Jump to content

Egipt - Sharm El Sheikh

fuscobal
 Share

Postare recomandată

Astazi am luat biletele la Baron palms resort din Sharm el Sheikh cu plecare in 20.06.2007 > http://www.baronhotelsegypt.com/BaronPalms...t/landscape.asp

Sper sa fie intr-un ceas bun si lipsit de arabi kamikaze !

Daca a mai fost careva astept si eu ceva opinii. Daca nu va spun eu opiniile mele cand revin !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

audel pasat

exceptional in Sharm! am fost de revelion 2004 (circuit prin tot Egiptul); e paradisul celor pasionati de scufundari si nu numai!

Link către comentariu

• 1 month later...

Desi m-am intors de ceva timp n-am avut timp sa scriu review-ul pentru acest concediu pana acum. Deci...

In urma parerilor de pe net si cu ajutorul topului hotelurilor de pe tripadvisor am decis sa merg la hotel Baron Palms Resort din Sharm el Sheikh. Sharm el Sheikh se afla in partea sudica a peninsulei Sinai si are iesire la Marea Rosie. Distanta fata de capitala tarii, Cairo, este de aproximativ 500km trecerea catre partea continentala facandu-se prin canalul Suez. Sharm este o statiune recenta ce a inceput sa prinda contur incepand cu 1990. Inainte de aceasta perioada tarmurile erau locuite de beduini care in urma unei dispute militare cu guvernul au fost nevoiti sa se retraga catre munti. Desi Egiptul este o tara destul de saraca, statiunea in cauza este foarte departe de ceea ce se vede in restul tarii. Luxul de aici si urbanismul zonei sunt de exceptie. predomina hotelurile de 4 si 5 stele, cele de 3 stele fiind deja destul de rare. Primul lucru care frapeaza este risipa extraordinara de spatiu, fiecare hotel intinzandu-se pe cateva hectare (zeci de hectare). Ceea ce s-a ridicat aici din desert este formidabil. Drumurile sunt impecabile, aranjamentele florale si jocurile de lumini sunt la inaltime si ele. In principiu exista un drum principal paralel cu tarmul din care pleaca strazi spre anumite hoteluri sau grupuri de hoteluri. Fiecare hotel are paza destul de serioasa si detector de metale la intrare. Hotelul in care am stat eu se afla usor izolat fata de grupul principal de hoteluri din zona Naama Bay unde era si centrul comercial. Seara, activitatea in Naama Bay era maxima, centrul fiind dotat cu foarte multe mall-uri si terase. Revenind la hotel, acesta avea un regim de inaltime foarte mic (P+2), intinzandu-se pe o suprafata destul de mare. Hotelul avea 2 piscine mari cu temperaturi si adancimi usor diferite. Una din ele avea un aranjament de pietre si o cascada artificiala. Restaurantele si terasele hotelului se gaseau atat in interior, pe marginea piscinei, in zona magazinelor care apartineau tot hotelului si pe plaja privata de 1km. De pe plaja plecau 2 pontoane de 100m la capatul carora erau recifuri de corali. Ciudatenia facea ca pana la acea distanta de aprox 100m de la tarm apa sa aiba 20cm iarde acolo sa se caste brusc cu perete vertical o prapastie de 15m, in peretele vertical fiind si pesteri pe alocuri. Varianta aleasa de mine a fost all-inclusive astfel incat prin purtarea unei anumite bratari pe mana puteam dispune de aproape orice din meniul hotelului, oriunde pe proprietatea acestuia (interior, piscine, terase pe plaja...). Inutil de mentionat ca hotelul era de o curatenie fantastica ( practic oamenii aia nu se opreau din spalat pe jos si curatat plantele). Camerele de hotel erau destul de mari si curate insa m-as fi asteptat la un design mai placut pentru o camera de 5 stele. Aerul conditionat din hotel era destul de bine gandit si desi era putin mai rece decat ar fi trebuit nu simterai nici un fel de curent de aer suparator. Meniurile restaurantului erau si ele la inaltime culminand cu deserturile care erau absolut divine (practic cele mai bune prajituri pe care le-am mancat in viata mea). Staff-ul hotelului era foarte prietenos si glumet, chiar managerul hotelului intrand in vorba cu toti oaspetii

Referitor la egipteni ca oameni, lucrurile nu stau atat de bine ca pana aici. Caracterul lor este destul de murdar, incercand sa te pacaleasca la orice tranzactie facuta sau impingand glumele pana la nesimtire in special in ceea ce priveste partea feminina. In general se luau de femeile tuturor turistilor fara nici o jena si cereau bacsis la aproape orice. De asemenea carnetul de sofer la ei se ia printr-o simpla cerere la implinirea varstei legale !!!!! ceea ce se si vedea pe sosea. Traficul era absolut haotic. Cel care intra primul intr-o intersectie trecea iar ceilalti o luau pe unde apucau daca nu mai reuseau sa franeze, cel din spate trebuia sa-l fereasca pe cel din fata orice schimbare de directie facea respectivul. Oglinzile retrovizoare erau optionale ca si semnele de circulatie dealtfel iar in contrast cu drumurile exceptionale masinile erau numai vechituri de gen dacia 1300 sau lada. In cele 7 zile petrecute acolo nu am vazut decat foooarte putine masini decente, nu vorbim de lux.

Moneda locala este lira egipteana avand ca subdiviziune piastra. Banii erau destul de vechi si se puteau dezintegra in mana ( parca ar fi fost chiar de pe vremea faraonilor). cea mai mare bancnota era 100Lire care echivala cam cu 15 Euro. Salariile cele mai mari ale angajatilor din hotelul nostru ajungeau undeva la 50E asa ca un bacsis de o lira egipteana era arhisuficient in majoritatea cazurilor!!! Am lasat totusi 10E in pasaport pentru o camera buna si 1E la transportul bagajelor !

Ca si excursii optionale am mers la Cairo/piramide, la Muntele lui Moise si manastirea Sf Ecaterina si am facut o mica calatorie cu submarinul cu fund de sticla. In excursia de o zi de la Cairo am vazut de asemenea muzeul de egiptologie si institutul de papirusuri. Din pacate excursiile mi-au lasat un gust amar datorita felului in care egiptenii isi bateau joc de propriile monumente. Baza piramidelor era invadata de sute de beduini cu camile care nu te lasau sa faci o poza in voie. Sareau toti pe tine sa faci poze cu camilele, sa-ti dea suveniruri asa incat iti cam pierea cheful. La Sf Ecaterina de asemenea totul era lasat in paragina in schimb se lua taxa pe absolut orice (fuste pentru barbati cu pantaloni scurti, bude...). Traseul montan s-a facut noaptea cu incepere de la ora 2 si s-a ajuns in varf la ora 5 dimineata. Am prins rasaritul de soare acolo si a fost foarte frumos !

Temperaturile au fost in general de 38-42 grade ziua si 36-38 grade noaptea, similare cu ale noastre numai ca acolo nu se racorea nici noaptea spre deosebire de cum e la noi. Aerul nu are totusi umiditate foarte mare astfel incat este respirabil. Salinitatea apei este foarte ridicata asa ca trebuie avuta grija mare la deschisul ochilor sub apa. Cunoscand situatia din alte destinatii similare, am deschis ochii prima oara si am asteptat vreo 15minute sa-mi treaca inflamatia dupa care m-am acomodat si nu mai erau probleme. La recifurile de hotel se puteau face atat scufundari cu echipament dedicat ( inclusiv cursuri dedicate) precum si snorkeling. Desi mi-am dorit timpul nu mi-a permis sa fac un curs de 4 zile pentru scufundari asa incat in zilele ramase la hotel am facut snorkeling, reusind sa ma scufund la 5-6m cu o pereche de ochelari si labe !

Link către comentariu

Nu pot sa cred ca am citit tot. :D Interesanta experienta si ma bucur ca ti-a placut, auzisem numai lucruri nasoale despre Egipt. Care e treaba cu traseul montan? De ce noaptea? Doar pentru rasarit?

Link către comentariu

56336804if3.th.jpg34979724ut4.th.jpg64503051va1.th.jpg81329855nc9.th.jpg76978169vj3.th.jpg14437605qy5.th.jpg10047251xd8.th.jpg

Noaptea pentru ca e totusi putin mai racoare. Ziua la halul in care arde soarele nu-ti prea arde sa urci 3 ore pe munte ! Experientele neplacute sunt mai mult cu Hurghada decat cu Sharm !

Modificat de fuscobal
Link către comentariu

Super fain review-ul. Nu credeam ca o sa apuc sa citesc posturi asa lungi, dar stiind cine e autorul topicului nu am ezitat sa-l citesc. :rolleyes:

Intr-adevar, pare o locatie foarte interesanta si de neratat.

Link către comentariu

si suma total cheltuita, cazare+ excursii + ce-ai mai achizitinat de pea-colo?

merita ceva anume, cum e cazul electronicelor in Dubai?

Modificat de keluboss
Link către comentariu

Nu prea merita nimci de cumparat. Nu au decat chiripiruri ieftine iar in bijutierii de acolo nu prea as avea incredere stiindu-i cum sunt ca oameni. In afara de costul excursiei nu am mai cheltuit decat 340$ pe excursii (pentru ambele persoane, deci 170/pers) si alte cateva maruntisuri pe esente de parfumuri pe care ei le vand ca si esente concentrate ce stau la baza marilor case de parfumuri din lume ( Cica aia cumpara de la ei esentele, adauga alcool si le vand la ditamai pretul. Nu stiu care e adevarul dar am luat cateva cadou pentru acasa) . In total, pentru 2 persoane au fost 520x2+340+inca maxim vreo 2-300 pe diverse cadouri sau labele mele pentru snorkeling !

Link către comentariu

Ma duc si eu tot in Sharm El-Sheikh de pe 6 august. Sper sa fie frumos, insa din cate am inteles, trebuie sa ai si putin noroc sa nimeresti undeva decent (ca hotel, ma refer). Hotelul ales e de 4* all inclusive, chiar langa plaja. Voi aplica si eu faza cu cei 10 EUR in pasaport cand imi iau camera :)

Voi reveni cu impresii dupa ce ma intorc (daca ma intorc teafar, ca am inteles ca au fost niste atentate prin 2005, in SES). ;)

Link către comentariu

Chestia cu 10 euro in pasaport mi se pare.. ciudata; m-as astepta ca la stelele respective sa nu fie camere bune si camere proaste ci numai camere bune. Daca as gasi vreo problema in camera m-as duce la receptie si le-as sesiza acest lucru - eventual as cere alta camera.

Link către comentariu

Nu-s bune sau proaste dar pot fi cu vedere la mare/piscina sau la desert. Tu ce preferi ? ;) Ti-ai ales cam aiurea sa mergi in August pentru ca vei avea probabil 45 grade la umbra si 60-70 grade la soare. Poarta litri de creme dupa tine si ia cel mai mare factor de protectie pe care-l gasesti !

Link către comentariu

• 5 months later...

Intentionez si eu sa merg in iulie. Cum o sa stau probabil mai mult in apa - temperatura de afara nu va fi o problema; Pozele atasate sunt gasite pe picasa web (nu sunt facute de mine).

http://picasaweb.google.com/twila.egypt/DivingInEgyptJun07

altele:

http://picasaweb.google.com/dani.fritz/SharmElSheikh

Sharm el Sheikh va fi cu siguranta.

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

eu unul inca nu am decis; Am inteles ca ar fi 2 mari agentii pt. egipt

Calibra http://www.vacanteinegipt.ro/contact.php

Best Reisen

Mai sunt si altele.

Hotelul il voi alege consultand tripadvisor sau daca mai gasesc oferta - merg la cel deja "puricat" de fuscobal.

Ma intereseaza in mod special un avion direct bucuresti-Sharm El Sheikh

Cei de la Calibra s-au laudat ca se poate; Pentru preturi actualizate mi-au zis sa astept pana in martie...

Cam aierian era omul cu care am vorbit; Imi place sa vorbesc cu un agent care a vizitat locul despre care vorbeste...

Din pacate la noi gasesti f. putini.

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Despre Hurghada, ce stiti?am citit pe Softpedia o gramada, dar...Eu plec pe 12 martie pentru 12 zile la hotel Makadi Palace.Biletele sunt luate de un amic din Ungaria iar plecarea o am din Budapesta.Am citit si lucruri bune dar si rele.Se poate face baie si plaja in martie?am inteles ca temperatura medie in aer ar fi de 22 grade.Plec un pic cu inima stransa, nu stiu la ce sa ma astept acolo :) .

Link către comentariu

Despre hurgada am auzit pareri impartite 50-50%. De asta am evitat zona. In sharm el sheikh poderea de multumiti e mult mai mare 90% - 10% nemultumiti.

Stiu ce vreau eu de la vacanta si am alez zona sharm el sheikh.

Eu plec dupa tine asa ca sunt nerabdator sa aud detalii...

Link către comentariu

Mda, despre Sharm El Sheikh am auzit si eu multe lucruri bune, dar nu a fost sa fie.Speram sa fi fost cineva la Hurghada :P .Acum nu mai pot da inapoi, o sa va povestesc care e treaba cu Hurghada cand ma intorc.

Link către comentariu

merita. am fost in sharm el-sheikh in august anul trecut. super fain! daca vrei un review, poti citi aici (sper ca nu se supara nimeni daca dau link extern):

http://mihaic99.blogspot.com/2007/08/intoa...-el-sheikh.html

Am ramas super impresionat de Egit din cele povestite de tine si nu numai.Poti sa zici ceva si de bani...cat au fost biletele...altele ...etc.mersi

Link către comentariu

Mie nu-mi place treba cu stegurile de loc - am oroare de asa ceva de pe litoralul romanesc; Am dat de salvamari batuti in cap de nu te lasau sa intrii in apa decat pana la genunchi. In grecia nici nu ii simteai...

Erau valuri mari sau care era treaba cu steagurile?

Sotia vrea sa mearga cu camila... ;) :( Pe unde se poate presta aceasta activitate?

Excursie cu vaporasul pt. snorkeling sau diving vreau si eu.

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

Am ramas super impresionat de Egit din cele povestite de tine si nu numai.Poti sa zici ceva si de bani...cat au fost biletele...altele ...etc.mersi

biletele m-au costat 1038 EUR pt 2 persoane (eu cu sotia). pe excursiile optionale am mai platit acolo cam 400 EUR, iar ca si cheltuiala nu am facut mare lucru, cam 200 EUR.

daca vrei si poze, putine la numar ce-i drept, am postat si aici: http://www.amfostacolo.ro/impresii.php?id=204

Link către comentariu

Raman intrebarile de pe prima pagina si in plus ma intereseaza ce alternative sunt pt. cei care nu inoata f. bine si vor totusi in mare nu in piscina? Unde are apa 20-30 cm nu poti sa inoti - unde are 30m parca nu e asa "safe" daca nu esti f. sigur pe tine.

Link către comentariu

MOTANUL > unde apare 30 cm intr-adevar, nu poti inota. e recomandat sa nu intri descult ci cu niste papuci de plaja pentru ca te inteapa coralii pe care calci (sau resturile de la ei - bariera de corali incepe pe la 40 m de tarm de obicei).

exista o punte care intra in mare si ajunge la acasta bariera de corali, de unde apa incepe deodata sa fie adanca, cam pana pe la 30-40 m.

ca si idee, exista cineva (un egiptean) care sta pe acolo si mai supravegheaza sa un se intample ceva. au niste steaguri care indica daca este sigur sa inoti sau sunt valuri mari, caz in care se pune o bariera si nu poti ajunge pana la locul in care sa te balacesti.

daca nu esti un bun inotator, fii fara grija, fa-ti rost de un kit de snorkeling (nu mai stiu cat am dat pe el, dar scrie la linkul pe care l-am dat mai sus) si te vei bucura de minunatiile subacvative. este superb, nu credeam ca exista asa ceva decat in filmele lui Cousteau. inca ceva extrem de important - pentru a te scufunda in apa _extrem_ de sarata, trebuie sa fii bun. eu unul nu am reusit sa intru mai mult de 2-3 m adancime. apa te ridica singura la suprafata. imagineaza-ti Marea Neagra ca si salinitate, apoi inmulteste cu 10. :vaidecapulmeu:

Link către comentariu

daca nu esti un bun inotator, fii fara grija,

Nu pentru mine era intrebarea. :icon_thumright: :rr: La mine grija e ca nu vreau sa mai ies din apa...

Am echipament de snorkeling si atestat de diving. Poate imi dai mai multe detalii despre excursia facuta cu vaporasul - am citit ca puneau la dispozitie si echipament de diving. (eu nu am costum complet - doar labe, vizor, snorkel, "ciorapi" manusi).

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

da, ne-au pus la dispozitie echipament de snorkeling, nu de diving.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!