufisuri cu radarul.

In Praga am parcat masina in parcarea hotelului, la care usa se deschidea doar de catre portarul hotelului iar acesta isi nota numarul si locul atribuit fiecaruia, astfel cred ca se fura masini destul de multe.

Atentie mare la cursul de schimb, eu am gasit o singura casa de schimb cu 24.9 in situatia in care la banca lor nationala era 25.25 pt un Euro. In rest numai tepari cu comision etc.

Link către comentariu

@Alextz: poti sa-mi spui te rog daca e mai bine sa merg cu coroane ,in loc sa mai caut case de schimb,etc ??? Si cat ai platit vigneta (sau cat este in

coroane cehesti ,daca stii) ptr.o saptamana ?

Multumesc mult.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!