Jump to content

Jante Passat B5/B5.5

BogdyS
 Share

Postare recomandată

Salutare colegi,

Ce stiti de distantierele puse doar pe o axa pe o masina 4Motion? Stiu ca nu se recomanda de nici o culoare perechi de jante cu cauciucuri cu specificatii diferite pe masina (latimi sau circumferinte diferite), pentru a nu omori diferentialul central.

Intreb asta in contextul in care cel mai probabil voi face trecerea de la 205/60/15 7JET37 (OEM VW) la 225/45/17 7.5JET42 (OEM AUDI), si as vrea sa 'scot' rotile spate putin mai in afara (distantiere 15mm per roata).

Comparatie asezare roti.

Am renuntat la idee. Pana la urma am luat Phoenix-uri, cele care echipeaza din fabrica B5.5 si sunt mai mult decat multumit de cum stau rotile, avand in vedere ca au acelasi ET (37).

post-26780-0-56760800-1434699853_thumb.j

post-26780-0-10305000-1434699854_thumb.j

Modificat de ikks
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 4 weeks later...

unde gasesc in Cluj pe cineva care are si monteaza inele de centrare pentru jante de alinaj?

Link către comentariu

Mihai.Nechifor

Ar trebui sa gasesti la o vulcanizare mai rasarita, daca nu e plin netul si ebayul. Se monteaza foarte usor

Link către comentariu

• 4 months later...

Salut,vreau sa imi fac si eu dinstantiere pentru b5-ul meu,am pe cineva care lucreaza la strung si nu dau nici un ban,are aparat cu plazma si toate cele ca sa mi le faca.

Are cineva cotele de la distantiere? un PDF ceva? plus pasul de la prezoane si toate cele.

Vreau sa scot jantele in afara 2cm la fiecare roata.

Jantele care le am eu sunt : AEZ Quadro 6.5x16 5/120/43 (le-am gasit pe E**G) eu asa am cumparat masina cu jantele astea.

Vreau sa pun distantiere,deoarece cand intru in curbe cu viteza mai mare tremura si imi da senzatia de derapaj,e nesigura.

Nu sunt sigur ce ET au jantele mele,dar se vede cu ochiul liber ca sunt mai bagate inauntru fata de alte jante pe aceeasi masina.

Daca are cineva cotele pentru distantiere il rog sa imi lase un PM sau mesaj aici.

P.S. as vrea sa stiu dupa ce montez distantiere,afecteaza cu ceva masina ? bucsare suspensie etc...

Link către comentariu

vreau sa imi fac si eu dinstantiere pentru b5-ul meu,am pe cineva care lucreaza la strung si nu dau nici un ban,are aparat cu plazma si toate cele ca sa mi le faca.

P.S. as vrea sa stiu dupa ce montez distantiere,afecteaza cu ceva masina ? bucsare suspensie etc...

Facute la aparatul "cu plaZma", sigur o sa aiba, mai mult decat iti permiti sa repari.

Daca vrei ET mai mic, cumpara unele facute de cei care stiu si au asta ca obiect de activitate. Lasa "baietii care le stiu pe toate", doar sa taie cu plaZma materia prima pentru astfel de fabricanti.

Link către comentariu

eu vreau ET mare,adica vreau sa scot rotile cam 2cm in exterior,pentru stabilitate mai buna.

Link către comentariu

O sa arate ca un tractor. Nu o sa ii cresti stabilitatea asa, ci doar sa sa ai impresia ca mergi cu barca. Cu cat roata este mai in exterior cu atat este mai mare forta care actioneaza asupra bratelor si suspensiilor.

In alegerea rotilor trebuie sa fim rezonabili. Jantele care zici tu, 5/120/43, daca e cum zici tu ar potrivi doar pe BMW, pe Passat trebuie 5x112. 

Cu cat ET-ul este mai mic, cu atat deportul este mai mare si roata mai scoasa, iar cu cat ET-ul este mai mare, cu atat deportul este mai mic, adica roata mai intrata sub aripa. 

Link către comentariu

eu vreau ET mare,adica vreau sa scot rotile cam 2cm in exterior,pentru stabilitate mai buna.

ET mai mare inseamna rotile mai in interior.

Link către comentariu

Eu zic sa te linistesti cu astfel de improvizatii. Daca vrei stabilitate pune jante pe 17 sau 18 plus o suspensie sport si o sa vezi diferenta. 

Link către comentariu

Lasa-l ca tot la ideile lui ramane.

Cine are cocosat si cracanel ca baiatu'? ;)

Link către comentariu

• 4 weeks later...

deci eu am inteles gresit,am crezut ca ET mare ies rotile in exterior si invers,la mine sunt bagate c-am vreo 3cm,cred ca o rezolv cu distantiere de 2cm nu ?

Nu vreau jante pe 17 ca nu am voie+creste consumul+plus alte preturi la cauciucuri...

Link către comentariu

Salutare tuturor 

Vreau niste pareri de la voi, is cam pe ganduri in legatura cu jantele ce le am. 

Am cumparat un set de jante cu tot cu cauciucuri de vara pentru passat b5,5 (limuzina,1.9 tdi (101 cai) , pe incredere ca a zis ca se potrivesc bine si ca nu freaca, nu o sa am probleme, el le a avut el pe un passat b5 combi.

Am vazut ca au ET 50 cam mare mi se pare...totusi au 8 J latime si ma gandesc ca de aia le a pus asa ET mare ca sa intre spre interiorul masinii ca is destul de late ?! ..oare nu am probleme ca sa atinga pe undeva pe fata sau spate ?  de prezoane ce puteti sa ami spuneti? trebuie sa cumpar altele ? is bune cele originale ce le am ? tipul a zis ca el cu alea le a folosit...defapt el le a pus asa pe masina si fara inele de centrare...cam riscant zic eu sa sustina prezoanele roata si butucul nimic....inconstienta as zice..(parere personala)  eu unul nu as face asta. 

Jantele sunt Rial Ravenna, R17 , 8 J, ET 50, butuc 70.1, 5x112 . 

Mentionez ca am fost deja la un service de roti si mi-a facut din teflon inele de centrare ca sa acopar diferenta de la butuc, 70.1 - 57.1 .

Cauciucurile ce le are pe ele sunt 225 45 17. M-am tot gandit sa caut cauciucuri cu balonasul de 50 mi se pare ca 45 e cam micutz doar ca is bune bune astea ce is pe ele, si mi ar parea rau sa le dau..acuma le las asa si om vedea ce o fii.

Am ceva emoti pentru diferenta ce va fii de la R 15 ( 195 65 15) ...cum o fii cu astea in primavara R17 (225 45 17), scutura tare ?! stabilitate mai buna cred, aspect mai frumos sigur...

Sunt exact ca si pozele ce vi le atasez ca si model sa le vedeti, nu am facut poze jantelor fiind depozitate pana in primavara in saci.

Va dati seama ca abia apuc sa treca iarna sa vad cum arata pe masina :D :)

Va multumesc, ! sper ca nu v-am obosit cu cat am scris ;)

post-108462-0-06904900-1452507288_thumb.

post-108462-0-55844800-1452507288_thumb.

Link către comentariu

Cum iti complici tu viata cu jucariile astea aftermarket, mergand pe vorba unui vanzator.

Calculeaza acolo: 5mm de la diferenta de offset si 15mm de la latime. Deci interiorul o sa fie cu 20mm mai in interior. Vezi cat ai acum intre roata si fuzeta sau brate.

46480640tlr.jpg

Link către comentariu

mersi de calcule, zici ca nu o sa fie ok ? sa le vand ?! nu as vrea sa am probleme..stiu ca dimensiunea la janta si a anvelopelor e ok pentru masina.

momentan jantele ce le am pe masina pe 15 au stantate pe ele urmatoarele detali..6 J - ET 45,

Modificat de alynutzzz
Link către comentariu

Nu ca zic eu. Uita-te si tu pe schita.

Eu am pus 7J la alea stock, ca nu stiam exact cat au. Dar diferentele sunt aceleasi.

Link către comentariu

Daca ai cauciucuri de 225/45/17 iti intra bine roata fara sa frece chiar si cu un ET50.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Mersi Borisake !

Stie cineva daca merg urmatoarele dimensiuni de la jantele astea pe passat b 5.5, si daca da is ok ce cauciucuri pot pune sa nu ami atinga pe undeva..195 65 15 stiu ca is stas pe masina

205 55 15 -  205 60 15 - 215 55 15 - 215 60 15 ? ?  

Jantele sunt Rial 7 J - ET 35 - R15

Multumesc !

Link către comentariu

• 1 month later...

Salut,pe un b5,5 merg jantele acestea?  8.0x18 5/112/35/70.1

janta.jpg

Sau mai bine zis , la rar m-ar accepta? In carte am doar de 15 omologate..

Modificat de Krs10
Link către comentariu

• 5 months later...

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca se potrivesc pe Passat B5.5 niste jante pe 18", ET 35, J 8, diametru gaura centrala 66.5mm + inel de centrare 57.1mm (cu anvelope 225/45/18) ? Si daca da, ar sta prea inafara? Acum am jante road america pe 16" cu anvelope 205/55/16.

Multumesc anticipat

Link către comentariu

• 2 months later...

Salut! A montat cineva pe Passat B5.5 jante pe 15 cu et47 ?. Jantele sunt de Golf5. Ms

Link către comentariu

De ce nu citesti topicul? Sunt prea in interior.

Link către comentariu

Am citit, am vazut ca au fost colegi care au montat jante de B5 cu ET 45 si de aceea am intrebat daca ar fi o varianta de compromis pentru o iarna ? Ms

Link către comentariu

• Administrator

ET45 e valoarea stock dacă nu mă-nșel.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!