Jump to content

Mi-a Picat Geamul

georges
 Share

Postare recomandată

Mi-am pus macaraua si merge! Sunt din nou cu parul "bulversat"! :P :P :P

ma bucur, eu inca astept sa se intample treaba asta...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 2 weeks later...
ma bucur, eu inca astept sa se intample treaba asta...

de o saptamana ma bucur de geam functional, pana azi dimineata cand am vrut sa-l deschid si a ramas blocat putin oblic pe la mijloc. sunt aproape sigur ca s-a desprins geamul dintr-o clema. din cate am citit cred ca trebuie strans foarte bine si fara grija , geamul nu crapa, maine merg la investigatii.

Modificat de georges
Link către comentariu

se pare ca totul era ok la cleme , era doar pozitionata rau macaraua. a fost asezata corect si nu mai sunt probleme. deocamdata...

Link către comentariu

• 2 months later...

De vreo saptamana mi-a cazut si mie geamul fata din partea pasagerului. Si cum nu sunt dispus sa dau 450 RON pe o macara, am recurs la achizitionarea kit-ului de reparatii de la VW. In urma documentarii am ajuns la concluzia ca, kit-ul de reparatii de la VW se potriveste de minune pe macaraua mea. Surpriza a fost ca la montaj, clema de prindere din partea dreapta(vezi poza mai jos) era pe "invers" la mine si nu se mai centra cu gaura de prindere a geamului. Dupa ce mi-am revenit, ca intrasem putin in panica, am analizat situatia si am recurs la metoda descrisa mai jos.

Astea sunt poze cu clemele mele (acum lipite)

dsc01777zl3.th.jpg

Kit-ul de reparatii acizitionat de la reprezentanta VW

dsc01779ha4.th.jpg dsc01780nd2.th.jpg dsc01783yp6.th.jpg

Prin comparatie piesa mea si piesa din kit-ul de reparatii:

dsc01781ft2.th.jpg dsc01782zv8.th.jpg

Pozitionarea pe sina la golf IV:windowregulator37rt9.th.jpg

Noua pozitionare pe sina la Ibiza: modificataw1.th.jpg

Dupa cum se vede, in ultima poza, dispozitivul culisant nu mai "cade" pe gaura de strangere. Atunci am pozitionat clema din stanga in dreptul gaurii de strangere iar in partea dreapta am dat o gaura de 10 sau 12 pentru a putea introduce cheia torx si a reusi sa strang clemele pe geam.

Chear si in pozitia actuala, geamul se inchide si deschide fara probleme si nu atinge nimic in interior.

Deci se poate face treaba si cu 154 RON nu numai cu 450 RON

Modificat de SAMSON
Link către comentariu

lume... da care e faza cu "cade geamu'" e o problema generala la ibiza/cordoba... pentru ca de curand mi-am achizitionat o cordoba brand new... deci sa ma astept pe viitor la asa ceva? este treaba asta acoperita de garantie/casco?

Link către comentariu

Nu e acoperita de casco, cat despre garantie.... cred ca nu, probabil vor spune ca e un defect aparut din cauza utilizarii necorespunzatoare.

E un defect des aparut nu doar la ibiza/cordoba, ci la toate masinile din grupul VAG.

Link către comentariu

Daca e vara cu putin scandal rezolvi pe garantie. Daca e iarna no way :) o sa spuna ca ai deschis geamul cu zapada/gheata pe el si de aia s-a stricat. BogdanWRC s-a dus in spania in concediu cu ibiza acum ceva ani si acolo i-a picat geamul din dreapta parca. S-a dus la un service seat si i l-au schimbat fara comentarii sau bani. Iarna se face o pregatire pt geamuri care costa vreo 50 de ron ai mai putine sanse sa-ti pice.

Aceasta buba cu geamurile e intalnita fara exceptie la toate masinile din grupul VAG.

Link către comentariu

sa-nteleg ca nu prea e recomandat "frecatu" geamurilor toata ziulica... am sa incerc sa ma abtin cat mai mult iar cand e de schimbat 2-3 vorbe am sa deschid usa:) multumesc!

Link către comentariu

Este posibil ca la modelele din 2006-2007 clemele respective sa fie metalice. Dar nu bag mana in foc. Stie cineva daca e asa? :icon_thumright: Aveam geamuri electrice sa le folosim nu sa ne laudam cu ele. Asa ca tine usa inchisa si deschide geamul :D

Link către comentariu

• 7 months later...

De ceea ce mi-a fost teama nu am scapat, ma gandeam ca va ceda geamul din clemele acelea ca tot imi troncanea cand inchideam usa si iata ca azi s-a intamplat. Cand am vrut sa deschid geamul, poc , acesta a picat cuminte in usa. Din cate am citit pe thread-ul acesta nu prea m-am lamurit care ar fi cea mai buna alternativa pentru rezolvarea problemei. Fac astfel un apel la voi, daca-mi puteti da niste sfaturi cum sa fac sa fie mai ieftin si sa fie si ok. Nu ma feresc nici de la montajul singur a clemelor (numai sa le gasesc sa cumpar), caci tot eu am pus acum un lemn in usa, sa-mi tina geamul sus :huh: .

Orice sfat si parere e binevenita.

Multumesc mult!

Numai bine!

Link către comentariu

E urata problema asta cu geamurile. Si mie mi s`a intamplat aproape la fel. Am deschis geamu` putin da` el a fost ambitios si s`a deschis de tot si nu a mai vrut sa urce. Si mie mi s`a rupt tot clema aia dinspre oglinda, da` s`a mai complicat treaba, ca a sarit cablu, si l`a prins rola intinzatoare si s`a dus draq si rola si cablu. Si eu, mecanicu` lu` peste, m`am bagat sa desfac eu usa, deh, nu crezi pana nu vezi cu ochiu` tau. Urmeaza sa se duca tata pe la dezmembrari sa caute clema respectiva, eventual rola aia albastra, si un cablu. O sa se rezolve in fata blocului, sper. Tocmai acuma cand urmeaza sa iau si eu carnetu`......de fapt sa dau de carnet si sa sper ca o sa il iau.:D Apropo, eu nu am pus lemn, am indesat niste piele de caprioara intre geam si cheder, se pare ca am fost mai deosebit :(

Link către comentariu

• 2 months later...

salut. sunt nou pe forum. am luat o ibiza 1.9sdi acum 3 zile. Eu nu am avut "placerea" sa vad cum cade geamul, pt ca am luat deja cu geamul blocat. aceeasi problema. Am sunat la VW pitesti: 450ron kit reperatie pt seat, 300 kit reparatie pt golf. plus manopera. Variante mai ioeftine a gasit cineva ? La strung nu se poate face piesa din aluminiu? a inercat cineva ?

Link către comentariu

nu prea merge facuta la strung.cotele sunt foarte complicate.insa la tine este posibil sa se fi rupt si shufa,si atunci nu prea mai ai ce sa-i faci.variante mai ieftine nu exista.m-am interesat pentru un alt forumist tot cu seat,si nu exista clemele separat.singurul model de clema care exista separat de kit, este la golfIV.la seat,ca si la passat de altfel,trebuie luat tot kitul.spr exemplu,baiatul care ma rugase sa ma interesez,a gasit la pbn destul de ieftin pana la urma.

Link către comentariu

nu prea merge facuta la strung.cotele sunt foarte complicate.insa la tine este posibil sa se fi rupt si shufa,si atunci nu prea mai ai ce sa-i faci.variante mai ieftine nu exista.m-am interesat pentru un alt forumist tot cu seat,si nu exista clemele separat.singurul model de clema care exista separat de kit, este la golfIV.la seat,ca si la passat de altfel,trebuie luat tot kitul.spr exemplu,baiatul care ma rugase sa ma interesez,a gasit la pbn destul de ieftin pana la urma.

dar macar a gasit metalice? sau tot plastic ? ms pt rasp

Link către comentariu

La mine s-a rezolvat problema cu o macara second hand de la dezmembrari. A costat vreo 200ron, si persoana respectiva mi`a trimis tot ce mi trebuia. Depinde ce ceri, mie mi`au trebuit si cablurile si melcul pe care se infasoara. Asta e o varianta mai ieftina. E alegerea ta cum vrei sa fac, sa cumperi noua, sau sa cumperi second. A, gasesti pe net dezmembrari auto.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am schimbat macaraua de pe dreapta. am cumparato dintr-un magain din pitesti. 210 Ron noua si am montato singur. insa a doua zi :( m-a lasat si cealalta de pe stanga si in magazin nu mai are. nu se stie cand mai aduce ;)( in rest foarte scumpe :(

Link către comentariu

Toma Aurelian

incearca sa vorbesti cu volksman s-ar putea sa iesi mai ieftin...tot timpul mai ieftin :lol:

Link către comentariu

incearca sa vorbesti cu volksman s-ar putea sa iesi mai ieftin...tot timpul mai ieftin :lol:

mai exact cine e volskman? asa are numele? :D

Link către comentariu

Am reusit sa cumpar saptamana trecuta cu doar 165lei. In general asa ceva ar trebui sa aiba pe stoc in multe magazine sau sa aduca pe a doua zi.

Link către comentariu

Am reusit sa cumpar saptamana trecuta cu doar 165lei. In general asa ceva ar trebui sa aiba pe stoc in multe magazine sau sa aduca pe a doua zi.

si mai exact cum se numeste magazinul ? si in ce oras este ? Ms anticipat daca se poate si un nr de tel ;)

Uite aici: volksman

aa... era de vb de magazin. am sunat acum o saptamana la ei dar nu aveau ! ms oricum

Link către comentariu

Toma Aurelian

..poti sa ii trimiti pm si iti aduc la comanda. :) in 2-3 zile cred ca vine orice piesa..

Link către comentariu

• 2 weeks later...

In Timisoara, si-a shimbat cineva macaraua? Daca da, postati va rog ceva informatii, preturi, ...

Numai bine.

Link către comentariu

• 1 month later...

Revin cu informatii ce s-ar putea dovedi utile pentru colegii din Timisoara.

Am cumparat macara pentru geam, after-market, de la Ciclop la un pret de 205RON pentru Ibiza mea.

Cei cu alte tipuri de masini care au probleme cu macaraua pot incerca sa gaseasca macara tot la Ciclop (un coleg cu Leon la fel a gasit si el la 250RON).

Deci se poate si mai ieftin ... :biggrin:

Numai bine

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!