Jump to content

Alarme Pe Can-bus De La Dealeri Si Nu Numai!


rin
 Share

Postare recomandată

Conform aderarii la UE...sistemele de alarma antice ale noastre sunt interzise..dc sunt interzise...pt ca sunt un factor de poluare fonic. poti primi chiar amenda mai nou ...daca masinna ta incepe sa urle atunci cand vecinu de la 2 se joaca cu cel de la 3 cu o minge si din greseala ...se "joaca" si cu masina ta...aceasta din urma incepe se "urle"...

alarma volumetrica "urla" doar atunci cand se patrunde prin efractie in masina ...sau la socuri puternice...(ex: geam spart)

Modificat de X-Ecutor
Am mutat toata discutia despre alarme in acest topic nou. Fiecare poate sa impartaseasca experienta proprie cu alarma de la masina. Desi locului acestui topic este in I.C.E. & Security vreau sa-l pastrez (deocamdata) aici sa-l vada toata lumea!
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumesc pt urari ,

Am sunat la toti dealerii din Buc pt alarma si am urmatoarelel variante :

Metrotehnica : Alarma Gemini : in jur de 4 mil ( nu stiu dc e inclus motajul )

Alto : Alarma Marshal : in jur de 6 mil ( cu tot cu montaj 240 alarma + 360 montajul )

PBV : Alarma Viper : in jur de 12 mil ( cu tot cu montaj )

Alarma Clifford : in jur de 12 mil ( cu tot cu montaj -- telecomanda pe cheie)

Ce imi recomandati?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu unul as recomanda Viper sau mai nou Ungo...vezi la alto syncro ...nush ce model de ungo costa aprox 6 mil alarma + inca vreo 3 manopera....Cei de acolo promoveaza destul de mult aceasta marca ..am inteles ca sunt la fel de bune ..poate chiar mai bune decat viper...cel putin asa sustin unii ...

bafta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gemini de la Metrotehnica sunt destul de bune, se monteaza pe CAN-BUS, adica pe cheia masinii, ceea ce mie mi se pare un avantaj mare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Gemini de la Metrotehnica - au integrat-o pe cheia briceag (adica se armeaza si alarma atunci cand se apasa butonul de inchidere/blocare a usilor de pe cheia briceag)(eu chiar nu-mi doream o telecomanda separata pentru alarma - si i-am intrebat anterior daca pot face chestia asta) si au montat si doi senzori in interior (protectie volumetrica), pe montantii din fata. Mi-au mai dat si o "cheie" de dezactivare/activare a alarmei (e mica, 1x1cm). Nu am avut probleme cu ea pana acum, nu porneste in urma vibratiilor/artificii/tunete - nu are senzori externi s-o faca sa piuie aiurea, este ok. Singura chestie neplacuta este ca atunci cand folosesti cheia de rezerva, imediat ce deschizi usa alarma incepe sa tipe si trebuie s-o dezactivezi cu cheia alarmei. Daca stiam asta, as fi optat pentru alarma din fabrica (dar pe asta as fi dat bani :) ), ce permite sa deschizi masina cu cheia de rezerva si asteapta cateva secunde sa pornesti motorul - daca nu l-ai pornit in timp util, alarma incepe sa urle.

Modificat de AIX
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O alarma m-ar interesa si pe mine,cat a durat la voi montajul alarmei si ce au desfacut baietii la masina ca s-o monteze?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La mine a durat cam 4 ore, ce au desfacut nu prea stiu, oricum nu mare lucru, cred.

Din, excess de zell sau lipsa de experienta mi-am pus un Viper 5000, fully loaded (pager, senzor de perimetru si volumetric, senzor tractare/inclinare, senzor de geam spart si senzor pt socuri) si toate astea pe CAN BUS sa nu se apuce mesterii nostri sa taie cabluri si din astea. Judecata a fost ca daca tot dau o galeata de bani pe masina si nu am garaj nu a fost momentul sa ma zgircesc la alarma, asa ca am dat vreo 20 milioane pe ea cu montat cu tot.

Din cauza ca parcarea este in spatele blocului si nu am vizibilitate directa, pagerul a fost o cerinta de baza, aicea nu am ales gresit, orinde parchez masina in jurul blocului chiar si la 100m de partea cealalta pagerul bate fara probleme, in rest sentimentele sunt mixte.

Alarme false nu am, dar am warning-uri cit incape (pager), chiar daca sensibilitatea la senzorul de soc si la cel de perimetru este relativ setata pe mediu/mic, pagerul imi bipaie in draci. Adevarul este ca locul unde imi parchez masina este circulat (legat de warningurile de perimetru) dar mai am din cind in cind si warning-uri pentru soc de la vre-un camion antic care face zgomot exagerat. Un lucru interesant, cel de perimetru genereaza warning-uri de cite ori ploua mai serios, dar dupa un timp se opreste (poate il dezactiveaza alarma caci are ceva functie din asta, NPC pentru alarme false).

Partea proasta la Viper (sau poate nu au stiut mesteri sa seteze) este ca nu poti sa-i spui sa nu te biziie la warning-uri si este destul de inervant.

Un alt lucru ciudat, si asta aviz celor care vor sa-si puna pe CAN, se pare ca in momentul in care se pune pe CAN, acesta preia complet functiile de inchidere. Cind armezi alarma se aude un bipait cea ce e ok, dar vroiam sa setez din VAG sa emita semnale luminoase masina (semnalizare, pozitii, nu conta) cind o inchid doar de la inchiderea centralizata, ori acest lucru nu mai e posibil din cite am inteles tocmai din cauza CAN-ului. Nu este un capat de lume dar este un pic suparator cind nu vrei sa pornesti alarma ci doar sa o inchizi sa trebuiasca sa asculti releele si sa nu ai alt mecanism de confirmare.

Inca un lucru suparator, dar asta nu sunt convins ca e de la alarma, daca am uitat sa inchid oglinzile acestea se inchid automat doar daca las un geam deschis altfel pauza (doar manual).

Senzorul de perimetru mi se pare insa un pic lent, daca te misti repede el nu trebuie sa actioneze, cea ce e ok, dar cind te misti lent pe linga el este cind nu sesizeaza, cu toate ca esti in raza lui de actiune. Daca nu aveti nevoie de el eu v-as sfatui sa rentuntati la cel de perimentru, fara el viata ar fi mult mai usoara, eu am decis sa-l las caci in zona mea sunt cam multi smecherasi si vreau sa le dau de inteles ca masina e "incarcata" asa ca daca binevoiesc, sa se lege de alta, cea ce a cam functionat.

Probabil o buna parte din inconveniente mi se trag de la mesteri pentru care a fost primul viper montat, din pacate in judetul meu nu este nici un shop autorizat pt. viper-uri iar pentru functii "avansate" de configurare este nevoie de ceva aparat pe care sunt convins ca cei care mi l-au montat nu il au. De aicea se trage ca desi pagerul are pictograme pentru fiecare senzor, la cel de perimetru nu imi apare pictograma ci canalul pe care e montat senzorul, si faptul ca desi as putea activa selectiv senzorii (alarma stie) acest lucru nu functioneaza la mine.

Faptul ca am pagerul la cheie nu ma deranjeaza de log, e rezonabil ca dimensiune, iar operatiile de inchidere / deschidere (chiar si selectiva) merge frumos din pager.

Cam astea sunt experientele mele legate de alarme si Viper 5000, eventual daca aveti ceva sugestii ....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai sa spun si experientele mele cu alarma. Eu am Gemini, primita cadou de la Metrotehnica. Mie mi se pare chiar super, este integrata pe cheia briceag a masinii. Pot s-o armez si cel putin la mine, imi semnalizeaza si printr-un bip cat si prin semnalizari ca s-a armat. Pot sa inchid/deschid geamurile din telecomanda, se pot plia oglinzile din butonul de inchidere. Nu are senzor de perimetru si cred ca e mai bine, intr-un oras atat de circulat ca Bucurestiul ar fi un chin sa se tot declanseze. Astea-s partile bune.

Partile rele... Ar fi doar una de fapt. :D Cum zicea si AIX, se declanseaza alarma daca deschizi usa cu cheia de rezerva si nu poti s-o opresti decat daca o dezarmezi cu mini-cheia speciala.

Acum o intrebare: nu se mai poate cumpara inca o telecomanda pt alarma pt cea de a 2-a cheie? Eu voiam sa sun la MTI sa-i intreb, dar mai intai pe voi. :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Aceiasi alarma gemini o mai am pe 2 ibize si un clio (in the family) din fabrica vine cu 2 telecomenzi. Cred ca pt varianta cu leon Metrotehnica comanda fara butonelul ala (telecomanda adica). O alta solutie ar fi cumpararea unei noi chei briceag.

Modificat de X-Ecutor
Gata am facut topic nou si am mutat si posturile despre alarme.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci pan' la urma alarma asta Gemini de la MTI e in conformitate cu normele UE sau nu? :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Este pt ca n-are senzor de perimetru. :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic ca da. Alarma se declanseaza doar daca cineva intra in masina sau baga o cheie in incuietoare. Mai este de analizat nivelul de zgomot care il face. Pe cutie zice ca e conform UE :).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu mi-am comandat masina cu alarma volumetrica.Cum este asta....am inteles ca suna numai cand se deschid usile.....daca spage geamu c se intampla.....inseamna ca poate sa-mi fure oglinzile fara probleme. :(

In c consta aceasta alarma......am vazut ca nici unul din voi nu are acest tip de alarma....ne este eficienta sau dc.????TRebuia sa nu-mi iau si sa-mi pun separat dupa aia???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil problema cu cea din fabrica este ca nu prea e documentata (tipic) habar nu ai ce stie si ce nu plus ca daca mai dai si peste unul la reprezentatnta tare de tot iti trece cheful de experimente, nici nu mai tin minte ce mi-a spus tipul de unde mi-am luat masina, dar mi s-a blocat mintea cind am auzit ce explicatii a dat, dar n-am mai avut energie sa-l contrazic, m-am plictisit in discutia la care tipul incerca sa ma convinga ca ESP este inutil caci Traction Controll face acelasi lucru :beerchug:

Cel putin asta este motivul pentru care nu am luat-o eu. Dar probabil iti va ajunge, daca e volumentrica inseamna ca ai 2 senzori care iti monitorizeaza spatiul din interior, orice intra se declanseaza. Probabil ca are si ceva senzori de soc, oricum e suficient.

Legat de normele Europene, asa stiu ca reglementeaza puterea sunetului si durata lui, la Viper (cel putin la 5000) e ok, dar poti sa-l setezi tu cit de tare si de lunga sa sune oricum.

Intre timp am rezolvat si problemele de care am amintit la postul meu anterior, dupa a 3-a lectura a manualului m-am prins cum se activeaza tot felul de chestii din pager:

- Siltent Mode : nu emite warninguri, nici de perimetru sau soc, nici pe pager nici afara, se activeaza doar la conditii de alarma.

- Selectiv Zone Control: pot tot din telecomanda, sa anulez anumiti senzori, ex: perimetru sau perimetru si soc, sau alte combinatii.

Oricum la perimetru si soc are doua zone, una de warn away, in care il avertieaza finut ca este in zona si de abia dupa acea daca nu pricepe porneste alarma, de obicei lumea pricepe :icon_cry:

Pe linga astea am descoperit ca-ti trebuie doctorat pentru cite optiuni si setari are, poti face cam tot ce vrei, asa ca o recomand cu caldura. Cei care nu vor perimetru pot sa-si monteze senzor volumetric in loc s-au scos.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inseamna ca pot sa raman linistit fara oglinzi si alte cele.... :beerchug: Am sechele.....am avut un vectra si la 2...3 luni trebuia sa-mi iau alte geamuri pt oglinzi. :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Astazi mi s-a montat si mie alarma pe Leon :

Gemini (can bus) de la Metrotehnica ---- totul a costat 700 RON din care 540 alarma si 160 montajul ( nu stiu exact cat a durat pentru ca a dus masina dimineata si am luat-o seara) .

Nu stiu mare lucru de ea asa ca sper sa fi facut o alegere cat de cat buna .

Nu am fost eu cu masina la montaj dar stiu ca la telefon i s-a spus un pret ( adik vreo 350 alarma si se ajungea pe la 550 cu tot cu montaj - pret care mi s-a parut mic ) si la ridicare ... pretul de mai sus.

Modificat de Andy1
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 9 months later...

Majoritatea dintre voi care aveti aici alarma auto Gemini,ce model aveti?7832,7833 sau care?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O sa mut acest topic in sectiunea Alarme & Securitate acolo sunt colegi care stiu mult mai multe de alarmele astea.

O sa revin cu denumirea exacta la alarma gemini pe care o da Metrotehnica, trebuie sa cobor la garaj sa ma uit :D

Later edit:

Gata am verificat, pe manualul de utilizare in limba romana primit cu alarma scrie ca este: Gemini 7563K1 sau 7561K3. Atasez si o poza: alarmageminigm6.th.jpg

Gemini 7563K1 este prevazut cu senzor volumetric si autoalimentare.

Gemini 7561K3 nu este prevazut cu blocare motor dar este prevazut cu senzor soc. (cred ca din asta am montat pe ibiza sotiei :D )

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Merci Dane!E timpul sa-mi pun si eu una si cred ca o Gemeni e potrivita pt. mine;nu vreau una super sensibila(sunt eu destul de sensibil :P ) si va avea rolul mai mult de a atrage atentia in caz de ceva,ca oricum cine vrea sa-ti fure masina o ia cu tot cu alarma. :D Vreau totusi una care sa reactioneze la o lovitura mai sanatoasa de exemplu ci nu sa astepte sa fie deja hotul in masina.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intrebare intrebatoare.

Aveti vreo idee de o alarma pe can-bus mai ieftina ? NU ma intereseaza montajul, ci doar alarma. Insa sa fie cit de cit de calitate si fara alarme false prea multe. Si cu pager.

Alarma se va monta pe viitoarea masina a prietenei. Montajul va fi probabil facut de cei de la dealer (nu stiu insa cit se pricep), insa daca e vorba sa nu fie taiate fire sau alte intruziuni "neplacute" atunci asta e solutia la care ma gindesc. Plus ca tind sa cred ca e ceva mai usor de configurat.

Fara senzori de proximitate ca si asa sint cam nedoriti de legislatia de la noi.

Ma gindesc ca daca trage cineva de oglinda, se sesizeaza alarma si porneste. Stiu ca si eu o patesc citeodata cind vreau sa pliez oglinda dupa ce am armat. Deci la sensibilitate e chiar ok. A mea fiind Viper. Insa sint cam mult prea scumpe pentru ce imi ofera.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu te pot ajuta cu un model anume, dar te pot ajuta sa alegi mai usor.

Alarme false nu exista, asta o spun cu maxima condescendenta, alarma suna pentru ca este prost montata. Motive sunt multe, cel mai des este intalnit la masini occidentale care au un impuls electric de verificare la un timp prestabilit iar alarma nu este izolata cu dioda astfel vede usa deschisa, mai sunt multitudinea de senzori, care nu au nicio valoare in fata hotilor, ei vor lovi masina, ea suna, tu dezarmezi ca sa nu te injure vecinii si pana rearmezi ei te lasa sportiv.

Recomand alarma fara shoc si perimetru dar cu senzor de volum. Daca este bine montata nu ai probleme, masina este protejata. Fura oglinzi, roti, dar masina ramane, evident CASCO este de baza.

Concluzia, o documentare atenta, o alarma rezonabila ca pret si un service cu oameni pregatiti, asta este formula castigatoare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!