Jump to content

Pacanituri La Rotile Fata

constantinu
 Share

Postare recomandată

Salut,

Revin cu o problema, (nu ca nu aveam destule) :rolleyes:

La intoarcerea din 3 miscari, unde rotesc volanul total deapta si stanga, se aud niste pacanituri de la rotile fata. Am inteles ca e de la nu stiu ce capete de bara. De la ce este de fapt ?. Si mai presus de toate :) : sa mai am incredere in masina la 150 pe autostrada daca face asa ?. Ca imi da impresia ca se dezmembreaza. Si pot sa fac pe CASCO sau pe banii mei ?.

All the best.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ridica masina pe crick si misca roata cu mana, o sa iti dai imediat seama daca e "safe" sau nu sa mergi repede cu ea.

Link către comentariu

Aha, pai am facut asa si nu are nici cel mai mic joc si nici nu se aude nimic :( .

Link către comentariu

Atunci e bine. Nu iti face prea multe griji ca de obicei apare un joc prima data in cazul uzurii...Capetele de bara le "simti" la mana destul de usor daca "bat".

Link către comentariu

Uita-te la burdufurile de la capetele de planetara daca nu s-au fisurat si s-a scurs vaselina afara.

Link către comentariu

E o idee, dar poate ar simti ceva in curbe.

constantinu, eu nu am inteles cum simti tu ca " se dezmbembreaza" :)

Link către comentariu

Eu zic sa te uiti atent la planetare ca alea cred ca sunt.Daca bat la viraj maxim nu e pb asa mare dar daca incep sa se auda si in curbe la viteza atunci e pb.incearca sa nu fortezi cu plecari in viteza ca e posibil ca de acolo sa sa fie si uzura .

Link către comentariu

Ok, deci, sa ma fac mai inteles :)) : se aude asa : deci : opresc, bag in march-arriere :D, rotesc volanul total dreapta si plec usor inapoi, totul ok, opresc, bag 1-a, iau total stanga si plec usor inainte, e, aici dupa nici un metru se aude un poc infundat. DAR nu se simte nimic in volan, sau altceva, si la mers mai in viteza la curbe nu se aude nimic. Doar cand intorc. Aaaaa si asta a aparut dupa ce am "facut" directia dupa o groapa. Au facut directia foarte bine dar a aparut poc-ul asta. Am inteles ca n stiu ce suruburi trebuie stranse cu masina jos de pe elevator si multi mecanici din graba le strang sus si nu mai calca cum trebuie dupaia, oare asta sa fie problema ?.

Modificat de constantinu
Link către comentariu

Salut constantinu,

Dupa cum ai descris tu si eu am aceeasi problema.

Daca gasesti rezolvare te rog mult sa-mi spui si mie , oricum vreu sa ma duc cat de curind cu ea in service si dac-o rezolv am sa-ti transmit.

Multumesc anticipat,

Eugen

Link către comentariu

cand brachezi cu masina pe loc se aude poc-ul?

daca da s-ar putea sa fie rulmentul de presiune de la amortizoare.

Link către comentariu

Eugen, sa imi spui ce ai facut.

Nu pe loc, cand merg incet, incet cu rotile bracate maxim stanga-dreapta.

Link către comentariu

Salut,

Exact, cand merg incet mai ale in spate se aude acel zgomot si cand stau pe loc si trag de volan stanga sau dreapta.

Am fost ieri la un mecanic recomandat de catre un prieten(este adevarat cu un service de "cartier"), si mi-a spus ca e posibil sa fie caseta de directie. Am o cunostinta la PBN, si cand vine din concediu am sa ma duc sa fac o constatare.

In cazul in care este caseta de directie(sper sa nu fie), se poate schimba pe casco.

Sa auzim de bine.

Eugen

Link către comentariu

Am condus candva o Honda care avea un "poc" FIX la capatul cursei la virare totala stanga dreapta. Insa nu era un "joc" Ar putea fi si la tine ceva legat de un "capat" al acelei miscari. Cevva gen "opritor" :rolleyes: Normal ca nu are asa ceva, dar cam asa se comporta la aia. Daca face si la stanga si la dreapta simetric, ar putea fi de la caseta. La VAG-uri nu am auzit niciodata sa faca astfel de zgomot, directia e foarte diferita. Insa ala cu "pocul" si Honda a facut 50-60 000 km de atunci FARA sa schimbe nimic la ea...:icon_thumright:

Modificat de I_am_Stealth
Link către comentariu

Repet, dupa cum am spus mai sus :

Aaaaa si asta a aparut dupa ce am facut directia dupa o groapa. Au facut directia foarte bine dar a aparut poc-ul asta. Am inteles ca nu stiu ce suruburi trebuie stranse cu masina jos de pe elevator si multi mecanici din graba le strang sus si nu mai calca cum trebuie dupaia, oare asta sa fie problema ?.

Nu cumva .... .

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am avut si eu pocnituri de genul asta (cel putin asa cred din cate povestiti) imediat dupa ce mi-am schimbat jantele. Se auzeau la viteza mica sub 40km/ora. Am fost la service la VW si mi-au zis ca aveam pietricele la etriere si o roata nu era stransa calumea.

Asa ca...trageti voi concluziile...daca se potrivesc sau nu

Link către comentariu

Pai daca nu era o roata stransa calumea nu simteai in mers nimic ?. Ca da, se poate, dar se simtea ceva in mers, nu ?.

Link către comentariu

Am rezolvat :sbine:

Rulmenti stanga/ dreapta de la amortizor.Schimbat PBN aprox 500 RON

Bafta

Link către comentariu

• 4 years later...

Salut,la al meu polo cand dau cu spatele si virajul rotilor e maxim sau aproape maxim ceva pocane dar nu stiu unde.

Link către comentariu

• 1 year later...

Vorbind de pocnituri....astazi am avut prima zapada pentru mine, am dat frumos cu spatele, am pus prima frana, s-a auzit primul poc, am plecat de pe loc al2lea poc si tot asa.....pedala de frana a inceput sa tremure , masina parca o lua pe alte carari si acelasi poc poc ... Din ce am citit pe aici odata ar fi ca mi-a intrat ABS-ul (app apare ceva in bord? ) dar ce-i cu acel poc poc? Masina a mers si dimineata si la pranz si nici o problema. Ms!

Link către comentariu

La viteza mica nu intra ABS-ul (nu as putea sa-ti spun exact care este viteza sub care nu mai intra, dar ceva e genul 5km/h). daca ar fi o problema la ABS, s-ar aprinde martorul in bord. Poate a intrat apa/gheata la vre-un senzor, sau intre senzor si rulment, dar asta cred ca ar aprinde martorul. totusi, daca se aude un singur poc la mersul inapoi si inca unul la plecarea spre inainte, nu pare sa fie de la ABS. nu ai ceva prin portbagaj, sau prin alta parte, care sa se plimbe? am mai auzit...

daca ai unde..ridic-o si "trage" un pic de roti, poate e vre-un pivot, flansa de amortizor, etc...

Link către comentariu

Ms de raspuns! Mai mult ca sigur s-a strans zapada/gheata si de aceea se auzea zgomotul...probabil daca atunci mergeam mai mult cu masina disparea. A 2a zi nu s-a mai auzit absolut nimic. Sfat pentru incepatorii ca mine- nu conduceti singuri prima data pe ninsoare ca o sa plangeti de nervi

Link către comentariu

• 4 months later...

Salut !!!

De curand sunt posesorul unui  VW polo 9n    TDI  - 80 ponei :)

Am o problema la rotile din fata    la dreapta din cate imi dau eu seama .... se aud trosnituri  cand plec , cand franez , la hopuri .... nea mecanicu` mi-a zis ca ar fi de la bascula adica pe undeva pe acolo unde vine bucsa mare de la bascula cik ar fi fin aluminiu piesa aia si are si un filet ...care la mine cica ar avea ceva probleme ...a mai patit cineva asa ceva ?   ca eu am tot cautat si nu gasesc piesa pe nicaieri

Link către comentariu

Citeste pe topicul de Fabia cu "Schimbare bucse bascula" (pe aria de Polo e mai putin scris).

Rasfoieste-l: http://vwforum.ro/topic/14095-schimbare-bucse-bascula/page-29

Acolo vei gasi cazuri de probleme ce tin atat de bucsele de bascula cat si de consolele de aluminiu in care vin prinse. Te vei lamuri mai bine, pentru ca din ce zici acum nici tu nu prea stii despre ce e vorba, si ar fi pacat sa arunci cu banii fara sa fii in tema.

Succes.

Modificat de Aditu
Link către comentariu

• 3 weeks later...

bucsa brat inferior, clar.  35 lei, manopera 20 lei.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!