Jump to content

Lichid frina - schimbare

oaspetele
 Share

Postare recomandată

Stie cineva cum se cheama aparatul ala care determina cita apa este in lichid?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

cristianionut

Dupa mine frina e un lucru vital.Poate sa coste oricit prefer sa ma duc la un service sa o faca acolo ca sa stiu ca nu am probleme.

Ideea este ca o data pe an trebuie bagat stickerul si verica daca sunt vapori de apa.Daca sunt se coloreaza paraca in roz sau rosu.

Apoi vine cu o pompa care aspira lichidul vechi si baga lichid nou.Se verifica cu calculatorul aerisirea si se mareste sau nu cantitatea de lichid evacuata pe fiecare roata.

Cam asta este in termeni populari :lol:

Link către comentariu

Mai ar fi o metoda care este foarte simpla si ieftina. Scoate cu seringa din rezervorul lichidului de frana cit de mult lichid poti si inlocuieste-l cu altul nou. Repeta operatiunea dupa ce ai circulat putin cu masina pentru a da posibilitatea lichidului sa se omogenizeze. In felul acesta nu ai nevoie nici de aierisire si nici de service. Partea proasta e ca nu schimbi intreaga cantitate de lichid dar concentratia in apa a lichidului va scadea. Oricum, dupa cum sa spus, nu toata cantitatea de lichid este inlocuita.

Link către comentariu

cristianionut

Nu va jucati cu asa ceva.

Doamne fereste! Nu se stie niciodata...........cind ai nevoie de frina

:santa[1]:

Link către comentariu

Dupa mine frina e un lucru vital.Poate sa coste oricit prefer sa ma duc la un service sa o faca acolo ca sa stiu ca nu am probleme.

Ideea este ca o data pe an trebuie bagat stickerul si verica daca sunt vapori de apa.Daca sunt se coloreaza paraca in roz sau rosu.

Apoi vine cu o pompa care aspira lichidul vechi si baga lichid nou.Se verifica cu calculatorul aerisirea si se mareste sau nu cantitatea de lichid evacuata pe fiecare roata.

Cam asta este in termeni populari :santa[1]:

nu cred ca este o metoda eficienta ! Pai o sa faci operatiunea asta de 100 de ori si tot nu o sa ai lichid curat in vas .

Link către comentariu

Si totusi, am sa ma duc la un service sa verifice concentratia de apa din lichid,si daca e acceptabil il mai las daca nu ...altu`

Link către comentariu

• 4 weeks later...

am fsot de crand la service sa schim ulei + filtre mi-au zis k am apa in lichidul de frana . au masurat cu un aparat dar nu masura procentajul masura doar daca exista sau nu. si intradevar trebuie schimbat pt k scrie in cartea service. dar nu stiu de care trebuie sa iau ce marca specificatie? va rog frumos sa ma ajuati daca puteto va multumesc

Link către comentariu

si mie mi sa spus ca nu se schimba ..doar se completeaza ..tre sa fac si asta curand . Poate cineva recomanda un service care sa nu fie aglomerat ?

Link către comentariu

Schimba tot lichidul, nu va jucati cu asta.Am vazut la reprezentante lichid de frina in bidoane albe cu emblema VW pe ele, dar nu am vaz ce cod aveau.Daca masina a avut garantie long life, inseamna ca sa folosit lichid de frina tot long life?

Link către comentariu

• Administrator

;) Nu exista lichid de frana long life.

Link către comentariu

Schimbarea lichidului de frana presupune scule care nu le detine oricine

dupa cum vedeti in pdf-ul atasat.

E recomandata schimbarea lichidului la maxim 2 ani, pentru ca scade temperatura de fierbere a lichidului.

De asemenea schimbarea e bine sa se faca in service-uri care detin asemenea aparatura,

dupa cum vedeti schimbul se face prin completare pe sus si golire pe la etriere, deci nu intra aer in instalatie.

brakefluidchange.pdf

Link către comentariu

@aryes13

Lichid de frana DOT 4 poti merge 2 ani -recomandat

Lichid de frana DOT 5.1 poti merge 4 ani -recomandat

Nu stiu daca denumirea exacta e "long life". Eu am Dot 5.1 si a fost schimbat in 2004 (carte de service si Abtibild la motor). M-am interesat la un service si mi-au spus ca mai pot merge 1 an. Au verificat si densitatea...

Link către comentariu

Si daca e DOT 4plus, la care nu difera tempertura de fierbere fata de DOT 5, la cat timp se schimba, deoarece :

Pentru vehicule VW Audi se acceptã lichid de fr

Link către comentariu

am si eu o dilema in brasov nu am gasit lichid de frana castrol cum scrie pe eticheta masinii am gasit doar BOSCH si TRW-Lucas? care este mai bun ce ma sfatuiti? multumesc :Driver:repet nu placute de frana lichid de frana TRW-Lucas. (sincer nu stiam k fac si lichid de frana) sau Bosch

Link către comentariu

Dot 5.1 s-ar schimba la 3-4 ani datorita diferentei de pct. de fierbere comparativ cu DOT 4 adica trebuie sa acumuleze mai multa apa ca DOT 4 pt a ajunge la acel pct de fierbere minim. Asa ar zice teoria dar practic cantitatea de apa mai mare acumulata ar putea (la suprasolicitari) sa se vaporizeze brusc si sa dea acel fenomen de "buble gas on liquid" asa ca NU il tineti totusi mai mult de 3 ani (5.1 este la fel de higroscopic ca si 4).

Link către comentariu

Schimbarea lichidului de frana presupune scule care nu le detine oricine

dupa cum vedeti in pdf-ul atasat.

De asemenea schimbarea e bine sa se faca in service-uri care detin asemenea aparatura,

dupa cum vedeti schimbul se face prin completare pe sus si golire pe la etriere, deci nu intra aer in instalatie.

nu e necesara toata acea aparatura pt. un schimb de lichid de frana,treaba e ca trebuie respectate unele reguli,se poate face usor schimbul de lichid de frana cu functia "bleed" din basic settings,treaba e ca aparatura din pdf-ul atasat e chiar de service dar chiar nu necesita asemenea cunostinte si aparaturi un schimb de lichid frana.mare grija la vopsea,un picur mic de lichid pe ea si adio vopseaua din locul respectiv...

Link către comentariu

Ma refeream la un mod profesional de schimbare, inclusiv la etriere se pune furtun prin care se aduna lichidul vechi pt a nu curge, pentru ca, exactu cum spuneai tu, daca ajunge pe vopseaua masinii, adio...

Link către comentariu

... si pentru ca acel aparat colecteaza lichidul de frana vechi in vederea depozitarii. Este o masura de protectie a mediului (nu cum face romanul, ii da drumul pe jos) ...

Link către comentariu

Exactly, cum zice italianu' :rolleyes:

Link către comentariu

CAT DEZINTERES exista la serice-urile din tara asta de 2 lei. La fel am primit si eu raspuns de la un service, nu ne bagam. M-au indrumat spre reprezentantza, dar....cine stie ce e si acolo.

Link către comentariu

am si eu o dilema in brasov nu am gasit lichid de frana castrol cum scrie pe eticheta masinii am gasit doar BOSCH si TRW-Lucas? care este mai bun ce ma sfatuiti? multumesc :Driver:repet nu placute de frana lichid de frana TRW-Lucas. (sincer nu stiam k fac si lichid de frana) sau Bosch

Gasesti lichid de frana Castrol pe www.oilshop.ro dar maxim DOT 4

Link către comentariu

nu e necesara toata acea aparatura pt. un schimb de lichid de frana,treaba e ca trebuie respectate unele reguli,se poate face usor schimbul de lichid de frana cu functia "bleed" din basic settings,treaba e ca aparatura din pdf-ul atasat e chiar de service dar chiar nu necesita asemenea cunostinte si aparaturi un schimb de lichid frana.mare grija la vopsea,un picur mic de lichid pe ea si adio vopseaua din locul respectiv...

Poti detalia despre aceasta functie, pe ce modul. etc?

Modificat de al bundy
Link către comentariu

• Administrator

ABS Brake Pump Bleeding

Updated 29 Mar. 2005

Ross-Tech is not responsible for any damage or problems that may result from following these instructions. They are to be used at your own risk. As always, you should refer to a Factory Repair Manual for your vehicle!

This procedure details how to bleed the ABS pump when replacing brake fluid. This procedure is NOT necessary unless your ABS pump has gone completely dry. For normal brake work including fluid replacement, hose replacement, pad replacement, etc. this procedure is NOT necessary. Also, this procedure does not take the place of good ol' fashioned brake bleeding with one person operating the pedal while the other person opens the bleeder valves one by one and collects the discharged fluid.

There are certain test conditions that must be met before doing this procedure:

* Vehicle must on a lift or safe jack stands with no wheels touching the ground

* Ignition should be in the "On" position

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Procedure for Bleeding the ABS Brake Pump on VW Golf, GTI, Jetta, and Audi TT:

[select]

[03 - ABS Brakes]

[basic Settings - 04]

Group 001

[Go!]

This will trigger the ABS pump to turn on for about 10 seconds. You should hear the fairly loud pump clicking during this time.

Click the [Done, Go Back] button and you're all set.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Procedure for Bleeding the ABS Brake Pump on VW Passat and Audi A4/S4, A6/S6, and A8/S8:

[select]

[03 - ABS Brakes]

[basic Settings - 04]

Group 002

[Go!]

This will trigger the ABS pump to turn on for about 10 seconds. You should hear the fairly loud pump clicking during this time.

Click the [Done, Go Back] button and you're all set.

Link către comentariu

Din cate stiu functia asta se foloseste pentru aerisire instalatie, nu pt a scoate lichidul din instalatie.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!