Jump to content

A4 2000 Probleme Sporadice La Pornire


nickvatt
 Share

Postare recomandată

Salut! Am si eu un A4 din 2000 1,9TDI, motor AHH 66KW, 130.000Km. Initial, au aparut din senin probleme cu avansul-un zgomot pronuntat de avans mare, permanent (pistonasul de avans din pompa de injectie blocat la maxim-diagnostic dat de cei de la Torbmotor Buc). Dupa o saptamana de la deblocare (la service-ul amintit) a aparut aceeasi problema. Alte doua zile masina la Service (acelasi), alti bani, alt diagnostic: senzor de temperatura din pompa defect (alti "specialisti" sustin ca nu exista asa ceva in tipul asta de pompa), axa cu came decalata cu un dinte de la punct (desi cand a aparut problema cu avansul prima data, primul lucru facut a fost sa schimb distributia, care fusese schimbata la 90.000). A doua zi dupa ce am luat masina de la ei au inceput adevaratele probleme. Masina mea, care de obicei pornea la sfert, a inceput sa porneasca f greu la rece. Am verificat conducte, electrovalvula, bujii, relee (am aflat ulterior ca bujiile sunt comandate la temperaturi scazute). Ciudatenia este ca porneste f bine de multe ori dar cand i se "pune pata" nu o mai ia de nici o culoare. Singura modalitate de pornire in astfel de situatie e sa alimentez bujiile si atunci o ia (destul de greu). Urmeaza alte porniri normale si iar se intampla "minunea" la intervale neregulate, aparent in aceleasi conditii de pornire ca atunci cand porneste bine. Am pus-o la tester, toate bune si frumoase. Nici nu stiu cand sa merg la service, ca de regula porneste OK. M-a disperat, de cate ori ajung dimineata la masina dau cu banul, o porni, n-o porni!

Cu ocazia verificarilor multiple am mai constatat o ciudatenie (parerea mea): cand pun contactul, bujiile nu se alimenteaza, dupa ce porneste masina (atunci cand isi face mila de bietul ei stapan), se alimenteaza permanent bujiile (determinare facuta cu aparatul de masura pe fisele bujiilor). Drept urmare, de la constatarea facuta, circul cu fisele de la bujii scoase (ca am gasit doua bujii arse anterior) si sper sa nu vina iarna niciodata in Romania.

As vrea sa stiu daca trebuie sa o duc la popa, la service sau sa o vand.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut,vezi ca s-a mai discutat(SEARCH),problema poate fi de la releul de bujii sau de la senzorul de temperatura care comanda releul.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salut,vezi ca s-a mai discutat(SEARCH),problema poate fi de la releul de bujii sau de la senzorul de temperatura care comanda releul.

Asta am verificat. Nu se pune. Asa cum am afirmat, la temperaturi ridicate bujiile nu se alimenteaza. Nici nu am fisele cuplate la bujii. Cu toate astea, porneste f bine de cateva ori si, cand i se pune pate, nu o mai ia. Azi, de exemplu, dimineata, la 21 grade a pornit imediat, la pranz, la 35 grade, nu a mai vrut. Psihoza! Multumesc pentru sfat, oricum!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!