Jump to content

Senzor Acceleratie Laterala

ciobi68
 Share

Postare recomandată

ca si numar nu stiu ca nu le-am numarat, dar am urmat indicatiile din pozele de aici : http://www.passatplus.de/sonstiges/vw_golf_4/sensor/index.htm, postat de unul dintre colegii nostri pe acest topic....ar fi trebuit altele refacute ? multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sper ca ai refacut cele 8 lipituri de la picioarele integratului si nu altele.

Link către comentariu

cele 8 plus cele 3 care vin la pini ca a trebuit sa le dzlipesc pt a scoate placuta afara din cauza mufei cu 3 picioruse...oricum maine ma duc cu ea la un electronist ca m-am enervat si sa o faca mai bine, ca nu sunt de meserie, oricum nu am ce sa fi gresit dar cine stie...Intrebarea e de ce cand incercam in basic settings sa il activez imi apare cand dau ON/OFF/NEXT imi apare fiel 1: error, field 2 group 063, field 3: scrie "not", field 4 available? mersi Al B.

Link către comentariu

Salut !
Am si eu aceeasi problema cu acest senzor la o Bora din 2001.

Eroarea este legata de un defect de circuit electric.Am dat jos senzorul , am scos placa si am refacut la un electronist cele 8 picioruse + cele 3 de la pinii mufei insa eroarea este aceeasi.

Am adus si un alt senzor de pe o masina care functiona ok dar eroarea ramane si cu acel senzor.

Mai este vreun cablaj ce trebuie verificat?
Adaptarea senzorilor nu poate fi facuta cu nici unul din senzori :)

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salut. Am făcut scan la ABS cu Vcds si apare sensuri g200 electrical fault in circuit si sterring wheel sensor mecanic failure.. Volanul e strâmb foarte puțin cred ca a a umblat la el sau ceva de genul...

Am buton de ESP si are cablajul tras in spate dar la apasare nu reactioneaza in nici un fel...

Cel de avarii si de dezabiurire la acționare rămân puțin intrate inauntru dar cel de ESP nu... Dacă repar G200 o sa meargă ESP sau nu am??

Link către comentariu

Ai aprins becul de ESP in bord?

DAca nu, atunci inseamna ca este astupat. L-ai vazut vreodata aprins?

Link către comentariu

Nu l am vazut cred ca e rupt in cutia aia de tot g200... Daca nu aveam esp mai aparea electrical fault in circuit pe vag com?

Link către comentariu

NU. deci ai ESP si sigur e manarit. Scoate ceasurile si vezi ce e pe acolo si refa g200 -le.

Link către comentariu

salut, dupa ce am refacut legaturile de pe sensor nu am reusit sa il adaptez..imi arata niste valori foarte mari..de la ce poate fi?

post-97929-0-02618600-1363544787_thumb.j

Link către comentariu

Poate nu ai facut lipiturile cum trebuuie.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut, ma confrunt si eu cu aceasta problema ! Am ESP aprins in bord si imi blocheaza roata dreapta in mers. .Am fost azi la o scanare si imi apare " yaw rate sensor g202 " ! Din cate am citit il pot repara pe al meu prin lipire. O persoana de specialitate care ma poate ajuta cu demontat/reparat/montat ? O seara buna !

Link către comentariu

G202 nu se repara. se inlocuieste.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Mie in 2009 parca, un user de aici de pe forum mi-a reparat senzorul cu problema la un mk4 1.6.

L-a dat jos si in 20 minute l-a pus la loc ca si cum nu ar fi fost stricat... 

deci eu cred ca se poate, avand in vedere ca pe net sunt multi cei ce repara G200'le  :)

Link către comentariu

1% nu-i mult in general dar in cazul de fata face diferenta dintre G200 si G202. Nu-s la fel cei doi senzori.

Link către comentariu

F l o r i n

A desfacut cineva un G202, sa vedem cam ce se strica la el ? ... din pacate eu nu am niciunul prin casa, sa-l bag la desfacut.

altfel..... G200-le se repara repede - am pus link in aria dedicata, cu ce e de facut.... chiar aseara am facut unul.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

E diferit, nu ai ce repara in el.

Link către comentariu

F l o r i n

Posibil.... dar era util sa vedem ce are in el, sa vedem ce se poate strica....

Link către comentariu

de fapt mie mi-au zis azi 1500 ron la service

Link către comentariu

marius.stanescu

Salut.Am desfacut si eu de curiozitate sa vad cum arata senzorul g200 (bineninteles ca am eroare electrica pe el) si am vazut ca in partea de jos a senzorului este ceva cauciucat (ca un silicon moale).Asa trebuie sa fie sau a mai fost desfacut si astupat?

Link către comentariu

Asa trebuie sa fie.

Link către comentariu

marius.stanescu

Si care parte a lui trebuie desfacuta/taiata?ca m.am dus la un electrician si nu prea a vrut sa se bage..merci

Link către comentariu

Cateva posturi mai in urma ai citit?  Aia acoperita cu plastic, nu cealalta cu mastic. m ergi la cineva care a mai facut.

Link către comentariu

Salutare tuturor! vw golf 5!

Cu ceva timp in urma am avut si eu probleme cu martorul ESP..Mai exact se aprindea in mers cand voia el..cateodata se stingea pana la oprirea motorului..cand era aprins se intarea si directia..

De vina a fost G85 (steering angle sensor) - sper sa nu vb prostii!

ACUM:

La o accelerare mai brusca, cu schimbare de directie (gen intrare in depasire), masina se comporta ciudat si anume:

- parca imi accentueaza virajul - virez putin stanga si parca imi trage  cineva de volan (nu se simte in volan dar asa se comporta masina)

- daca incerc sa indrept - parca trage dreapta

- parca as fii in NFS cu o herghelii de cai greu de stapanit..

Problema nu este chiar asa de evidenta cum am descris..am exagerat putin ca sa intelegeti cum se manifeta..

PS: 1. Nu am bec aprins de ESP

2. Becul ESP se aprinde daca masina derapeaza

3. Nu am facut o scanare momentan

Ceva idei? Multumesc anticipat!

Modificat de Bogdi_inima
Link către comentariu

Va salut,

Dupa deconectarea senzorului (l-am scos, verificat mufa, pus inapoi) nu s-a mai aprins o perioada. Astazi era iar aprins dar s-a stins dupa ce am pus contactul a2a oara.

Eroare: 

01423 - Lateral Acceleration Sensor (G200)           

57-10 - Electric Circuit Failure - Intermittent

Se poate remedia prin refacerea legaturilor de pe placa ? Daca da, stie cineva(eventual daca aveti vreo poza) care anume sunt acestea ? 

Modificat de Horia P.
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!