Jump to content

Consum Octavia 2 - diesel

shkoda
 Share

Postare recomandată

Nu stiu daca ati observat, dar in ultimele 4-5 zile, de cand temperatura (in Buc) a urcat pe la 20 de grade ziua, mie mi-a scazut consumul mediu pe distante scurte urban cam cu 1-2l/100km... masina s-a incalzit evident mult mai repede si consumul s-a redus...

Acum sincer, urban, iarna am ajuns la 10-10,5 pe distante scurte (7-10km)... acum, pe aceeashi distanta, consumul a scazut la 7,5 - 8 in conditii de trafic intens (trec zilnic pe la razoare :)

Seara, la pas de plimbare ajung la consum cam de 6.5 - 7L/100km si nu ma pot plange, e ok!

Ce e interesant este ca deshi Dieselurile in general consuma mai putin, acest lucru este adevarat doar vara... iarna, ajung ca cele pe benzina la consum... benzinele se incalzesc mai repede si mentin aproximativ consumul... este un lucru bun de stiut cand alegi intre benzina si diesel... eu nu stiam asta cand am ales!

Bafta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce e interesant este ca deshi Dieselurile in general consuma mai putin, acest lucru este adevarat doar vara... iarna, ajung ca cele pe benzina la consum... benzinele se incalzesc mai repede si mentin aproximativ consumul... este un lucru bun de stiut cand alegi intre benzina si diesel... eu nu stiam asta cand am ales!

Bafta!

Diesel-urile ajung iarna sa consume cat consuma benzinarele vara in plina canicula...si mai putin.

Asta ar fi o concluzie corecta.

Media de consum in oras la ambele Octavii in iarna asta a fost intre 7,5 si 8l / 100km exclusiv in oras...cu toate gerurile si intemperiile care au fost. Ce-i drept, motoarele sunt ambele 1.9 TDI. un 2.0 TDI va consuma mai mult cu siguranta.

Un diesel va consuma mai putin ca un benzinar in aceleasi conditii.

Link către comentariu

Diesel-urile ajung iarna sa consume cat consuma benzinarele vara in plina canicula...si mai putin.

Asta ar fi o concluzie corecta.

Media de consum in oras la ambele Octavii in iarna asta a fost intre 7,5 si 8l / 100km exclusiv in oras...cu toate gerurile si intemperiile care au fost. Ce-i drept, motoarele sunt ambele 1.9 TDI. un 2.0 TDI va consuma mai mult cu siguranta.

Un diesel va consuma mai putin ca un benzinar in aceleasi conditii.

Sincer ash zice ca ajunge un diesel sa consume cat benzina fara griji (la aceeashi putere)!!!

Un exemplu: eu am si un Logan de 1.4 si consumau comparativ pe friguri de -10 grade... iar diferenta de costuri la consum e inexistenta daca foloseshti (cum recomand tuturor) motorina adevara!

Deci, mare reushita cu dieselul nu cred ca este decat daca stai pe la tropice :offtopic:

Multa bafta!

Link către comentariu

Ce are 1.4 cu 1.9 si 75cp cu 105cp? La aceiasi putere... NU... la aceiasi cilindree... NU.

Link către comentariu

Ce are 1.4 cu 1.9 si 75cp cu 105cp? La aceiasi putere... NU... la aceiasi cilindree... NU.

lol... era un exemplu... nu pot vb de mashini pe care nu le folosesc in mod frecvent... am zis in sensul ca pana si la o mashina cum e loganul (care e diferita evident ca si capacitate si ca putere) consumul este comparativ pe timp de iarna cu motorul meu diesel... nu am simtit diferenta (skoda era tot pe la 11%consum)!

si avantajul benzinei este ca in 15 min e calda :)

Link către comentariu

Din perspectiva consumului lucrurile stau simplu:

Un motor pe benzina are randament mai mic deci consuma mai mult, iar un diesel are randament mai mare deci consuma mai putin.

La fel, cel pe benzina cedeaza mai multa caldura decat cel diesel.

Nu e important consumul afisat pe o deplasare scurta (vezi 11 l/100km la Octavia TDI a ta) ci consumul mediu in oras (MF2). Nu am nici un Logan dar ma indoiesc ca, consumul mediu la un benzinar in oras e apropiat de cel al Octaviei.

End of offtopic.

Link către comentariu

• 1 year later...

Eu pe o distanta de 150km am scos 3,5l/100 dar cu o viteza de 50-80km/h

Link către comentariu

Tu nu ai ce face si reinvii toate topicurile vechi? Vrei sa ai mai multe posturi sau buline sub nume? Daca da....vezi ca si warnurile adauga buline sub nume dar din alea rele....

Link către comentariu

1.9 TDI mie la un drum de 221 km cu o viteza de 110km mers constant mi-a consumat 4,8l/100km, ceea ce cred ca e f bine. si in orash mers pana in 60 km/h imi consuma 6.5l/100km asa imi arata calculatorul iar calculul km parcurshi cu o anumita cantitate de motorina mi-a dat 6.25 ceea ce iara cred ca este ok. masina are 5000km.

sunt un posesor fericit ..... pana acum.

am uitata sa va zic ca masina papa numai motorina de mol. as vrea sa imi zica cineva daca motorina e mai buna in alta parte ca nu am indraznit sa incerc.

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut,

Incepind cu aceasta saptamina voi fi posesorul unei Skoda Octavia diesel 1.9 TDI. Colegii care au Skodite pe benzina si-au facut topic-ul lor in vederea afisarii unui consum cit mai real . De ce nu am avea si noi unul la fel? Ideal ar fi cei care vor scrie sa indice tipul motorului capacitate si consumul eventual nr de KM pe care ii aveti la bord. Ar fi interesant sa vedem ce consumuri inregistram noi cei cu masinile pe motorina.

Multumesc si sper sa ajungem la acelasi nr de pagini ca si colegii nostri pe benzina...:-)

Link către comentariu

Discutiile "sterile" le-am sters. Daca aveti de scris la subiect, OK; daca nu...facem :mop: :icon_thumright:

Link către comentariu

Nu mai am O2, dar ma bag si eu in vorba.. :icon_thumright:

La varsta de 60.000km consumurile la fosta masina aratau cam asa:

- in Bucuresti, drumuri scurte si aglomeratie = 8-9 litri/100km

- in Bucuresti, mers cam toata ziua si aglomeratie = 7l litri/100km

- in Bucuresti, neaglomerat = 6-7 litri/100km (in functie de distanta parcursa)

La drum lung:

- doar eu in masina, fara nici un bagaj = 4.2-4.5 litri/100km

- 2 persoane + bagaje = 4.5-5 litri/100km

- 4/5 persoane + bagajele aferente = 5-5.5 litri/100km (aici am avut chiar si un consum de 4.5-4.7 de cateva ori, dar nu l-am pus, pt. ca au fost doar cateva cazuri.. in general era intre 5 si 5.5)

Mentionez ca de la 40.000km masina a avut si chip-tuning (~130cp).

Link către comentariu

:icon_thumright: shkoda, aceste consumuri se refera la Octavia 2? Zic asta pentru ca mi se pare destul de mic consumul, insa, probabil din cauza chip-ului.

Mie imi consuma la drum in afara orasului 4.9-6.2. Totul depinde de cum merg. La mers constant consumul este cam intotdeauna <=5.2%.

In oras, totul depinde de aglomeratie, insa in aglomeratie mare am sarit si de 10%. Consumul mediu este insa de 7-8 l in oras.

Mentionez ca masina are 23.000 KM parcursi.

Modificat de ovisod
Link către comentariu

la Octavia 2 se refera... mai exact 1.9TDI...

N-are nici o legatura cu chip-ul... nu s-a modificat deloc consumul dupa remapare... hai sa zic 0.1-0.2 acolo, dar in plus, nicidecum in minus.

Link către comentariu

Asta ma face sa ma gandesc si eu la un chip tuning.

O2 1.9 tdi consum mediu (mixt) de la 0 la 12,000 km: 6.0

Era 5.9 acum cateva zile dar merge aerul de rupe acum :)

Link către comentariu

consumuri identice cu cele ale lui shkoda.

mai putin cand sunt in buzau, unde seara, in oras, scot si sub 6l/100km.

Link către comentariu

totul depinde de moduzl de condus, de distantele parcurse si de trafic

in oras ziua aglomerat mers normal pe undeva pe la 7,5-9

in oras ziua aglomerat si mers mai sportiv pe undeva pe la 9-10

seara in oras mers incet un consum de 6-6,5, uneori chiar si sub 6

in afara localitatii mers cu o viteza medie de 100 - 110, un consum de 5, ...

Link către comentariu

Salutare

Sunt posesor de O2 1.9 TDI/105cp 2600 km la bord (masina face 2 luni in curand) Combustibil folosit: doar EVO de la Mol (euro 5)

Consum autostrada soarelui (viteza medie aprox 130 km/h) consum 6.2 cu 3 persoane in masina fara aer conditionat.

Consum Brasov - Bucuresti (2 pers + 2 biciclete) cu aer conditionat, mers normal, 4.5l/100

Consum zilnic in Bucuresti (ziua pe drum scurt cu aer ) cand e putin aglomerat 9 iar cand e foarte aglomerat 11.5 - 12. Seara, dupa ora 20 in Bucuresti scoate 6.5-7.5l/100 functie de cat de tare o calc.

Link către comentariu

am fost la un drum lung si am parcurs 967 de km cu un plin, pana la urmatoarea alimentare cand in bord imi arata ca mai pot sa parcurg doar 20 de km(oricum la sfarsit scade nr kilomerilor posibil de parcurs din minut in minut)

coansumul mediu 4,4

rezervorul are 50l+putin(intre timp am aflat ca ar fi 55)

asadar computerul de bord minte chiar bine,consumul real cared ca a fost undeva in jur de 5,3-5,5

e prima data cand fac o comparatie cat mai reala intre un calcul "babeste" si cel al computerului

logic ar fi trebuit sa merg peste 1100 km cu un plin(la 4,4)

(acest text a fost postat si pe jurnal O2)...rectific 55l/4,4= 1250...calculasem gresit la vremea respectiva :)

la orice masina minte computerul de bord

Modificat de dylly
Link către comentariu

Ce era acum cativa ani un mare atu al TDI-ului consumul cam cel mai mic e deja legenda.

In acest moment cam toate celelalte masini diesel atat frantuzesti cat si cele asiatice fara exceptie pe tehnolgie common rail consuma clar mai putin la putere aproximativa dezvotlate de motoare de 1.5 - 1.6 litri. Cei 1.9 totusi se "simt" mai ales in aglomeratia din Bucuresti. Acum in vremurile mai contemporane s-a dus si avantajul consumului am ramas doar cu...ZGOMOTUL si de ce sa nu fiu corect si cu un cuplu (dar diferentele in mod evident) s-au strans fata de dCI-uri bune.

Exemplu un Megane dCI de 100CP nu sare de 6% in Bucuresti pe trasee pe care Octavia 2 1.9 TDI nu coboara sub 7.5%. ACum mai sunt si erori ale computerului de board

Scuze daca am fost putin off topic...oricum eu nu pt consum am ales Octavia 2 1.9 tdi desi in sufletul meu speram sa consume mai aproape de "spoecificatiile oficiale" :)

Link către comentariu

da... dar diferenta aia de 5 cai se simte ca si cum ar fi 25... intre dci de 100 si tdi de 105 :)

Link către comentariu

1,9PD, 34.000km, cutie manuala, 5 trepte, fara chip sau alte "interventii chirurgicale";

urban 8-10%

extraurban 5,5-6,5%

autostrada

130km/h 5,5%

160km/h 8%

180-200km/h 10-11%

Deobicei santem 2 adulti si un copil in masina dar asta nu cred ca este neaparat relevant la consum, o persoana sau o geanta in plus sau minus tot acolo e...

Sub 1500rpm nu merg cu ea iar peste 3000rpm doar in a V-a.

Media generala c.a. 6,5%, mai mult de 800km nu am reusit inca sa merg cu un plin.

Link către comentariu

Cam mult O2 driver nu ? Sper ca macar e in Bucuresti apropo de oful meu ca motoarele Euro 4 consuma cu aproape 1L mai mult ca aceleasi motoare dar Euro 3...afirmatia ta da apa la moara teoriei mele astept si alte psoturi ...

Link către comentariu

@nsm Waw ce consum la 1.9 tdi-ul meu nu prea coboara sub 7 mixt . Iti zic un sfat prietenesc nu mai merge la consum mkr in primi 10-14k km daca vrei sa te tina cat mai mult turbina eu zic sa o mai calci sincer am citit undeva unde pareau sa stie ei ce vorbesc acolo cu teste si teste si mi si mi de km parkursi , nu era indicat sa folosesti cruise controlul pan la 15 k . Nu stiu cum de scoateti voi consumuri dastea cred ca mergeti foarte "babeste" , mai calcati si voi acceleratia aia .... :D

Link către comentariu

eu chiar nu ma uit la consum. ii dau talpa si cand "e pe rosu". vede zilnic 4000 rpm, si nu o data. :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!