Jump to content

Schimbare distributie - cand , cum , de ce ?

voinea
 Share

Go to solution Solved by andrei_221,

Postare recomandată

Fratilor, n-a mai schimbat nimeni rola/rolele de la cureaua de accesorii pe un ALH?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

ansablul rola, arc si amortizor pica des.... dar nu pica rola.. pica amortizorul...

Link către comentariu

Deci amortizorul trebuie inlocuit (de fapt tot angrenajul) numai daca pare curs sau blocat? Sau se inlocuieste obligatoriu impreuna cu cureaua de accesorii si cu celalalta rola?

multumesc

Link către comentariu

Mie mi s-a rupt rola de la alternator. Intinzatorul de la cureaua de accesorii a fost schimbat ulterior.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am schimbat luna trecuta si eu rola cu intinzator de la accesorii (planuisem sa o schimb odata k distributia peste 5000), pe care am zis sa nu o cumpar de oriunde ci de la ausburg pt k sunt piese nemtesti nene si dupa circa o saptamana a inceput sa se auda la fel ca cea veche

Link către comentariu

marius1982.11

deci ai luat original?

Link către comentariu

Am si eu o intrebare. Am un b6 2.0 tdi 140 cp din 2006 luat anul trecut din Germania. Distributia a fost facuta pe la aproximativ 120000 km de fostul proprietar. Acum am 208000 si ma gandesc sa o fac mai devreme (adica la 210000 si nu la 240000 cum scrie in carte) dar am o dilema. Trebuie neaparat sa schimb si cureaua de la alternator cu rola de la capac alternator?? Asa mi-a zis cineva ca ar fi auzit la o reprezentanta vw. Am avut un golf 4 1.9 tdi inainte si i-am facut de 2 ori distributia si nu am schimbat niciodata si cureaua de la alternator (doar cureaua zimtata, role si pompa apa). Ce imi indicati?

Din cate stiu eu, si din cate mi-au spus si inginerii de la VW, prima curea, cea pusa din fabrica se schimba la 120.000 km, pe urma, daca e orginila VW se schimba la 90.000 km, daca nu, la 60.000 Km. Vezi ca in carte iti scrie pt fiecare curea in parte(din fabrica, originala VW, si ...). La mine cel putin asa scrie. Recomnadarea mea schimb-o. Poti sa intrebi si pe cineva la un service VW autorizat.

Link către comentariu

Acum cateva zile am schimbat si eu distributia,adica curea Gates, rola Ina,rola Litens.pompa apa Hepu si curea accesorii Gates la fix 130k.Dupa schimbarea si reglarea curelei(dupa semn,deci ca la carte) prezenta un mic zornait in functionare.Ascultata cu foarte mare atentie,am constatat ca acest mic zgomot provine din zona dintilor curelei care ruleaza pe rola zimtata a pompei de apa.Ambele fiind noi,cureaua pliindu-se exact pe dinti, este normal sa aiba un mic zornait.Fiti fara grija ca dispare chiar dupa cateva sute de kilometri.Verificat!in sensul ca dupa schimbarea distributiei am facut aproximativ 700 de kilometri si nu mai sesizez nimic.

Link către comentariu

Kit de distributie - 580 ron. Curea BOSCH, role RUWILLE, pompa apa AIRTEC.

Ce parere aveti?

Link către comentariu

Kit distributie 600 lei cu TVA : curea Gates,role Ina si Litens, pompa apa Hepu.

Link către comentariu

Kit de distributie - 580 ron. Curea BOSCH, role RUWILLE, pompa apa AIRTEC.

Ce parere aveti?

Proasta parere. ruwille nu prea exista ca firma. Iar airtec la fel. Avand in vedere ca schimbarea (sau defectarea) oricarei componente duce la inlocuirea ansamblului, eu as vota INA, SKF, alte marci cunoscute. Pt pompe de apa Hepu, SKF, neaparat cu impeller metalic (sunt unele cu impeller de bronz, alea ar fi cele mai bune).

Mai am o problema - subiectiva, recunosc - cu piesele de schimb Bosch... Eu unul as lua curea ContiTech... Bosch stiu ca se face si in Turcia (si nu am idee daca e 100% original cand vine din Turcia).

Dupa ce m-am tot agitat, am ajuns la concluzia ca iau piesele de la poro. Macar stiu pe cine injur daca am probleme :))

Mai e o chestie - de principiu; Kiturile de distributie sunt (vb de cele de origine) de mai multe feluri: de 80K, 120K si 150K Km intre schimburi. La cele "compatibile" poti doar sa ghicesti cat or sa tina. Prefer sa dau banul si sa stiu ca am si role, si curea de 120/150. Iar pompa musai cu cod original, pt ca am coleg cu pompa after rupta (ax gripat).

Modificat de Stefan_B
Link către comentariu

Ai dreptate. Tocmai de-asta am cerut si parerile voastre (desi data trecuta am pus curea Bosch). O sa caut pe cineva sa-mi ia un kit de la magazinul de unde l-a lua mishulake.

Link către comentariu

Vreau sa achizitionez un kit de distributie + pompa apa marca SKF. stie cineva o parere despre marca asta daca e buna?

Link către comentariu

Programata dupa pasti inlocuirea kit-ului de distributie la BCA. Pret 430 Ron 2 curele, 4 role pe ContiTech.

Link către comentariu

am cerut o oferta la dealerul local, si mi-au trecut pe deviz si urmatoarele:

- intinzator curea aux

- rola alternator unisens

- curea auxiliara

in plus fata de inlocuire kit distributie + pompa apa(la 1.9 TDI 105CP);

e necesara inlocuirea respectivelor componente?

Link către comentariu

marius1982.11
Vreau sa achizitionez un kit de distributie + pompa apa marca SKF. stie cineva o parere despre marca asta daca e buna?

SKF e marca foarte buna in rulmenti(cred ca si simeringruri), deci banuiesc ca si pompa e buna.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

deci e ok ca si role si pompa de apa, oare ce curea are in kit? cred ca o sa ma lamuresc cand o sa vina comanda. a mai auzit cineva de curea SKF? sau mai bine zis daca a pus pe masina curea SKF.

Link către comentariu

e necesara inlocuirea respectivelor componente?

Probabil prezinta urme de uzura cele care sunt pe masina.

Daca iti permiti, e indicat sa le schimbi odata cu distributia, pentu ca daca cedeaza ulterior vei plati manopera tot cat pentru schimbat de distributie.

Link către comentariu

Am primit kitul SKF cu urmatorul continut: curea, rola mica + rola mare, amortizor de vibratii, pompa apa. cureaua este SKF, doamne ajuta sa fie buna. pret 750 ron.

Link către comentariu

Pana la urma am cumparat si eu un kit bunicel:

- curea Contitech

- role INA (ambalate Ruville)

- pompa Airtex.

Pret 550 ron. Urmeaza sa le schimb cand am timp.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Buna alegere si preturi bune.Aceeasi varianta mi s-a propus si mie tot pe la acelasi pret, insa in privinta pompei, am fost influentat de legea cutumei si am ales Hepu, desi am auzit ca si Airtex sunt foarte bune.In fond, pompa trebuie sa tina pana la urmatorul schimb de distributie si nu 100 de ani!

Link către comentariu

oferta de la bosch car service:

role(ghidaj+intinzatoare) ruville - 300ron

curea distributie VW originala - 150ron

pompa apa airtex - 150ron

de la alt service local am primit si:

set curea distributie CONTI SYNCHROBEL KIT - 480 ron

pompa apa hepu - 245 ron

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am schimbat si eu distributia la ALH, zilele astea, la 90 000km/6ani.

Am pus kit Contitech cu role INA, rola de intindere este Litens, exact la fel am gasit si pe masina cind am demontat, pompa de apa am pus GK la 155RON, iar kitul Conti a costat 510lei, total 655. A mai fost un antigel febi de 1,5l.

Modificat de Giurgescu
Link către comentariu

• 3 weeks later...
bbogdanmircea

Salutare.

Ptr AXR 2003 aveti idee ce kit de distributie ar trebui ca vad ca sunt mai multe?

distrib AXR

Pe langa kit ce piese ar mai trebui pentru un schimb complet? Am inteles pompa apa, mai trebuie si un intinzator special?

Link către comentariu

Va rog o parere pentru kitul de mai jos e ok calitativ , pretul mai putin ma intereseaza!

Cureaua - Dayco

Rolele - Breda

Pompa apa - QH

totul - 530 lei

Multumesc!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!