Jump to content

Compresor clima infundat cu zgura de la sudura


pacolino
 Share

Postare recomandată

De curand am avut urmatoarea problema: am avut butelca de freon fisurata si am lipit-o, iar cu ocazia asta dupa ce am montat-o la loc si am mers vreo saptamana cu ea(saptamana aia a mers bine) nu imi mai mergea clima(nu mai baga rece deloc) cand am desfacut din nou butelca si tevile, insatalatie si compresorul erau pline de bobite (de siliciu - zicea mecanicul, cica butelcile alea nu se reconditioneaza pt ca la flacara se incinge nu stiu ce in interior, un strat protector si se fac bobite), am schimbat butelca cu una noua am suflat toatte tevile, am schimbat un mic filtru care era pe una din tevi, am desfacut compresorul (avea o gramada de bobite inauntru) dar dupa ce l-am montat la loc tot nu imi baga aer rece. La inceput dupa ce am montat la loc toata instalatia(am verificat si nu are pierderi de freon) si am pornit clima, mi-a bagat rece(chiar merge ok) vreo 10-15 secunde(erau tevile brumate , chiar f reci) dupa care nu a mai mers deloc(s-au incalzit conductele la loc). Mecanicul mi-a zis ca ar mai putea fi pistonasele de la compresor care ar trebui curatate si ele pt ca ar fi putut ajunge bobite din alea de siliciu si acolo(la pistonase nu a mai ublat), aveti idee ce se poate face ...sa ma duc la un centru de reconditionat compresoare(exista asa ceva?) sau trebuie sa iau unul nou, sau tebuie sa ma mai uit altundeva? Mentionez ca pana sa mi se intepe butelca si sa o lipesc mergea clima(deci inclusiv compresorul) de nu aveam treaba.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

As mai dori sa stiu cum se poate verifica daca compresorul baga presiune pe conducte(in instalatia de climatizare)?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

C o s m i n

Pai cred ca asa ar trebui, sa mergi la un atelier de reparat compresoare, ca ceva e in neregula acolo si singur, fara un specialist in asa ceva, nu prea cred ca o sa reusesti.

Referitor la functionarea compresorului, poti sa il verifici la orice atelier ce incarca instalatii cu freon. Aparatul respectiv ce il cupleaza pe mufele de la conducte arata si debitul pe care il are compresorul la un moment dat. Asta o stiu din proprie experienta. Succes! :icon_thumright:

Modificat de cosmin_acn
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Publicat (modificat)

Stie cineva un astefel de atelier in Bucuresti?

Iar cei unde am incarcat freonul, au aparat special de incarcat dar au zis ca nu le arata daca baga presiune compresorul.

Modificat de pacolino
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!