Jump to content

cum se abordeaza o defectiune


bubu
 Share

Postare recomandată

Luni, pe ploaia aia cretina, m-am dat cu broasca pina la serviciu, apoi, pe la prinz pina la CEC sa-mi platesc amenda. Pe urma, spe casa, in DT, sa-l iau pe Le Petit Bubu si sa-l duc la vaccin. Bun, parchez in fatza blocului, ma duc sus sa-i iau pe ai mei. Ii incarc, dau chei si... canci! Electomotorul nu se aude! deschid capota, misc putin de matzele de la contactul moshului, verific apoi sigurantele, dau din nou cheie. Oha! Nu mai aveam timp, chem un taxi, plec sper policlinica Dorobanti si pe drum incep sa evaluez situatia: fie contactul Moshului precedent a decedat, fie a crapat electromotorul. Doua zile ma documentez intensiv, caut scheme, citesc manualele, caut la pravalia de pe Batistei contact original (ma gindeam sa-l scot din serviciu pe cel pus de Mosh si chiar si pe cel original de pe butucul volanului, care nu e tocmai OK), compar preturile la startere de pe net, fac tot soiul de calcule savante in numar de ore de munca. Cealalata parte a persoanlitazii schizoide de broscar incepator imi spunea ca o chichireaza mica rastoarna broasca mare. Aseara vine domnul Mishu, tragem broasca la lumina, se baga omul sub motor, sirmuieste ceva si spune: Coane, n-ajunge curent la electromotor! Un flash-back naucitor imi da solutia: Man, ii raspund eu, am umbalt simbata, inainte de a pleca la tine la moshie, sub bancheta din spate, sa inghesui niste marafeturi. El imi rapunde :)

Ne uitam si descoperim ca papucul de pe conductorul 50 era desfacut. Infige-l bine, zice dom' Mishu. Il infig, mai aud niste :D :D . Dam chei, motoriciul broastei face cirrr-bruum-bruum-bruuum, regulat si civilizat.

Morala: nu da jos motorul pina nu vezi papucii!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sau: orice aparat electric merge mai bine daca este bagat in priza

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probleme cu eletromotorul am avut si eu cind am trecut printr-o ploaie torentiala si altadata printr-un lac (la propriu si la figurat). Se pare ca s-au udat contactele si se fura curent prin locul umezit. A trebuit sa astept 5-10 min sa pot sa-l pornesc din nou.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am presupus ca de la ploaie mi s-a tras, dar s-a dovedit ca nu apa a smuls papucii din conector! Partea buna a chestiei e ca nu mi s-a intimplat dreaq in pasajul de la Lujerului! Nu ma vedeam in stare sa demontez toata instalatia electrica chiar acolo! Avea dreptate taica-miu cind spunea ca in viatza e bine sa-ti puii bine papucii!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Oricum, defectiunea se putea remedia si mai bine :bounce: printr-un hei-rup sau dind la manivela :D . Acum,intre noi fie vorba ... poate sa fie un papuc, dar poate sa nu fie. Ideal e si un aparat de masura cu care sa verifici continuitatea firelor ... Pe mine un asemenea aparat de 200.000 care il iau cu mine, m-a scutit de multe neplaceri ... semnalizare, stpouri, lumini ... (instalatia fiind varza si papucii oxidati pot sa-mi faca probleme permanent). La iarna o sa-i schimb pe toti si o sa pun numai fire trainice si cositorite la innadituri. Aaa, si era sa uit ... tot micul meu aparat m-a salvat dintr-o faza de tot ... :) Nu mai vroia sa porneasca deloc ... electromotorul mergea in gol. Practic nu se mai aprindea. Au venit si citiva "specialisti": roteste din delcou :33: verifica instalatia, umbal la platini ... etc. Nimic. Nu scotea scinteie. Dupa vreo juma de ora zic: Ba, astia toti sunt paraleli cu broasca. Trebuie sa fie ceva tehnic. Sa procedam inginerest" . Am scos aparatu, am inceput masuratorile pe bucati. Cind masor ultimele chestii, platinile erau in scurt, oricit invirteam delcoul. Ce era: se impuscase plasticul izolant de la platini ... era milimetrica chestia... nu-l vedeai cu ochiu liber. Puteam sa stau mult si bine .... nu as fi gasit defectul fara ideea mea. I-am lasat pe toti gura-casca... I-am facut o saiba din sticla pet care o am si acum. Merge brici :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mie imi sarea papucul de pe electromotor, s-a intamplat asta de cateva ori pana l-am mai strans cu patentul - sa vezi acolo distractie pe sub masina

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de aia e bine sa ai in masina un aparat de masura sau macar un bec cu niste fire....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar asa! Pina la un moment dat, broastele aveau un option imbatabil: pornirea cu manivela! Ca la camioanele Bucegi care mai circulau pina acu citziva ani... Dar, daca ti se strica manivela, tot dadeai motorul jos! :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am la una din broastele mele acel option :) Imi mai lipseste o manivela da cred ca merge cea de dacie :D O sa o folosesc : de-al dracu :bounce: Insa, atentie !!! DAca dispozitivul ala nu functioneaha bine va puteti trezi cu manivela in cap ... cum a patit un cunoscut... si-a rupt 3 dinti din fatza :mrgreen:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mie imi sarea papucul de pe electromotor, s-a intamplat asta de cateva ori pana l-am mai strans cu patentul - sa vezi acolo distractie pe sub masina

Si e am patit-o....doar suntem asociati :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Chiar asa! Pina la un moment dat, broastele aveau un option imbatabil: pornirea cu manivela! Ca la camioanele Bucegi care mai circulau pina acu citziva ani... Dar, daca ti se strica manivela, tot dadeai motorul jos! :D

Am eu o manuvela de Buceaga. O dau eftin! :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am la una din broastele mele acel option :D Imi mai lipseste o manivela da cred ca merge cea de dacie :D O sa o folosesc : de-al dracu :bounce: Insa, atentie !!! DAca dispozitivul ala nu functioneaha bine va puteti trezi cu manivela in cap ... cum a patit un cunoscut... si-a rupt 3 dinti din fatza :mrgreen:

Asta se intampla daca ai avansu' prea mare- motoru' trage un BUF! in sens invers si te mangaie cu manivela peste mekla :D :D ... Da' sa vezi ce mishto e la motoarele stationare in 2 timpi cu cilindree mare, daca tragi de sfoara insuficient de tare si are si avansu' mare, porneshte invers si inti pleaca din mana maneru' de la capul sforii cu tot cu deshte :shock: ... Apropo.... shtitzi ca asta-vara mi-am infipt flexu' in mana. Acuma, ca sa tai la moshie craci si copaci, am luat un disc de fierastrau care se pune la flex. Taie craca de 10 cm. ca pe paine.... Cand i-am aratat noua akizitzie nevestii, s-a shocatara :shock:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!