Jump to content

Golf 5 Tsi 140 Cp

TIESTO
 Share

Postare recomandată

Daca nu faci la un dealer din lista de dealeri care ti-a fost data cand ai cumparat masina pierzi garantia.

Multi din Cluj (printre care si subsemnatul) am avut probleme cu Autoworld si, deci, preferam sa facem altundeva revizile (si alte operatiuni).

Te sfatuiesc sa vii la intalnire saptamana viitoare (se tine miercuri de la 20.00 cel mai probabil in parcarea de la Polus, dar cel mai bine e sa urmaresti topicul pentru ca locatia se poate schimba) si acolo iti voi povesti mai detaliat ce si cum se poate face.

Referitor la suspensie poate te lamurim si cu asta la intalnire :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am facut reviziile si unele modificari la masina precedenta (VW Bora) la dealer Skoda (Porsche Bucuresti Aviatiei) fara absolut nici o problema. Una din modificari a fost sa pun chiar PDG (pachet drumuri grele), deci nu este nici o problema.

Link către comentariu

Devastator depinde de deler! Cand am cumparat masina am primit o lista cu deleri autorizati (cred ca era cel putin unul in fiecare judet) si o foaie pe care scrie ca daca ma duc altundeva imi pierd garantia! La fel cred ca a primit si pixi daca si-a luat masina de la Autoworld.

Link către comentariu

Velocity_Warrior
stie cineva de ce nu mai apare in oferta vw motorul de 170cp? ....iar in loc de 140 acum are 160cp??? am vazut asta si pe site-ul oficial vw.

oare care e schema??

Uite aici postul #372 am atacat si eu aceeasi problema. Poate continuam discutiile acolo. ;)

Link către comentariu

Deoarece nu am gasit un topic 100% potrivit pentru asta, scriu aici doua observatii recente:

1. Tin minte ca s-a mai discutat recent, nu stiu daca s-a ajuns la o concluzie clara, insa confirm ca BC2 se autoreseteaza la 4000km, tocmai mi s-a intamplat mie.

2. Pentru scepticii care spun ca indicatorul de presiune pneuri nu functioneaza, azi mi s-a aprins beculetul in bord. Valoarea memorata in pneuri era de 2.4, iar pe roata dreapta spate presiunea scazuse la 2.0.

Cheers!

Link către comentariu

am lasat-o azi la service Skoda...la Autoworld cica tre sa astept o luna jumate sau 2 pana ma programeaza... :)

joi sau vineri va fi gata....pana atunci polo 1.2 :( si emotii multe.

Link către comentariu

pixi eu stiu ca pierzi garantia, sper sa nu fie asa.

Eu, din cauza ca ma enerveaza cum sunt tratat si din cauza ca mi s-a intamplat sa fiu minit si inselat la Autoworld, incerc sa ii evit.

Dar eu, am fost la BV la Tess cand am avut nevoie de interventie la masina. Daca era prea departe BV, Alba Iulia era mai aproape!

Sper sa nu ai probleme!

Link către comentariu

Pixi, pentru ce ai lasat-o in service, pentru lovitura, sau pentru bocanitul la ambreiaj?

Link către comentariu

pentru capota pe care a aterizat un biciclist (in timp ce stationam) ...si pentru bara fata si aripa fata care au lovit un stalp in parcarea de la Metro :P

am fost dim la Autoworld unde vroiam sa fac programare...dar sunt cam respingatori cei de acolo si nu f prietenosi.....bishnizari. plus ca ar fi trebuit sa astept o luna doua :offtopic:

nenea de la ghiseul de tinichigerie a spus ca nu se pierde garantia si chiar i-a laudat pe cei de la compexit....ca lucra bine ca au spatiu mai mare....etc

asa ca am si plecat de acolo, am ajuns la compexit, in 20 min au facut fisele si au luat masina. joi -vineri tre sa merg dupa ea.

la faza cu garantia...nu stiu ce garantie s-ar putea pierde ca nu umbla la motor...in cel mai rau caz garantia la vopsea...eventual la partea de manopera pe care o executa compexitul....dar ei dau garantie pe ce fac...si pana la urma sunt tot din reteaua porsche...vw audi skoda seat. nu?

Link către comentariu

Revin si eu la 40 000km schimbat disc de ambreiaj , placa presiune , tr II (pinion,sincron,etc.), amortizoare spate (nu sunt acoperite de garantie) si schimbarea de soft (actiune VW) in rest toate bune :)

Link către comentariu

uau....dar de ce ai schimbat atatea...ce s-a intamplat???

Link către comentariu

Calitate vw scazuta , suspensii sport - drumuri romanesti :rolleyes:

Link către comentariu

Aoleo de ce ai schimbat placa si discul? Auzeai cumva zgomote suspecte cum aud si eu? Nu-mi place deloc ce citesc.

Link către comentariu

Imi agata in treapta 2 de cand am luat masina dar mi s-a spus ca e normal dar cu timpul a inceput sa agate mai rau si am ajuns la service unde au gasit discul albastru tot ce tine de tr 2 din cutie uzate. A aparut si un update de soft pt TSI (al meu este fabricat in 2006)

Link către comentariu

• Administrator

4bidden

ai idee ce inseamna acest update de soft? Aduce ceva nou sau pur si simplu este o reimprospatare?

Multumesc!

Link către comentariu

Nu stiu exact in ce consta momentan astept sa vina amortizoarele si cand or sa vina o sa intreb exact. Nu stiu daca este vorba de softul motorului sau al computerulio de bord. Din cate am remarcat se pare ca era ceva schimbat prin meniul CB. Poti suna la dealer si sa intrebi daca la modelul tau este necesar .

Link către comentariu

• 2 weeks later...

hai ca eu nu mai scrisesem de mult pe topicul asta si din pacate revin si eu cu probleme - a inceput sa agate rau in treapta a2 a ai la mine , ieri am mers si am facut programarea in service iar pe 1 iulie sunt in service sa vedem cat de grav este .

@TIESTO & 4bidden - la voi care ati remediat deja problema prin schimbarea pinionului si sincronizatorului cum se manifesta ? la mine la turatii de pana in 2000-3000 nu agata asa tare dar daca plec lansat si schimb 2 dupa 3000 pm cu pedala de ambreiaj la podea face ca si cum as schimba fara sa debreiez adica trosneste destul de tare...

a era pentru TSI ul meu si actiune ceruta de fabrica pentru rescrierea softului de management al motorului . cam atat reviu cu info marti dupa vizita in service ...

LE : deja sunt destul de dezamagit ca am fost cu masina de 3 ori in service numai pentru probleme mecanice destul de serioase in doar 20 k Km ....

Link către comentariu

@rfh Asa se manifesta si la mine cand o turam mai mult nu puteam sa schimb pana nu cadea turatia. Momentan nu mai agata , sper sa o tina mai mult.

Link către comentariu

merci de info 4bidden - e clar ca nu scap si iar dau astia cutia jos la service . am sa revin cu info dupa vizita la service !

Link către comentariu

cam saol ce citesc pe aici....desi nu am probleme la schimbatul vitezelor....s-a intamplat de v reo 2-3 ori sa agate cred ca tot in tr 2 ...dar cred ca din vina mea. sper sa rezolvati problema si sa nu se mai intample.

intre timp am luat masina din service...de o saptamana deja...si au lucrat destul de bine baietii. cam de un 7-8. am si pus deja folie neagra mata pe capota...si arata f bine, o sa pun si poze maine.

o problema am observat de cand am luat-o din service...cand virez dreapta sau revine volanul de la virarea spre dreapta...se aude ca si cum ar trosni ceva ...sau o mica bocaneala cred ca in partea dreapta la roata...parca se simte putin si in volan...stie cineva ce poate fi??

Link către comentariu

Cine are cei mai multi km pe aici cu motorizarea de 1.4 tsi 140 cp, ar fi dragut sa ne spuna si ce probleme a avut?

Link către comentariu

Din ce citesc pe aici, imi dau seama ca de fapt problemele nu sunt legate strict de motorizare, ci de componente mecanice (gen cutie de viteze etc.), care ar trebui sa fie comune si celorlalte TSI-uri (122, 140, 170). Eu in weekend voi face abia 6000km, insa pana acum nu am avut nici o problema cu ea (nici macar celebrii greierasi nu m-au vizitat), desi a cunoscut toate felurile de condus si toate tipurile de drum, de la autostrazi intinse la drumuri de tara. E adevarat ca incerc sa am cat mai multa grija de ea; de asemenea, e posibil sa contribuie si cutia DSG la comportamentul mai bun al masinii.

Cheers,

Cosmin

Link către comentariu

Hai si eu cu impresiile ca astazi este 01 07 si eram programat la service pentru cutie ... ajung acolo si expun consilierului de service problema mea cum cutia agata la schimbarea in treapta 2 si ca daca schimb la peste 3000 rpm face super urat ... hopa el ma ia ca sigur asta e cauza ca nu stiu sa conduc ( am carnet de 12 ani si fac minim 15kKm pe an ) si eu ma enervez si cer sa se faca un test cu un inginer de service .... vine in fine un domn bine si amabil care merge in test cu mine ma lasa pe mine sa conduc ii arat si explic ce si cum apoi cere sa il las sa incerce si el , il las la volan si "reuseste" ca si la schimbarea la 1500 rpm sa caraie cutia ca lumea . Omul imi da dreptate si spune ca nu crede ca ar fi de la timonerie sau probleme de cursa de ambreiaj ci exact din sincronizatorul de treapta 2. In fine las masina acolo ca mai am garantie pana in decembrie si in drum spre service intreb pe acest baiat daca au mai avut cazuri de probleme grave mecanice pe TSI uri si ii cer sa fie sincer iar el imi raspunde ca au un caz de masina care la peste 40kKm a venit si a trebuit schimbat volantul bimasic ( mi-a confirmat ca toate TSI urile au volant bimasic )...

Asta este acu stau si ma tot gandesc ca am sa ies din garantie si cine stie ca peste 2 anisori nu voi reveni la ei sa schimb si volantul ...deja ma resemnez ... poate am noroc si scap ca pana acum nu am ratat nimic :rolleyes: :angry: am avut cam toate defectele semnalate pe aici pe acest topic ...

Link către comentariu

Da, si la mine problemele se manifestau exact la fel: carat la schimbarea treptei a-2a dintr-a-1a, de obicei la turatii mai ridicate.

Cel care a preluat maisna la service nu parea prea convins de problema mea, dar a doua zi a revenit foarte amabil cu un telefon in care mi-a spus ca e o problema la care se asteptau si ca piesele sunt pe stoc. (dupa ce a fost si el informat de altii)

Probabil ca acelasi lucru se va intampla si la tine rfh, sper sa scapi cat mai repede.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!