Jump to content

Service-uri Auto Pro Si Contra !


AlexA6
 Share

Postare recomandată

Salut,

as dori sa discutam un pic pe marginea urmatoarei probleme:

majoritatea suntem posesori a unor masini relativ scumpe, si care de regula nu prea se defecteaza daca ai grija de ele. In cazul in care se defecteaza, suntem nevoiti sa apelam la un service.

Este prima masina din VAG pe care o posed (si cu siguranta nu ultima) si cu care incepand sa am probleme (100K Km) ma gasesc in imposibilitatea de a ma indrepta cu incredere catre un service.

Eram satul de faptul ca cei de la Porsche iti fura uleiul pe care il platesti atunci cand faci revizia si-ti pun combinat ars/nou...de faptul ca masinile sunt forjate pana la Constanta si inapoi, ca se schimba piese etc... asa ca am renuntat la varianta service-lor mai mari.

Acum problema mea este: un service mai mic dar in care poti sta langa masina si te poti consulta cu meseriasul este de preferat unui service mare?

Pana acum cateva luni stiam cu siguranta raspunsul: nu alege service mare din motivele de mai sus...

..dar acum dupa experienta celor de la Bosch Radacini ma aflu in situatia de a nu mai putea alege nici service-urile mai mici.

M-am prezentat la Radacini cu urmatoarea problema:

cand era rece afara, la pornire, motorul scotea un sunet de flex care dura vreo 2 secunde, dupa care nu mai aparea pana ce nu lasam motorul sa se raceasca...basca un clantza-clantza cand mergea motorul, plus un bec de presiune la ulei care se aprindea cateodata si apoi se stingea (ulei avea din belsug, temp uleiului in limite normale)...

diagnoza: pai sunt tachetii trebuie schimbati, ca dupa 100K ar cam trebui (nu vroiam sa schimb tachetii dar zgomotul era asa de mare incat se auzea in masina in timpul mersului).

Ma duc la "meseriasul meu" care imi spune du-te si ia tachetii si-i montam. Clasicul alergat dupa pret, in fine am facut rost de ei (1,8T 20 valve 12 admisie/8evacuare)...nici n-au fost scumpi vreo 1200 RON :D ...dar ..de... ma linistea gandul ca se schimba la 100K km.

ii schimba omu, si ii da o cheie ca sa ii incarce cu ulei (tachetii erau hidraulici). PIUUUU becu de la ulei. Verifica el tot ce am verifica si eu, dar el avand manometru, pune sa vada presiunea ....care era sub limita normala...deci nu aveam presiune a ulei.

In fine nu are rost sa ma lungesc...dupa ce m-am speriat ca trebuie sa schimb pompa de ulei (vreo 1000RON si aia) s-a constatat ca de vina era uleiul ars care infundase sorbul si radiatorul de ulei, care dupa ce s-au curatat aveam presiune brici !

eu eram bucuros ca n-am mai intrat la alte cheltuieli si ca am rezolvat problema.

..cand HOPA treaba care a pus capac: <<...pai de fapt cred ca tachetii aia vechi n-aveau nimic...nu aveai presiune la ulei si nu se incarcau ...si de-aia tzacaneau...>>

In momentul acela m-a decis sa nu mai am de-a face cu acel service care m-a dezamagit crunt si la partea de tinichigerie/vopsitorie (geamuri gazate, reparatii care nici pe o dacie 1100 nu le-ai face, furat adaptorul de ventil de valve sport, furat un claxon, furat bricheta, schimbate becuri, nu au fost puse toate suruburile la scut/ap de noroi si multe altele ).

concluzionand:

preferati un service mediocru cu oameni guralivi si care dau pe dinafara de "teorie", dar care cu experienta stau cam pe 0 si cu buzunarele pe MAX :D, sau un service mare, care are mai multa experienta, dar care te fura pe alta parte ? (ca la bani cu tot cu spaga pe care o dai ca sa nu treci pe la receptie chiar tot ce iti face ... cam tot pe acolo iesi).

Eu nu mai pot sa-mi raspund la o astfel de intrebare si pur si simplu ma rog sa nu mai cada ceva la masina ca efectiv nu mai stiu unde sa ma duc.

BOSCH RADACINI:

Spagar SEF: la receptie Stoian Cristian (te va indruma catre clica lui de mecanici/tinichigii care vor inlocui absolut toate piesele necesare - nu se vor deranja sa repare ceva la ele - cu materiale din magazie, care (nu)au preturi speciale daca (nu)stii unde sa cotizezi)

Tinichigiu de care SA VA FERITI !!! Costel Dughir (o sa se dea mare ca a lucrat la Midocar, recita Eminescu, nu injura ...ce mai ...singurul tinichigiu intelectual blazat din lume etc... care pentru 1.000.000 n-a vrut sa-mi ridice un pic usa de la sofer pe motiv ca n-are scule, mi-a lipit cu superglue un lucas pe care l-a spart cand l-a scos, la fel si un ornament de far si mi-a tinut masina la echipat 2 zile - ma intreb: el la ce suma se gandea ?

VOPSITOR BUN!: Romeo (dar cei care prepara masina sunt praf ATENTIE !)

Patronul: Valentin Tudorancea un spagar de 200Kg care tine service-ul din contracte masluite cu flote ale diversilor operatori de curierat, posta etc si care va da din umeri daca ii veti povesti ce-ati patit.

Astept parerile/opiniile voastre si ar fi util sa facem un topic pe care sa il populam cu nume de service-uri, persoane care sunt de treaba (din experienta proprie nu din auzite) si pe care te poti baza, precum si sectiunea de "nu calca pe acolo, sau daca ai nimerit acolo fereste-te de X"

Momentan o sa bag masina in service la Lasting, pentru niste ciocaneala si vopsea (am citit ce a scris Rapier de aceea m-am gandit sa incerc si cu ei)

Cum bine zicea Rapier, asta nu inseamna favoritism ci pur si simplu faptul ca noi suntem mai atenti cu masinile noastre, si suntem si mai pretentiosi din aceasta cauza (daca pe o tanara functionara bancara nu o intereseaza ca spoilerul are luft de 5 mm, si cand mergi pe piatra cubica zdrangane o saiba la motor, ei bine pe mine ma intereseaza ba chiar ma deranjeaza).

Va salut si sper sa nu va fi plictisit,

AlexA6

Modificat de AlexA6
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru ca de felul meu sunt foarte atent pe unde imi duc masina la reparat si in plus mai si stau geana pe meseriasi in timp ce lucreaza la ea, pot spune ca nu am avut parte de mari nenorociri prin service-uri ... cu o singura exceptie.... o vopsitorie unde chiar nu aveam cum sa stau de martor in timpul lucrarii pentru ca mi-as fii pierdut vreo saptamana din viata....

Asa ca pe toate locurile din clasamentul meu sa afla deocamdata...

R.P.A. autoservice... un "atelier" care isi face reclama cu brio pe forum si care cu toate ca primeste o gramada de feed-back-uri negative inca reuseste sa agate clienti naivi de pe acest forum....

Ca sa nu umplu spatiul de aici recomand celor care tin la masinile lor sa citeasca patania mea din link-ul de mai jos intre de la postul #142 pana la #171

Masina lui Toxic tratata "regeste" la RPA >>>CITITI AICI<<<

FUGITI CA ARDEEEE!

Modificat de TOXIC
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 years later...
LeCoqSportif

Salut , am sa adaug si eu Auto Engine Service cu feedback negativ . Sambata am vorbit la tel cu unul din patroni pentru un schimb de lichid de frana si mi-a spus ca ma costa 100 ron manopera + lichid , fac programare pt marti dim la ora 9 .  Ajung marti acolo si dau de al doilea patron care nu stia nimic de nici o programare si nu aveau nici lichid comandat nimic . cica tre sa astept o ora ca sa comande lichidu dar in cele din urma trimite mecanicu sa cumpere din coltu strazii lichidu repede (vroiam sa plec) si pe la 9 si 15 min se apuca de treaba . suspendat masina , pune cate un bidon taiat sub fiecare roata , slabeste la toate rotile pe dedesubt si incepe sa curga ....... dupa 45 min pic pic pic incepe sa puna lichid in vas si fara o aerisire nimic cica e gata ....  ma duc la patron intreb cat ma costa iar raspunsul a fost demential , citez : - Nu stiu , sa vedem cat de tare au fost stranse aerisitoarele !  dupa ce il asigura mecanicul ca s-au desfacut usor ma loveste cu pretul : 140 ron cu tot cu lichid !     Nu e o avere dar eu nu suport oamenii de genul asta si raspunsuri dastea de 2 lei .  factura nu , chitanta nu , garantie nu pe lucrare ..... daca luam un pom din cauza franelor nu aveam nici o dovada !!!   De evitat  auto engine service str. Grigore Moisil nr 10 A sector 2   colentina 

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!