Jump to content

Schimbare distributie - cand , cum , de ce ?

voinea
 Share

Go to solution Solved by andrei_221,

Postare recomandată

va zic caz tare la mine ... Golf-ul meu, e 2017, cumparat in 2019 de la WeltAuto, in 2019 avea in jur de 50.000 km. Acum in 2024 are 120.000 km, schimburi ulei filtre facute la 10.000, pus numai Motul ... in fine ... E motor 1.0 TSI 110 CP ... Distributie pe curea ... Eu stiind ca pe la 120.000 km ar fi cam cazul sa fac distributia, ma duc la Scorpion sa intreb, cu certificatul masinii ... Cauta in program, surprize surprize, nu ii da programul la cati km se face, ii da doar cum se face ... 

Pe unul din siturile de piese, astea mari, https://www.autodoc24.ro/piese-de-schimb/set_curea_de_distributie-10505/vw/golf/golf-vii-5g1-be1/124239-1-0-tsi, cand am introdus datele masinii, da la 240.000 km ... Boss serios :)) Pompa de apa pe la 60.000 era pa pa ... Voi ce spuneti? Oricum dupa sarbatori, ca mi-a aparut si service in 1700 km, banuiesc ca e schimbul de ulei, ptr ca ultimul schimb a fost la 110.000 km in iulie ... :D 

Modificat de Nenciu Victor
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...

B8 la un pas de dauna majora .

Toate piesele praf

Distributia din fabrica,sarita de la punct.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

acum.. stii cum e. mai e si vina utilizatorului

Pompa aia de apa sigur facea zgomot.. si daca nu facea zgomot pierdea antigel si scadea nivelul in vas destul de des.

are 10 ani motorul. era si cazul

Link către comentariu

Corect .

Din pacate utilizatorul respectiv vrea de la  masina doar sa mearga.

Link către comentariu

On 12/3/2024 at 7:41 PM, Nenciu Victor said:

va zic caz tare la mine ... Golf-ul meu, e 2017, cumparat in 2019 de la WeltAuto, in 2019 avea in jur de 50.000 km. Acum in 2024 are 120.000 km, schimburi ulei filtre facute la 10.000, pus numai Motul ... in fine ... E motor 1.0 TSI 110 CP ... Distributie pe curea ... Eu stiind ca pe la 120.000 km ar fi cam cazul sa fac distributia, ma duc la Scorpion sa intreb, cu certificatul masinii ... Cauta in program, surprize surprize, nu ii da programul la cati km se face, ii da doar cum se face ... 

Pe unul din siturile de piese, astea mari, https://www.autodoc24.ro/piese-de-schimb/set_curea_de_distributie-10505/vw/golf/golf-vii-5g1-be1/124239-1-0-tsi, cand am introdus datele masinii, da la 240.000 km ... Boss serios :)) Pompa de apa pe la 60.000 era pa pa ... Voi ce spuneti? Oricum dupa sarbatori, ca mi-a aparut si service in 1700 km, banuiesc ca e schimbul de ulei, ptr ca ultimul schimb a fost la 110.000 km in iulie ... :D 

ca tot am vazut si comentariul acesta.

TSi nu are nicio treaba cu TDi dpdv al distributiei... iar pompa de apa nefiind antrenata de distributie, nu are rost discutia .

la TSI chiar nu e problema cu distributia la 120.000 km. 

pentru informare atasez niste poze cu o distributie de 1.0 TSI la 240.000 km. Nicio urma de uzura, la curea sau intinzator...

WhatsApp Image 2024-12-20 at 14.12.56.jpegWhatsApp Image 2024-12-20 at 14.12.42.jpegWhatsApp Image 2024-12-20 at 14.12.16.jpeg

Link către comentariu

Pai si crezi ca ce afiseaza bordul e real? De obicei cei ca el isi doresc de asemenea si preturi bomba la masini iar acolo incep problemele 😀

Link către comentariu

Din pacate km sunt reali.

Link către comentariu

ca tot veni vorba, la un 1.0 tsi de 180 mii km.. am schimbat distributie tot etc dar pompa de apa nu

e vreun risc daca o las pana cade? am vazut ca e 1000 lei pe oem. as putea sa o schimb preventiv

Link către comentariu

Plus ca pare ca a curs ulei pe cureaua aia de arata in halul ala. Am schimbat si eu recent distributia (curea + role + pompa de apa) la aprox 130 000 mii de KM si 7 ani, abosolut nici o uzura importanta - mergea ca popa pana la 190 000 km cat zice producatorul. Si era vorba de un kit de la Contitech, nu orignala. Pe asta de acum nu mai "grabesc" sa o schimb.

Link către comentariu

32 minutes ago, adrian001 said:

pare ca a curs ulei pe cureaua aia

Nu e ulei ,sa incins ca sa blocat pompa de apa :)

Uzura e de la timp (ore de functionare) nu de la km .

Modificat de EEXCALADE
Link către comentariu

Am inteles, uitasem ca la generatia asta de  motoare pompa de apa e antrenata de partea fara caneluri. Nici eu nu merg numai in afara cu ea, vede si Bucuresti din cand in cand, plus ca merg destul de agresiv cu ea. Chiar am fost mirat sa vad ca e intr-o stare atat de buna, in special in ceea ce priveste rolele si pompa de apa - cureaua e oricum usor de inspectat. Viteza media e undeva pe la 40 km/h in astia 130000 km.

Link către comentariu

marius1982.11
16 hours ago, EEXCALADE said:

B8 la un pas de dauna majora .

Toate piesele praf

Distributia din fabrica,sarita de la punct.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Am vazut si la 90k cu cureaua facuta franjuri, nu a apucat sa se rupa complet. A scapat doar cu un set de axe cu came noi.

Link către comentariu

în urmă cu 11 ore, EEXCALADE a scris:

Uzura e de la timp (ore de functionare) nu de la km .

Ptiu, cam asa sta treaba. Incepem sa intelegem ca o cifra "mica" in bord nu reflecta starea reala unui motor SH. Nu ar strica sa implementeze si un contor in bord, nu doar kilometraj (bineinteles ca se va "manari" si ala).  

Trag totusi concluzia generala ca producatorul a luat in calcul vreo 3000 ore pt cei 210.000 km (viteza medie 70 km/h), ori daca masina respectiva a fost rulata in Romania, a cam trecut pragul ala ..... 

Link către comentariu

Da,majoritatea km sunt facuti in RO (Bacau pana la 50-60.000 si restul in Bucuresti)

Link către comentariu

On 10/2/2023 at 3:13 PM, EEXCALADE said:

Inca un motor care ne arata ca nu doar km trebuie luati in calcul cand e vorba de uzura/imbatranire.

B8 2019 .

Am mai postat astfel de cazuri ,nu sunt rare.

Link către comentariu

Nenciu Victor

Va multumesc, pentru raspunsuri in legatura cu distributia. M-am mai linistit :D 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!