Jump to content

Caraie planetarele

AdiF
 Share

Postare recomandată

• Replies 703
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• C o s m i n

107

• Executron

22

• valioglu

20

• lupo_bv

18

Top Posters In This Topic

Posted Images

Verificati si palnetara pe stanga! Mie mecanicul mi-a zis ca bate pe stanga cand virezi dreapta si pe dreapta cand virezi stanga. Deci total opus de locul unde este problema. La mine nu stiu cum era ca erau duse ambele. Dar din experienta mecanicul a zis ca asa se intampla.

Modificat de Extreme
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Verificati si palnetara pe stanga! Mie mecanicul mi-a zis ca bate pe stanga cand virezi dreapta si pe dreapta cand virezi stanga. Deci total opus de locul unde este problema. La mine nu stiu cum era ca erau duse ambele. Dar din experienta mecanicul a zis ca asa se intampla.

"meserias" mecanicul tau Extreme :lol: ... ori mecanicul tau habar nu are ori eu sunt surd ... da mai bine prima varianta

am clar probleme cu planetara dreapta la passat si cand virez la dreapta cloncane de numa , ba chiar am stat in dreapta si zgomotul vine clar din dreapta de la planetara uzata - de unde poate sa vina daca articulatia fata e struna :D

daca virez stanga si o calc nu se aude nimic :blink: cand o calc in dreapta :D

Modificat de THE ROCK
Link către comentariu

Imi cer scuze daca am dezinformat dar mie asa mi-a zis. Mii de scuze.

Link către comentariu

Probabil ca voi schimba si capul planetarei stangi , pt ca am avut burduful spart si la aceasta. Mecanicul zice ca n-ar avea joc totusi.

Link către comentariu

• 1 month later...

Ieri am patit o chestie foarte educativa: am ramas cu masina in pana intr-una din cele mai aglomerate intersectii din Bucuresti. Cum? Am incercat sa fac stanga, m-am oprit sa dau prioritate celor care veneau de pe sens opus si cand sa plec, am auzit un poc si masina nu s-a mai miscat. Am impins-o pana intr-o parcare si mai spre noapte (cand incepe sa se poata circula si prin Bucuresti) am dus-o tractata la un Service.

Diagnosticul: s-a rupt capul de la planetara dreapta. Cica atarna pe acolo pe bascula.

Acum nelamuririle: se poate intampla asa din senin o chestie ca asta? Daca da, trebuie sa ii multumesc ca nu am patit-o acum o saptamana prin Valea Oltului sau pe undeva printr-o depasire sau vreun deal (ca drumul de la Oradea la Bucuresti abunda in asa ceva).

A doua nelamurire: am schimbat capul de planetara, dar parca am un fasait destul de greu sesizabil (sau oi fi devenit eu paranoic). Aceste piese se rodeaza o vreme sau merg din prima fara probleme? Nu am sesizat sa fie alte probleme (ESP intra cand trebuie, ABS la fel).

Multumesc si sper ca nu am duplicat vreun thread.

Link către comentariu

Salut,

Intr-adevar cam ciudat sa se rupa capul de planetara asa pur si simplu intr-o intersectie.Nu ne-ai spus cati km are masina.De obicei se intampla in urma unei suprasolicitari sau a unei uzuri foarte mari.Ori daca este uzat apare si troncanitul specific,iar de suprasolicitare nu cred ca a fost vorba in cazul tau.Ar mai fi si a treia varianta si anume calitatea piesei existente pe masina.Cum zici si tu poti sa te consideri norocos ca nu s-a intamplat noaptea undeva in camp.Eu l-am schimbat pe cel din dreapta la 160.000km,iar acum la 173.000 a inceput sa "cante" si cel din stanga.Este o operatie destul de simpla,insa necesita multa atentie.Si la mine a aparut acel fasait dupa ce am schimbat pe dreapta.Era un zgomot destul de greu de definit,mi-a fost greu sa identific sursa.Ce crezi ca era?Tabla aia in forma de semicerc (care protejeaza discul de frana si ajuta la ventilatia lui)atingea discul.Pe la 90km/h aparea zgomotul.S-a rezolvat foarte usor indepartand tabla de disc.Incearca,s-ar putea sa fi patit si tu la fel. Multa bafta!

Link către comentariu

Dragos, banuiesc ca batea inainte de intamplarea asta...

Link către comentariu

Cosmine, eu unul nu l-am auzit. E adevarat ca identificarea zgomotelor ciudate la masina nu prea ma caracterizeaza - mi-a luat mult pana am separat suieratul turbinei din interiorul masinii. Dar foarte probabil ca uzura piesei sa fi fost foarte avansata sau sa nu fi avut nimic in legatura cu o piesa originala.

Link către comentariu

oameni am si eu un zgomot asa gen avion... de pe la 90 de km in sus. Ideea e ca si planetara din stanga caraie destul de tare ? se poate sa fie de la ea ???

Multumesc.

Link către comentariu

Salut baieti! vin si eu cu o problema. Am un troncanit pe partea stanga, mai mult ca o bataie nu stiu cum sa explic, dar se aude in viraj doar cand masina este in sarcina. Daca am o viteza adecvata si nu trebuie sa accelerez in curba, nu se aude nimic. Am fost la mai multi mecanici, unii spun ca este capul de planetara iar altii au cu totul alte pareri.

Voi ce crede-ti ca poate fi? Astept parerea voastra. Va multumesc.

Link către comentariu

Capul de planetara este sigur . Si la mine se aude un troncanit pe dreapta in curbe si in sarcina, dar o mai las un pic pana o sa imi faca si in linie dreapta ....atunci e clar pe duca ;) :santa: Safe

Link către comentariu

Si eu cred ca este capul de planetara.Faptul ca se aude doar cand masina este "in sarcina" inseamna ca uzura este la inceput.Cu timpul se va accentua,din pacate.

Link către comentariu

Cam cat de grava este situatia? Pot sa raman cu masina-n drum? Aveti idee cam cat costa un cap de planetara?

Link către comentariu

Daca citeai de la inceput ai fi aflat ca eu unul am ramas. In intersectia de la Dorobanti in Bucuresti. Oricum sa se rupa ca a mea este destul de rar. Mai bine nu incercati.

Link către comentariu

Un cap de planetara nu e scump, avand in vedere cat de rar se schimba. Undeva pe la 3oo roni, si schimbatul cam 50 roni. Cel putin la noi asa e. Si eu ar trebui sa sa-l schimb pe cel din stanga, ca bate destul de tare in viraje. Batea si anul trecut cand am luat-o, la 180.000 de km.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Am citit parerile la toti .Asta ptr. ca am o problema asemanatoare LAmine caraie la viraje mai stranse si la dreapta si la stanga...oare sa se duca amandoua?...TOTUSI fiti amabili si postati ceva poze despre inlocuire CAP PLANETARA ca stiti cum e cu mecanici astia.... nu prea se forteaza sa faca treaba buna... si vor si preturi cica dupa masina care o ai????

Link către comentariu

patit si eu o ciudatenie

craciunul din 2006 m-a prins la Vatra Moldovitei

a dat un pic de zapada si am iesit in parcarea pensiunii profitand de faptul ca eram doar noi, eu si inca trei amici cu partenerele

Am inceput sa ne jucam cu masinile in zapada cu frana de mana

Nu stiu ce i-a venit unui amic sa incerc cerculete cu spatele si eu nesanatos am trecut la treaba

Am plecat de pe loc de la vreo 3000rpm cu frana de mana trasa si rotile intoarse la maxim cum ramasera de la cealalta manevra si....

Nu s-a auzit nimic doar ca stateam pe loc

bagam I-a statem si arata vreo 15km/h

II-a 20km/h si tot asa(nu mai retin exact)

dar la roata nici o miscare..stateam

era a 3 zi de craciun

am chemat service-ul am lasat-o la dealer in curte ca nu lucra nimeni si am revenit a doua zi

Stupoare sarise capul de planetara

L-au rectificat un pic la strung(parca asa au zis) l-au pus inapoi (spuneau ca nu vazusera in viata lor asa ceva la passat)si acum merg cu el

atunci aveam cca. 82k km acum am 118k km si nimic ciudat si trag tare de masina pe viraje cand sunt singur si nu numai

poate si tu..... :(

toata distractia m-a costat vreo 800ron dar mai mult era tractatul ca manopera nu stiu daca a fost vreo 100ron la reprezentanta

Link către comentariu

Eu am ceva poze, copiate de pe undeva, sper sa te ajute.

post-8441-1199295626_thumb.jpg

post-8441-1199295681_thumb.jpg

post-8441-1199295875_thumb.jpg

post-8441-1199296085_thumb.jpg

post-8441-1199296196_thumb.jpg

post-8441-1199296261_thumb.jpg

post-8441-1199296351_thumb.jpg

post-8441-1199296423_thumb.jpg

post-8441-1199296445_thumb.jpg

Link către comentariu

capul de planetara e fixat cu o clema, un fel de siguranta

la desfacere fortezi si iese. probabil asa a iesit si la cristi.

Link către comentariu

Cosmine iti multumesc .Precum si celorlalti . Dupa ce gasesc sa cumpar capu de planetara am sa ma apuc de treaba si cu materialele documentare de la voi sper sa iasa treaba. Totusi nu sunt lamurit daca trebuie sa le schimb pe amandoua sau ar putea sa fie numai una si aceea sa carae in ambele viraje....

Link către comentariu

Planetara care caraie se afla in exteriorul razei de viraj. De exemplu, daca iei un viraj la dreapta si caraie, e capul de planetara de pe stanga.

Link către comentariu

Total gresit! :) Bate cand iei curbe la dreapta, e planetara din dreapta. Bate cand iei viraje la stanga, bate planetara stanga. :))

Bate la ambele viraje, ambele planetare au probleme. Si eu am la fel. Cea din stanga bate mai tare, insa nu mi-am facut timp sa o schimb.

Link către comentariu

Total gresit!

Te-as crede, dar nu-i asa! :) Cred ca esti de acord ca intr-un viraj cele doua roti parcurg distante diferite. Roata din exteriorul virajului trage (mai tare), cea din interior e relaxata de diferential, avand mai putin de parcurs. Deci singura planetara care e in sarcina intr-un viraj este cea de pe exterior. :))

Daca citesti putin pe topicurile despre probleme la planetare ai sa vezi ca au cedat tot cele din exteriorul virajelor!

Link către comentariu

forceturbo si c o s m i n Daca ne luam dupa legile fizicii, amandoi aveti dreptate! Ambele planetare sunt in sarcina in timpul unui viraj! Doar ca cea mai solicitata este planetara din exteriorul virajului, datorita cursei liniare mai mari si a greutatii generate de forta centrifuga. Astfel, este normal sa auzim, mai degraba, troncanitul planetarei uzate din partea opusa virajului. In cazul in care ambele planetare sunt uzate, se vor auzi amandoua troncanind. Daca cea din interiorul virajului este uzata mai mult si cea din exterior mai putin, se va auzi zgomotul din partea interioara a virajului! Din pacate si eu sunt in situatia in care capetele de planetara au imbatranit si cer inlocuirea! Astept redresarea financiara de dupa sarbatori si voi actiona in consecinta!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!