Jump to content

Consum Octavia 2 - diesel

shkoda
 Share

Postare recomandată

skodaoctavia2dan

Va salut ..rog poate imi dati si mie o explicatie daca aveti timp...detin o skoda octavia2 1,9 tdi an de fabricatie 2007.... am facut zilele astea urmatorul test din curiozitate...am lasat sa se aprinda becul rosu de la consum si m-am oprit imediat la o statie sa alimentez si am pus motorina exact 10 l...am mers cu masina pana cand becul rosu s-a aprins iar si am constatat urmatoarele: am parcurs cu 10 l de motorina 101 km insa consumul aratat pe bord la modulul "oL / km " imi arata un consum % de 8.33 !!! aveti idee de ce ?ca in mod normal electronic dupa un calcul simplu ar fi trebuit sa imi arate 10L la 100 km ...astept raspunsul dvs.pertinent

multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea este ca nu poti sa-ti faci o idee dupa metoda pe care ai aplicat-o tu, e relativa. Daca tot vrei sa-ti faci o idee despre consumul masinii incearca metoda de la plin la plin. Eu am observat ca dupa metoda asta computerul de bord imi da o eroare de 0.1%. Stima

Link către comentariu

Salutare, am o intrebare si sper sa ma ajute cineva.

Am o octavia 2 si un passat b5.5 si vreau sa iau multe piese de pe octavia si sa le pun pe passat, cand zic piese ma refer la injectoare, turbina, ambreiaj, si orice se poate lua de la motor si pune pe passat. Se potrivesc? skoda in afara de motor e busita rau si am luat dauna totala.

Multam.

Link către comentariu

:offtopic: era topic de intrebari pentru asta .. nu cred ca are treaba cu consumul ... :rules:

Link către comentariu

skodaoctavia2dan

doresc si eu un raspuns plauzibil daca se poate...ce e aia sa fac test de la plin la plin ? sunt la dacie sa merg pana se opreste motoru ???? logic ca ala ar fi singurul punct de reper...eu intreb daca ati mai intalnit o astfel de situatie si cum ati rezolvat-o ...procedura ca test nu ii gasesc absolut nici o hiba...

Link către comentariu

Domnul meu .. testul de la plin la plin inseamna (oarecum logic daca stam si analizam bine nu?) ca faci plinul pana-n gura cum se zice.. circuli un numar de km, sa zicem 100, si apoi faci iar plinul si vezi cati litri au intrat ... apoi compari cu ce scrie pe BC si o sa vezi diferenta ...

Link către comentariu

Mie de ceva timp a inceput sa imi scada mult consumul. Duminica am facut un drum pana pe langa Moreni,jud DB. Am mers pe DN1,stanga spre Targoviste si tot asa. La dus am mersi putin mai tare (adica am atins si 130 si destul de multe depasiri) si am scos 4,9%,iar la intoarcere am mers mai incet si constant. Adica undeva la 90-100 afara si 70-80 in localitati. 2 persoane,fara bagaj,fara AC. Consumul se vede mai jos.

Pe langa asta am observat ieri ca si in oras a scazut mult. Am plecat pe la 8 jumate din Aviatiei,pe unde se lucreaza la greu si sunt numai cozi,am mers spre foisor,dupa care am luat-o spre Universitate,pana unde am stat numai in coada,dupa mai departe spre Kogalniceanu si pana in militari. Spre militari s-a mai eliberat putin si am observat ca aveam consum 7,9%. Incredibil de bine la conditiile de trafic.

Link către comentariu

Vin si eu cu un update de consum, la un 1.9 TDI "uzat" 110 000km. Cei aproape 800 km au fost efectuati in ultimle 2 sapt, strict intraurban (se vede si dupa viteza medie si dupa nr de ore petrecute la volan) pe colinele Clujului. Ma declar multumit:

img20111110113940.jpg

img20111110113953.jpg

img20111110114001.jpg

img20111110114010.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Link către comentariu

Mda, vad ca topicul acesta a fost acaparat de ,,pescari" , asta e ...

Uite un consum real pe centura Bucurestiului , ziua la prinz :

distanta parcursa = 1 km

timp = 10 min

viteza medie = 6km/h

consum mediu = 15.6 l/100km

Link către comentariu

Cred ca in 10 min nici nu ti s-a ridicat acul la temperatura. Asa pot sa spun si eu ca la mine am vazut si consum de 49.9, ca mai mult nu arata. Cel mai corect pentru un motor nu e consumul in oras ci unul in afara, pe distante considerabile, indiferent ca e benzina sau motorina. Ala e consumul real.

Link către comentariu

Da dragilor, nu am plecat atunci de pe loc, pur si simplu am pus tot bordul pe zero si peste un km am citit valorile . Daca vi se pare putin un km, faceti odata centura roata si o sa vedeti de cite ori faceti un km intr-un sfert, jumate sau chiar o ora ...

Link către comentariu

eu nu inteleg ce rost are sa iti verifici consumul intr-o situatie de-asta cand faci un km in 10 min. Ce relevanta poate avea si care e scopul? Fa si tu ca si mine: reseteaza-ti computerul de bord si afiseaza aici consumul dupa o sapatamana sau mai multe in care ai umblat macar 100-200 km strict in oras.

Link către comentariu

Orice motorizare consuma mult in bucale...comentariile sunt de prisos.

Solutia real economica la traficul nostru este un hibrid care sa mearga pina in 30 km/h pe electric din acumularea de energie.

Dar fiind f scumpe in prezent...sunt prohibitive.

Link către comentariu

• 1 month later...

tulcea-satu mare aprox 800km x2 (dus-intors) consum 5.4- cu blana...trecut prin pasu tihuta...viteze de la 55 in localitati pana la 140(constant pe distante de peste 50km pe drumu spre bacau...etc... cu de toate

2.0 tdi 140 cp

Link către comentariu

ma tem ca consumul ala de 5,4 e luat de pe CB, asta inseamna ca in realitate consumul e undeva pe langa 6%.

Link către comentariu

Consum Bucuresti Alexandria 5,5 dar real cred ca este peste 6%

Link către comentariu

pitesti-budapesta-pitesti, cu cateva zile de plimbari prin szeged, ~450 ron

Link către comentariu

probabil ai trecut la o dimensiune mai mica a anvelopelor,fapt ce duce la scaderea consumului.

eu am trecut de la 225/45/17 la 195/65/15 si am consumul mediu cu 1-1,3l mai mic!

Link către comentariu

Craiova - pitesti- targoviste -predeal 4,9% 30-40 de min mers cu 10-20km/h.. am trecut peste un pod inchis, apoi timp de 30-40 de min drum f prost. Apoi la intoarcere am mers pe spre campulung, iar timp de 20-30 de min mers 20-30km/h.

Total: Craiova - Predeal - Craiova - 571km - 4,9l/100km

http://imageshack.us/photo/my-images/12/20111228140454.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/249/20111228140543.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/252/20111228140600.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/259/20111228140615.jpg/

ps: Computerul indica bine, am facut proba si cu plin la plecare, plin la intoarcere.

Link către comentariu

oradea - bucuresti(afumati) 630 km 5.2 la BC si 5.4 la pompa, mers finut

Link către comentariu

simleu - dresden-simleu in jur de 2150 km cosum mediu 6.0 l/100 km in conditiile in care ungaria , slovacia , cehia si germania le-am facut cu 150-160 km/h . Foarte multumit de consum si de masina.

Link către comentariu

Ma da sincer nu am mai intrat de mult timp, eu am o octavia 1.9 tdi 105cp din 2007. Pana acum sunt facuti cam 36000 km. De mers am mers cu masina in foarte multe feluri si am facut consumuri la pompa si dupa cb. Sincer este foarte exact computerul daca faci un plin pana in buza rezervorului adica sa umpli pana la refuz apoi stai sa se retraga motorina, iar bagi, iar stai de vreo 5-6 ori la rand si picurand in timpul asta incet de la pompa. In tottal intra destuld e mult dar daca stai pana sa sara pompa... Aia sare mai devreme sau mai tarziu in functie de ce jet are.

Legat de consum in ce mai mare parte am observat ca este mic daca mergi drumuri dus-intors pe acelasi consum, drumuri de peste 50km si drumuri cu mers constant pe la 80-100. Prin sate mers cu 60 tr 3(consumul este mai mic in tr4 dar se si aduna fum). In cazul asta un consum craiova-valcea cu 2-3 persoane si ac la mine este in jur de 4.7. In schimb daca o tin in blana si merg cat permite drumul am si consumuri de 6l.... Deci tine mult de cat de cuminte mergi... Un alt aspect care infulenteaza condusul este drumul, daca e prost, devinvelat si petecit creste consumul cu 0,5-1l fata de un drum ft ft drept....

Dar ce voiam sa concluzinez este ca este foarte exact cb-ul dar daca faci plin cu plin din ala pana in buza rezervorului ceea ce merge facut cam numai noaptea...

Link către comentariu

Nu vad nici o legatura intre plinul pana in buza si exactitatea CB-ului. Ori ca faci plinul pana in buza dupa metoda relatata de tine si stai 15 minute la pompa, ca il faci pana sare pompa pentru prima data sau ca bagi motorina de 50 lei CB-ul va afisa consumul in functie de aceiasi parametri de calcul.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!