Jump to content

Ulei Cutie De Viteze

vavi
 Share

Postare recomandată

misu ploiesteanu
La broasca spune clar ca uleiul din cutie se schimba la 50.000km, ocazie cu care se curata si magnetii de la busoane. Numai ca pe la noi nu prea se da importanta la asa ceva si lumea cam baga ce apuca prin cutii. Masina mea a avut bagata valvolina, iar acum trebuie sa schimb cutia, deoarece a inceput sa sara din a 4-a. Pana m-am gandit sa-i pun ulei bun si un tratament, raul a fost deja facut, dar cu toate astea tot s-a simtit o imbunatatire, in sensul ca imi sarea din viteza mai rar ca inainte. Pe vremuri se mai practica si bagatul uleiului ars de la motor... :somnmare:

ce tratament ai pus la cutie? intrucit trebuie sa umplu si eu cutia m-am orientat spre un 80w90, o recomandare si in sensul asta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• broscar_valcean

5

• Fikat

4

• Madalin Zolti

4

• bogdan_bus

4

ce tratament ai pus la cutie? intrucit trebuie sa umplu si eu cutia m-am orientat spre un 80w90, o recomandare si in sensul asta?

lasa tratamentele cu adtivi si orice prostie. Pune un ulei curat 80w90 de marca (gen Motul, Castrol, Mobil) si aia e. Noroc !

Modificat de Madalin Zolti
Link către comentariu

chestia se pune asha: :D daca la un ulei care ,,a functionat" se producc gome in reactia cu metalul feros-pinioane si neferos-carcasa,, la care se adauga frecarile, reactia electrolitica, presiunile dintre suprafetzele de contact... ;) ce?????depreciaza oloiu' nefolosit?? ;) in sticla lui???

Link către comentariu

Am pus in cutie un tratament de la xeramic si s-a simtit, dar la o uzura mare nu mai ai ce sa faci. E bun doar asa preventiv.

Link către comentariu

broscar_valcean

exces de zel.... parerea mea... Uleiul ala e bun asa cum e.

Link către comentariu

Salut,parerea mea este ca un ulei sintetic i-ar prinde foarte bine.fara aditivi si alte chesti :Driver:

Link către comentariu

bine, la el.. :Driver: .da' la mine?? :) ?e bun ala??? :icon_thumright:

Link către comentariu

Acum ca am scimbat cutia de viteze, o sa-i pun doar ulei Valvoline 80w-90 fara nici un fel de aditiv, dar mai intai am bagat un t90 pe care o sa-l schimb dupa vreo 100km. E doar ca sa se mai curete putin cutia, care a stat f mult timp si precis are depuneri prin ea.

Link către comentariu

eu am folosit la mai multe masini pe care le-am avut de-a lungul timpului (inclusiv dacia 1310), ca aditiv, in cutie buna deci fara probleme sau uzuri mari, Slick de cutie de viteze.

In toate cazurile absolut, am constatat imediat o ameliorare usoara a zgomotului (inclusiv a celui aparut la schimbarea vitezelor deci cand intra pinioanele unul in altul sa zicem), iar dupa cateva sute de km o ameliorare semnificativa a zgomotului si o usurare a schimbarii vitezelor.

la borasca inca nu am pus slick deoarece nu am decat cca 20000 km

Modificat de tonic
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!