Jump to content

Ce Sa Aplic La Geamuri


treispe
 Share

Postare recomandată

domnilor ce este mai bine sa fac la geamuri sa le ionizez sau sa pun folie?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Folia aplicata de un service arata bine si rezista in timp + ca se poate reveni la geamuri normale in 30 de secunde :cheers: ( am pati-o la R.A.R cu geamurile de la portierele fata )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

folie , am avut pe masini si folie si geamui ionizate si tind sa recomand folia .

Geamurile ionizate se zgarie relativ usor si odata zgariat ..... - trebuia mai multa atentie cu ele

Cu folia ... este f usor de schimbat/inlocuit .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel mai bine folie si incearca sa pui autorizata; desi e mai scumpa nu vei avea probleme cu politia.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu as zice ca tot folie. Pe langa faptul ca arata mai bine (dupa parerea mea), pe langa protectia impotriva razelor solare ofera si o rezistenta crescuta geamului in caz de impact. In plus, in caz de accident si de spargere a geamului, acesta nu se va transforma in cioburi care sa se imprastie prin masina, ci ramane lipit de folie. Dar, asa cum spuneau si colegii, e indicat ca folia sa o montezi intr-un atelier specializat, care ofera lucruri de calitate si omologate RAR.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Salut

Din cate am studiat eu pe forum, folia e cea mai recomandata, ma tenteaza si pe mine doar ca preturile mi se par cam maricele.

Ideea ar fi folie Llumar, ca e autorizata de RAR (ar mai fi si 3M dar e si mai scumpa) este in 6 straturi cu sanse minime ca in timp sa se decoloreze sau sa se zgarie, vreau sa imi pun pe fata cu 30% - destul de transparenta, dar mai mult nu e permis.

Pe laterale spate si luneta cam 70%. Intrucat folia e de cea mai buna calitate vad ca toata lumea zice ca dinauntru vezi ff bine, nu sunt probleme in trafic.

Ca si preturi am gasit ca in jur de 110 euro spatele (laterale si luneta) si inca 2 mil pentru fata. Asta inseamna ca la un Vento costa aproape 6 mil (mi se pare mult... :) ). Metoda de aplicare e adevarata, adica baietii iti dau fetele de usi jos ca sa nu ramana portiuni fara folie.

Oricum imi place, schimba destul de mult aspectul masinii, eu zic ca o mai intinereste-modernizeaza, bineinteles cu folie si manopera de calitate, nu din alea de prin targuri cu 20 ron sulul.

Eu citisem pe forum mai demult de un domn Ceornea de la Cara Design parca, intrebarea e mai sunt si altii care pun folie Llumar (poate nu intr-un service, vreau sa obtin un pret mai mic) ?? :D

Numai bine !!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mm... de vazut se vede bine ziua :) ca noaptea mai ales pe ploaie nu prea mai vezi nimic

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in caz de accident si de spargere a geamului, acesta nu se va transforma in cioburi care sa se imprastie prin masina, ci ramane lipit de folie.

doar ca in urma accidentului sa nu ajungi cu masina pe sub apa, ca atunci chiar ti-ai fi dorit sa se poata sparge :)

bine, e de domeniul stiintifico-fantasticului, dar... ce vreti... m-am uitat la prea multe filme...

Modificat de Durpaneus
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu as recomanda tot folie. Si neaparat din cea autorizata, ca si asa o sa ai destule motive de stres pe drumuri, nu-ti mai trebuie unul in plus!

:) Durpaneus, se vede ca esti de la malul marii !!!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

intradevar da bine pe masina , eu am 70 si pe fata si pe spate , ziua este ok insa noaptea .... daca mai si ploua este mai greu .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu tot folie am pus si as pune iarasi daca as fi in situatia sa aleg. Sunt mai multe avantaje decat in cazul ionizarii.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Desi majoritatea Argesenilor ionizeaza geamurile (ca-i mai ieftin) eu ti-as recomanda folia autorizata de R.A.R. E foarte rezistenta la zgarieturi, da bine pe masina indiferent de culoarea acesteia, ii confera o rezistenta sporita geamului in caz de lovitura, iar daca se sparge, il tine bine fixat. Ba chiar, mai mult, ti-as recomanda Expert Detailing pentru montare, pentru ca sunt experti (dupa cum spune si numele firmei). M-am convins singur cand am apelat la ei pentru montare. Si ai de ales intre 3M (cea mai scumpa si mai buna), Llumar si Samurai (ai garantie 3 ani si e cea mai ieftina; plus ca nu observi nici o diferenta intre aceasta si celelalte 2 marci), fiecare brand avand o gama larga de grade de intunecare. Eu am ales 95% spate (da, e autorizat de R.A.R. iar de afara nu vezi absolut nimic inauntru, iar din interior vezi ca si cum ai avea ochelari de soare; iar noaptea se vede acceptabil) si 30% fata (care e de fapt o tenta de verzui... dar e singurul acceptat pentru lateralele fata). Baietii iti dau certificat si R.A.R.-ul si Politia nu se iau de tine.

Go for it!

pic0140dw5.th.jpgpic0141ag9.th.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Din cate stiam eu cei de la Expert Detailing nu mai lucreaza cu 3M (din pacate). Astfel eu am fost obligat sa-mi pun Llumar, pentru ca nu mi-au spus de la inceput cand m-am dus sa o montez ce fel de folie imi pun si abia pe la jumatatea operatiunii am constata ce era defapt, asa ca ... asta e, am luat ce mi s-a oferit. Nu e rea nici Llumar, pana la urma.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

:) Baieti merci mult pentru ajutor. Oricum nu ma pasioneaza ionizarea, o sa pun Llumar dar intai sa ma mai obisnuiesc cu suma... :) Cum ziceam, e cam scump, e doar o folie.

Probabil ma o sa ma opresc la 70 pe spate si 30 pe fata, mai e si varianta doar spatele....sa vad, oricum vento meu fiind bleumarin trebuie sa fie mai inchisa, altfel cred ca arata destul de aiurea

Daca mai stiti ceva contacte prin Bucuresti sau Sibiu, specialisti care sa o aplice cum trebuie (doar Llumar) va rog postati.

Merci mult de tot. :)

:)

:D Minu, nice car !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!