Jump to content

Sarcina Maxima Lt


ionut1410
 Share

Postare recomandată

salutatre am si eo o curiozitate daca a reusit careva pana acuma sa moidifice un lt 28 la un lt 35 adica sa maresca sarcina din certificat !cam care ar fi pasi si in ce conditii RAR acepta asa ceva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

din 2800 in 3500 nu o sa reusesti,nici fabrica nu iti da hartie pt asa ceva

invers se cheama tarare de sarcina si e foarte posibil

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ideie e ca am vazut masini facute asa spriner din 208 in 308 iveco din 35 in 40 am vazut dar nu stiu cum au reusit ca sa fim serosi sigura difernta dintre lt 28 si lt 35 e arcul de pe spate 9nici macar puntea toate vin echipate cu julmenti de 1200 km sarcina)dei miar trebui alte arcuri pe spate si cam ataat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 years later...

intreaba la reprezentanta la vw daca se face tarare (adica sa cresti sarcina utila), iar scaderea se cheama detarare si la vw nu se mai face, adica fabrica nu mai aproba detararea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tu cam ce zici de 5 ani oare si-a rezolvat omul problema???

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 year later...

Orice masina vine din fabrica cu anumite date tehnice:-motor,cutie,diferential,arcuri etc.Toate acestea sunt calculate pentru siguranta la viteza maxima a masinii de...si sarcina de...kg calculate de proiectant. RAR si producatorul masinii accepta trecerea intr-o treapta mai mica.Adica de regula o sarcina mai mica. Din LT 35 poti face LT 28 dar invers nu.Teoretic poti face, dar ar trebui schimbate: lonjeroane, arcuri, telescoape,frane,cardan,cutie,diferential,ambreiaj si vei avea un LT 35.Vezi daca merita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 11 months later...
  • 2 months later...

Am si eu o intrebare pentru posesorii de LT: am vazut o carte de identitate a unui LT si avea sarcina maxima remorcabila cu sistem de franare 2000kg,toate LT-urile au 2000kg sau difera,in functie de motor ? Credeam ca au mai mult,tot 2000 de kg are si un Sharan.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cele cu motoare de 2,8 au sarcina mai mare, in rest cred ca toate au 2t, remorcabil cu sistem de franare

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Totul este dat pe cartea emisa de RAR , daca masina este incadrata in sarcina pana in 3,5 tone sau pana in 4,5 tone.Daca luam in calcul  masina mea(modelul scurt si nesuprainaltat,3,5 tone) initial avea peste 1800kg sarcina utila,adica 3500(sarcina max admisibila) minus greutatea propie (aprox 1630) apoi am facut-o frigorifica si greutatea proprie a ajuns la 2450 ,deci sarcina utila 1050kg.

la lt 46 sarcina maxima este 4500 minus greutatea masinii,dar aici intervine faptul ca trebuie dotata cu diagrama,masina intrand in categoria masinilor mari de marfa.Sunt si LT 46 detarate sau inscrise in categoria celor pana in 3500 dar vor avea o sarcina utila relativ mica.

Insa poti pune pe aceste masini mult mai mult,sunt colegi care pun si 4000 kg ,existand insa riscul de a te cantari ISCTR-ul pe sosea si amenzi mari,insa nu am auzit pana acum sa fi fost prins careva.

In alta ordine LT 28 va fi dotat cu cate o foaie de arc pe puntea spate,LT35 cu 2 foi si LT46 cu 3 sau 4 pe o roata la iesirea din fabrica.Daca gasesti vreun LT v28 cu 2 foi de arc pe roata inseamna ca a fost tarata,dar cum spunea un coleg,acest lucru este foarte rar.Eu am un LT 35 ,frigorific,mediu inalt si cand am fost la RAR cei de acolo imi zic ca masina este lt 28 desi in acte era trecuta lt 35(probabil avea un cod sau o serie care dadea in lt 28) ,avea cate 2 foi de arc pe roata,dar asta era prin 2005 si cu un mic efort, :beer:  la RAR am reusit sa o trec la lt 35

M-am referit aici la masina pura, fara greutatea aditionala prin sistemul de remorcare,aici daca depasesti 750 kg va trebui sa te incadrezi si cu permisul in alta categorie.

 

Pun mai jos spre exemplificare cartea mea,modelul mic:

post-65542-0-34830600-1428919362_thumb.j

Modificat de sir_galahad61
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu are legatura sarcina cu motorizare asa cum a spus si colegul mai sus. De ex LT 46 care il am si e detarat are sarcina 1060 kg..Bineinteles greutatea legala. Cat despre a pune 4 tone pe masina mi se pare un risc destul de mare mai ales ca sprinterul si lt nu au sasiu propriu zis,acesta fiind sudat..de aici si posibilitatea mare sa il strambi la un moment dat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!