Jump to content

Probleme Cu Bateria


KnoX BV
 Share

Postare recomandată

Am cumparat de curand o baterie noua de la Rombat, a mers perfect, da intr-o noapte am uitat farurile aprinse, si aveam si o statzie conectata la ea. Dimineatza era moarta, nici avariile nu mai mergeau... am pus-o la redresor, vreo 14h si ochiu ala magic e mai mult negru decat verde. Am pus-o la mashina, are curent in ea, merg farurile avariile tot, da nu porneshte... trebuie sa o pornesc impinsa k am cv probleme la electromotor, da aia e alta problema. Inainte pornea impinsa foarte ushor, da acuma de-abia invarte. Banuiesc k e de la baterie, si vroiam sa intreb, are rost s-o mai pun la incarcat, sau s-a dus draq si trebuie sa cumpar alta?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu stiu ce redresor ai folosit sa o incarci ... daca redresorul tau nu tine un 14-16 V pe contacte, poti sa o tii si 14h ca tot degeaba. Verifica tensiunea de incarcare la redresor.

Normal ca nu porneste daca nu e incarcata suficient. Avariile si becurile pot sa se aprinda - aia nu inseamna nimic. Electromotorul iti ia foarte mult curent la pornire si practic pentru el ai nevoie de o baterie bine incarcata.

Esti sigur ca e noua bateria ? Mai uita-te la electrolit sa nu se fi evaporat - daca vezi ca are nivelul scazut completezi cu APA DISTILATA pina acoipera cam cu 1-2 degete electrozii de plumb din interior.

Inainte pornea impinsa foarte ushor, da acuma de-abia invarte

Ce-ai vrut sa spui prin asta ? Inteleg ca impingeai la un T2 sa porneasca (greu probabil, deh). Dar acum de-abia se invirte cind o impingi ?!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inainte pornea impinsa foarte ushor, da acuma de-abia invarte

Ce-ai vrut sa spui prin asta ? Inteleg ca impingeai la un T2 sa porneasca (greu probabil, deh). Dar acum de-abia se invirte cind o impingi ?!

:lol: :lol: a crescut compresia :lol: :lol:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...
trebuie sa o pornesc impinsa k am cv probleme la electromotor, da aia e alta problema.

hehe...vezi ca nu e deloc asa... pune mana si fa o treaba cum trebuie....am avut si eu problema asta pe opel si dupa ceva vreme daca lasam bateria cu bornele pe ea si contactul oprit, dimineata ma trezeam fara baterie...

de ce sa cumperi alta baterie? sunt baterii de unica folosinta? pornesti o data si gata, alta baterie? nu e normal... ai fost la un service, sau macar ai intrebat pe cineva care se pricepe care e problema cu electromotorul? banuiesc ca ti'a zis cel de la care ai luat'o ca sunt probleme acolo, nu?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

daca shti ca ai probleme la electromotor ... rezolva-le ... nu o lasa asha ... mai bine nu o sa se faca. nu ashtepta minuni ca nu se intampla. fa rost de cineva care pricepe si sa ti-l repare daca se poate sau cumpara altul ... daca shti ca e cu pepi.

"banuiesc ca ti'a zis cel de la care ai luat'o ca sunt probleme acolo, nu?" Retro eshti amuzant :icon_thumright: sa fim seriosi, in romania se ascund treburile astea, se lacuieste frumos masina (vopseaua sare la prima groapa) se spala motorul frumos, (curge ulei dupa 10 km) se acopera totul cu mocheta (itsi mananci zilele incercand dupa aia sa descoperi nu shtiu ce fir pe unde e) totul a fost schimbat (adica s-au improvizat unele piese sa mai tina cat de cat) ... ti-oi mai zice eu in fatsa vro doua :( in sensul bun si amical, cand ne-om intalni (imi place cum suna ... "vro doua") ... omul cand o vinde o da cioara vopsita. stare impecabila ...

Modificat de vavi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

deci sa vezi faza. Am fost inapoi la Rombat, unde le-am explicat ce am patzit. Au zis sa trec cu mashina k am zis k daca cumpar alta baterie sau ceva de genu, sa verifice sa si mearga ca lumea. Gasesc in final pe cineva willing sa mi-o remorcheze pana acolo (n-ai voie sa remorchezi busuri cu masina mica nu?). Ajung acolo, imi pune alta baterie la fel (care nu stiu de ce acuma e cu 50 RON mai scumpa :(, si zice s-o pornesc, pornesc, masoara el pe-acolo, ia tensiunea la bornele bateriei, era 16 si ceva, zice k nu-i bine. Suna pe un electrician preten de-al lui, merg pe la ala, se uita ala, masoara cat masoara, si zice ca totul e in regula, cica sa mai merg un pic cu ea sa se mai descarce bateria, si sa ma duc dupaia sa-mi dea garantie.. :icon_thumright: Ma intorc la Rombat (tipu imi pusese baterie de la el, sa ma duc la electrician si sa ma intorc), ii zic ca tipu a zis k normal ca la borne e tensiunea mare, asha tresa fie, de-aia am releu pe mashina, ca dupa ce trece prin el se adapteaza pentru restu circuitului. Ala masoara pe-acolo, si zice ca totu e ok si-mi pune stampila pe garantzie :( si imi mai lasa si bateria noua, numa cu banii pe incarcarea bateriei vechi. Sa mor daca stiu ce sa cred, de ce m-au trimis la electrician, daca ala n-a facut nimica?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

"banuiesc ca ti'a zis cel de la care ai luat'o ca sunt probleme acolo, nu?" Retro eshti amuzant :( sa fim seriosi, in romania se ascund treburile astea, se lacuieste frumos masina (vopseaua sare la prima groapa) se spala motorul frumos, (curge ulei dupa 10 km) se acopera totul cu mocheta (itsi mananci zilele incercand dupa aia sa descoperi nu shtiu ce fir pe unde e) totul a fost schimbat (adica s-au improvizat unele piese sa mai tina cat de cat) ... ti-oi mai zice eu in fatsa vro doua :lol: in sensul bun si amical, cand ne-om intalni (imi place cum suna ... "vro doua") ... omul cand o vinde o da cioara vopsita. stare impecabila ...

crede'ma ca stiu ce zic... ce zici tu are logica, e defapt ceea ce se intampla la 99% din cazuri... insa eu am vazut masina asta, am vazut cum a incercat sa o porneasca... ma batea un gand sa o iau... a inceput ala cu de'alkea ca masina asta a carat numai flori, ca a fost a unui florar, iar dupa aia asta a folosit'o numai la pescuit si la mers la mare...si ca are ceva vreme de cand nu a mai poornit... dupa ce am mai discutat putin si am inceput sa'l invart pe om, mi'a zis din bubele ei... si in alta ordine de idei, knox are doar 18 ani. asa am inteles... cred ca tatal sau nu e electromecanic, si daca totusi un electromecanic i'ar fi zis ca are probleme la electromotor, nu pui intrebare de genul: sa'mi iau baterie noua, dupa ce ieri am luat una noua si nu mai are amperaj in ea? ci te duci si'ti faci electromotorul... de aia am banuit ca vanzatorul i'a spus si lui ca are probleme cu electromotorul.... pare amuzant, dar acum intelegi? :(

@knox cat ai dat pe el in final? chiar sunt curios pana la cat ai negociat... poti sa zici? eventual pm... :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ma enerveaza cand citesc un topic, ajung la un punct si dupaia respectivii si-au dat pm si raman cu ochii in soare :P

asha k am dat pe ea 25 mil. si cand am luat-o era plina de piese, da sant toate ruginite ca draq, crek sant piese vechi care le-a schimbat si m-a amagit pe mine :vaidecapulmeu:. Oricum in alta ordine de idei, m-a ajutat f mult la cumparare, mi-a aratat unde si cum fac toate actele, bine era si in avantaju lui, da io habar n-aveam de cum se cumpara o mashina :blink:

avea ceva la electromotor de cand am luat-o? Mie mi s-a bulit de tot pt ca avea probleme la pompa de benzina, si nu pornea la cheie, da noi tot incercam, ba unu ba altu, santem tineri :P si dintr-o data n-a mai vrut deloc. Adica acuma posa dai cheia la ultima pozitzie ca nu face nimica :king: si mi s-a zis ca trebuie luat electromotor nou, mi-a zis respectivul ca mi-l si monteaza, tipu e super de treaba, probabil il stii, are un T2 cu cort deasupra :P pus de el, si pana acuma tot ce m-a ajutat, inclusiv vro 5L de benzina, mi-a facut pe gratis :P

cred ca tatal sau nu e electromecanic

tatal meu nu stie ca mi-am luat masina, si nici mama mea :P

Modificat de KnoX BV
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!