Jump to content

De ce mi-am luat Skoda?

charisman
 Share

Postare recomandată

Initial Golf 5 vroiam, insa m-a fermecat OII. Plus ca am si o familie...spatiu...viitori boraci...etc. :P

Multumit de alegere! :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 3 weeks later...
  • Replies 159
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• charisman

4

• srudolf

4

• Michael

3

• gabriel

3

Am luat skoda pentru ca mi-a placut masina foarte mult. Acum, dupa ce am luat-o, dupa ce am condus-o,dupa ce am vazut pe forum, mi se pare foarte buna intrebarea din titlul topicului.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Am facut o lista de masini care se incadrau ca pret in bugetul meu. Am filtrat zeci de pagini de informatii pe internet, am intrebat prietenii, multi taximetristi, samd si am ajuns la concluzia ca Skoda octavia TDI este cea mai buna alegere ptr mine. Mentionez ca am vrut o masina fiabila, robusta, suficient de puternica, cat mai simpla, si sa nu consume mult. Singurul dubiu a fost cand am avut de ales intre Tour si O2. Aici am ales cu inima, asa ca TOUR COMBI.

Are putin peste 10.000 Km si nicio problema.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

acum cativa ani, inainte de a cumpara masina, aveam o parere proasta depre skoda.o consideram un vw 'fake', un produs inferior, daca vreti.

dar, dupa ce am facut un drum craiova-constanta si retur in aceeasi zi cu o octavia 1, am ramas placut impresionat de masina.apoi un prieten si-a luat fabia si am vazut ca si aceasta era f ok si m-am decis sa o cumpar

dupa mai bine de 3 ani si peste 100000km sunt inca foarte multumit si stiu ca atunci cand o voi vinde nu imi va fi usor

va salut

Link către comentariu

eu mi-am luat Skoda, pentru simplu motiv ca are calitatile VW (in special celebrul motor 1.9 TDI), la un pret mai modest. :)

Link către comentariu

Cautam sa schimb vechea Dacia Nova cu un Logan nou sau ceva second hand . Imi placea Fabia dar nu era decat una dintre multele optiuni. Piciul meu care are 4 ani a fost foarte hotarat si a spus " eu Skoda vreau". Problema era ca hatchback-ul avea portbagaj cam mic , plus in general caluti cam putini. Cand am dat peste Fabia Combi cu 100 de cai si niste dotari decente a fost clar ca "eu Skoda vreau".

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Ca si lucrac, cautam si eu sa dau solenza si sa iau un logan sau altceva pana cineva a venit cu ideea de skoda fabia. Cunosc un prieten care aduce din Ungaria, skode la comanda si am fost, am vazut una si am fost fascinat de masina. Imi plac liniile ei, design-ul ca e cam sobra si interiorul mi-a placut la fel de mult, mai ales ca butoanele erau pozitionate foarte bine si nu trebuia sa ma intind ca la solenza. Si...skoda fabia a ramas si nu regret alegerea facuta.

Modificat de bogdan_cj
Link către comentariu

• 1 month later...

Mi-am luat skoda ca sa fac misto de baietii cu masini smechere. Am motorul AUQ exact ca cel de pe Audi TT, i-am schimbat softul, evacuarea o avea schimbata de fostul proprietar, i-am schimbat suspensia. Iubesc masina pt ca arata ca o masina obisnuita in ochii unui neavizat si fetele pe care le fac baietii care isi iau bataie de la o skodita sunt PRICELESS :banghead:

Link către comentariu

Pai, a fost o data ca .........

Aveam banii adunati dar nu stiam ce sa cumpar..

Am inceput sa compar :

Ford focus,ford Mondeo, VW golf IV, vw passat, , Volvo V40, skoda fabia, skoda octavia. (fara frantuzoaice) - toate combi

O sa spuneti ca sunt masini din clase diferite (CORECT) dar eu aveam nevoie de un combi(incapator) nu prea scump nici la achizitie, nici la exploatare, nici la intretinere.

Initial am vrut diesel dar ma cam temeam de pompa din cauza calitii motorinei(si pretului) de la noi(aug2008)

Deci a castigat SK OCTAVIA desi la inceput nu avea "punctaj" prea mare usurel usurel a acumulat puncte.

E rezistenta, nu f scumpa la service, fiind din VAG gasesti piese si VWFORUM.RO ;) calitate/pret super ok(pt pretentiile mele)

Combi pt munka si familie.

Cand am urcat prima data in ea am spus ASTA E !

Apoi primul drum : Cluj(tirg) - Paitra Neamt(acasa) a confirmat asta.

Nu e o masina fitzoasa, cu multe premii etc. ........ dar e SKODA MEA.(punkt)

Pana acum am 14000 de km cu ea si sunt F multumit. :Driver:

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Mi-am luat skoda pentru ca si inainte am avut tot skoda ( forman) am am avut cu ea vreo 200 de mii de km fara probleme majore...si am zis sa raman fidel marcii :P

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Cand a venit vremea sa-mi iau masina era in discutie un hatchback si eram intre peugeot206, ford fiesta si FABIA.La pret de achizitie erau cam la fel(octombrie2006), doar ca in urma multor sondaje si a unor comparatii cat mai temeinice a ramas cea de la semnatura.Si de ce sa dai mai multi bani pe un vw cand pe skoda ai acelasi lucru cu alte straie la exterior?

Si cand o s-o schimb tot cu o cehoiaca as schimba-o!!!!Sa fie sanatoasa si ea si cine o conduce!!!!!!!!!!! ;)

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Motive:

- motor turbo benzina, greu gasesti la alte modele ceva similar cu 1.8TSI.

- DSG7, una dintre cele mai bune automate (daca nu chiar cea mai buna).

- 5 usi, pentru mine lucrul asta e foarte important, se intampla uneori sa am lucruri voluminoase de dus.

- aspect de berlina, nu-mi plac masinile fara fund (gen Golf).

- posibilitate de configurare detaliata (spre deosebire de japoneze, coreene).

- pret in anumite limite.

Practic, oricare din cerintele mele de mai sus se regasea si pe alte modele, dar toate la un loc, nu am gasit altceva.

Modificat de chr
Link către comentariu

eu ma bucur ca nu e a mea ,nu am dat bani pe ea ca pt mine sigur nu mi-as lua

mototul de 1.8 turbo nu e nimic special fata chiar de 1.8 aspirat chiar cu aceeasi putere,toyota de ex

stabilitatea lasa de dorit,franele lasa de dorit,insonorizarea la fel...

confortul este minim...

masina din pc meu de vedere nu are niciun aspect peste medie

skoda o1 2001

si spun asta ca vin dupa un audi de 19 ani care statea mult mai bine la toate capitolele,intr-adevar era alta clasa,premium

Link către comentariu

• 1 month later...

Daca ai gasit o masina daramata normal ca faci afirmatiile astea. Pot sa vin cu contra exemple si sa-ti zic ca am mers cu niste audiuri care isi faceau de rusine producatorul. Ciudat sa zici ca 1.8T este comparabil cu un 1.8 aspirat, du-o la mecanic pt ca-i stricata.

Vino cu orice aspirat de 1.8 ... ca sa-ti arat diferentele "nenotabile"

Confortul o fi minim cand nu ai pus nici macar geamuri electrice pe masina. Dar in skoda mea ma simt super mega bine. Scaunele sunt super comode si te tin extraordinar de bine cand conduci sportiv, sunt incalzite, din piele, oglinzi electrice, xenon autoadaptiv, proiectoare, computer bord, ESP etc. Suspensia e excelenta , insonorizarea e alt capitol la care te contrazic. Am niste boxe super pe masina si cand le dau la maxim nu prea mai stai in masina, in schimb din afara se aude un sunet slab de tot.

Daca vei compara skoda cu sigla pe care o ai la avatar, o sa-ti raspund ca ai dreptate dar in rest nu stiu ce vrei sa zici, si cred ca esti doar rautacios.

Modificat de xxnelu
Link către comentariu

• 3 weeks later...

Mi-am luat Skoda Fabia pentru ca :

1.Marca " Skoda " reprezinta seriozitate.

2.Este o masina decenta (din mai multe puncte de vedere) pentru soselele noastre.

3.Succesul inregistrat de Fabia 1. reprezinta inca o dovada ca la uzinele Skoda se munceste serios si bine.

4.Raportul calitate -pret.

5.Am lecturat de pe acest forum - despre noua Skoda Fabia si am incredere in parerea voastra.

Modificat de Uncas
Link către comentariu

Daca ai gasit o masina daramata normal ca faci afirmatiile astea. Pot sa vin cu contra exemple si sa-ti zic ca am mers cu niste audiuri care isi faceau de rusine producatorul. Ciudat sa zici ca 1.8T este comparabil cu un 1.8 aspirat, du-o la mecanic pt ca-i stricata.

Vino cu orice aspirat de 1.8 ... ca sa-ti arat diferentele "nenotabile"

Confortul o fi minim cand nu ai pus nici macar geamuri electrice pe masina. Dar in skoda mea ma simt super mega bine. Scaunele sunt super comode si te tin extraordinar de bine cand conduci sportiv, sunt incalzite, din piele, oglinzi electrice, xenon autoadaptiv, proiectoare, computer bord, ESP etc. Suspensia e excelenta , insonorizarea e alt capitol la care te contrazic. Am niste boxe super pe masina si cand le dau la maxim nu prea mai stai in masina, in schimb din afara se aude un sunet slab de tot.

Daca vei compara skoda cu sigla pe care o ai la avatar, o sa-ti raspund ca ai dreptate dar in rest nu stiu ce vrei sa zici, si cred ca esti doar rautacios.

masina nu are defecte tehnice,starea tehnica este mai mult decat buna

dupa ce conduci 1.8 aspirat de la toyota te cam faci in el de turbo

si insonorizarea e slaba,la 120 e zgomot mare...

dar daca vii dupa dacia 1310,te cred si eu,O1 e super limuzina

nu stiu cat sunt eu de rautacios,dar vad ca tu ai 40% warn,prin urmare consider postul tau un mic flame

ca optiuni am:climatronic,geamuri el f+s ,oglinzi el+incalzite jante orig pe 16,echiparea elegance

Modificat de m-nus
Link către comentariu

• 1 month later...

De ce am ales Octavia? Buna intrebare. In primul rand pentru ca e masina pe care o doream inca din 2001 si in 2008 am avut posibilitatea sa o achizitionez. Pentru ca raportul calitate/pret e unul foarte bun, pentru ca motorul de 1,9 105 cp este printre cele mai reusite motoare VW, pentru ca ai loc in masina cu tot cu bagajele aferente familiei. Pentru ca e reusita ca design si concept. SKODA, simply clever.

Link către comentariu

• 3 months later...

de ce am luat skoda? o poveste lunga, fabiuta este a prietenei mele. prima ei masina a fost un golf 3 din 93, buna masina dar prietena a invatat cat de cat sa conduca pe acea masina si cam trebuiau bagati ceva bani in ea. am sfatuit-o sa o vanda si sa mai puna o diferenta sa luam alt golf 3 dar cu dotari mai multe si mai nouta, nu vroia alta masina. intr-o zi vine un tip din alt oras sa cumpere masina dar prietena nu era hotarata sa o dea ca cica cesi cumpara ea acum? am stat in seara aia pe net pana pe la ora 2 pm si intr-un final am gasit o fabie frumusica din 2000 cu strictul necesar la 3200 euro cu caseta de directie defecta, a doua zi am vazut masina si era hotarata sa o cumpere dar s-a razgandit tipul ce vroia golful. asa ca au mai trecut vreo doua luni pana sa vindem golful si au inceput cautarile, doar fabia, am mers la galati , la zalau si apoi in cluj am gasit exact ce isi dorea, neagra cu interiorul crem, de ce am ales fabia? chiar nu stim.

Link către comentariu

• 2 months later...

Vroiam o masina suficient de mica pt. a fi confortabila in oras si sa consume putin, dar suficient de spatioasa pt a merge in concediu. Deja se restrang optionile, putini ofera o masina de clasa mica in caroserie combi.

Vroiam o masina suficient de rapida si stabila pt. a merge comfortabil pe autostrada la limita de viteza (in general 130-150 in EU), dar suficient de inalta pt. a merge pe drumuri proaste de munte de la noi (destinatia cea mai frecventa de concediu).

Vroiam siguranta pasiva de minim 4 stele (protectie laterala si centuri pretensionate), vroiam siguranta activa (ABS+ESP), vroiam controlul tractiunii daca nu se poate integrala.

Vroiam un motor diesel (pt consum scazut), mic (sa nu platesc taxe mari) dar rezonabil de sprinten, si sa nu fie cu mult mai scump decat un benzinar (in cazul meu a fost cu 300Euro peste bezinarul de aceeasi putere).

Vroiam o marca europeana cu o retea de service extinsa si buna.

Vroiam sa nu sara de 15.000Euro.

Nu a fost usor de gasit asa ceva. Inca azi n-as sti ce sa cumpar in locul ei daca ar trebui schimbata...

Link către comentariu

Mi-am luat Skoda Fabia Combi1.2 HTP /70 HP (cea din semnatura) pentru ca de la 12400 E. au facut un discount de ~1300E,iar la pretul ramas si dotarile pe care le are ,nu gaseam Golf Jetta decit la 14.500E...Am predat si o Dacie veche si am incheiat afacerea cu 10.200E ceea ce e a fost (aprilie 2009)cea mai buna oferta rapot pret/calitate si cred ca este si acum ,ca observ ca firmele tin la pret si nu mai fac discounturi-le de anul trecut!

Renault New Symbol la care m-am mai uitat l-am considerat logan turcesc ...

Citroen C4 nu mi-a placut forma...C3 iesea din fabricatie...

Octavia Tour iarasi iesea din fabricatie ...Aparuse Superbul...dar la alt pret...

Asa ca am luat-o pe Fabia de care sint multumit,am facut 11500 km in 8 luni,consum mediu 5.6l/100 pe toata perioada si nu am avut nici o problema pina acum si sper ca si in viitor!

Link către comentariu

• 1 month later...

este foarte buna pt fam. cel mai mare porbagaj din clasa asta !!

Link către comentariu

salut. am vrut o masina noua, nu mai scumpa de ~ 18000

Link către comentariu

• 2 weeks later...

De ce mi-AM luat Skoda?

In primul rand am avut inainte un Audi 80 si pt ca bani de un alt Audi mai nou (A4) nu am avut,am cautat ceva asemanator si aici ma gandesc la comfort,fiabilitate.

Am ales Skoda Octavia 1 .Este foarte asemanatoare cu Audi80,o generatie mai noua,un portbagaj mai mare si motorul 1.9TDi ALH foarte fiabil.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Mi-am luat Skoda (Fabia 2) pentru ca aveam un buget, am fost la mai multe reprezentante pt oferte si test drive.

Din cauza bugetului mic ma oprisem pe Clio Symbol, dar am dat o fuga si la Skoda - se vede si se simte diferenta in totul (de la plasticele din interior pana la tabla).

Asa ca am depasit bugetul dar am mai mult confort si siguranta.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Eu mi-am luat prima skoda in 2005, Fabia Sedan Elegance 1.4TDI 80CP si am fost mai mult decat multumit de fiabilitate si consum. Ulterior am primit de la munca ca masina de servici Fabia model nou 1.4TDI dar cu 70cp, insa am fost usor dezamagit pt ca era mai mica ca dimensiuni interiorare, motorul mai slab si mai zgomotos iar la 30.000km a trebuit sa schimb in garantie cutia de viteze (defect de fabricatie). Acum am Octavia 2, 1.9TDI 105CP si sunt multumit

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!