Jump to content

Discutii Suspensii Sport


faty
 Share

Postare recomandată

As vrea in viitorul apropiat sa-mi pun un set de suspensii sport pe masina din semnatura.. Studiez piata de ceva vreme, am citit si topicurile de pe vwforum legate de suspensii dar nu am gasit golfisti mk2 care sa-si fi impartasit cunostintele. Initial ma gandeam sa-mi iau un set de suspensii reglabile.. am vazut mai multe modele si firme ( kw, weitec, h&r ) si multe no-nameuri.. Acum stau si ma gandesc daca chiar merita sa dau banii pe o suspensie reglabila de rahan sau mai bine sa iau una simpla sport sa stiu o treaba. Eu as vrea o suspensie sport care sa nu fie foarte rigida pentru ca folosesc masina zi de zi si drumurile nu sunt dintre cele mai sportive..

Asa ca am deschis acest topic cu ideea ca posesorii de golf 2 care si-au montat suspensii sport sau se gandesc la asta si au mai multe detalii sa ma lumineze si pe mine.. si poate nu sunt singurul interesat..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

golfuletz si a montat sport simpla si pe spate are reglabil mi se pare. si eu am comandat un set de Weitec Coilovers...dar mai dureaza putin pana ajung la mine, am mers cu un mk2 cu weitec pe ea...si se comporta extraordinar, mult peste asteptari.... Golfuletz se pare ca e 100% multumit de ce are el si a dat in jur de 150 eur pe toata suspensia noua mi se pare....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multa lume de pe forum se indoia de calitatea suspensiilor Weitec...

As mai fi curios oare daca alte modele de suspensii reglabile mai necunoscute sunt bune de ceva.. sau o sa-mi para rau daca le ieu.. Am gasit ceva de la J-Tec cu 215 euro reglabile 20-120mm.. Oare pretul e prea mic pentru a fi ceva de calitate ? La masinile mai noi din cate am vazut preturile incep de undeva de la 400-500 de euro setul..

Pe kwautomotive.ro si weitec.ro coilover reglabile sunt intre 400 - 800 de euro..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci full coilovers de la weitec sunt la acelasi pret ca si KW coilover...si ce e ciudat ca pe la showurile de tuning la standurile KW se imparteau pliante Weitec. cati de pe forum au Weitec ???

Firme bune sunt si Patec, HR, Koni, Billstein

da mi un link unde gasesti tu weitec coilover noi la 400 eur... ar mai fi o varianta convenabila ....FK care au preturi de 400 eur la cele galbene coilover dar au un singur arc....iar 650 eur cu 2 arcuri pe telescop....si aia sunt cam cei mai ieftini si apoi vin nonameurile....supersport...etc...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Da.. m-am grabit cu pretul ala de 400 la weitec noi.. ele sunt de fapt 500 ( 499.80 ) desi cred ca pe ebay sau pe un site din afara s-ar putea sa gasesc un pret mai bun.. Deci nu se prea merita asa ceva.. ele sunt cele mai de baza ? ...

Am aici cateva linkuri de pe ebay cu suspensii reglabile.. no-name-uri.. sa va dati cate o parare

Si acum am observat si eu ca pretul era in lire.. de nu sunt 215 euro.. sun in jur de 340 euro..

catalog weitec ro coilovers

link 1

link 2

link 3

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de ce nu iti pui doar arcuri sport?

pentru drum de zi cu zi sunt suficiente.(oricum amortizoareloe sa fie ok)

te costa in jur de 100 si ceva h&r.....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Oare de ce va aruncati la sisteme full reglabile. Intrebati posesorii de cate ori se baga pe sub masina sa modifice garda la sol si cred ca o sa ramaneti destul de mirati de raspunsuri.

Weitec e divizia de cacao a lui KW asta for the record, iar FK sunt niste gunoaie colorate ca sa iti ia ochii.

Daca vreti ceva bun calitativ incercati un H&R , Bilstein , KW (dar nu cele mai ieftine variante).

Personal am Koni reglabile pe duritate si desi masina sta bine pe drum nu as recomanda pentru cei ce doresc confort, iar daca ar fi sa le schimb as trece pe un kit nereglabil Bilstein B12 care ofera sportivitate dar si confort ridicat ... kind of magic !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@frn : peste tot pe unde am citit am inteles ca nu e bine sa pui doar arcuri sport.. daca pui arcuri atunci e bine sa pui si amortizoare sport..

@G60 : nu ma arunc ala suspensii reglabile.. tocmai asta era ideea topicului :icon_thumright:.. pentru ca vreu sportivitate si un aspect placut dar in acelasi timp as vrea si comfort pentru ca folosesc masina zi de zi.. si de aceea caut ceva de mijloc. Eu ma gandeam la reglabine nu pentru ca sa le reglez toata ziua ci pentru ca am o gama mai larga de optiuni.. sa vad cum imi place.. nu stiu cum arata masina coborata cu 30mm sau cu 60.. sau daca freaca cauciucurile..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Orice kit de suspensie sport indiferent ca este reglabil sau nereglabil pe inaltime porneste de la un -30mm fata de garda la sol standard. Daca vrei sa cobori mai mult de atat garda la sol o faci pe riscul si nervii tai avand in vedere ca traiesti si mergi prin Romania ....... o sa te cam doara sufletul .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@frn : peste tot pe unde am citit am inteles ca nu e bine sa pui doar arcuri sport.. daca pui arcuri atunci e bine sa pui si amortizoare sport.

Pana in -40mm merge si cu amortizoare standard, pe gaz de preferat. Mai jos intradevar risti sa-i dai telescopului in cap :blink:. Cum zicea si G60, chiar nu stiu nici eu de ce ravniti toti o suspensie reglabila!? Un -40/-40 eu zic ca pentru Golf e suficienta, plus ca majoritatea pe spate sunt reglabile din cm in cm.

Cum se zicea si mai sus, intr-adevar eu mi-am pus o suspensie no-name(ceva Technix nu stiu cum), de pe ebay cu 140 euro cu tot cu transport. La inceput am fost foarte multumit de ea, pot sa spun ca mai mult de atat. Am participat si la un VTM cu masina si s-a comportat excelent. Acum pot sa spun ca mi-a mai trecut entuziasmul pentru ca simt ca suspensia s-a cam inmuiat...sta bine si acum pe drum insa ceva parca nu mai e ca la inceput. Asta cred ca se trage de la no-name. Insa ca o solutie de compromis este foarte buna. In viitor insa cred ca am sa trec pe H&R (cel putin arcurile).

Modificat de Golfuletz
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pentru sfaturi.. asta era ideea topicului.. sa aflu cat mai multe de la lumea care o testat suspensiile astea sport.. Ma repet.. am vrut sa ma orientez catre o suspensie reglabila pentru ca eu consideram ca exista mai multe optiuni ( reglaje ) pentru a-mi putea da seama care dintre ele cea mai confortabila si totusi mai sportiva.. asta era singuru motiv pentru care m-as fi orientat spre una reglabila.. Amortizoarele de pe masina sunt noi ( SACHS ) si sunt ok.. arcurile sunt destul de lasate.. asa ca o sa-mi iau un set de arcuri de care spunea Golfuletz. Sper sa ne intalnim pe miercuri si sa discutam mai in amanunt.. dar in principiu.. asta o sa fie prima varianta.. Mai tarziu o sa ma mai gandesc si la alta variante.. poate mai adun ceva bani si imi permit una de doamne-ajuta..

Modificat de faty
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!