Jump to content

Accident Passat B6

OviDU
 Share

Postare recomandată

:D nasol ...ai casco ?? sau o faci pe RCA-ul celuilalt ???? :blah_:

Urat

te pupa tata si :P Safe

Modificat de dm76ro
Nu mai da QUOTE la mesajul anterior. Foloseste ADD REPLY sau FAST REPLY. Multumesc.
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 272
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• CT 10 VWP

20

• OviDU

18

• cosmin_nst

18

• dodo13

11

Top Posters In This Topic

Posted Images

Am CASCO si o fac pe CASCO al meu, urmand ca acesta sa isi ia banii de la RCA-ul celui vinovat.

Link către comentariu

Incearca mai bine sa o faci direct pe RCA-ul vinovatului. Daca o faci pe casco-ul tau anul viitor nu vei mai avea reducere pentru lipsa avarie...

Urata lovitura. Nu ti-a dat prioritate?

Link către comentariu

@Victor: o poate face linisit pe CASCO, iar domni de la daune cand ii vor alcatuii dosarul vor adauga si copia dupa RCA-ului vinovatului iar in declaratii/fise vor face mentiunea "cu regres" astfel ca el va fii scutit de penalizari la reinoirea politei :blah_:

Acestea au fost cuvintele spuse de un tip care lucreaza la Ardaf Brasov - Serviciu Daune. (deschisesem odata subiectul pe tema aceasta)

@CT10VWP: cum ti-am spus si pe topic-ul tau, foarte NASOL accident :D ....si cam ti-a afectat multe pe-acolo :P

Cum mai e directia ?! iti trage masina stanga-dreapta ?! ...sau alte faze de genu' ?!

Modificat de Riddler
Link către comentariu

Lovitura s-a produs datorita neacordarii de prioritate.

La partea cu directia nu cred ca am nicio defectiune (desi se vor face verificari), intrucat nu l-am lovit cu roata ci doar cu coltul din stanga al masinii, fara sa ajunga la sistemul de directie (sper!).

Eu am condus azi masina pe o distanta de 10km, exact in stadiul in care se vede in poze si nu mi s-a parut a exista vreo defectiune la directie.

Nici la bord nu am niciun fel de eroare si desi ieri dupa accident aveam martorul de la ESP aprins, astazi nu a mai aparut.

Deja am rezolvat problema pe CASCO al meu, urmand ca acestia sa ia legatura cu cei de la RCA.

Totusi am o intrebare: DE CE NU AU SARIT AIRBAG-URILE???

Link către comentariu

ESP-ul ti s-a stins pentru ca s-a recalibrat automat.

Dar daca l-ai avut aprins, inseamna 100% ca a fost lovita si roata. Obligatoriu sa o verifici, nu e neaparat ceva grav din moment ce zici ca nu "trage" stanga/dreapta.

Link către comentariu

Tocmai am sunat la service (dealer) si i-am spus baiatului care se ocupa de masina (care apropos, deja a intrat in lucru :) ) despre faza cu ESP-ul si despre faptul ca mi se pare ciudat ca nu au sarit airbag-urile. Va avea in vedere si verificarea acestor doua aspecte.

Link către comentariu

Pe langa martorul de ESP, mai aveai cum si martorul cu coloana de directie (adica volanu' de culoare galbena ?!)

Daca, astea 2 se regleaza dupa ce mergi putin si iei maxim stanga/dreapta de volan de 2 ori. (patit de 2 ori, dar la mine a fost faza ca s-a dat borna jos)

La airbag-ul, multi zic ca depinde de viteza, ca sistemul sare doar de la o anumita viteza in sus (dar nu stiu daca e viteza masinii tale sau viteza acumulata a celor 2 masinii :))

Link către comentariu

Nu am avut aprins martorul pentru coloana de directie.

Link către comentariu

pinguinuldestepa

Am avut parte de un accident asemanator cu un Seat Cordoba. Masina avariata mai tare ca a ta. Intrasem tot cu coltul masinii in el si nu au sarit airbag-urile. Deci nu cred sa fie probleme. Probabil senzorul de declansare se afla pe pozitionate in fata central. Oricum sper sa o rezolvi repede si usor.

Link către comentariu

Riddler - in privinta asigurarii, stiu ca asa ar fi corect dar pentru ca traim in Romania niciodata nu vei vedea asa ceva. Ai tu vreun exemplu concret? :blackeye[1]:

Airbagu' sare cand ai peste 30km/h.

Modificat de victor blackedition
Link către comentariu

Airbagu' sare cand ai peste 30km/h.

Am avut sub 70km/h, dar impactul a fost fix pe coltul stanga al masinii, deci exista posibilitatea ca senzorul sa fie neatins si atunci airbag-urile nu au sarit. Totusi mi se pare ciudat, intrucat impactul a fost destul de violent.

Link către comentariu

pai...

1. directia e ok, sau cel putin pare ok

2. radiatorul e ok (ai spus ca ai mers cu masina)

rezultat: accidentul nu a fost chiar asa de puternic, desi arata nasol in poza, probabil airbagul ar fi fost inutil + o gramada de lucru un plus, demontat pe la bord, volan, nu se stie daca ar fi fost montate toate ca din fabrica

eu zic sa fii multumit ca nu a sarit airbag-ul in cazul asta

Link către comentariu

@bogdan - sa stii ca intr-un fel si eu ma bucur ca nu au sarit airbag-urile, insemna schimbarea totala a bordului, ceea ce implica bani/timp in plus si posibilitatea sa apara greierasi.

Link către comentariu

CT 10 VWP - imi pare rau sa aud ce ai patit. Nu s-au luat de tine ca aveai folii pe geamurile din fata?

Masinile de generatie noua sunt facute in asa fel incat sa se sifoneze foarte tare chiar si la impact relativ mic, pentru ca in acest fel socul impactului este absorbit de caroserie si nu se transmite catre ocupanti in asa mare masura. Mai ales partea din fata e foarte sifonabila pentru a oferi un minim de protectie si eventualilor pietoni loviti accidental. Acu 1-2 ani am fost martorul unui accident foarte usor intre un Passat inscriptionat cu test-drive si un alt autoturism, la un semafor in oras. Passat-ul a iesit foarte sifonat, insa fara airbag-uri deschise desi a fost lovitura frontala, iar celalat nu avea aproape nimic, nici stopuri sparte, nimic. Mi s-a parut extrem de ciudat la vremea aceea si ma gandeam ca Passatul respectiv e o masina "slaba". Ceea ce conteaza insa e viata omului si faptul ca prin aceasta "slabiciune" te poate proteja mai bine in caz de accident major.

Am gasit un link interesant despre impact si senzorii airbag-ului.

Link către comentariu

@clau 75 - constatarea si masuratorile (intrucat a fost declarat initial accident cu victime - prietena mea s-a lovit la genunchi si cap) facute de catre politie au fost comandate de "sus". :D

Ps: multumesc pentru link, a subliniat ceea ce stiam deja.

Link către comentariu

Inca o precizare in legatura cu air-bagul care nu stiu daca s-a mai spus, dar care cred ca este cuoscuta, este faptul ca acesta nu se deschide decat daca ai pusa centura de siguranta.

Link către comentariu

Interesant ceea ce spui tu si destul de plauzibil.

Auzisem despre acest lucru, insa iata o alta dilema la care nu am raspuns:

EU aveam pusa centura de siguranta.

PRIETENA MEA (care s-a lovit cu capul de bord si la genunchi) nu avea centura de siguranta pusa.

Care este explicatia? Adica eu aveam centura, dar daca pe locul din dreapta se afla o femeie insarcinata cu burtica foarte mare si nu suporta centura, atunci ce facea, se lovea violent de bord?

Modificat de CT 10 VWP
Link către comentariu

Inseamna ca nu a fost atat de violent impactul ca sa se deschida air-bagul. Sinurul accident prin care am trecut, a fost pe vremea cand nu aveam carnet de conducere, eram cu tata, iar in fata noastra unul cu o dubita a pus frana brus fara nici un motiv. Eram in afara localitatii, deci aveam undeva pe la 90, iar in momentul impactului (cu o fractiune de sec m-am uitat pe bord sa vad ce viteza aveam), aveam apox 50 km/h, iar dupa estimarile noastre cel cu dubita avea max 20-25 km/h. Aveam un Opel Vectra pe atunci, si la fel s-a spart totul in fata, dar airbag-urie nu au sarit.

Pai daca este o femeie cu "burtica", o tii pe locul din spate :icon_thumright:

Link către comentariu

Pentru o femeie cu burtica, exista acel buton pe care il setezi sa nu sara airbagurile. Pentru asta si este, nu numai pentru situatiile cand mergi singur in masina. Sau...cum a zis si colegul...sta in spate. Bine ca nu s-a intamplat ceva mai grav.

Link către comentariu

Pai si daca ii dezactivezi airbag-ul SI NU POATE PURTA NICI CENTURA, nu se loveste violent de bord? ASTA ERA INTREBAREA!

Link către comentariu

Inca o precizare in legatura cu air-bagul care nu stiu daca s-a mai spus, dar care cred ca este cuoscuta, este faptul ca acesta nu se deschide decat daca ai pusa centura de siguranta.

depinde.

e o discutie ff lunga pe tema asta

http://vwforum.ro/index.php?showtopic=12926

pe scurt, poate la astea noi o fi mai altfel, dar la GOLF IV nu e asa. nu am avut centura si au sarit. inclins sa cred ca nu a fost impactul atata de violent la el, de asta nu au sarit.

PS: george, mai bine ca nu au sarit..in caz ca vei vrea sa o vinzi, si va vedea posibilul cumparator ca a avut airbagurile sarite...va fi mai greu de convins ca a fost impact minor... ;)

Link către comentariu

Si eu ma bucur ca nu au sarit, desi Raluca a luat in plin bordul cu capul si s-a lovit si la genunchi.

Dar bine ca nu este nimic grav (conform investigatiilor medicale amanuntite).

Ps: am inteles de la o prietena (care a citit mult) ca in cartea tehnica a lui VW Polo, scrie clar ca airbag-urile nu sar daca nu sunt conectate centurile de siguranta si exista presiune pe scaune (adica ocupantii locurilor).

Link către comentariu

Si eu am avut un accident asemanator cu Golful , i-am lovit partea stanga fata , ceva mai tare decat tine , adica inclusiv radiatorul, farul etc si nu mi-au iesit airbagurile. Aveam centura si nu am resimtit prea tare impactul...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!