Jump to content

Probleme Touran

davos
 Share

Postare recomandată

Salut. Doua probleme am cu masinuta, poate ma lamuriti voi ce e cu ele.

1. Mesaj in bord: "service in 300 km sau 15 zile".

2. Se reseteaza ceasul peste noapte de vreo cateva zile. De exemplu il fixez la ora 4 cand plec de la servici, dimineata cand plec il gasesc dereglat.

Precizez ca schimbul de ulei+filtre a fost facut recent, iar bateria a fost schimbata in iarna.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

@claudiu406

citez: "Cu cheia in contact, apasati pe butonul de reset kilometrajul si tineti apasat. Cu el apasat puneti contact motor si asteptati 10-15 sec apoi scoateti cheia si doar apoi eliberati butonul.

Alta metoda

- Cu cheia in contact dar NU pe motor, apasati si tineti apasat butonul de kilometraj. In timp ce tineti apasat, puneti cheia pe contact motor. Cotinuati sa tineti apasat butonul pana se sting luminile de la bord, apoi rotiti si tineti rotit 5 sec butonul de la ceas, in sens orar. Acum mesajul SERVICE trebuie sa se fi sters de pe bord. Dati drumul la ambele butoane, si scoateti cheia.

sau

- Apasati butonul de reset kilometrajul, cu el apasat puneti contact motor, luati mana de pe butonul de reset si rotiti butonul de ceas, de obicei in sens orar, spre dreapta, si tineti-l asa rotit 2-5 sec."

Link către comentariu

multam'. cu mesajul s-a rezolvat.

Dar ceasul se deregleaza in continuare.

Link către comentariu

Salut, poate ai o borna slabita sau probleme alternator/baterie. Poti sa te duci la niste electricieni specializati pe astea sa vezi incarcarea si/sau starea bateriei

Link către comentariu

S-ar putea sa ai probleme cu rulmentul de presiune.

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Buna ziua, nu stiu daca am postat sau nu bine aici (am dat un search pe forum) dar nu am gasit topic/post specific problemei mele.

Am demontat usa la un VW Touran, 2005..doresc sa-i inlocuiesc balamalele. Unde pot gasi un tutorial pentru asa ceva ?

Link către comentariu

Sincer pentru asa ceva nu cred ca am vazut tutorial. Cel mai bine cauti un prieten tinichigiu si iti da el mai multe informații

Link către comentariu

Am aflat, pentru cea de sus si partea de pe stalpul masinii are un bolt care trebuie dat jos (este pe filet) si infiletat din interiorul masinii spre exterior, trebuie dat jos tot bordul masinii. Pentru cea de jos tot de pe stalpul masinii, la fel are un bolt infiletat din interior spre exterior si pentru a-l scoate trebuie demontat plasticul de la prag prelungit pana la maneta de deschirede a capotei.

Edit: Insa am rezolvat am schimbat doar jumatate din cea de sus si nu mai am nici o problema. (Aveam usa cazuta, boltul de la balamaua de sus era dus).

Modificat de Detox
Link către comentariu

Salut Detox, cred ca am si eu o problema asemanatoare, portiera din dreapta fata are un joc pe verticala (destul de accentuat) si cineva mi-a spus ca e posibil sa fie o problema de bolturi, sau mai grav sa fie portiera rupta. E posibil asa ceva? 

Link către comentariu

Portiera rupta nu cred ca are cum sa fie, doar in caz de accident (parerea mea). Tot asa aveam si eu joc cand ridicam sus jos de usa, nu se mai inchidea bine si era lasata (trebuia trantita) chiar daca o reglam mereu revenea la loc dupa mai multe inchideri. La mine a fost doar boltul la balamaua de sus, l-am schimbat si nu mai am probeleme. Balamaua de sus se desface in doua bucati o parte este pe usa si una pe stalp, cea de pe stalp este foarte greu de schimbat, iar cea de jos este una singura prinsa pe usa si stalp si ca sa o dai jos de tot trebuie desfacuta din ambele parti si este putin mai usor, fiind necesar doar sa desfaci plasticele de la prag.

Link către comentariu

Presupun ca nu ai facut singur operatia. Imi poti spune cat au ajuns boltul/bolturile, si daca operatia are o dificultate mare?

Link către comentariu

Nu am facut singur, nu am gasit doar bolurile, am luat balamalele cu totul 150 RON, dificultate depinde de ce problema ai tu acolo poate sa difere fata de ce a fost la mine.

Link către comentariu

Revin cu o problema (cred eu), am vazut azi in ceasurile de bord (cand batea soarele) langa martorul de usi deschise, un alt martor de capota/portbagaj deschis..insa la mine acel martor nu functioneaza (nu se aprinde) nici la capota nici la portbagaj, ce problema ar putea fi ?

Link către comentariu

E martor pentru capota deschisa, iar problema poate fi cel mai probabil un senzor care nu functioneaza in incuietoare.

Link către comentariu

sau care nu este activ - verifica in blocurile de masura de pe 46- convenienta, daca vede capota deschisa. Daca da, atunci martorul nu lucreaza, la modelul tau de ceasuri.

Link către comentariu

Ma gandesc sa existe codare in vagcom si la mine nu este activata ? Nu-mi merge de cand am luat masina nici la capota nici la portbagaj (si la portbagaj ma gandesc ca ar trebui sa mearga, practic switch-ul ar fi, iar cand deschid hayonul lumina se aprinde daca era defect nici lumina nu mergea).

Link către comentariu

switch capota si hayon - sigur ai - nu exista codare ca sa faci sa il vada.... (daca era, te ajutam cu ea....)

in schimb, in functie de anul de fabricatie, iti aprinde martorul sau nu.

daca masina avea ceasuri cu maxidot, atunci iti arata pe pictograma

Link către comentariu

este 2005 si nu am maxidot dar in ceasuri exista martorul

Link către comentariu

in ceasuri... pe folie... exista toate pictogramele posibile-existente... dar nu toate au martorii activi, asta incerc sa iti zic...

Link către comentariu

Am inteles, o sa verific cum mi-ai spus si revin cu raspunsul.

Link către comentariu

Nu mai pot da editare la postul anterior, am verificat dar nu cu vag com..la capota este un cablu care vine odata cu cel de la farul stang (cum ai fi cu fata la capota) si dupa pleaca si se mufeaza imediat langa radiator, mai departe pleaca intr-un switch chiar la incuietoarea capotei. (deci switch-ul este zic eu) acum cum am inteles eu din spusele tale Florin, daca switch-ul exista si martorul pe folie, de ce nu este si activat sa se aprinda ? (adica este treaba pe jumatate facuta)

Link către comentariu

martor pe folie.... inseamna pictograma desenata pe folie...toate il au, toate au toti martorii.... dar mai departe au ledul lipsa precum si anumite piese pe placa de baza.

verifica cu VCDS-ul, in blocurile de masura, daca vede capota deschisa.

switch-ul il au toate, este folosit sa reseteze avertizarea de ulei deschis, pt alarma - care are... etc

Link către comentariu

buna seara. am si eu o problema. am achizitonat un touran 2.0 tdi si cel de la care am cumparat mi-a spus ca ia schimbat uleiul . cand am fost la un mecanic sa se uite la ulei cand a scos joja(sau cum ii zice) uleiul era curat dar foarte subtire. mecanicul mi-a zis ca e posibil sa imi bage motorina pe undeva motorina in ulei .  poate sa ma ajute cineva sa imi zica cum pot fi sigur daca e sau nu motorina in ulei. dar in mod normal nu ar trebui sa miroas uleiul a motorina? sau cu un shimb as rezolva totul ?  va multumesc.

Link către comentariu

Salut, 2.0 DPF? Daca da, e un ulei negru si subtire. Dar spre linistea ta schimba tu uleiul si filtrul de ulei. Sa nu uiti de filtrul de aer...polenul(AC) poate nu e urgenta acum...

Fa si o diagnoza ceva sa vezi ce e cu ea.

Numai bine,

Link către comentariu

sincer nu stiu daca are DPF. Maine o sa ma duc sa schimb uleiul.. multumesc mult pentru ajutor.

Link către comentariu

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!