Jump to content

Schimbare distributie - cand , cum , de ce ?

voinea
 Share

Go to solution Solved by andrei_221,

Postare recomandată

On 14.01.2026 at 17:19, Xman_ghio a scris:

Pare ok.
Simeringul nu trebuie inlocuit daca nu curge/umezeste

Schimbi simeringurile automat la distributie vilbrochen si la axele cu came.

Nu esti pe Softpedia aici sa dai tu la misto sfaturi, ca nu ii platesti tu manopera la om + alte curele noi (nu se refoloseste cea de distributie si de accesorii daca au fost demontate;) citeste si tu manualul de reparatii al masinii original) daca incepe sa ii curga pe la simeringuri ulei.

Cureaua de la pompa de ulei se dezintegreaza, apar fisuri, se rup fasii din ea, infunda sorbul pompei de ulei.

Nu se schimba la kilometrii dati de tine din burta ci la mai putini km ;)

Au fost cazuri de motoare distruse de la infundarea sorbului pompei de ulei cu resturi de la curea sau ruperea curelei de antrenare pompa de ulei.

Nu cred ca faci tu reparatia la colegul forumist daca se intampla ceva cu motorul !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Hai ca nu e chiar asa. Arata-mi o poza sau spune-mi cate curele cu probleme la pompa ulei ai intalnit la diesel 1.6-2.0, nu din auzite.
Care sfat e la misto? Nici nu exista interval de inlocuire la cureua aia. Ori ne place sa schimbam niste piese care tin de 4-5ori fata de cat le schimbam. Ca un filtru de combustibil schimbat la 10.000k, e in floarea varstei la km aia, adica aici nu mai respectam producatorul cand zice 60-90.000km.

Link către comentariu

Ce zici tu e la motoarele de ford ecoboost si "pejo", am vaazut live...era toata crapata si vai de capul ei. Aia de distrubutie mai subtire decat un deget, role de plastic, ma rog, ceva compozit.

In schimb am vazut si una scoasa dintrun passat, arata ca noua, lafel si cea dintrun motor dinamitat. Am fost surprins, nu ma asteptam, stiind fiasco-ul celor de la ford. Nu știu care e intervalul de schimb, doar realatez 3 cazuri care le-am vazut live.

Care e treaba cu Softpedia?

IMG-20250128-WA0008.jpg

IMG-20250128-WA0010.jpg

IMG-20250128-WA0006.jpg

IMG-20251009-WA0023.jpg

Link către comentariu

E cu totul alta treaba acolo .

la VAG antreneaza doar pompa de ulei .

Am inlocuit multe ,niciuna nu dadea semne de duca ,nici peste 300.000 km (cei din bord :D )

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   3 membri

• Xman_ghio
    • MihaiGSM
    • davidut5
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!