Jump to content

Accident Passat B6

OviDU
 Share

Postare recomandată

La mine s-a intamplat ceva ciudat.

Eu nu am primit decat un document.

Nu se numeste in nici un fel documentul, dar este document standard cu antetul brigazii de politie rutiera

si zice asa:

"Catre.......(nu e completat nimic dar probabil ar trebui sa fie numele meu)...

La data de ....pe calea plevnei...accident

Autovehiculele implicate......

rezultate etilotest.....

in cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala inregistrat sub numarul......care va fi solutionat de Biroul Cercetari Penale Sector 6

Din primele cercetari efectuate la fata locului a rezultat ca dnul........(conducatorul scuterului pe care l-am lovit).... a incalcat prevederile art.........

Autovehiculul......(scuterul).... este asigurat la .........cu polita nr......

Te rog sa-mi spui tu ce ai mai primit...ca incep sa-mi fac griji.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• CT 10 VWP

20

• OviDU

18

• cosmin_nst

18

• dodo13

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

Si Autorizatia de Reparatie n-ai primit ?! :blink:

Copia dupa procesul verbal + copia dupa RCA vinovat, etc. ti le dau dupa ce solutioneaza dosarul penal mai ales daca a fost declarat accident cu victime. Aici poti sta linistit :)

Cum la noi chestia asta poate dura si pana la 4 ani (au fost "N" cazuri :vaidecapulmeu:) tu intre timp trebuie sa poti sa-ti repari masina macar pe CASCO-ul tau...

Asa ca poti sa-i incepi cu :unsure:

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Mi-a dat si autorizatie de reparatie. Casco nu am. Si dosarul penal... de ce 4 ani?

Link către comentariu

De ce 4 ani ?! :P

Pai avem 3 instante si un cod penal de-l citeste si-l intelege fiecare cum vrea ;)

Am zis la modul general, poate no sa ai tu chiar "ghinionistul" :rolleyes:

E bine ca ti-ai primit autorizatia, dar foarte rau ca n-ai casco :blah_:

Oricum sper ca rezolvarea sa fie rapida, sa nu cumva sa-i treaca "tantalaului" prin cap sa te duca prin procese pt copia dupa RCA-ul lui (ca el poate refuza sa ti se de-a o copie si tu n-ai altceva de facut decat sa-l dai in judecata)

Btw, ca tot am vazut ca farul din stanga ti-e afectat, eu am schimbat pe al meu in urma unui vandalism, asa ca te pot ajuta cu detaliile:

- Far stg normal (3C0 941 005 AA) = 707.75 RON

- Inlocuit far stg = 40 RON

- Reglat far = 20 RON

...si pt aripa respectiva am asa:

- Left Wing code 3C0 821 021 = 725 RON

Preturi includ TVA si sunt de la reprezentanta TESS Brasov, dar pot sa difere cu putin, din cauza cursului :unsure:

Sper sa-ti fie de folos !

:huh: safe

Riddler

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Eu chiar am vazut in direct accidentul colegului "mariovenera" eram peste strada la vulcanizarea Sama schimbam cauciucurile de iarna cu cele de vara.

Tampitul cu motoscuterul a vrut sa iasa dintr-o curte si sa vireze la stanga si nu s-a asigurat. Dupa ce s-a ridicat de jos tot el era cu gura mare, nu avea nimic se certa cu toata lumea, cand a venit salvarea si politia brusc a inceput sa schioapateze si sa il doara oasele si l-au dus la spital.

Daca ai nevoie de martor la toata treaba asta eu te pot ajuta fara probleme pentru ca eu consider ca nu ai nici o vina in accident.

Link către comentariu

Merci mult mosadi,insa eu sper sa se termine totul repede si fara complicatii. asa m-au asigurat si multi dintre cei carora le-am povestit sau care au trecut prin asa ceva, intrucat e usor de dovedit ca e vina lui. Pentru orice eventualitate sper ca nu te superi daca iti cer nr de tel. pe privat; pun raul inainte poate nebunul imi face probleme si nu vrea sa-mi dea asigurarea sau alte tampenii de genul asta.

Link către comentariu

• 7 months later...

aseara (azi noapte) am reusit performanta sa lovesc nu unul, ci doi caini. unul mare, negru si frumos, altul mic, maroniu si prapadit. ambii sinucigasi de profesie. rezultatul: grila superioara sparta, grila inferioara sparta, ornamentul cromat de la grila spart, numar zdrente, sange peste tot. am recuperat sigla de VW. semnalizarile mi-au sarit de pe ambele parti, dar am reusit sa le "infig" la loc si functioneaza. am constatat cu aceasta ocazie (n-as mai fi constatat!) ca passatul e totusi o masina solida, bara e intacta, a sarit doar din cleme pe partea stanga si am "reasezat-o".

principala mea problema acum e una singura, ca va trebui sa o repar pe banii mei, intrucat nu ma lasa militia macedoneana sa ies cu ea avariata din tara, iar ca sa mi-o fac pe casco (am casco extins) imi trebuie constatare din tara. ca dracu'

are cineva idee cam cat ar putea costa inlocuirea reperelor pe care vi le-am enumerat? voi reveni cu poze

Link către comentariu

mda...pai: grila superioara: 570lei, grila inferioara cam 150 lei, astea vin cu tot cu marginile cromate. suportul de numar si alte dracii micute de pe acolo cred ca te mai costa cateva zeci de lei. In rest, semnalizarile sunt cam 70 de lei bucata, bara, nu cred ca e cazul, ca ar fi cam multi bani. Astea sunt preturile de pe factura pe care am primit-o de la casco de la accidentul din vara (masina reparata la autogrup sud constanta). Partea buna e ca toate astea pot fi inlocuite si de tine insuti, fara asistenta suplimentara (cu exceptia unor surubelnite torx). Imi pare rau de incident si sper sincer s-o rezolvi rapid. Un amic a patit-o ceva mai grav in Italia si a trebuit sa vina cu ea pe trailer paaaaaana in romanica. Succes!

Link către comentariu

multumesc pt informatii, aici le-am gasit la 152 de euro grila superioara si 51 cea de la radiator, problema e ca nu se lucreaza in Germania azi si maine si nu pot fi comandate, deci o s-o las pe saptamana viitoare

poze cu urmele celor doi sinucigasi (chiar ma oftic ca n-am apucat sa-i fac poze cand era si ea intreaga):

post-58380-1260260369_thumb.jpg

post-58380-1260260377_thumb.jpg

Modificat de valeron_x
Link către comentariu

Am observat in a doua poza ca iti lipseste si senzorul de temperatura...cel prins in urechea de plastic de sub grila inferioara, in partea dreapta. L-ai salvat si pe ala sau...e decedat?

Link către comentariu

sincer nici eu nu am nimic prins de urechea aia , ar trebui sa fie ceva.. daca nu am insemna ca nu ar trebui sa mearga senzorul de temeratura ( adica cate grade sunt afara) ?

Link către comentariu

asta e mai utila? se vede senzorul sau s-a dus?

post-58380-1260289225_thumb.jpg

Link către comentariu

hmm...uita-te exact in coltul dreapta sus pe care nu l-ai prins in poza. acolo se vede o ureche de care se prinde senzorul. Daca mai e pe acolo, s-ar putea sa atarne in cablu si il poti prinde la loc.

@ Ovidu: nu stiu ce sa zic...am vazut 3 masini plus a mea care au "ceva"-ul ala atasat acolo. Nu am o documentatie exacta, dar aproape toate modelele VW au senzorul de temperatura in zona aia. Daca stii ceva mai multe te rog sa ne spui. Cele bune!

Promit sa pun si o poza cand cobor pe jos la masina.

Modificat de obsess3d
Link către comentariu

uof, ma voi uita sa vad despre ce e vorba. acum e cam intuneric si ploua, revin cu poze

ideea e ca in bord imi functioneaza corect temperatura, deci sigur e pe acolo, pe undeva (daca aia o fi pozitia lui standard). zic asta pt ca am sesizat diferentele de temperatura de la baza muntelui pana in varf, plus ca a facut si bip cand a scazut temperatura sub 4 grade. hai ca n-o fi al cu coarne chiar atat de negru, a fost cainele destul :blink:

Modificat de valeron_x
Link către comentariu

chiar de-ar fi asta e o chestie de cateva zeci de lei, desi daca zici ca raporteaza bine inseamna ca e ok. In alta ordine de idei, e destul de bine protejat acolo, nu prea cred sa fi zburat, dar...am vazut gaura aia goala. Sau...poate la tine ca si la Ovidu o fi in alta parte...la mine e cert ca e acolo.

Link către comentariu

am reusit s-o repar, azi ma plimb cu ea. se pare ca n-au fost afectate decat componetele mentionate anterior, respectiv grila+ornament cromat si grila inferioara. m-am procopsit cu o emblema in plus, dar cred ca nu ma va deranja prea mult, o voi pastra pentru zile negre cu oameni prosti pusi pe furat embleme. costul final al reparatiei a fost 252 euro, din care vreo 13 euro reprezinta manopera. va atasez si factura, pt eventuale comparatii cu preturile practicate de service-uri de pe la noi

factura_finala.pdf

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Am lovit eu Passat-ul exact acum un an , am fost lovit si din fata si din spate, din spate de un Cielo si din fata de un Paladine(Peugeot 407) ... :offtopic: le-am facut praf pe amandoua.Eu eram incadrat pentru viraj la stanga in intersectie si a venit Cielo din spate cam cu 70 nu a fost atent si m-a impins pe contrasens de unde venea Paladin-ul cam cu 50. Nu aveam centuri nici eu nici pasagerul din dreapta. Au sarit si airbag-uri frontale si centurile. A costat reparatia pe RCA-ul la Cielo 320mil. lei la niste avarii ridicole fata de celelalte masini. Doar plansa de bord a fost 47 de mil.+volan,centuri,airbag dr. parbriz etc. Concluzia: sunt piesele scumpe dar masina e foarte rezistenta. PS:Daca stie cineva cum pot micsora pozele de la accident sa scrie pe topic k sa le pot posta.

Link către comentariu

• 5 months later...

Am patit-o si eu intr-o sambata cand stateam linistit la semafor pe Colentina, intersectie cu D-na Ghica. Pe banda 3, a 4-a masina in coloana. In spatele meu un papuc de termopane. Era ud pe jos, doar ce plouase. O domnisoara cu un accent a intrat cu vreo 50-60 dupa spusele ei(si multe alte variante aiurite) in spatele papucului pe care l-a aruncat destul de violent in mine, aruncandu-ma la randul meu in megane-ul din fata mea. Pagube: Bara spate, intaritura bara, capota portbagaj, senzori, camera, grila fata. Am si cateva poze, am sa le atasez dupa ce le descarc de pe telefon. E a 3-a saptamana in care stau fara masina. Ceva ce in mod normal in 1-2 saptamani s-ar fi rezolvat, se va intinde la 4 saptamani multumita politiei romane al carei reprezentant nu a fost in stare sa faca o constatare calumea de la bun inceput, si pe care a trebuit sa-l caut o saptamana intreaga sa-mi modifice dovada; in al doile rand, companiei de asigurare RCA al respectivei, cel mai ieftin si mai mizerabil, m-am certat cu nesimtitii aia cateva zile in sir pana cand am zis ca le bag proces. Intr-un final, m-am decis s-o faca pe CASCO si sa faca ei regres mai departe. Ce sa mai, chiar si dupa 3 sapt sunt inca foarte ofticat. Vorba aia, macar de mi-o faceam cu mana mea. Dar cand se intampla situatii din astea penibile...

Link către comentariu

• 7 months later...

A venit randul meu... sunt vinovatul in cazul asta :(

1 secunda n-am fost atent (m-am uitat la o cladire de birouri...) in secunda 2 coloana de pe banda a -2 a de masini s-a oprit (pe turzii, in cluj, unu' facea stanga pe linie continua) iar eu n-am mai apucat sa opresc fara sa-l lovesc pe ultimul din coloana.

PRZ scuze inca o data...

43282268.th.jpg

Link către comentariu

este cineva de aici care m-ar putea ajuta cu un airbag si plansa de bord ptr passat model 2007 , chiar si centurile??

Link către comentariu

@Hora_ce: Nasoala busitura :vaidecapulmeu:

@passat 007: Uite aici un link pt centuri -> VW Passat 3C Sicherheitsgurt 3C9857806G

Cat despre airbag-ul de volan, de care iti trebuie, in 3 sau in 4 spite ?

L.E.: Sau uite aici un link cu tot setu: VW Passat CC 3C Airbag mit Armaturenbrett gurte :Driver:

Modificat de Riddler
Link către comentariu

• 1 month later...

@Riddler - busitura a fost mai costisitoare decat nasoala:) (14000 lei + 100 euro franciza de casco)

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut

De doua luni sunt posesorul unui passat 2007, 2.0 tdi 170CP-DSG. Foarte incantat de masina, dar cand am dat jos ornamentul de la centura din dreapta care mergea cam greu stupoare, capsa taiata, am dat si la stanga aceias problema, am dat jos si torpedoul, airbagul este la locul lui dar cu mufa scoasa, la volan nu m-am uitat. Am cumparat alte centuri pe care le-am schimbat dar fara a baga mufele.Pe CB nu am nici o eroare, airbag se stinge ultimul. Se mai poate pune airbag pasager in conditiile in care bordul pare ca a fost reparat, adica se vad niste lipituri in portinile marcate in poze, in rest arata ok cu scrisul airbag iesit in relief. Astept niste sfaturi.

Multumesc anticipat

post-89740-0-52218900-1308819081_thumb.j

post-89740-0-31590700-1308819097_thumb.j

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!