Jump to content

Probleme motor Audi 80 B4


blueyed
 Share

Postare recomandată

Inainte de concediu si plecarea la mare mi s-a parut ca motorul nu prea trage si dupa consultarea mecanicului personal am decis sa schimb filtrul de benzina. Zis si facut insa dupa 2 zile motorul mergea prost. Mai exact...se opreste in mers!!!! in mod deosebit la viraje (chiar si foarte largi). E adevarat nu se intampla mereu dar am patit-o pe autostrada, la Lehliu :scratch: la curba aceea la dreapta si aveam cam 50-60km/h. De asemenea la ralanty (cred ca asa se scrie corect) motorul nu merge cum ar trebui. Are tendinta sa se opreasca ca si cum nu se alimenteaza. Mentionez ca sunt afon in ale motoarelor si ca vorbim despre un motor de 2000cmc, 90CP, injectie monopunct. Nu stiu daca e important dar tot in acea perioada, furtunul de presiune de la servo-directie a inceput sa "rasufle", adica la cele 2 capete este murdar-curge f f putin. Astazi am programata o vizita la mecanic cu scopul de a schimba acel furtun, de a curata o piesa (am spus sunt afon), un soi de pastila zicea el care e posibil sa fi prins mizerie si, daca nu se rezolva, duc injectorul la curatat.

Care ar fi cauza/cauzele pt care motorul nu mai functioneaza normal dupa schimbarea filtrului de benzina? Ce solutii ar fi pentru revenirea la normal

Am un amortizor pe spate, stanga care "bate" Adica se aude o bataie fier pe fier cand trec peste denivelari. Initial am crezut ca sunt bucsele de la puntea spate pe care le-am schimbat. Acelasi mecanic spune ca amortizorul functioneaza perfect, nu e curs, ca este o problema relativ des intalnita si ca nu e necesar sa-l schimb decat daca ma deranjeaza zgomotul. Ce credeti?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

- Se scrie "relanti"

- Intrebare poate stupida, dar ai benzina in rezervor si busonul e bine strans?

- Inteleg ca motorul functiona asa cum descrii, ai schimbat filtrul, a mers bine 2 zile si apoi a reinceput? Din ce descrii tu o posibilitate mi se pare a fi pompa de benzina. Spune-i mecanicului sa-ti verifice presiunea si debitul inainte de injector.

- N-am mai auzit de amortizor care sa functioneze perfect dar sa bata. Sau nu functioneaza corect, sau prinderea e slabita

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Corect s-ar scrie "ralanti". "relanti" este un cuvant romanesc din argoul mecanicilor "dupa ureche". No ofense, pls.

Cum si-a dat seama mecanicul ca amortizorul functioneaza perfect? L-a pus pe vreun banc? s_c are dreptate, un amortizor care "bate" nu e ok. Ar fi bine sa o duci pe un stand de amortizoare care iti spune uzura in procente.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ralanti sau relanti...problema motorului era una f f simpla. Inainte sa plec la mare, in momentul in care am schimbat filtrul de benzina, l-am rugat sa-mi umble putin la avans. Mi se parea ca e prea lenesa si m-am gandit sa-i dau putina vana. Ieri s-a rezolvat problema. Un mic reglaj al avansului si al ralanti-ului a rezolvat buba. Acum motorul merge ca uns, trage, totul e OK

Referitor la amortizor: este prins bine, nu este curs, lucreaza bine, lanseaza bine, etc...doar "bate" din cand in cand. Evident am cerut si o a 2-a opinie (chiar si o a 3-a). Mi s-a spus ca s-a mai vazut asa ceva si nu am de ce sa-m fac probleme decat daca n'am pe ce sa arunc banii sau ma deranjeaza in mod deosebit acel zgomot care, repet, nu se aude decat in anumite momente. Daca mergi pe sosea buna nu scoate un sunet. In concluzie, momentan nu-l schimb.

Multam de sfaturi, sunte-ti de un real ajutor!

Chiar nu are nimeni un A4 de vanzare?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ma bucur ca ai rezolvat - dar ce treaba are avansul cu (vg) curba... :salut:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

habar nu am!!!! Stiu doar ca se oprea motorul, inclusiv la parcarea laterala cu spatele si acum n-o mai face. Mi-a explicat nenea mecanicul in termeni "mecanici" dar evident nu am priceput nimic. Ideea e c-am rezolvat problema

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

O testare de eficienta a amortizoarelor nu costa mai mult de 180 - 200.000 lei. Exista standuri speciale pentru asa ceva. Unde am lucrat eu inainte au un astfel de stand.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

imi poti recomanda un service unde se pot testa amortizoarele?Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

La Com Nico Serv au un astfel de aparat. Sediul e pe Bd. Iuliu Maniu (dupa Metro) pe dreapta chiar inainte de podul dinainte de Carrefour, la iesirea din Bucuresti. Nu te lua dupa preturile afisate, totul e negociabil acolo.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

chiar! adica??? E un motor de 2000cmc, 90CP cu injectie monopunct (un singur injector) Nu se spune "monopunct" sau care-i problema?

Mersi danrzc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil vali nu a auzit de un astfel de motor. Mi se pare ca au fost destul de putin intalnite... sau ma insel eu?

Cu placere blueyed. Multa bafta !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

sunt FOARTE putin intalnite - numai eu stiu vreo doua (in afara de acesta)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mi se pare ca acest motor se vindea doar in USA? poate asta o fi motivul ca nu le vedem pe aici?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

OK, stop: eu am glumit, motoarele de 2000 monopunct sunt frecvente pe B4 (in Romania :) ). Nu stiu ce-a vrut valiauto sa intrebe de fapt, dar pana cand nu ne lamureste hai sa ne oprim aici.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!