Jump to content

Problema Rezervor


dexterius
 Share

Postare recomandată

Ieri mi-a facut un plin la rezervor un tip de la benzinarie si pe cand se apropia de plin (din cauza ca tot auzeam ca ii sare clapeta de la pompa si punea tot foarte incet) a inceput sa imi curga destul de multa motorina langa roata dreapta spate, dar pe sub masina...nu in afara peste caroserie. Am tot stat si au curs in total vreo 3-4 litri intr-un ritm alert...nu pic-pic. Pana la urma am plecat in momentul cand nu mai mai picura decat foarte incet...si dupa ce am consumat vreo 10l nu mai picura deloc.

Intrebarea mea la voi este daca ati mai auzit de probleme asemanatoare. Mentionez ca m-am uitat la gura rezervorului si nu stiu sigur ce sa zic...este posibil ca tubul acela cotit (alb la mine) sa se fi deplasat in jos din cauza denivelarilor de pe drum si sa imi fi ajuns motorina pe langa el? Mai e posibil si sa am o fisura sau ceva in partea de sus si sa fii curs pana a trecut de ea...dar ma intreb cum a putut sa se crape sau sa se sparga chiar asa sus (pt ca din plinul rezervorului au curs vreo 3-4l maxim).

Orice idee sau impresie din auzite/experienta sunt binevenite. Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am patit de curand acelasi lucru.. Pana in momentul respectiv nu am facut niciodata plinul complet.. puneam doar aproximativ cat sa umplu rezervorul. De data asta insa tipul de la peco a tot bagat .. i-a sarit clapeta de vo 5-6 ori pana s-a oprit.. Cand am ajuns acasa si am coborat din masina am vazut ca aveam o balta ( cam 1l scurs ) de benzina.. m-am panicat o tzara pana am aflat ca e posibil sa-l fi umplut prea mult.. Foarte mult nu cred ca te ajuta dar cel putin sa sti ca nu esti singur :icon_thumright:. Ma gandesc ca ar trebui sa fie ceva valva pe acolo care nu permite scurgerea benzinei indiferent de cat bagi.. nu ma pricep.. si nu am avut vreme sa ma ocup de problema asta mai ales daca nu e foarte grava

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cotul acela e prins de rezervor cu un colier. E posibil sa fie desfacut colierul respectiv, sau sa fie crapat pe undeva cotul. Cred ca doar daca il dai jos si il ananlizezi vizual atent, o sa poti descoperi problema.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sau e posibil sa curga pe la supra plin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

n-as crede ca e vorba de supraplin pentru ca tipul care a alimentat se oprise si mie inca mi-a curs destul de tare inca vreo 5 minute....nu avea unde sa se acumuleze asa mult numai de la supraplin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu am patit asta si a fost de la pompa de motorina ... pierdeam pe la garnitura .. se desurubase ... ( in portbagaj sub covoras este pozitionata .. am strans-o si gata .. acuma e ok. succes

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Salutari, am si eu o problema, aud cum "se plimba" motorina in rezervor, pana acum nu s-a auzit nimic, de aproximativ 2 zile, aud cum se loveste motorina de peretii rezervorului, de aici rezulta un zgomot asemanator cu cel al unui bidon care este jumatate cu lichid si jumatate gol, in momentul cand intorci acel bidoun cu capul in jos, se aude un sunet specific, exact acel sunet specific il aud si eu in masina cad nu am muzica pornita, cineva mi-a spus ca in interiorul rezervorului se afla niste palete, care sparg valurile de motorina si nu dau voie lichidului sa se "plimbe" foarte mult prin recipient, deci si prin urmare mi s-a spus ca este posibil sa se fi rupt una din paletele respective si de acolo sa vina acel sunet. A mai patit cineva la fel? vreo rezolvare, vreo idee? sau schimb rezervorul cu totul si gata?:) Multumesc anticipat !

Suma respectelor,

Alex

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

Am auzit si eu un fel de "clipocit" al motorinei in rezervor, dar nu i-am dat prea mare importanta deoarece s-a intamplat doar o data.

Asa este sunt niste "palete" care nu dau voie combustibilului sa faca valuri.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am patit asa la un Passat/2004 de la un plin facut mai mult decat trebuia. Mi-a curs motorina prin interior pana in portbagaj de mi s-a imbibat si presul din portbagaj. Dar dupa aceea am fost mai atent si nu s-a mai intamplat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunetul combustibilului in rezervor se aude doar atunci cand rezervorul este sub jumatate plin. Si este normal sa se auda. :lol:

Incercati sa circulati cat mai mult cu plinul facut si nu-l veti mai auzi. :offtopic:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

incorect. Eu am facut plinul (pana la click) si ajungand acasa (5 km) am apasat pe fundul masini si se auzea clar acel "gal..gal..."

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu am observat ca se aude motorina in rezervor cand este aproape plin - dupa cativa km - altfel nu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu-ti face probleme. Asa face cam la toate. Cand ai undeva pe la 40-50 de litri, asa se aude.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!