Jump to content

Golf III TD 90 CP sau BMW 324 Td? Un sfat... pls...


Konijiro
 Share

Postare recomandată

Sunt total nou in ale masinilor, imi voi lua permisul cam intr-o luna si am cam 5000 de euro de dat pe o masina. Imi plac in mod egal astea 2 masini (BMW-ul este cel "ursulet") dar nu stiu exact care ar fi mai buna. M-am orientat catre diesel pentru ca vreau sa merg cu ea zilnic si se va simti consumul redus, plus ca, incepator fiind, nu vreau sa dau prin garduri cu vreun GTI 16v Am gasit un BMW din asta din 90 cam la 3700 de euro, VW se invarte pe la 4000-4500, m-ar interesa cel de 90 CP. Orice pareri sunt binevenite. Va multumesc

P.S. Golfurile III diesel au motor TD sau TDI?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ar fi sa aleg intre cele doua masini as alege Golf-ul III TDI. Voi explica in continuare de ce.

De la inceput trebuie sa spun ca sunt un mare fan BMW, in special al seriilor 3 si 5. Insa nu cred ca este indicat ca in anul 2004 sa cumperi o masina din '90, din multe motive. Primul ar fi probabil starea tehnica a masinii, care nu poate fi prea buna, oricat de mult s-ar lauda fostul proprietar. Chiar daca am trece cu vederea acest lucru, BMW-ul "ursuletz" este totusi o masina total depasita pentru zilele noastre, nu numai ca aspect dar in special ca si conceptie. Este dupa parerea mea o masina frumoasa pentru o masina veche. Mai mult, motorul 324d nu este renumit pentru fiabiliatate.

Pe de alta parte, un Golf III este mai nou cu 5-6 ani (presupunand ca vei cumpara unul din '95-'96+), ceea ce se reflecta atat in design cat si in functionare. Uzura este probabil de asemenea incomparabila. Cei cativa ani in minus se vor reflecta si in calitatea si multitudinea dotarilor de comfort. Pe langa toate acestea, sa nu uitam ca este echipat cu un motor TDI - turbo, cu performante superioare din toate punctele de vedere, inclusiv consum.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am avut un BMW cu motorul 2.4 TD. Masina este ok , dar totusi iti recomand GOLF-ul pentru ca este o masina mai noua si are aceleasi performante cu BMW-ul. In plus Golf-ul consuma mai putin.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Inca un argument pt. Golf (pe langa cele ale antevorbitorilor mei, cu care sunt intrutotul de acord): din cate stiu piesele de schimb pt. VW sunt _mult_ mai ieftine decat cele pt. BMW

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va multumesc pentru sfaturi. Ma gandeam cam la fel, mai ales partea cu vechimea masinilor. Ma voi orienta catre un Golf, ceea ce nu inteleg e ca sunt niste variatii destul de mari de preturi, am gasit pe net masini facut in 95 sau 96 si preturile urcau de la 3700 pana la 6000, pentru masini cam cu aceleasi dotari si cu acelasi motor (oricum, cautam numai alea cu motor de 90 CP). Cam la ce ar trebui sa ma uit cand o cumpar? Am tot auzit chestii legate de motoarele diesel, ca trebuie verificata compresia, etc. Daca merg cu ea la un mecanic inainte sa o cumpar, ce verificari sa ii zic sa ii faca? Si unde ma pot eu uita la ea ca sa imi dau seama daca nu e facatura (rugina ascunsa sub vopsea, etc..). Va multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic ca mai greu cu rugina ascunsa .. masinile astea aveau 10 ani garantie impotriva coroziunii ( doar daca nu a avut accident si a fost pusa o tabla nashpa.. ).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!