Jump to content

Budapesta - Viena - Bruxelles


DanTra
 Share

Postare recomandată

Salut ... am de gind sa ajung pe 30-iulie in Budapesta sa stau 2 zile acolo si apoi sa plec spre viena , unde la fel sa stau 2 zile dupa care sa o intind spre Broussel unde sa stau 4 zile

..asa ca daca mai sunt forumisti care au un asemenea traseu ii astept sa ma anunte!

Citeva intrebari:

-sa fac plinul la noi intara sau de la unguri? (comparativ calitate /pret motorina)

-cam ce credeti ca ar mai trebuie sa stiu despre Budapesta si Wiena ...ma refer la circulatie!

-aveti idee daca gps pe care am MIOMAP este actualizat...sa nu am vreo surpriza sa ma ocoleasca! :rolleyes:

Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Clodius

    9

  • DanTra

    6

  • MishuL

    5

  • Roger

    4

1. Eu mereu am facut plinul de la noi, pt ca imi era lene sa schimb in forinti sau sa platesc cu cardul.

2. Eu nu as sta 2 zile in Budapesta ci mai degrama 3 in Viena. Ambele orase sunt frumoase insa Viena in opinia mea este mult mai placut. In plus in Viena poti face si shopping mult mai bine :rolleyes:.

3. in mod normal pana in Viena sau Bruxelles eu merg fara gps. Incearca sa iti faci un traseu pe viamichelin iar gps-ul sa il folosesti doar cand te ratacesti sau cand cauti adresa clara.

Distractie placuta iar daca ajungi pana in Bruxelles sacrifica-ti o zi si trage o fuga pana la Amsterdam, Rotterdam sau daca e prea departe macar pana in Brugge, nu o sa regreti.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Si eu zic sa nu pui benzina la unguri ca este mai scumpa si mai pierzi si la conversia lei-forinti sau euro-forinti.

Atentie in Ungaria la politai, in special pe langa grantia ca stau sa-ti dea amenda pentru orice rahat. Asa ca respecta cu strictete regulile de circulatie la unguri, in special in apropierea vamelor. Daca ai luat amenda la ei, in 90% din cazuri vor spaga, deci negociaza spaga. O sa se ofere ei sa le dai spaga, sa nu le propui tu.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Motorina Poti face un plin de la noi dupa care sa alimentezi din Viena. Oricum merita sa stai mai mult la Viena. Mi-a placut foarte mult in comparatie cu Budapesta. Poate ajungi pe MariaHilfe Strase la Shopping, un loc MINUNAT pentru cumparaturi :). Distractie placuta !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc mult ptr informatii...oricum am cam stabilit ... stau 2 zile la Budapesta , o zi la Viena, 4 la Broussel *(de unde o sa mai vizitez prin zona inclusiv Brougeul) iar la intorcere stau cam 2-3 zile la Viena si daca ma simpt obosit mai opresc si la Budapesta sau in tara sa dorm! Sper ca pe drum sa nu am probleme cu politia, dar in caz de ma opresc astia din ungaria imi recomandati sa am marunti??? adica la cit sa ma astept la spaga sa dau? 10, 20E?

Acum intrebari:

mia zis un amic acum ca terbuie sa imi fac asigurare de sanatate! ESTE obligatorie??

Masina este in leasing: in afarav de actele masini, dovada de al Porche si cartea verde de ce acte mai am nevoie?

Motorina: vad ca imi recomandati sa fac plinul la noi...apoi sa il fac in austria?

Euro: la unguri trebuie sa am forinti sau ma descurc si cu euro?. Dar la viena?

Unde imi recomndati sa dorm in tara in zona Aradului? Stiti vreo pensiuna mai draguta si mai ieftenuta? :blink:

MULTUMESC mult ptr detalii! si va urez si voua un concediu mnunat ..atunci cind vi-l luati!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1.In afara de procura de la PLR nu iti trebuie nimic.

2.Musai asigurare de sanatate.Iti recomand Alliantz ( sunt singurii cu decontare directa)

3.Motorina e mai ieftina in Ungaria decat in Austria.

4.Nu te descurci cu Euro.Ai mare grija cu casele de schimb.Cursul oficial e in jur de 260 de forinti/Euro.

5.Nu da spaga la politai din prima.Vezi ce vor.Idiotii de la politia de frontiera sunt lipiciosi rau.Nu se prteaza la 10-20 de Euro.

4.In Budapesta sa nu mananci sub nici o forma in Buda ( mult mai scumpe restaurantele).Pe Andrasy ( prin zona Operei sunt o gramada de cafenele super OK).Incearca sa eviti restaurantele mari.Zona comerciala e Vaci uta, foooarte scumpa.

5.In zona Arad nu gasesti hoteluri OK si ieftine.In Nadlag,poti dormi la Jackson ( e in jur de 1-1.2 mil camera si e relativ OK).Incearca pe www.accorhotels.com, in Szeghet este un Novotel la care am stat cu 55Euro ( si e totusi de 4*), dar tre sa prinzi un Hot-deal.Eu am platit camera cu o zi innainte.

Acum pareri personale : shopping in Viena?..;) exclus man.Preturi de te indoaie.Este un outlet la Pandorf (la cativa km de granita cu Ungaria) unde sunt preturi OK.

Daca in Viena nu ai rezervare....cam nasol cu hotelurile.Oricum iti recomand la periferie.Ca si in Budapesta NU iti recomand sa te plimbi cu masina.Transportul in comun nu are nimic "in comun" cu cel de la noi.Este ieftin si scapi de stresul parcarii.In Viena pe Opera Ring nu exista parcare sub 3E/ora.In Budapesta ...cam la fel.

Nu mai am idei.Daca mai ai intrebari...cu cea mai mare placere.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sincer preturile din Vienna de pe Mariahilfe mi s-au parut normale pe alocuri chiar mai mici ca la noi. Acum depinde si ce vrei sa cumperi. La Parndorf daca nu sunt solduri gasesti ieftine doar produse de marimi ciudate sau colectii apuse. In Vienna daca ajungi in week-end parcarea e gratis soo...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Acum e vremea reducerilor in Viena, de pina la 70%. Si pe Maria-Hilfe, Karner Strasse, SCS ai de facut shopping pina nu mai poti. Pentru aceleasi marci pe care le gasesti in Ro, acolo platesti muuult mai putin. Have fun!

Tip: Noi (eu si sotia) cind merg la Viena pentru cumparaturi (mergem de trei ori pe an, nu ne mai luam haine din Ro), ne cazam la Paprika Csarda. Stabilimentul este exact inainte de granita cu Austria. Cazare buna, preturi beton (30 Euro dubla) si mincare buna. Si de la granita pina la Viena nu sunt decit 60km. Lasam masina in parcare la intrare in Viena (linga hotel Etap exista o parcare mare) si de acolo cu metroul prin oras. Seara ne intoarcem la motel.

Te poti duce si la Pandorff (18 km de la intrare in Austria). Acolo sunt mai ieftine ca in oras.

Si in general pentru cumparaturi incearca sa eviti week-end-urile. E nebunie.

Modificat de Nexi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

multumesc ptr informatiile primite... sper sa ma descurc pe acolo si sa nu am parte de probleme! La viena voi sta la hotel Etap asa ca voi avea si parcare ...oricum nu aveam de gind sa ma plimb cu masina pe acolo ... La Budapesta voi sta la IBIS (stiu un pic cam scumput..dar este periaoda de F1 si este nebunie cu cazarile ... ocupat cam peste tot..dar oricum doream sa stau si mai in centru :salut: ). Ptr prima data am zis sa ma feresc de stat mai la margine de oras...voio vedea ptr data urmatoare ce si cum va fi cu hotelurile!

Inca o data va multumesc mult si daca mai va aduceti ceva aminte de ceva ce ar trebuio sa mai stiu nu ezitati sa imi mai scrieti! :))

PS: in legatura cu sopingul ...sper sa nu ma omoare nevasta cu cheltuielile ... :P I-am citit ce ati scris si a inceput sa zimbeasca ...o sti ea ceva! :icon_thumright:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

4.Nu te descurci cu Euro.Ai mare grija cu casele de schimb.Cursul oficial e in jur de 260 de forinti/Euro.

In ceea ce priveste plata hotelului in Budapesta, daca am facut rezervare prin booking.com si plata se face la hotel cu cardul sau cash, iar pe rezervare, pretul este in euro, cum ar fi recomandat sa procedez?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Excursia mea de anul acesta a fost -

Bucuresti - Gyor ( cazare )

Gyor - Berlin ( cazare ) patru nopti.

Berlin - Amersfoort ( Olanda ) prin Hanovra sase nopti Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam, The Hague, Antwerp, Gent

Amersfoort - Aachen ( Germania ) trei nopti. Koln, Brussels, Liege

Aachen - Viena prin Frankfurt o noapte

Viena - Szeged o noapte

Szeged - Bucuresti

KM - 6950. Umblat si prin orase.

Am facut plinul in Arad. Urmatorul cand am intrat in Germania ( Dresda ) Nu mai stiu exact. Am bonurile daca doreste cineva sa stie.

Stiu ca am facut unul langa Aachen si cu el am mers pana am intrat in Austria. Austria unul pana la Arad unde a fost urmatorul.

Am ajuns in Bucuresti cu jumatate de rezervor. Am fost cu masina sotiei ( un pic mai mare decat a mea ) un Scenic II NOU luat in leasing acum doua luni.

In euro am platit ~ 230 euro pentru motorina. ~ 140 euro parcari. Vinieta Austria + doua Ungaria

La anul Spania :-))

Cum am facut rezervat camera.

Gyor la fata locului ( de trei ani stau acolo ),

Berlin facut din Bucuresti telefonic,

Amersfoort telefonic din Buc,

Aachen internet si telefon din Amersfoort,

Viena internet si tel din Amersfoort,

Szeged telefon din Viena

Modificat de mihai60
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 1 month later...

Ca sa nu mai deschid alt topic, am sa sciu aici deoarece consider ca e cel mai aproape de ce vreau sa intreb eu. La inceputul lunii octombrie ma voi casatorii :lol: ..... :D si ca fiecare vrem sa mergem si noi in luna de miere (adica saptamana). Initial am avut mai multe variante....dar am zis ca sa mergem intr-un traseu in care sa vizitam Budapesta - Viena - Zona Alpilor din Austria (cam 7- 8 zile). Tot la inceput (la insistentele sotiei) am zis ca mergem cu rapidul de viena dar dupa niste calcule chiar nu merita, cu banii care ii dau in plus la tren (vagon dormit) mai bine i-au un GPS, care il am si dupa. Acum va intreb legat de cazare, m-am gandit ca prima noapte sa fie doar pt odihna undeva in Ungaria si apoi inca 2 in Viena, apoi undeva intr-o statiune in alpi tot 2 nopti si apoi Budapesta 2 nopti. Unde i-mi recomandati sa stau, la ce hoteluri, de preferinta aproape de centrul oraselor undeva la aprox 70 ero/noapte. Nu ma spupar daca i-mi mai recomadati si alte lucruri legate de tot ce inseamna acest drum, chiar si de vreo statiune in alpi. Merci mult.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Faci plinul la iesirea din Romania si iti va ajunge pana dupa Viena , la vama nu ai nevoie de procuri delegatii sau alte acte ca nu mai sunt probleme . La unguri nu merita sa alimentezi pentru ca e cel mai scump din Europa . Mare grija in Ungaria , in special Budapesta . unde parchezi masina , daca ai casco pt furt atunci e ok macar faci un banutz :) . In Budapesta se fura masini in veselie , chiar saptamana trecuta un prieten era sa ramana fara un bora dar nu s-a potrivit calculatorul lor si nu a pornit.

Drum bun

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Administrator

in concediul de anul asta am dormit 2 nopti in Budapesta, una la plecare si una la intoarcere... ambele in Ibis-uri, primul mai in sud (Centrum - 75 camera dubla + 20 parcarea) si al doilea mai in nord (Vaci ut 67+10)... il recomand pe primul pentru ca, desi evident mai ieftin, este locat mai bine pentru vizitat si are parcarea lui subterana pe baza de cartela, deci nu mai este nevoie sa te cari cu toate bagajele sus... cel de-al doilea are parcare in fata, pazita (cica) si este in zona comerciala (15 min pe jos de un mare centru comercial al carui nume imi scapa acum)

Pana sa aleg Ibis, am vazut si Etap-ul dar nu merita pentru ca este departe de oras cum intri de pe M1... plus ca personal nu mi-a placut :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

upa cum zica si DUDU, si eu recomanda Ibis, mai ales ptr ca plecati in "excursia de miere" si va trebuie si un pic calitate. Eu am stat la Ibis Vaci ut care este aproape de piata eroilor la ei si de ZOO (care daca aveti de pierdut o zi, merita sa il vizitati) si de dtatia de metrou!

la fel si la viena (desi cel de la budapesta este 2 clase peste cel din viena din pc meu de vedere avind totul nou inclusiv LCD).

Orice hotel ai alege, urmareste sa aibe parcare care te scuteste de griji cu masina si sa fie in apropiere de o gura de METROU ptr a ajunge in locurile "interesante" mai repede!

PS: GPS o sa isi faca toti banii, mai ales cind o s avezi ca te las aexact in fata hotelului (asta in caz de bagi ca destinatia adreasa hotelului)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca vrei sa fii sigur de cazare ,sa stii pretul sil ocul recomand un site de rezervari online -bun pt.toata Europa

www.hrs.com

preturile sunt ok si nu ai grija si p[ierdere de timp sa cauti hotel in orasul unde te duci

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 months later...

Haideti sa va spun si eu planurile mele de concediu si am decis sa nu mai deschid alt topic:

- sambata 15 dec plecare din Bucuresti pana in Arad :D unde o sa raman probabil la un prieten.

- duminica 16 dec plecare via Budapesta unde o sa raman 2 nopti.

- marti 18 dec plecare via Viena pt alte inca 2 nopti

- joi 20 dec plecare via Salzbug tot 2 nopti

- sambata 22 dec plec la Stuttgart (as vrea sa ma opresc putin si prin Munchen, dar nu stiu daca atunci sau la intoarcere).

- Craciunul in Stuttgart si plecarea probabil pe 27.

O sa iau cu mine GPS-ul unei prietene asa ca nu cred sa avem probleme cu ruta si gasirea hotelurilor prin centrul Budapestei si Vienei.

Acum urmeaza partea "goala", fara planuri a excursiei. Nu stiu unde o sa ma opresc, sau unde ar merita sa ma opresc samd. Aici va cer ajutorul si sfaturile.

De ce am mai scris acest post? Ca sa va cer sfaturi cu privire si la aspectele preagmatice, organizatorice si de "finete/fineturi" ale excursiei mele (noastre) pt ca pt mine este prima de aceasta anvergura si nici n-am mai iesit cu masina din tara.

Vreau sa va zic ca nu am cauciucuri de iarna si am inteles ca asta ar fi o problema in Austria, dar cu siguranta o sa-mi iau lanturi si posibil lopatica. Nu prea am bani sa iau si cauciucuri de iarna si nici nu am de unde sa fac rost decat daca intru in cei de cheltuiala (nu-s dispus la asta asa ca am scos din discutie achizitionarea unora).

Sariti cu sfaturi pe mine va rog :P

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu te sfatuiesc sa nu pleci fara cauciucuri de iarna in aceasta calatorie, pentru ca la un moment dat acest mic amanunt va face diferenta poate fara sa iti dai seama si te vei putea bucura de peisaj fara sa fii stresat ca nu ti-ai echipat masina.Anul trecut sora'mea a plecat chiar in noaptea de revelion in Austria si tin minte ca era la fel ca tine..nu aveau cauciucuri de iarna insa au reusit sa le "imprumute" de la un bun prieten pe toata calatoria, deci sunt esentiale.. :(

Ce imi place la traseul tau este faptul ca ti-ai calculat cu exactitate fiecare zi unde vrei sa ajungi :))

Modificat de C.T.C.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc de aprecieri C.T.C.

Pai trebuia sa fac acest lucru din timp pt ca nu mi-ar fi placut sa stau prin respectivele orase sa caut cazare, plus ca ar fi fost o problema luand in considerare perioada. Asa ca folosind prietenul internetul si cunostintele de la firma de turism la care am lucrat in facultate am facut rezervarile si implicit platile.

Eu zic ca am gasit oferte bune, cam 50-60 euro/noapte/camera dubla la hoteluri de 3 sau 4 stele.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai distantele sunt mici si perfect realizabile avand in vedere ca eu am facut cam 60 de ore din Franta (Alsacia, zona Strasbourg-ului) pana la Bucuresti, cu duba mea, si supraincarcata pe deasupra- adica am plecat vineri la 7 seara din Haguenau, F, am dormit intr-o parcare pe autostrada la Stuttgart, apoi a doua noapte la fel langa Budapesta, iar a treia noapte am dormit pe sponci cate 1-2 ore cand mi se rupea filmul, pe la Savarsin si pe Valea Oltului.

Cauciucurile de iarna sunt esentiale, din cate stiu la austrieci si la nemti te amendeaza daca nu ai. Eu mi-am cumparat special desi am anvelope de vara bune, care au cam 25.000 km- fatza si cam 4000 spatele. Plus lopatzica, plus lanturi.

Ca sa nu mai fac nici eu alt topic :)) , avand in vedere ca plec spre Franta cam pe 18-19 decembrie, m-ar interesa si pe mine cazare IEFTINA la Timisoara, pentru prima seara, si undeva in Austria, dincolo de Viena, pentru a doua seara. Stie cineva? Pretentii minime: camera curata, 2 paturi sau pat dublu, incalzita, neimportant parcare pazita-nepazita.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Vreau sa va zic ca nu am cauciucuri de iarna si am inteles ca asta ar fi o problema in Austria

Intr-adevar, ESTE o mare problema in Austria daca nu ai cauciucuri de iarna. Sau stai acasa, sau iti aduci MULTI bani cu tine ca sa platesti amenda. Care te va costa mai mult decit cele 4 cauciucuri.

Alegerea este a ta, dar daca esti implicat in vreun accident si nu ai cauciucuri de iarna, vei plati TOT, chiar daca nu esti vinovat. Plus amenda pentru ca nu ai cauciucurile corespunzatoare. Lanturile nu au nici o valoare, deoarece NU ai voie sa le folosesti pe autostrada si nu te ajuta la nimic. Daca nu vrei sa urci la munte pe drumuri inzapezite, nu prea ai ce face cu lanturile.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare,

de revelion plec si eu in Viena cu masina, din ce am citit aici sa inteleg ca trebuie sa-mi cumpar cauciucuri de iarna ?

altfel risc amenda ? :lol:

thx

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare,

de revelion plec si eu in Viena cu masina, din ce am citit aici sa inteleg ca trebuie sa-mi cumpar cauciucuri de iarna ?

altfel risc amenda ? :lol:

thx

Doar daca te prind, evident .... :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!