Jump to content

Pete De Spuma Poliuretanica


tudu
 Share

Postare recomandată

Salutare tuturor!

Am pe capota, pe parbriz si pe unul dintre stalpi niste pete provenite de la spuma poliuretanica (pentru etanseizari dupa montare termopan) intarita. Cand spuma era inca moale am incercat indepartarea lor cu o carpa uscata; nu prea am avut succes, in final reusind doar sa le intind pe o suprafata mai mare :Driver: . Pe parbriz am actionat cu un diluant usor (Cleaner) pe baza de acetona care s-a dovedit a fi util si am reusit pana la urma sa scap de pete. Din pacate pe capota spuma s-a intarit si aderenta ei la stratul de lac e foarte buna. Am citit ca razele ultraviolete distrug incet-incet aceasta spuma, dar se pare ca in afara de schimbarea culorii (petele au devenit galbene) nu se intampla mare lucru :lol: . Nu vreau sa incerc cu Cleaner-ul pe lac si pe capota pentru ca nu stiu ce efect are asupra lui.

S-a confruntat careva cu o astfel de problema? Aveti vreun sfat?

Multumesc anticipat

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

poti incerca pe interiorul capotei ( sau alt loc ascuns) sa stergi cu cleanerul respectiv si daca nu apar pete albicioase/exfolieri sau incretiri ale vopselei, sa incerci sa stergi si petele de spuma. Sau sa incerci cu un smirghel foarte fin+apa (600 sau 1000 granulatia) apoi sa-i dai un polish.

Modificat de black_shadow
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Presupun ca respectivul cleaner era ceva de genul PU Foam Cleaner ( http://www.touch-n-foam.com/procleaner.htm ), special pentru indepartarea resturilor de spuma poliuretanica moale, cea intarita fiind (conform producatorilor) foarte greu de curatat. In mod normal ar trebui sa nu afecteze lacul atata vreme cat nu freci foarte tare zona si folosesti cantitati moderate de solvent. Asa cum spunea si Black Shadow, incearca mai intai pe o zona cu vopsea mai putin vizibila, apoi pe capota. Curatarea mecanica+polish este ultima solutie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Presupun ca respectivul cleaner era ceva de genul PU Foam Cleaner ( http://www.touch-n-foam.com/procleaner.htm ), special pentru indepartarea resturilor de spuma poliuretanica moale, cea intarita fiind (conform producatorilor) foarte greu de curatat.

Da, era ceva de genul asta. Voi incerca sa il testez mai intai pe o zona mai putin vizibila. Sper sa mearga si sa nu ajung la polish. Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bine ca n-ai patit-o pe tapiteria din interior de plus ca taicamiu :rolleyes: Am observat ca sprayul de curatat carburatoare ii mai slabeste consistenta si se duce mai usor. Acum nu te astepta sa faca minuni. Dai un jet freci cu carpa putin , mai dai unul si tot asa. Dupa aia oricum trebuie sa polishezi putin zona .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic sa o lasi asa mai bine decat sa incerci sa freci cu ceva. Se va desprinde incet incet, ca doar nu e lipici!!! Nici sa vrei sa lipesti ceva pe capota cu lipici nu sta foarte usor... Fa o poza sa vad cum arata. Eu POT sa iti recomand niste substante care sunt sanse sa o indeparteze, insa sunt aproape sigur ca si vopseaua va avea de suferit. Asteapta sa vina vara, coef diferit de dilatare dintre spuma si capota, putina apa de la ploaie si se va desprinde.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Urata treaba, din pacate nu exista o solutie "salvatoare". Dupa o discutie cu un specialist in astfel de produse, am aflata ca in astfel de situatii nu prea ai variante, asa ca ori incerci cu o solutie dedicata pentru astfel de produse (dar doar dupa ce incerci pe o suprafata mai putin vizibila pentru a vedea care sunt consecintele) sau o lasi asa si in timp prin spalare si "frecare' a zonelor afectatea cu un lemn de esenta moale sau chiar cu unghia, petele vor disparea.

Din pacate solutia cea mai recomandata este cea cu spalatul si asta pentru ca la orice solutie de curatat cu substante exista riscul ca vopseaua sa fie afectata.

Bafta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Azi am reusit sa (frecand putin cu unghia) sa desprind o bucatica din spuma (acolo unde era mai consistenta). A mers destul de usor. Ultravioletele au facut ca spuma sa devina casanta.

Cred ca o sa urmez sfaturile lui I_am_Stealth si angel (multumesc!) si o sa incerc mai departe prin spalare si frecarea zonelor cu un material mai dur dar care nu zgarie lacul. Daca nu reusesc nici asa, sper ca sa ma ajute cei de la ExperDetailing saptamana viitoare :lol: .

Multumesc tuturor pentru sfaturi!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca nu este foarte consistenta, s-ar putea sa reusesti cu clay si multa rabdare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Am fost sambata la cei de la Expert Detaling (la McDonald's-ul din Crangasi) si au rezolvat problema in 20 minute! Mai intai au indepartat mecanic petele cu un fel de lama de otel, apoi au aplicat de mai multe ori polish (initial mai abraziv). Nu se mai cunoaste nimic!

PS. Am incercat saptamana trecuta sa le indepartez eu mecanic cu o bucatica de lemn de esenta moale. Am munict o jumatate de zi dar cu rezultate foarte slabe: spuma intarita era prea aderenta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 5 years later...

Salut,

Readuc la viata acest topic. Am patit-o si eu astazi si datorita unui binevoitor (f g m) m-am ales cu usa spoita cu spuma poliuretanica.

Are cineva alte variante de curatarea ai spumei in afara de cele enuntate mai sus ??

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cei ce lucreaza cu termopane au un spray cu care curata spuma (inclusiv de pe maini). Acuma nu stiu in ce masura ataca vopseaua masinii, dar se poate incerca intr-un loc ascuns. Eu personal am curatat un geam pe care a ajuns spuma, cu acetona.

Modificat de radurus
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Solutia de curatare a pistoalelor de spuma activa stiu ca este eficient doar daca spuma nu s-a intarit. In plus, cred ca este tot ceva pe baza de acetona sau MEK, deci clar nu este recomandata pentru vopseaua auto.

Curatare mecanica cu lama si apoi polish ar fi cea mai rapida solutie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!