Jump to content

Modificarea Instrument Cluster-ului la Skoda Octavia

ender
 Share

Postare recomandată

Sincer, imi plac cele verzi. Am vazut o2 fara fl cu butoanele albe si nu arata deloc rau. Dar rosii, nu stiu cu ce se asorteaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• F l o r i n

93

• bn64and

53

• sinn3r

29

• pop cristian

22

Top Posters In This Topic

Posted Images

scuzati intarzierea cu pozele...o sa le postez cat de repede cu interiorul alb si doar acele rosii...

la fabia am alb tot interiorul, complet, arata super(vedeti poze in semnatura) insa la octavia m-am gandit sa fac acele rosii, sa nu fie chiar la fel :)

Link către comentariu

Am incarcat pozele cu interiorul (scuzati calitatea lor) ... le gasiti la mine il galerie:

:)

Modificat de bn64and
Link către comentariu

nu, sunt ledurile prea puternice....

Link către comentariu

varianta cea mai recomandata, e sa schimbi rezistentele SMD, de pe placa.

Alta varianta, mai usoara e sa lipesti banda adeziva de hartie - cea alba de izolat, la vopsitorie - peste fiecare led

Link către comentariu

la borna din stanga bordului am gasit firul care alimenteaza smd-urile din bord l-am intrerupt si prelungit pana la cutia de sigurante deci am acces usor la el,dar curios pe acel fir am numai 10v. acolo daca as putea intercala ceva pt a reduce luminozitatea la tot bordul(am dat bordul jos de multe ori )apropo da bine si smd-urile rosii la cifre,deci sa fie rosu cu rosu? http://imageshack.us/photo/my-images/829/imagine0482.jpg/

Link către comentariu

Poti pune un rezistor reglabil.....daca nu vrei sa-i pui reostatul OEM.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

florin vreau sa schimb si eu la octavia mea ledurile din bord si nu stiu dc merita, vreau sa pun de pe un bord de vw oem, logic ar fi sa arate la fel ca si celalalt bord si nu sa fie strident sau foarte luminos ca asa e enervant

Link către comentariu

am mai zis...te ajut eu cu schimbarea led-urilor (contacteaza-ma pe privat)

led-urile nu trebuie sa fie neaparat de pe un bord oem, pentru ca in primul rand trebuie sa gasesti un bord, care e destul de scump si trebuie dezlipite...eu nu recomand asta, fiind o treaba migaloasa si costisitoare

led-urile se cumpara noi din magazin, ce culoare vrei si este cam 1 leu un led....pentru bord e nevoie de vreo 30-35 led-uri...deci scapi cu 35 lei doar led-urile...fata de un bord care se ridica la 150-200lei(pentru ca nu iti da nimeni doar led-urile de pe un bord)

...iar despre intensitate nu trebuie sa iti faci griji...se face cum doresti

Link către comentariu

Migaloasa da, dar nu se compara culoarea celor din magazine cu cele OEM...indiferent. Nu o sa gasesti niciodata, albastrul violet, pe care il au VDO-urile din 2004 - cel mai frumos...

Link către comentariu

asta-i singurul aspect ce l-am sesizat...ca in comert nu se gaseste albastrul violet OEM de la VW :)

...insa pentru celelalte culori..e OK

Modificat de bn64and
Link către comentariu

puteai acoperi si smd-urile de la ace(toate 4), ca sunt cam puternice...

Link către comentariu

asta-i singurul aspect ce l-am sesizat...ca in comert nu se gaseste albastrul violet OEM de la VW :)

...insa pentru celelalte culori..e OK

da, din pacate, albastrul este jalnic, comparativ cu cel de la VDO.

am dat din nou bordul jos si am pus folie de geamuri la cifre si la afisaje. sa redus mult luminozitatea. http://imageshack.us...magine0824.jpg/

e mai ok acum.

Link către comentariu

http://www.skodaoctavia.cz/skoda-octavia/zmena-podsviceni-automobilu-serial

aici se gaseste modelul meu de bord si asa se vede ca la carburant si temperatura nu are decat 2 smd-uri, acum in poze se vede clar ca el trage mai multe fire si nu prea inteleg de ce, pozitionarea e aceeasi , doar ca unele locuri inaintea tragerii acleor fire este mai intunecata

Deci bn64 and ce zici ? se poate face asa ceva, nu ca si bordul tau, am eu unul de ala si deifera la plastic modalitatea dispunerii smd-urilor

Bafta

Link către comentariu

De putut se poate orice, doar sa stii si sa vrei :)

Eu nu m-as bag la crearea de alte circuite, insa ma interesez la un prieten

Deci bn64 and ce zici ? se poate face asa ceva, nu ca si bordul tau, am eu unul de ala si deifera la plastic modalitatea dispunerii smd-urilor

...la ce te referi aici? Ce ai tu?

Modificat de bn64and
Link către comentariu

Am un cluster pentru modelul tau de octavia facelift, l-am studiat si de schimbat smd-urile pe el e mult mai usor , totul consta in modelul acela de plastic dispus pe placa care dirijeaza lumina de la smd, la feclift este mult mai bine facut , dar la modelul dinainte de 2001 cum e si in pagina de net de mai sus este mult mai prost facut si mai putine smd-uri, dc le inlocuiesti numai pe cele original lumina nu va mai fi uniforma mai ales dc vrei sa faci acele in alta culoare.

Link către comentariu

Stiu cum e modelul vechi, asa are si fabia mea, ca am schimbat si la ea, insa mi-am facut tot intr-o culoare si n-am avut probleme de genul.

Mai poti sa-ti inlocuiesti bord-ul cu cel de facelift, daca e tot pt diesel ... costa 100lei sa adaptezi bordul la un meserias din Beclean.

Link către comentariu

Din pacate nu merge la el, ca masina lui e fara CAN......cea facelift e cu CAN.

Link către comentariu

Cred ca mai degraba problema ar fi de la immo2 la immo3...insa am vazut multe octavia1(fara facelift) cu bord de facelift

Link către comentariu

nu e nicio problema la adaptarea unui cluster immo3 - varianta mai noua, pe o masina immo2 - in afara de pierderea buzzerului la usa deschisa si faruri aprinse. In schimb, masina lui fiind fara CAN - stiu sigur asta ca am discutat amandoi pe tema asta - este incompatibila cu un cluster cu CAN - facelift.

Sunt foarte multe pre-facelift, care sunt cu CAN...doar primele Octavii - cred ca pana in 1999, sunt fara CAN.

Deci, sunt incompatibile :

- ceasuri cu CAN, pe masina fara CAN

- ceasuri immo2 pe masina immo3.

... in rest, nimic nu ne sta in cale.... cu tehnica si dibacie.... :lol:

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!