Jump to content

Jante Passat B5/B5.5

BogdyS
 Share

Postare recomandată

6.5J ET37 si 5X112. Ultima specificatie nu este scrisa nicaieri pe janta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...
dranga razvan

salut baieti 

sunt nou aici pe acest forum si am o importanta intrebare pt voi

tin sa precizez ca stau in belgia

am un passat 3bg din 2000 1,9 tdi 130 4 motion si vreau s imi schimb jantele dar nu sunt lamurit cu dimensiunile 

ce as vrea sa montez ca si dimensiuni 8x18 5x112 et 35 ca si brand BROCK SAU OZ acum nelamurirea mea este daca nu o sa am probleme cu suspensiile sa imi afecteze ceva

P.M sunt mecanic dar la camioane as vrea niste raspunsuri concrete 

multumesc

Link către comentariu

In primul rand pe Passat 3B nu s-au montat niciodata jante mai mari de 17'. De aici poti trage consecintele legale cu Politia de la tine si nu numai. Atata timp cat pastrezi proportia jantelor de baza 195/65/15, nu are ce sa-ti afecteze la suspensie.

Si avem asa: 195/65/15 poti pune legal 225/45/17  si nelegal ca sa nu ai abatere mai mare de 2% a indicelui de viteza poti pune 235/45/17 ; 225/40/18 si maxim 235/40/18. Mai mari de atat iti va indica gresit vitezometrul.

235/45/17 am eu ca asa m-am pricopsit cu gumele, dar la urmatoarele sigur voi avea 225/45/17. Nu am chef de batai de cap cu politia. Si la 130cp cat ai tu pe masina nici nu-ti trebuie mai late.

Bafta.

Link către comentariu

dranga razvan

multumesc de raspuns 

dar eu vreau sa-i fac un  mic upgrade adica suspensie sport chiptunnig si unele mici modificari 

intrebarea nu am formulat-o eu corect pentru ca nu ma intereseaza limitele legale ci doar cele tehnice pentru ca eu rulez cu ea 90%in belgia si pe aici am probleme doar la keuring dar atunci le pun pe cele de 16 care le am 

Link către comentariu

Mai mult de ce ti-am scris mai sus ii can can. Dar tind sa cred ca la janta de 18" un 8J ET35 cum vrei tu si cu guma 235/40/18 ii posibil sa-ti atinga-n fuzeta. Daca ai jantele cu cauciucuri pe ele sau ai de unde sa le imprumuti, fa o proba cel mai bine.  La o adica poti sa mai jonglezi cu niste flanse de 1cm. Pe fata ii duda mai mare, ca pe spate intra.

Spor la modificari.

Link către comentariu

dranga razvan

da am inteles dar toate jantele care le-am cautat pe net pe 18 aveau et 35 tocmai pt a se incadra in spatiul respectiv 

ma gandesc ca daca as alege un et mai mic de 35 atunci voi avea probleme 

e buna ideea o sa merg la un dealer de anvelope si jante sa vad cum s ar incadra 

oricum toate cele bune si multumesc inca o data

Link către comentariu

Cand ai un ET cu cifra mai mica gen 35-33, janta iese mai in afara caroseriei sau spre linia caroseriei, cand ii cu cifra mare ET49-50, janta tinde la centrul caroseriei, cand zic janta ma refer la fata cu prezoanele. Arata gen a tramvai asa.

Link către comentariu

• 2 months later...

buna,sunt nou aici,as avea o intrebare,am un passat b5.5 cu jante de tabla pe 15,ma gandesc la un upgrade undeva ceva de 17,risc sa am probleme sa atinga cauciucul undeva/ceva sau alte probleme?

post-142223-0-68346300-1412043379_thumb.

Link către comentariu

Cum ar fi sa citesti tu topicul si sa vezi exemple ale colegilor care au facut asta?

Link către comentariu

• 2 months later...

salutare baieti,stiti cumva ce cod de culoare au jantele  phoenix 17?Le-am cumparat gri auriu si vreau sa le schimb culoarea.

Link către comentariu

• 4 months later...

Salut colegi, am si eu o intrebare. 

A reusit cineva sa omologheze jante 18" pe Passat b5.5? Eu am pus o intrebare unui angajat de la RAR si mi-a zis ca ma complic prea muult, ca trebuie testate pe banc performantele masinii si si toata distractia ma costa aproape de 1500 lei, plus ca trebuie sa imi controleze temeinic toata masina. Din cate stiu, o omologare (culoare, gpl,etc) costa undeva la 100 lei, asta e taxa propriu zisa la RAR.

Nu stiu ce sa fac, si unde sa intreb mai concret. 

Ma puteti ajuta cumva?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Borbet pointS 7j et40 sau Aluette 7,5j et35 pe highline ? Pareri ?

post-146618-0-95623700-1432290078_thumb.

post-146618-0-33704400-1432290085_thumb.

Link către comentariu

C o s m i n

La 7,5J iti trebuie un ET mai mare decat la 7J pentru ca vor atinge in amortizor sau brate pe fata.

7J peste ET35 arata foarte prost pe Passat B5.5.

Fiind vorba de masina in discutie care e mai lata decat B5, poti pune chiar si ET30 fara probleme.

Link către comentariu

Road America parca sunt 7J ET37. Asa mare diferenta este la 7J ET40 ? Originalele pe 15 sunt 6jET50.

@vw_roby

Vineri am 'omologat' GPL-ul la RAR si a costat 170lei.

Modificat de EnduroMan
Link către comentariu

Originale de tabla sunt ET37, nu 50.

7" cu ET40 poti sa pui linistit, nu vor arata asa de rau.

Link către comentariu

Acum nu mai am ce face pt. ca le-am luat. Mai imi trebuie prezoane conice sau sferice. Nu se potrivesc originalele.

Eu vorbeam de originalele de aliaj (alea cu 9 spite).

Intre 7j et37 si 7j et40 este diferente de 3mm stanga+3mm dreapta ? Am inteles bine ?

Link către comentariu

C o s m i n

Exact. ET37 ies mai in afara cu 3mm fata de ET40.

Link către comentariu

Cosmine, nu-mi dai si tu ''binecuvantarea'' pt jantele astea ? Macar un acceptabil !?! Trebuie sa dau 1bulion pe prezoane si nu ma lasa inima daca zici ca o sa stea FOARTE PROST.

Link către comentariu

C o s m i n

Tot n-am inteles care le-ai cumparat.

Aaa... Borbet-urile cu ET40.

Eu iti recomand si niste distantiere de 10mm. In cazul asta, iei direct prezoane mai lungi (le gasesti tot la cei ce vand distantiere).

Evident ca asta va ridica pretul jantelor cu inca 100-150E...

De ce nu astepti sa le asezi cat de cat pe butuc sa vezi cum vin?

Link către comentariu

Am ales borbet point s 7j et40. Seamana foarte mult cu originalele de aliaj pe 15 cu 6,5j et 50.

post-146618-0-67242200-1432536838_thumb.

Link către comentariu

Cam asa arata montate

post-146618-0-66615000-1432624243_thumb.

post-146618-0-43309500-1432624254_thumb.

post-146618-0-36142100-1432624259_thumb.

Link către comentariu

Cauta si niste capacele cu,,w" si ai terminat

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salutare colegi,

Ce stiti de distantierele puse doar pe o axa pe o masina 4Motion? Stiu ca nu se recomanda de nici o culoare perechi de jante cu cauciucuri cu specificatii diferite pe masina (latimi sau circumferinte diferite), pentru a nu omori diferentialul central.

Intreb asta in contextul in care cel mai probabil voi face trecerea de la 205/60/15 7JET37 (OEM VW) la 225/45/17 7.5JET42 (OEM AUDI), si as vrea sa 'scot' rotile spate putin mai in afara (distantiere 15mm per roata).

Comparatie asezare roti.

Link către comentariu

salutare

merg jantele astea pe passat B 5.5 ? ......ET 28, 7 J, R15 ...mentionez ca bututc-ul e mai mare ca la pasat, deci cand pun janta pe butuc la passat este distanta intre janta si centrul butuc-ului, am zis ca daca ar fi ok, ii fac niste flanse din teflon la un strungar..(crd ca jantele au fost pe mercedes, ca asa pare la ce gaura are unde ar trebui sa se aseze pe butuc, stiu ca la vw, e de 57.1 mm butuc-ul si la mercedes e de 60 mm ...) ...vreau sa mai precizez ca prezoanele originale de pe passat nu sunt bune...sunt mai groase fata de cum are gaura pentru prezoane janta...am ceva prezoane pentru jante de aliaj, le as pune alea nu ar fi o problema..problema mea e ca daca le pun sus, cu cauciucuri de 195 65 15 nu ami freaca nicaieri ? ET-ul e cam mic...28..o sa iasa cam mult in afara..la balans oare freaca? a pus cineva jante u ET mic pe passat ? is destul de late..7 J...astept pareri :).

multumesc ! 

Link către comentariu

Ai grija sa fie distanta intre prezoane 5x112. Altfel nu e bine.

ET28 merg pe B5.5.

Nu flanse ai nevoie ci doar inele de centrare.

Ai grija si la prezoane. Trebuie sa aiba conul potrivit jantelor. Altfel nu se strang bine.

Ca o parere personala... eu nu m-as complica.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!